X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Jeszcze wczoraj dostałam taką informację z naszego bociana:

"Z rozmów z klinikami i z ministerstwem wynika, że rozmowy i ustalenia są w toku... Niektóre ośrodki są już w blokach startowych przygotowując się do wymagań MZ, inne dopiero kompletują dokumentację, więc trudno powiedzieć, czy wszystkie gładko wejdą w nową rzeczywistość ustawową"

W dalszym ciągu wierzę, że nie będzie aż tak źle!
    Jestem przekonana, że właściciele klinik zrobią dużo, aby nie mieć dużego przestoju i cały czas zarabiać.
    I to jest dobra informacja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wlasnie nie pamietalam czy to 'ta sama woda' od sierpnia czy znowu ja masz. Idz do zwyczajnego gina, da Ci antybiotyk bo to najpewniej jakas infekcja albo stan zapalny. Tak mowil mi gin. Ile mozna czekac az samo przejdzie? Od takich przechodzonych rzeczy pozniej sa komplikacje, jakies kolejne zapalenia itd.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mi tez mówili ze jak woda ro stan zapalny. Weź antybiotyk bo zrobi Ci wie w końcu ostry stan zapalny tak jak mi.

mysza89 lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mysza wlasnie nie pamietalam czy to 'ta sama woda' od sierpnia czy znowu ja masz. Idz do zwyczajnego gina, da Ci antybiotyk bo to najpewniej jakas infekcja albo stan zapalny. Tak mowil mi gin. Ile mozna czekac az samo przejdzie? Od takich przechodzonych rzeczy pozniej sa komplikacje, jakies kolejne zapalenia itd.
    raczrj to ta sama woda :/dziwne jest to że przed punkcją nigdy j8c takiego mi sie nie działo do swojego gina pójde po weekendzie ale to bedzie najwcześciej czwartek ... i tym o to sposobem dzieki klinice z kochanej invikty mam kilka miesięcy w tył....jeszcze do profesora sie zapisze na konsultacje jestem na nich tak wściekła ze jak w poniedziałek odeślą mnie z niczym to.będzie tam wojna stulecia z mojej strony ,bo gdyby dali mi antybiotyk w sierpniu byłoby po sprawie a nie liczyli że samo zejdzie lub sie samo cofnie.jak teraz skoro samo sie nic nie robi ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 09:17

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 - dokladnie, jak najszybciej trzeba sie tym zajac! za dlugo ta woda juz u ciebie jest, nie ma co dalej ryzykowac...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy mam pytanie szczególnie do Ciebie, ale liczę na odp innych dziewczyn również. Zaginął mi gdzieś @ :/ jestem ciągle w cyklu po ciąży biochemicznej i końca nie widac :( dzis mam 45 dc.
    Piggy jak u Ciebie wyglądał cykl następny po cyklu z ciążą biochemiczna?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Piggy mam pytanie szczególnie do Ciebie, ale liczę na odp innych dziewczyn również. Zaginął mi gdzieś @ :/ jestem ciągle w cyklu po ciąży biochemicznej i końca nie widac :( dzis mam 45 dc.
    Piggy jak u Ciebie wyglądał cykl następny po cyklu z ciążą biochemiczna?
    ja po biochemicznej @ miałam po ok 48 dniach musiałam brac luteine na wywołanie ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    ja po biochemicznej @ miałam po ok 48 dniach musiałam brac luteine na wywołanie ...
    W takim razie chyba nie uniknę wizyty u lekarza :/

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam od razu przygotowanie do kolejnego transferu wiec nie wiem jak to by bylo w naturze. Cykle mam około 30 dniowe

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile czasu u Was minelo od momentu podjecia decyzji o IVF a rozpoczeciem procedury? Czytam tu o wyciszeniu, antybiotykach, antykoncepcji i zastanawiam sie, jak to standardowo jest? Mamy wizyte w klinice nieplodnosci 14/10, zobaczymy wtedy, czy z naszymi wynikami sie kwalifikujemy, ale ze wzgledu na moje niskie AMH nie mamy raczej zbyt duzo czasu...
    Pozdrawiam i zycze powodzenia :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia u mnie tez przygotowanie do kolejnego crio wiec nie wiem jakby to wyglądało na naturalnym.

Zetzet to zależy jaki protokół lekarz zdecyduje zastosować u Ciebie. U mnie przy długim protokole licząc od pierwszego dnia nowego cyklu wszystko trwało ok 1,5 miesiąca (antyki, gonapeptyl, stymulacja, punkcja)

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Dziewczyny, ile czasu u Was minelo od momentu podjecia decyzji o IVF a rozpoczeciem procedury? Czytam tu o wyciszeniu, antybiotykach, antykoncepcji i zastanawiam sie, jak to standardowo jest? Mamy wizyte w klinice nieplodnosci 14/10, zobaczymy wtedy, czy z naszymi wynikami sie kwalifikujemy, ale ze wzgledu na moje niskie AMH nie mamy raczej zbyt duzo czasu...
    Ja zaczelam swoja przygode koniec kwietnia. Teraz jestem po drugim transferze. Takze mozna powiedziec ok 4 miesiace u mnie. Bo w sierpniu mialam punkcje i pierwszy nie udany niestety transfer. Pozdrawiam

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:

U mnie od kwalifikacji do transferu minęło 7 tygodni, także szybciutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:44

gosia81 lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sierpniu wizyta- to byl 7 dc wiec ten cykl musialam przeczekac, we wrzesniu anty a pazdziernik juz stymulacja- pochodze komercyjnie. :) powodzenia Ci zycze :))

Edit:zetzet; chcesz sie zakwalifikowac na in vitro z Ministerstwa? Tak wywnioskowałam czytając " zobaczymy wtedy, czy z naszymi wynikami sie kwalifikujemy".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:56

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)
    Sylwiasta159 - mieszkam w Niemczech, wiec jesli juz to bedziemy placic z wlasnej kieszeni. Z ta kwalifikacja to po prostu nie wiem, czy na pewno IVF bedzie najlepsza opcja dla nas - mam przeczucie, ze tak, ale zaden lekarz tego jeszcze nie potwierdzil. W tej chwili czekamy na dodatkowe wyniki badan krwi i nasienia i mam nadzieje, ze 14/10 bedzimy juz wiedzieli, na czym stoimy.
    Z moim slabym AMH i w zwiazku z wiekiem (prawie 34)to nie widze za bardzo innej mozliwosci, niz IVF... Dlatego powoli staram sie przyzwyczajac do tej mysli.

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pojawiła mi się zabarwiona wydzielina. Dzisiaj jest 8dpt i nie wiem czy panikować? Używałam aplikatora do Lutinusa (już nie będę). Na plamienie implantacyjne już chyba za późno? Czy to może być @?! :(

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uzywaj aplikatora! Lepiej palcem bo ten aplikator szalu nie robi i moze podrazniac, mozesz sobie krzywde zrobic, ja tez aplikatorem podawalam luteine i pozniej zalowalam bo mualam brunatny sluz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 13:50

mia6 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • V. Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Rano miałam monitoring - tak jak sądziłam ostatni, skończyłam stymulację :D Mam 14 dorodnych pęcherzyków i piękne, trójlinijne endometrium :) Dzisiaj o 21 mam wstrzyknąć Ovitrelle, w poniedziałek o 9 punkcja. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to równo za tydzień pierwszy transfer. Czuję lekki stres ale przede wszystkim radość, że to już, że w końcu dzieje się coś co może nam dać realną szansę na ciążę :)

Anuszka, Libra, aneczka2015, Lonia, mysza89, myszaaa, Asiula86, Kala 1980, lilou, Beata.D, mia6, Takanijaka, sylwiaśta159, muszynka, SzewskaPasja, Evaa, Tosia 1981, Mimi86, Konwalia, gosia81, Eliz, Agnieszka_A., Mimbla lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. gratulacje, ciesze sie razem z toba :)

V. lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Dziewczyny pojawiła mi się zabarwiona wydzielina. Dzisiaj jest 8dpt i nie wiem czy panikować? Używałam aplikatora do Lutinusa (już nie będę). Na plamienie implantacyjne już chyba za późno? Czy to może być @?! :(

ja w 9,10 i 11 dniu po transferze 3 dniowych zarodków plamiłam na brązowo :)
    i efekt :
    http://zapodaj.net/40d490d73a127.jpg.html

Torunianka, Kala 1980, Libra, mia6, Tosia 1981, gosia81 lubią tę wiadomość

‹‹ 1968 1969 1970 1971 1972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ