IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Jeszcze wczoraj dostałam taką informację z naszego bociana:
"Z rozmów z klinikami i z ministerstwem wynika, że rozmowy i ustalenia są w toku... Niektóre ośrodki są już w blokach startowych przygotowując się do wymagań MZ, inne dopiero kompletują dokumentację, więc trudno powiedzieć, czy wszystkie gładko wejdą w nową rzeczywistość ustawową"
W dalszym ciągu wierzę, że nie będzie aż tak źle!
Jestem przekonana, że właściciele klinik zrobią dużo, aby nie mieć dużego przestoju i cały czas zarabiać. -
nick nieaktualnyMysza wlasnie nie pamietalam czy to 'ta sama woda' od sierpnia czy znowu ja masz. Idz do zwyczajnego gina, da Ci antybiotyk bo to najpewniej jakas infekcja albo stan zapalny. Tak mowil mi gin. Ile mozna czekac az samo przejdzie? Od takich przechodzonych rzeczy pozniej sa komplikacje, jakies kolejne zapalenia itd.
-
shooa wrote:Mysza wlasnie nie pamietalam czy to 'ta sama woda' od sierpnia czy znowu ja masz. Idz do zwyczajnego gina, da Ci antybiotyk bo to najpewniej jakas infekcja albo stan zapalny. Tak mowil mi gin. Ile mozna czekac az samo przejdzie? Od takich przechodzonych rzeczy pozniej sa komplikacje, jakies kolejne zapalenia itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 09:17
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
Piggy mam pytanie szczególnie do Ciebie, ale liczę na odp innych dziewczyn również. Zaginął mi gdzieś @
jestem ciągle w cyklu po ciąży biochemicznej i końca nie widac
dzis mam 45 dc.
Piggy jak u Ciebie wyglądał cykl następny po cyklu z ciążą biochemiczna?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Piggy mam pytanie szczególnie do Ciebie, ale liczę na odp innych dziewczyn również. Zaginął mi gdzieś @
jestem ciągle w cyklu po ciąży biochemicznej i końca nie widac
dzis mam 45 dc.
Piggy jak u Ciebie wyglądał cykl następny po cyklu z ciążą biochemiczna?mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
ja mialam od razu przygotowanie do kolejnego transferu wiec nie wiem jak to by bylo w naturze. Cykle mam około 30 dniowe2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Dziewczyny, ile czasu u Was minelo od momentu podjecia decyzji o IVF a rozpoczeciem procedury? Czytam tu o wyciszeniu, antybiotykach, antykoncepcji i zastanawiam sie, jak to standardowo jest? Mamy wizyte w klinice nieplodnosci 14/10, zobaczymy wtedy, czy z naszymi wynikami sie kwalifikujemy, ale ze wzgledu na moje niskie AMH nie mamy raczej zbyt duzo czasu...
Pozdrawiam i zycze powodzenia -
Sysia u mnie tez przygotowanie do kolejnego crio wiec nie wiem jakby to wyglądało na naturalnym.
Zetzet to zależy jaki protokół lekarz zdecyduje zastosować u Ciebie. U mnie przy długim protokole licząc od pierwszego dnia nowego cyklu wszystko trwało ok 1,5 miesiąca (antyki, gonapeptyl, stymulacja, punkcja) -
Zetzet wrote:Dziewczyny, ile czasu u Was minelo od momentu podjecia decyzji o IVF a rozpoczeciem procedury? Czytam tu o wyciszeniu, antybiotykach, antykoncepcji i zastanawiam sie, jak to standardowo jest? Mamy wizyte w klinice nieplodnosci 14/10, zobaczymy wtedy, czy z naszymi wynikami sie kwalifikujemy, ale ze wzgledu na moje niskie AMH nie mamy raczej zbyt duzo czasu...
Pozdrawiam i zycze powodzenia
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Zetzet wrote:Dziewczyny, ile czasu u Was minelo od momentu podjecia decyzji o IVF a rozpoczeciem procedury? Czytam tu o wyciszeniu, antybiotykach, antykoncepcji i zastanawiam sie, jak to standardowo jest? Mamy wizyte w klinice nieplodnosci 14/10, zobaczymy wtedy, czy z naszymi wynikami sie kwalifikujemy, ale ze wzgledu na moje niskie AMH nie mamy raczej zbyt duzo czasu...
Pozdrawiam i zycze powodzenia
U mnie od kwalifikacji do transferu minęło 7 tygodni, także szybciutko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:44
gosia81 lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
nick nieaktualnyJa w sierpniu wizyta- to byl 7 dc wiec ten cykl musialam przeczekac, we wrzesniu anty a pazdziernik juz stymulacja- pochodze komercyjnie.
powodzenia Ci zycze
)
Edit:zetzet; chcesz sie zakwalifikowac na in vitro z Ministerstwa? Tak wywnioskowałam czytając " zobaczymy wtedy, czy z naszymi wynikami sie kwalifikujemy".Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:56
-
Dzieki dziewczyny
Sylwiasta159 - mieszkam w Niemczech, wiec jesli juz to bedziemy placic z wlasnej kieszeni. Z ta kwalifikacja to po prostu nie wiem, czy na pewno IVF bedzie najlepsza opcja dla nas - mam przeczucie, ze tak, ale zaden lekarz tego jeszcze nie potwierdzil. W tej chwili czekamy na dodatkowe wyniki badan krwi i nasienia i mam nadzieje, ze 14/10 bedzimy juz wiedzieli, na czym stoimy.
Z moim slabym AMH i w zwiazku z wiekiem (prawie 34)to nie widze za bardzo innej mozliwosci, niz IVF... Dlatego powoli staram sie przyzwyczajac do tej mysli. -
Nie uzywaj aplikatora! Lepiej palcem bo ten aplikator szalu nie robi i moze podrazniac, mozesz sobie krzywde zrobic, ja tez aplikatorem podawalam luteine i pozniej zalowalam bo mualam brunatny sluz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 13:50
mia6 lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Hej
Rano miałam monitoring - tak jak sądziłam ostatni, skończyłam stymulację
Mam 14 dorodnych pęcherzyków i piękne, trójlinijne endometrium
Dzisiaj o 21 mam wstrzyknąć Ovitrelle, w poniedziałek o 9 punkcja. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to równo za tydzień pierwszy transfer. Czuję lekki stres ale przede wszystkim radość, że to już, że w końcu dzieje się coś co może nam dać realną szansę na ciążę
Anuszka, Libra, aneczka2015, Lonia, mysza89, myszaaa, Asiula86, Kala 1980, lilou, Beata.D, mia6, Takanijaka, sylwiaśta159, muszynka, SzewskaPasja, Evaa, Tosia 1981, Mimi86, Konwalia, gosia81, Eliz, Agnieszka_A., Mimbla lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnymia6 wrote:Dziewczyny pojawiła mi się zabarwiona wydzielina. Dzisiaj jest 8dpt i nie wiem czy panikować? Używałam aplikatora do Lutinusa (już nie będę). Na plamienie implantacyjne już chyba za późno? Czy to może być @?!
ja w 9,10 i 11 dniu po transferze 3 dniowych zarodków plamiłam na brązowo
i efekt :
http://zapodaj.net/40d490d73a127.jpg.htmlTorunianka, Kala 1980, Libra, mia6, Tosia 1981, gosia81 lubią tę wiadomość