X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Aura78 Znajoma

Wysłany: 5 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiesz, mam koleżankę, która na bardzo niska rezerwę i była raz na próbę stymulowana tak jak Ty czyli końskie dawki leku. Efekt kiepski. Przeszła kolejna stymulacje tabletkami samymi stumulujacymi owulacje (nie pamiętam czy clo czy letrozol) i efekt był taki sami czyli 2-3 pęcherzyki (jakoś tak). Różnica w cenie leków. Tablety koło 25 złotych...
    No tak.. a moje leki 2 x 1700zł i teraz jeszcze dostałam dawkę na ostatnie dwa dni za prawie 800 zł.
    :-(
    Patrząc po moich wynikach stymulacji chyba już nie dam sobie wcisnąć takiego leczenia bo i po co..? Ale chciałam spróbować.

04.07.2015 punkcja
    06.07.2015 transfer jednego zarodka - nie udało sie :-(
    Od 19. 08 rozpoczęcie stymulacji - krotki protokół dla kobiet z niskim AMH
    1 pęcherzyk, punkcji nie było
    od 28.09 - kolejny protokół menopur,
    05.10 - jeden pęcherzyk :-(, dalsza stymulacja do 09.10
  • Aura78 Znajoma

Wysłany: 5 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    witaj ja przeszłam invitro w Novum w Warszawie, też jestem po zmianie kliniki. I się udało, od przypadków tzw. beznadziejnych w Novum polecam doktora mężczyznę nazwisko: Zamora jest świetny. Najpierw sie leczylismy tez w innych klinikach z miernym efektem po rozpuszczeniu wici wśród znajomych duzo osób nam polecało tego lekarza. Ogólnie chyba w necie tez ma dobre opinie. Powodzenia :)
    dziękuję za info. Zanotowałam i chyba się zdecyduję jeśli teraz się nie uda.
    Pozdrawiam

04.07.2015 punkcja
    06.07.2015 transfer jednego zarodka - nie udało sie :-(
    Od 19. 08 rozpoczęcie stymulacji - krotki protokół dla kobiet z niskim AMH
    1 pęcherzyk, punkcji nie było
    od 28.09 - kolejny protokół menopur,
    05.10 - jeden pęcherzyk :-(, dalsza stymulacja do 09.10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka beta wystrzelila w kosmos!! Faktycznie chyba blizniaki sie szykuja :)

Mimbla, odezwijcie sie z groszkiem :)

pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 , aneczka2015 dziewczyny aż mam dreszcze jak tak piszecie.
    Nie chce sie nastawiać ale byłoby naprawde cudownie:)

aneczka2015 z niecierpliwościa czekam na twoja betę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:05

Inska, gosia81, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka a mam do ciebie jedno pytanko. Czulas cos w swoim podbrzuszu przez ostatnie dni? Ja praktycznie codziennie mam takue ciagniecia i zastanawiam sie czy to dobrze? Mialas tak?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie. Jestem zadowolona ponad 10 pecherzykow jest dokladnie nie liczylysmy :)) wszystkie mniej wiecej rowno rosna, maja po 13-14 mm, pobrali mi krew na badanie estradiolu i progesteronu jak wszystko bedzie ok to w sobote punkcja a w czwartek jeszze jedno podgladanie :)) aha i endo prawie 8 mm- dzis 7 dc. Wieczorem zadzwonie jeszcze po wyniki z krwi. Prg ma byc nie wyzszy niz 2 ale dr mowi ze nie powinien byc bo ladne jest endo.

Do czwartku dostalam jeszcze gonal 150 i cetrotide.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:39

Kala 1980, Anatolka, kkisia, gosia81, maryska90, cisza, lipa, Konwalia, Takanijaka, Beata.D, Mimi86, Libra, Tosia 1981, Mimbla, Agi83, V., Selena, Selena lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:41

Konwalia, muszynka, aneczka2015, pragnaca dzidziusia, Libra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Juz po wizycie. Jestem zadowolona ponad 10 pecherzykow jest dokladnie nie liczylysmy :)) wszystkie mniej wiecej rowno rosna, maja po 13-14 mm, pobrali mi krew na badanie estradiolu i progesteronu jak wszystko bedzie ok to w sobote punkcja a w czwartek jeszze jedno podgladanie :)) aha i endo prawie 8 mm- dzis 7 dc. Wieczorem zadzwonie jeszcze po wyniki z krwi. Prg ma byc nie wyzszy niz 2 ale dr mowi ze nie powinien byc bo ladne jest endo.

Do czwartku dostalam jeszcze gonal 150 i cetrotide.

Ja podglad mam jutro rano
    I jesli bedzie stymulacja szla jak za 1 razem to licze tez na punkcje w sobote
    Wtedy pewnie sie spotkamy :)

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Agi83, V. lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas coś czuję tam w środku. Ciągnie mnie w podbrzuszu az do pachwiny, od czasu do czasu coś kłuje po prawej stronie a w nocy, tak jak pisałam bolał mnie brzuch. Piersi czuje ze eksploduja:) najchętniej siedziała bym nago :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, kochane jesteście ☺ pytałam dziś dr J. czy mogę brać nospe gdy boli brzuch, odpowiedział że najlepszy jest paracetamol.
    Aneczka, ty pytałaś o lekarza który poprowadzi ciążę, a nie chcesz zostać w Invikcie żeby W-O ci prowadziła? Mi dziś J. mówił że mogę zostać w klinice i będą ciąże prowadzić.

Takanijaka,super wynik, czyli ten 21.09 był jednak szczęśliwym dniem ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:52

Takanijaka lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam dzisiaj z kliniki z taką ilością leków, że nie ogarniam! (mam je brać od już, z czego oczywiście dwóch nie było w żadnej aptece, więc zamówiłam i będą na jutro rano). Jutro doktor rozpisze mi leki do stymulacji i w przyszłym tygodniu START :)
    Ps. dajcie wiarę - nigdy nie miałam tylu leków do in vitro!

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)

sylwiaśta159, Inska, Takanijaka, muszynka, mia6, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Libra, Tosia 1981, Mimbla, Selena, triss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, poradzisz sobie przeciez madra babka z ciebie! :)))

Jak dostane wyniki estradiolu i prg to napisze wam- moze pomozrcie zinterpretowac czy jest ok bo z mpja dr widze sie teraz w czwartek a do tej pory umre z niewiedzy :))
    Tak sie balam ze nie bedzie chociaz 5 prcherzykow ze jak mi dr powiedziala ze szybko i rowno zareagowaly jajniki i jest ok to mialam ochote na tym fotelu z ta sonda w srodku krecic du*a ^^

Inska, lipa, Pola7, cisza, Mimi86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta, a nie mówiłam? :)))

ps. dzięki za wiarę we mnie :))

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Jak dostane wyniki estradiolu i prg to napisze wam- moze pomozrcie zinterpretowac czy jest ok bo z mpja dr widze sie teraz w czwartek a do tej pory umre z niewiedzy :))
    Tak sie balam ze nie bedzie chociaz 5 prcherzykow ze jak mi dr powiedziala ze szybko i rowno zareagowaly jajniki i jest ok to mialam ochote na tym fotelu z ta sonda w srodku krecic du*a ^^

Haha, Sylwiasta, ty wariacie! Gratulacje! :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Haha, dobre, zwizualizowalam to sobie ;-)

A ją jak na złość chyba dostane @ za wcześnie. I będę miała problem z wolnym w pracy. Pracownik chce mi się zwolnić i jak tak dalej pójdzie, to nie wiem jsak ją będę na monitoringi jeździć :-(

age.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

heh dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:32

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny dzień! Same dobre wieści :)
    Gratuluje przyrostów, pobranych komorek i wszystkim z Was u których dzieje się coś wspaniałego :)
    I ja mam dobre wieści :)
    Nie wytrzymałam i zadzwoniłam, żeby podpytać jak tam się mają nasze maluszki. Dzis 3 doba i mamy ich aż 6 !!!
    8A, 2x 8B, 2x 6C i 5B
    Jeszcze tylko chwila i transfer! Nie mogę się doczekać <3

Kava, sylwiaśta159, mia6, Asiula86, gosia81, lipa, Kala 1980, aneczka2015, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, shooa, Libra, Tosia 1981, Anna255, Alincia, Mimbla, maryska90, Pola7, Konwalia, V., mysza89, Agnieszka_A., Selena, agulas, La-mia lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaa! :D muszynka :D extra :)))

muszynka lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się pochwalę, bo w końcu doczekałam się na wynik:
    beta 10dpt 124,6 :) :) :)
    Popłakałam się :) W środę powtórka i wtedy też zrobię progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:12

Asiula86, cisza, lipa, Eliz, gosia81, sylwiaśta159, aneczka2015, Kala 1980, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, Beata.D, shooa, Libra, Lilou1984, Tosia 1981, Anna255, Mimbla, SzewskaPasja, Reni, maryska90, Kava, Pola7, Agi83, Piggy, Gosiacu, Madzia82, Konwalia, V., mysza89, Anuszka, muszynka, Agnieszka_A., justa1234, Selena, agulas, La-mia lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    No to i ja się pochwalę, bo w końcu doczekałam się na wynik:
    beta 10dpt 124,6 :) :) :)
    Popłakałam się :) We wtorek powtórka i wtedy też zrobię progesteron.

Dziewczyny odzyskuje wiarę w to wszystko, gdy czxytam o waszych zwycięstwach. Dziękuje

mia6, Mimbla lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ