X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłabym wdzięczna gdybyście mogli mi podpowiedzieć czy do rządowego in vitro te badania; Hiv duo, WR,Chlamydia trachomatis IgM, IgA, HBS, HCV. Trzeba zrobić przed wizytą czy już po kwalifikacji?

• V. Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, wyniki z wczoraj: estradiol prawie 2000 pg/ml, progesteron 1,06 ng/ml. Chyba dobrze, doktorek był zadowolony ;)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Cześć dziewczyny. Byłabym wdzięczna gdybyście mogli mi podpowiedzieć czy do rządowego in vitro te badania; Hiv duo, WR,Chlamydia trachomatis IgM, IgA, HBS, HCV. Trzeba zrobić przed wizytą czy już po kwalifikacji?
    Po kwalifikacji, sa refundowane.

Torunianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianko, wiesz, ze juz (moze do stycznia a moze wcale..) kwalifikacji nie ma albo sa w jakichs pojedynczych klinikach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 15:16

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa... znowu łzy. W środę miałam transfer. Wyhodowałam tylko dwa zarodki 8b. Jeden mi podali. WŁaśnie dowiedziałam się, że drugi przestał się rozwijać, tym samym nie mam mrożaczka.. załamałam się, bo czuję że z mojego 8b w brzuchu też nici...

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale jestem już zapisana i w mojej klinice do połowy listopada będą jeszcze kwalifikacje. Więc jak z tymi badaniami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisalam wyzej. Jak kaza Ci zrobic przed kwalifikacja to jest to naciagnie wiec zbierz paragony za te badania a potem wystapisz do MZ o zwrot kasy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    No i dupa... znowu łzy. W środę miałam transfer. Wyhodowałam tylko dwa zarodki 8b. Jeden mi podali. WŁaśnie dowiedziałam się, że drugi przestał się rozwijać, tym samym nie mam mrożaczka.. załamałam się, bo czuję że z mojego 8b w brzuchu też nici...

spokojnie też miałam 8b !!! każdy ma szansę!!! nie wolno tak myśleć pesymistycznie, też nie mam mrozaków :(

Pola7, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, nie zalamuj sie. Sa tu dziewczyny ktore w takiej samej sytuacji byly i sa w ciazy.
    Wierz w swojego kropka, on ma w macicy duzo lepsze warunki niz tamten!

Pola7 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:

Kochana skąd wiesz ze malenstwo nie rosnie juz w brzuszku. Spokojnie, ja tez sie balam nic nie czulam, panikowalam. Teraz beta przyrasta i jest nadzieja. Uszy do gory moze ten jeden wystarczy. Trzymaj sie

Pola7 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A by mógł ktoś mi podpowiedzieć jak wygląda ta pierwsza wizyta u lekarza z tymi wszystkimi wynikami i wgl? Byliśmy już w Gdańsku lekarz powiedział, że się kwalifikujemy ale u nich nie ma miejsc i mamy jechać gdzie indziej. Ale wiadomo co klinika to obyczaj. Teraz jedziemy do Krakowa i nie wiem czy robić jakieś badania dodatkowo które są potrzebne do kwalifikacji. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

• mia6 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, myszaaa - dziękuje!
    Zadzwoniłam do kliniki, p. dr wypisała mi receptę na dupka 3x1 oprócz Lutinusa, mąż pojechał odebrać i kupić, a ja leżę i staram się myśleć pozytywnie.
    Mamy dzisiaj spotkanie klasy z LO, ale nie idę. Boję się.

V. cieszę się razem z Tobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 15:37

V. lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko powiedziec, napisz do jakiej kliniki chcesz sie dostac to moze dziewczyny cos podpowiedza. A najlepiej zadzwon do tej kliniki i po prostu zapytaj, to najpewniejsze.
    Na pewno musicie miec nie starsze niz 6mcy badanie nasienia i Twoje FSH (w czesci klinik tez AMH) z 3-5 dc. No i inne wszystkie zaswiadczenia, badania, wypisy ze szpitali itd zwiazane z leczeniem. Pytanie z jakiego powodu bedziecie kwalifikowani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 15:43

Mimbla lubi tę wiadomość

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie w Artvimed. AMH FSH i nasienie mamy.

• V. Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, przykro mi... ale uwierz w tego kropka którego już masz pod sercem! Jest szansa, że to wystarczy :)

Tak sobie myślę, że na przeszkodzie w sobotnim transferze mogą mi stanąć dwie rzeczy: brak zarodka i OHSS. Jak często zdarza się zespół hiperstymulacji? Czy już w trakcie stymulacji jest coś co może wskazywać, że on wystąpi po punkcji? Ile z Was go miało?

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V- super info, oby do przodu :)

V. lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ohss. Leżałam w szpitalu. Pilnuj się po zastrzyku z Ovitrelle. Jeśli miałoby się coś złego dziać to właśnie po nim bym zaczęło. Myślę, że nie będzie, bo estradiol nie jest bardzo wysoki a prg ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 16:10

V. lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję. Dajecie dużo wsparcia i na nowo rozpalacie nadzieję, która u mnie już gaśnie. Dziękuję Kochane !! To dla mnie bardzo dużo.

V. lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja dostałam zarodek 2-dniowy, a reszta zarodków nie dotrwała do mrożenia. Też byłam zrezygnowana. A zobacz na mój suwaczek. Nie przekreślaj malca co masz w sobie. Wierz w niego!!!

sylwiaśta159, Pola7, Takanijaka, Konwalia, Mimbla, Libra, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. tez mialam ohss, dosyc ciezki i tez lezalam w szpitalu. Ale mialam estradiol prawie 6500 na koniec stymulacji przy podobnej ilosci pecherzykow pobranych. Twoj jest niskawy. Ale tak jak pisze Anatolka, musisz sie obserwowac po zastrzyku i po transferze.

V. lubi tę wiadomość

‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ