X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Ja wcześniej wogóle na forum nie zaglądałam chociaż konto założyłam dużo wcześniej..

Jakoś strasznie długi ten tydzień..
    mi też się strasznie dłuży bo dopiero 12dc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 20:05

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ty chociaz relanium bierzesz, jestes spokojna...ja dostałam tylko zastrzyk w tyłek w dniu transferu i to wszystko :(

Ja podchodziłam teraz drugi raz i w obu przypadkach trzeba brać relasię 2x dziennie przez 3 dni zaczynając od dnia transferu.
    Co klinika to inne zasady.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Ja podchodziłam teraz drugi raz i w obu przypadkach trzeba brać relasię 2x dziennie przez 3 dni zaczynając od dnia transferu.
    Co klinika to inne zasady.
    moze relanium sie nie bierze jak sie podchodzi do tych badan klinicznych??? sama nie wiem, a napewno by mi sie przydało, bo po zastrzyku naprawde byłam spokojna, zero stresu... :)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moze relanium sie nie bierze jak sie podchodzi do tych badan klinicznych??? sama nie wiem, a napewno by mi sie przydało, bo po zastrzyku naprawde byłam spokojna, zero stresu... :)

Do jakich badań? Mamy być spokojnie w dniu transferu i ze dwa dni po. Stąd ta relasia. :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja brałam udział w badaniach klinicznych nie w komercyjnym in vitro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:

U mnie 8dc dopiero..Ja nie czekałam to dni leciały jak szalone :P

• aaana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    u Ciebie dopiero 12, a u mnie juz 7 ;)
    jakos mi ten cykl szybciej leci :)

bylam na usg piersi, na szczescie wszystko w porzadku :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe widzę że po kolei lecimy,
    aaana 7dc martusia 8dc a u mnie 9dc ale też już! i bardzo się z tego cieszę :) teraz w sb wyjezdzam na kilka dni i jak wrócę to będzie już 15dc (i + u Karoli) potem święta i już 21dc i wizyta i potem tylko 7dni i @. No i wielki start :D już się nie mogę doczekać :)

kaarolaa, martusia1986, Beata.D lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rozjaśnienie sytuacji :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero - lecimy jak burze :D ;)
    tez mam wszystko tak poukladane, ze szybko zleci ;)

martusia1986, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia i jak tam lekarka coś Tobie na maila odpisała, bądz kontaktowałaś się z nią telefonicznie?

martusia1986 lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    bo ja brałam udział w badaniach klinicznych nie w komercyjnym in vitro...

Hmm ja w ministerialnym. No ale warto jednak uspokoić na co najmniej 3 dni taką delikwentkę :) Są kliniki które zalecają 5 dni na relasi. My dzisiaj podjęliśmy decyzję, że z 3 dni zrobimy 4 dni więc dziś znowu się wylajtowałam.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • meggi29 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja troszkę ochłonęłam i jestem :)
    We środę odbyła się punkcja. Jak się okazało nie taki diabeł straszny. Punkcje zniosłam dobrze,tuz po bolały mnie lekko jajniczki ale już wczoraj ból ustąpił :)
    Po zabiegu i kontrolnym USG poczekaliśmy w klinice i rozmawialiśmy z embriologiem. Zostało pobranych 8 komórek,z czego dojrzałych, w pełni zdolnych do zapłodnienia okazało się 5. Dzis rozmawiałam z Panią embriolog i okazuje się, ze z 5 komórek zapłodnione zostały 3. Wszystkie 3 bardzo dobrej klasy, dzielą się prawidłowo.Jutro ok. 9.20 transfer a we mnie z jednej strony malutka radość ale i niepewnosc oraz strach.
    Dla wszystkich( dla siebie również ) dużo cierpliwości i spokoju :)

kaarolaa, martusia1986, MisiaMisia, niecierpliwa, Beata.D, agniesia2569, Moniaa, Violik, ako99 lubią tę wiadomość

W trakcie I ICSI
    Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi bedzie dobrze :) a punkcja tak jak piszesz nic strasznego, ja zaraz jak tylko przewiezli mnie na sale po punkcji, najchetniej poszlabym, nic mi nie bylo, moze delikatny bol i to wszystko :)

dobry wynik 3 zarodeczki, niech sie ładnie dziela :) a za trasnfer trzymam kciuki zeby był udany :)

meggi29, martusia1986, Moniaa lubią tę wiadomość

• meggi29 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa dzięki :)
    Właśnie strach związany z tym,żeby do jutra dzieliły się dobrze no i aby moje wewnętrzne środowisko przypadło zarodeczkowi do gustu :)

W trakcie I ICSI
    Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi29 wrote:
    kaarolaa dzięki :)
    Właśnie strach związany z tym,żeby do jutra dzieliły się dobrze no i aby moje wewnętrzne środowisko przypadło zarodeczkowi do gustu :)
    zobacz, u mnie od poczatku zapłodnila sie tylko jedna komorka i zarodek wytrzymał do 5 doby i był całkiem silny, to Twoje trojaczki tez zadza rade :)

• meggi29 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze chyba do końca nie wierze w to,ze to wszystko dzieje się realnie, ze generalnie doszło już do zapłodnienia,ze to początek nowego życia :)))

W trakcie I ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne prawda?
    niby juz jestes matka, ale jeszcze nie do konca....

meggi29 lubi tę wiadomość

• meggi29 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie ale sam fakt,ze doszło do zapłodnienia,ze jest zarodek.choć to potencjalny początek drogi to duży krok naprzód..........Co będzie dalej wyklaruje się z czasem :)

MisiaMisia, kaarolaa lubią tę wiadomość

W trakcie I ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi29 trzymam mocno kciuki kochana :) Na pewno będzie dobrze :)

meggi29 lubi tę wiadomość

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ