X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Aura78 Znajoma

Wysłany: 5 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiesz, mam koleżankę, która na bardzo niska rezerwę i była raz na próbę stymulowana tak jak Ty czyli końskie dawki leku. Efekt kiepski. Przeszła kolejna stymulacje tabletkami samymi stumulujacymi owulacje (nie pamiętam czy clo czy letrozol) i efekt był taki sami czyli 2-3 pęcherzyki (jakoś tak). Różnica w cenie leków. Tablety koło 25 złotych...
    No tak.. a moje leki 2 x 1700zł i teraz jeszcze dostałam dawkę na ostatnie dwa dni za prawie 800 zł.
    :-(
    Patrząc po moich wynikach stymulacji chyba już nie dam sobie wcisnąć takiego leczenia bo i po co..? Ale chciałam spróbować.

04.07.2015 punkcja
    06.07.2015 transfer jednego zarodka - nie udało sie :-(
    Od 19. 08 rozpoczęcie stymulacji - krotki protokół dla kobiet z niskim AMH
    1 pęcherzyk, punkcji nie było
    od 28.09 - kolejny protokół menopur,
    05.10 - jeden pęcherzyk :-(, dalsza stymulacja do 09.10
  • Aura78 Znajoma

Wysłany: 5 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    witaj ja przeszłam invitro w Novum w Warszawie, też jestem po zmianie kliniki. I się udało, od przypadków tzw. beznadziejnych w Novum polecam doktora mężczyznę nazwisko: Zamora jest świetny. Najpierw sie leczylismy tez w innych klinikach z miernym efektem po rozpuszczeniu wici wśród znajomych duzo osób nam polecało tego lekarza. Ogólnie chyba w necie tez ma dobre opinie. Powodzenia :)
    dziękuję za info. Zanotowałam i chyba się zdecyduję jeśli teraz się nie uda.
    Pozdrawiam

04.07.2015 punkcja
    06.07.2015 transfer jednego zarodka - nie udało sie :-(
    Od 19. 08 rozpoczęcie stymulacji - krotki protokół dla kobiet z niskim AMH
    1 pęcherzyk, punkcji nie było
    od 28.09 - kolejny protokół menopur,
    05.10 - jeden pęcherzyk :-(, dalsza stymulacja do 09.10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka beta wystrzelila w kosmos!! Faktycznie chyba blizniaki sie szykuja :)

Mimbla, odezwijcie sie z groszkiem :)

pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 , aneczka2015 dziewczyny aż mam dreszcze jak tak piszecie.
    Nie chce sie nastawiać ale byłoby naprawde cudownie:)

aneczka2015 z niecierpliwościa czekam na twoja betę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:05

Inska, gosia81, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka a mam do ciebie jedno pytanko. Czulas cos w swoim podbrzuszu przez ostatnie dni? Ja praktycznie codziennie mam takue ciagniecia i zastanawiam sie czy to dobrze? Mialas tak?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie. Jestem zadowolona ponad 10 pecherzykow jest dokladnie nie liczylysmy :)) wszystkie mniej wiecej rowno rosna, maja po 13-14 mm, pobrali mi krew na badanie estradiolu i progesteronu jak wszystko bedzie ok to w sobote punkcja a w czwartek jeszze jedno podgladanie :)) aha i endo prawie 8 mm- dzis 7 dc. Wieczorem zadzwonie jeszcze po wyniki z krwi. Prg ma byc nie wyzszy niz 2 ale dr mowi ze nie powinien byc bo ladne jest endo.

Do czwartku dostalam jeszcze gonal 150 i cetrotide.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:39

Kala 1980, Anatolka, kkisia, gosia81, maryska90, cisza, lipa, Konwalia, Takanijaka, Beata.D, Mimi86, Libra, Tosia 1981, Mimbla, Agi83, V., Selena, Selena lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:41

Konwalia, muszynka, aneczka2015, pragnaca dzidziusia, Libra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Juz po wizycie. Jestem zadowolona ponad 10 pecherzykow jest dokladnie nie liczylysmy :)) wszystkie mniej wiecej rowno rosna, maja po 13-14 mm, pobrali mi krew na badanie estradiolu i progesteronu jak wszystko bedzie ok to w sobote punkcja a w czwartek jeszze jedno podgladanie :)) aha i endo prawie 8 mm- dzis 7 dc. Wieczorem zadzwonie jeszcze po wyniki z krwi. Prg ma byc nie wyzszy niz 2 ale dr mowi ze nie powinien byc bo ladne jest endo.

Do czwartku dostalam jeszcze gonal 150 i cetrotide.

Ja podglad mam jutro rano
    I jesli bedzie stymulacja szla jak za 1 razem to licze tez na punkcje w sobote
    Wtedy pewnie sie spotkamy :)

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Agi83, V. lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas coś czuję tam w środku. Ciągnie mnie w podbrzuszu az do pachwiny, od czasu do czasu coś kłuje po prawej stronie a w nocy, tak jak pisałam bolał mnie brzuch. Piersi czuje ze eksploduja:) najchętniej siedziała bym nago :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, kochane jesteście ☺ pytałam dziś dr J. czy mogę brać nospe gdy boli brzuch, odpowiedział że najlepszy jest paracetamol.
    Aneczka, ty pytałaś o lekarza który poprowadzi ciążę, a nie chcesz zostać w Invikcie żeby W-O ci prowadziła? Mi dziś J. mówił że mogę zostać w klinice i będą ciąże prowadzić.

Takanijaka,super wynik, czyli ten 21.09 był jednak szczęśliwym dniem ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:52

Takanijaka lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam dzisiaj z kliniki z taką ilością leków, że nie ogarniam! (mam je brać od już, z czego oczywiście dwóch nie było w żadnej aptece, więc zamówiłam i będą na jutro rano). Jutro doktor rozpisze mi leki do stymulacji i w przyszłym tygodniu START :)
    Ps. dajcie wiarę - nigdy nie miałam tylu leków do in vitro!

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)

sylwiaśta159, Inska, Takanijaka, muszynka, mia6, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Libra, Tosia 1981, Mimbla, Selena, triss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, poradzisz sobie przeciez madra babka z ciebie! :)))

Jak dostane wyniki estradiolu i prg to napisze wam- moze pomozrcie zinterpretowac czy jest ok bo z mpja dr widze sie teraz w czwartek a do tej pory umre z niewiedzy :))
    Tak sie balam ze nie bedzie chociaz 5 prcherzykow ze jak mi dr powiedziala ze szybko i rowno zareagowaly jajniki i jest ok to mialam ochote na tym fotelu z ta sonda w srodku krecic du*a ^^

Inska, lipa, Pola7, cisza, Mimi86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta, a nie mówiłam? :)))

ps. dzięki za wiarę we mnie :))

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Jak dostane wyniki estradiolu i prg to napisze wam- moze pomozrcie zinterpretowac czy jest ok bo z mpja dr widze sie teraz w czwartek a do tej pory umre z niewiedzy :))
    Tak sie balam ze nie bedzie chociaz 5 prcherzykow ze jak mi dr powiedziala ze szybko i rowno zareagowaly jajniki i jest ok to mialam ochote na tym fotelu z ta sonda w srodku krecic du*a ^^

Haha, Sylwiasta, ty wariacie! Gratulacje! :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Haha, dobre, zwizualizowalam to sobie ;-)

A ją jak na złość chyba dostane @ za wcześnie. I będę miała problem z wolnym w pracy. Pracownik chce mi się zwolnić i jak tak dalej pójdzie, to nie wiem jsak ją będę na monitoringi jeździć :-(

age.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

heh dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:32

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny dzień! Same dobre wieści :)
    Gratuluje przyrostów, pobranych komorek i wszystkim z Was u których dzieje się coś wspaniałego :)
    I ja mam dobre wieści :)
    Nie wytrzymałam i zadzwoniłam, żeby podpytać jak tam się mają nasze maluszki. Dzis 3 doba i mamy ich aż 6 !!!
    8A, 2x 8B, 2x 6C i 5B
    Jeszcze tylko chwila i transfer! Nie mogę się doczekać <3

Kava, sylwiaśta159, mia6, Asiula86, gosia81, lipa, Kala 1980, aneczka2015, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, shooa, Libra, Tosia 1981, Anna255, Alincia, Mimbla, maryska90, Pola7, Konwalia, V., mysza89, Agnieszka_A., Selena, agulas, La-mia lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaa! :D muszynka :D extra :)))

muszynka lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się pochwalę, bo w końcu doczekałam się na wynik:
    beta 10dpt 124,6 :) :) :)
    Popłakałam się :) W środę powtórka i wtedy też zrobię progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:12

Asiula86, cisza, lipa, Eliz, gosia81, sylwiaśta159, aneczka2015, Kala 1980, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, Beata.D, shooa, Libra, Lilou1984, Tosia 1981, Anna255, Mimbla, SzewskaPasja, Reni, maryska90, Kava, Pola7, Agi83, Piggy, Gosiacu, Madzia82, Konwalia, V., mysza89, Anuszka, muszynka, Agnieszka_A., justa1234, Selena, agulas, La-mia lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    No to i ja się pochwalę, bo w końcu doczekałam się na wynik:
    beta 10dpt 124,6 :) :) :)
    Popłakałam się :) We wtorek powtórka i wtedy też zrobię progesteron.

Dziewczyny odzyskuje wiarę w to wszystko, gdy czxytam o waszych zwycięstwach. Dziękuje

mia6, Mimbla lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ