IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTorunianka wrote:Cześć dziewczyny. Byłabym wdzięczna gdybyście mogli mi podpowiedzieć czy do rządowego in vitro te badania; Hiv duo, WR,Chlamydia trachomatis IgM, IgA, HBS, HCV. Trzeba zrobić przed wizytą czy już po kwalifikacji?
Torunianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No i dupa... znowu łzy. W środę miałam transfer. Wyhodowałam tylko dwa zarodki 8b. Jeden mi podali. WŁaśnie dowiedziałam się, że drugi przestał się rozwijać, tym samym nie mam mrożaczka.. załamałam się, bo czuję że z mojego 8b w brzuchu też nici...09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPola7 wrote:No i dupa... znowu łzy. W środę miałam transfer. Wyhodowałam tylko dwa zarodki 8b. Jeden mi podali. WŁaśnie dowiedziałam się, że drugi przestał się rozwijać, tym samym nie mam mrożaczka.. załamałam się, bo czuję że z mojego 8b w brzuchu też nici...
spokojnie też miałam 8b !!! każdy ma szansę!!! nie wolno tak myśleć pesymistycznie, też nie mam mrozakówPola7, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pola7 wrote:No i dupa... znowu łzy. W środę miałam transfer. Wyhodowałam tylko dwa zarodki 8b. Jeden mi podali. WŁaśnie dowiedziałam się, że drugi przestał się rozwijać, tym samym nie mam mrożaczka.. załamałam się, bo czuję że z mojego 8b w brzuchu też nici...
Kochana skąd wiesz ze malenstwo nie rosnie juz w brzuszku. Spokojnie, ja tez sie balam nic nie czulam, panikowalam. Teraz beta przyrasta i jest nadzieja. Uszy do gory moze ten jeden wystarczy. Trzymaj siePola7 lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
A by mógł ktoś mi podpowiedzieć jak wygląda ta pierwsza wizyta u lekarza z tymi wszystkimi wynikami i wgl? Byliśmy już w Gdańsku lekarz powiedział, że się kwalifikujemy ale u nich nie ma miejsc i mamy jechać gdzie indziej. Ale wiadomo co klinika to obyczaj. Teraz jedziemy do Krakowa i nie wiem czy robić jakieś badania dodatkowo które są potrzebne do kwalifikacji. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
-
Aneczka, myszaaa - dziękuje!
Zadzwoniłam do kliniki, p. dr wypisała mi receptę na dupka 3x1 oprócz Lutinusa, mąż pojechał odebrać i kupić, a ja leżę i staram się myśleć pozytywnie.
Mamy dzisiaj spotkanie klasy z LO, ale nie idę. Boję się.
V. cieszę się razem z TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 15:37
V. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiezko powiedziec, napisz do jakiej kliniki chcesz sie dostac to moze dziewczyny cos podpowiedza. A najlepiej zadzwon do tej kliniki i po prostu zapytaj, to najpewniejsze.
Na pewno musicie miec nie starsze niz 6mcy badanie nasienia i Twoje FSH (w czesci klinik tez AMH) z 3-5 dc. No i inne wszystkie zaswiadczenia, badania, wypisy ze szpitali itd zwiazane z leczeniem. Pytanie z jakiego powodu bedziecie kwalifikowani.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 15:43
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Pola, przykro mi... ale uwierz w tego kropka którego już masz pod sercem! Jest szansa, że to wystarczy
Tak sobie myślę, że na przeszkodzie w sobotnim transferze mogą mi stanąć dwie rzeczy: brak zarodka i OHSS. Jak często zdarza się zespół hiperstymulacji? Czy już w trakcie stymulacji jest coś co może wskazywać, że on wystąpi po punkcji? Ile z Was go miało?3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
Ja miałam ohss. Leżałam w szpitalu. Pilnuj się po zastrzyku z Ovitrelle. Jeśli miałoby się coś złego dziać to właśnie po nim bym zaczęło. Myślę, że nie będzie, bo estradiol nie jest bardzo wysoki a prg ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 16:10
V. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję. Dajecie dużo wsparcia i na nowo rozpalacie nadzieję, która u mnie już gaśnie. Dziękuję Kochane !! To dla mnie bardzo dużo.
V. lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Pola ja dostałam zarodek 2-dniowy, a reszta zarodków nie dotrwała do mrożenia. Też byłam zrezygnowana. A zobacz na mój suwaczek. Nie przekreślaj malca co masz w sobie. Wierz w niego!!!
sylwiaśta159, Pola7, Takanijaka, Konwalia, Mimbla, Libra, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyV. tez mialam ohss, dosyc ciezki i tez lezalam w szpitalu. Ale mialam estradiol prawie 6500 na koniec stymulacji przy podobnej ilosci pecherzykow pobranych. Twoj jest niskawy. Ale tak jak pisze Anatolka, musisz sie obserwowac po zastrzyku i po transferze.
V. lubi tę wiadomość