IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
martusia1986 wrote:Ja wcześniej wogóle na forum nie zaglądałam chociaż konto założyłam dużo wcześniej..
Jakoś strasznie długi ten tydzień..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 20:05
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
kaarolaa wrote:ty chociaz relanium bierzesz, jestes spokojna...ja dostałam tylko zastrzyk w tyłek w dniu transferu i to wszystko
Ja podchodziłam teraz drugi raz i w obu przypadkach trzeba brać relasię 2x dziennie przez 3 dni zaczynając od dnia transferu.
Co klinika to inne zasady. -
nick nieaktualnyMisiaMisia wrote:Ja podchodziłam teraz drugi raz i w obu przypadkach trzeba brać relasię 2x dziennie przez 3 dni zaczynając od dnia transferu.
Co klinika to inne zasady. -
kaarolaa wrote:moze relanium sie nie bierze jak sie podchodzi do tych badan klinicznych??? sama nie wiem, a napewno by mi sie przydało, bo po zastrzyku naprawde byłam spokojna, zero stresu...
Do jakich badań? Mamy być spokojnie w dniu transferu i ze dwa dni po. Stąd ta relasia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhehe widzę że po kolei lecimy,
aaana 7dc martusia 8dc a u mnie 9dc ale też już! i bardzo się z tego cieszę teraz w sb wyjezdzam na kilka dni i jak wrócę to będzie już 15dc (i + u Karoli) potem święta i już 21dc i wizyta i potem tylko 7dni i @. No i wielki start już się nie mogę doczekaćkaarolaa, martusia1986, Beata.D lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:bo ja brałam udział w badaniach klinicznych nie w komercyjnym in vitro...
Hmm ja w ministerialnym. No ale warto jednak uspokoić na co najmniej 3 dni taką delikwentkę Są kliniki które zalecają 5 dni na relasi. My dzisiaj podjęliśmy decyzję, że z 3 dni zrobimy 4 dni więc dziś znowu się wylajtowałam.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki ja troszkę ochłonęłam i jestem
We środę odbyła się punkcja. Jak się okazało nie taki diabeł straszny. Punkcje zniosłam dobrze,tuz po bolały mnie lekko jajniczki ale już wczoraj ból ustąpił
Po zabiegu i kontrolnym USG poczekaliśmy w klinice i rozmawialiśmy z embriologiem. Zostało pobranych 8 komórek,z czego dojrzałych, w pełni zdolnych do zapłodnienia okazało się 5. Dzis rozmawiałam z Panią embriolog i okazuje się, ze z 5 komórek zapłodnione zostały 3. Wszystkie 3 bardzo dobrej klasy, dzielą się prawidłowo.Jutro ok. 9.20 transfer a we mnie z jednej strony malutka radość ale i niepewnosc oraz strach.
Dla wszystkich( dla siebie również ) dużo cierpliwości i spokojukaarolaa, martusia1986, MisiaMisia, niecierpliwa, Beata.D, agniesia2569, Moniaa, Violik, ako99 lubią tę wiadomość
W trakcie I ICSI
Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami -
nick nieaktualnymeggi bedzie dobrze a punkcja tak jak piszesz nic strasznego, ja zaraz jak tylko przewiezli mnie na sale po punkcji, najchetniej poszlabym, nic mi nie bylo, moze delikatny bol i to wszystko
dobry wynik 3 zarodeczki, niech sie ładnie dziela a za trasnfer trzymam kciuki zeby był udanymeggi29, martusia1986, Moniaa lubią tę wiadomość
-
kaarolaa dzięki
Właśnie strach związany z tym,żeby do jutra dzieliły się dobrze no i aby moje wewnętrzne środowisko przypadło zarodeczkowi do gustu
kaarolaa lubi tę wiadomość
W trakcie I ICSI
Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami -
nick nieaktualnymeggi29 wrote:kaarolaa dzięki
Właśnie strach związany z tym,żeby do jutra dzieliły się dobrze no i aby moje wewnętrzne środowisko przypadło zarodeczkowi do gustu -
jeszcze chyba do końca nie wierze w to,ze to wszystko dzieje się realnie, ze generalnie doszło już do zapłodnienia,ze to początek nowego życia ))
kaarolaa lubi tę wiadomość
W trakcie I ICSI
nick nieaktualny
-
dokładnie ale sam fakt,ze doszło do zapłodnienia,ze jest zarodek.choć to potencjalny początek drogi to duży krok naprzód..........Co będzie dalej wyklaruje się z czasem
MisiaMisia, kaarolaa lubią tę wiadomość
W trakcie I ICSI
nick nieaktualny