IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Wiesz, mam koleżankę, która na bardzo niska rezerwę i była raz na próbę stymulowana tak jak Ty czyli końskie dawki leku. Efekt kiepski. Przeszła kolejna stymulacje tabletkami samymi stumulujacymi owulacje (nie pamiętam czy clo czy letrozol) i efekt był taki sami czyli 2-3 pęcherzyki (jakoś tak). Różnica w cenie leków. Tablety koło 25 złotych...
Patrząc po moich wynikach stymulacji chyba już nie dam sobie wcisnąć takiego leczenia bo i po co..? Ale chciałam spróbować.04.07.2015 punkcja
06.07.2015 transfer jednego zarodka - nie udało sie
Od 19. 08 rozpoczęcie stymulacji - krotki protokół dla kobiet z niskim AMH
1 pęcherzyk, punkcji nie było
od 28.09 - kolejny protokół menopur,
05.10 - jeden pęcherzyk, dalsza stymulacja do 09.10
-
basiurka wrote:witaj ja przeszłam invitro w Novum w Warszawie, też jestem po zmianie kliniki. I się udało, od przypadków tzw. beznadziejnych w Novum polecam doktora mężczyznę nazwisko: Zamora jest świetny. Najpierw sie leczylismy tez w innych klinikach z miernym efektem po rozpuszczeniu wici wśród znajomych duzo osób nam polecało tego lekarza. Ogólnie chyba w necie tez ma dobre opinie. Powodzenia
Pozdrawiam04.07.2015 punkcja
06.07.2015 transfer jednego zarodka - nie udało sie
Od 19. 08 rozpoczęcie stymulacji - krotki protokół dla kobiet z niskim AMH
1 pęcherzyk, punkcji nie było
od 28.09 - kolejny protokół menopur,
05.10 - jeden pęcherzyk, dalsza stymulacja do 09.10
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 , aneczka2015 dziewczyny aż mam dreszcze jak tak piszecie.
Nie chce sie nastawiać ale byłoby naprawde cudownie:)
aneczka2015 z niecierpliwościa czekam na twoja betęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:05
Inska, gosia81, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuz po wizycie. Jestem zadowolona ponad 10 pecherzykow jest dokladnie nie liczylysmy
) wszystkie mniej wiecej rowno rosna, maja po 13-14 mm, pobrali mi krew na badanie estradiolu i progesteronu jak wszystko bedzie ok to w sobote punkcja a w czwartek jeszze jedno podgladanie
) aha i endo prawie 8 mm- dzis 7 dc. Wieczorem zadzwonie jeszcze po wyniki z krwi. Prg ma byc nie wyzszy niz 2 ale dr mowi ze nie powinien byc bo ladne jest endo.
Do czwartku dostalam jeszcze gonal 150 i cetrotide.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:39
Kala 1980, Anatolka, kkisia, gosia81, maryska90, cisza, lipa, Konwalia, Takanijaka, Beata.D, Mimi86, Libra, Tosia 1981, Mimbla, Agi83, V., Selena, Selena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Juz po wizycie. Jestem zadowolona ponad 10 pecherzykow jest dokladnie nie liczylysmy
) wszystkie mniej wiecej rowno rosna, maja po 13-14 mm, pobrali mi krew na badanie estradiolu i progesteronu jak wszystko bedzie ok to w sobote punkcja a w czwartek jeszze jedno podgladanie
) aha i endo prawie 8 mm- dzis 7 dc. Wieczorem zadzwonie jeszcze po wyniki z krwi. Prg ma byc nie wyzszy niz 2 ale dr mowi ze nie powinien byc bo ladne jest endo.
Do czwartku dostalam jeszcze gonal 150 i cetrotide.
Ja podglad mam jutro rano
I jesli bedzie stymulacja szla jak za 1 razem to licze tez na punkcje w sobote
Wtedy pewnie sie spotkamysylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Agi83, V. lubią tę wiadomość
-
Cały czas coś czuję tam w środku. Ciągnie mnie w podbrzuszu az do pachwiny, od czasu do czasu coś kłuje po prawej stronie a w nocy, tak jak pisałam bolał mnie brzuch. Piersi czuje ze eksploduja:) najchętniej siedziała bym nago
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny, kochane jesteście ☺ pytałam dziś dr J. czy mogę brać nospe gdy boli brzuch, odpowiedział że najlepszy jest paracetamol.
Aneczka, ty pytałaś o lekarza który poprowadzi ciążę, a nie chcesz zostać w Invikcie żeby W-O ci prowadziła? Mi dziś J. mówił że mogę zostać w klinice i będą ciąże prowadzić.
Takanijaka,super wynik, czyli ten 21.09 był jednak szczęśliwym dniem ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:52
Takanijaka lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wróciłam dzisiaj z kliniki z taką ilością leków, że nie ogarniam! (mam je brać od już, z czego oczywiście dwóch nie było w żadnej aptece, więc zamówiłam i będą na jutro rano). Jutro doktor rozpisze mi leki do stymulacji i w przyszłym tygodniu START
Ps. dajcie wiarę - nigdy nie miałam tylu leków do in vitro!
pozdrawiam Was wszystkie serdeczniesylwiaśta159, Inska, Takanijaka, muszynka, mia6, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Libra, Tosia 1981, Mimbla, Selena, triss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCisza, poradzisz sobie przeciez madra babka z ciebie!
))
Jak dostane wyniki estradiolu i prg to napisze wam- moze pomozrcie zinterpretowac czy jest ok bo z mpja dr widze sie teraz w czwartek a do tej pory umre z niewiedzy)
Tak sie balam ze nie bedzie chociaz 5 prcherzykow ze jak mi dr powiedziala ze szybko i rowno zareagowaly jajniki i jest ok to mialam ochote na tym fotelu z ta sonda w srodku krecic du*a ^^
Inska, lipa, Pola7, cisza, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Cisza, poradzisz sobie przeciez madra babka z ciebie!
))
Jak dostane wyniki estradiolu i prg to napisze wam- moze pomozrcie zinterpretowac czy jest ok bo z mpja dr widze sie teraz w czwartek a do tej pory umre z niewiedzy)
Tak sie balam ze nie bedzie chociaz 5 prcherzykow ze jak mi dr powiedziala ze szybko i rowno zareagowaly jajniki i jest ok to mialam ochote na tym fotelu z ta sonda w srodku krecic du*a ^^
Haha, Sylwiasta, ty wariacie! Gratulacje!sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
))
Haha, dobre, zwizualizowalam to sobie
A ją jak na złość chyba dostane @ za wcześnie. I będę miała problem z wolnym w pracy. Pracownik chce mi się zwolnić i jak tak dalej pójdzie, to nie wiem jsak ją będę na monitoringi jeździć
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
))
Tak sie balam ze nie bedzie chociaz 5 prcherzykow ze jak mi dr powiedziala ze szybko i rowno zareagowaly jajniki i jest ok to mialam ochote na tym fotelu z ta sonda w srodku krecic du*a ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:32
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Ale piękny dzień! Same dobre wieści
Gratuluje przyrostów, pobranych komorek i wszystkim z Was u których dzieje się coś wspaniałego
I ja mam dobre wieści
Nie wytrzymałam i zadzwoniłam, żeby podpytać jak tam się mają nasze maluszki. Dzis 3 doba i mamy ich aż 6 !!!
8A, 2x 8B, 2x 6C i 5B
Jeszcze tylko chwila i transfer! Nie mogę się doczekaćKava, sylwiaśta159, mia6, Asiula86, gosia81, lipa, Kala 1980, aneczka2015, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, shooa, Libra, Tosia 1981, Anna255, Alincia, Mimbla, maryska90, Pola7, Konwalia, V., mysza89, Agnieszka_A., Selena, agulas, La-mia lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualny
-
No to i ja się pochwalę, bo w końcu doczekałam się na wynik:
beta 10dpt 124,6
Popłakałam sięW środę powtórka i wtedy też zrobię progesteron.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:12
Asiula86, cisza, lipa, Eliz, gosia81, sylwiaśta159, aneczka2015, Kala 1980, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, Beata.D, shooa, Libra, Lilou1984, Tosia 1981, Anna255, Mimbla, SzewskaPasja, Reni, maryska90, Kava, Pola7, Agi83, Piggy, Gosiacu, Madzia82, Konwalia, V., mysza89, Anuszka, muszynka, Agnieszka_A., justa1234, Selena, agulas, La-mia lubią tę wiadomość
-
mia6 wrote:No to i ja się pochwalę, bo w końcu doczekałam się na wynik:
beta 10dpt 124,6
Popłakałam sięWe wtorek powtórka i wtedy też zrobię progesteron.
Dziewczyny odzyskuje wiarę w to wszystko, gdy czxytam o waszych zwycięstwach. Dziękujemia6, Mimbla lubią tę wiadomość