X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    No to i ja się pochwalę, bo w końcu doczekałam się na wynik:
    beta 10dpt 124,6 :) :) :)
    Popłakałam się :) We wtorek powtórka i wtedy też zrobię progesteron.
    Bomba! :))) az sie plakac chce :)))

Lipa- podpisuje sie pod Toba :)

mia6 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Dziękuję dziewczyny, kochane jesteście ☺ pytałam dziś dr J. czy mogę brać nospe gdy boli brzuch, odpowiedział że najlepszy jest paracetamol.
    Aneczka, ty pytałaś o lekarza który poprowadzi ciążę, a nie chcesz zostać w Invikcie żeby W-O ci prowadziła? Mi dziś J. mówił że mogę zostać w klinice i będą ciąże prowadzić.

Takanijaka,super wynik, czyli ten 21.09 był jednak szczęśliwym dniem ☺

Nie wiem czy zosostane bo mam ponad 100 km dojazdu.. Mysle walasnie, zobacze co mi jutro W-O powie. A ty zostajesz tak?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mogłybyście mi napisać jak wyglądają formalności w rządówce? Podpisuje się coś więcej niż tylko regulamin? I od którego momentu są wizyty bezpłatne? No i za co się właściwie płaci, a za co nie? Leki refundowane już mam kupione.

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Popłakałam się :) W środę powtórka i wtedy też zrobię progesteron.
    Wielkie gratulacje!!!! Super :)

mia6 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow co za dzień, co za wieści :) super!!!
    Mi provita odpisała ze moje pytanie poszło do dyrektora, czekam na odpowiedź

sylwiaśta159, Anatolka lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Popłakałam się :) W środę powtórka i wtedy też zrobię progesteron.

I ja tez sie popłakałam ze szczęścia :D :D Wspaniałe wieści, tylko takie chcemy na tym forum :D

mia6, Anna255 lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale! Dziewczyny tak strasznie się cieszę że osiągamy sukcesy. Etap po etapie :)

mia6, pragnaca dzidziusia, muszynka, Mimbla, gosia81 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponoc jaki poniedzialek taki caly tydzieb. Czekamy teraz na kolejne swietne wyniki... :*

mia6, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dobrych wieści :)

Dziewczyny a mogłybyście mi napisać jak wyglądają formalności w rządówce? Podpisuje się coś więcej niż tylko regulamin? I od którego momentu są wizyty bezpłatne? No i za co się właściwie płaci, a za co nie? Leki refundowane już mam kupione.

• Eliz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Nie wiem czy zosostane bo mam ponad 100 km dojazdu.. Mysle walasnie, zobacze co mi jutro W-O powie. A ty zostajesz tak?
    Ja się zastanawiam czy zostać, niby dr J. mi powiedział że mój gin może sobie nie poradzić bo nie będzie wiedział jak odstawić kolejno te wszystkie leki. Dla mnie trochę to dziwne, bo ciąża naturalna też przecież może być zagrożona, nie tylko ta z in vitro. Sama nie wiem co zrobić, ja mam kolejną wizytę w klinice za tydzień, oczywiście już wszystko odpłatnie. Zobaczę może skontaktuje się ze swoim lekarzem. Mam do niego zaufanie i idąc na wizytę zawsze byłam wyluzowana, natomiast z dr. J nie nawiązałm jakiegoś większego porozumienia. On na wszystko jest pesymistycznie nastawiony.

A czy mój estradiol jest faktycznie taki słaby - 422?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:42

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam wyniki:
    Dzis 7 dc, 6 dc

Estradiol: 742,8 pg/ml
    Progesteron: 0,555 ng/ml

Co myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:45

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny dostalam wyniki:
    Dzis 7 dc, 6 dc

Estradiol: 742,8 pg/ml
    Progesteron: 0,555 ng/ml

Co myslicie?

Ładne :-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri,
    U mnie pierwsza wizyta przed kwalifikacja byla darmowa bo byla promocja ale juz kolejna na ktorej dostalismy kwalifikacje bya darmowa. Podpisywalismy regulamin przed wizyta kwalifikacyjna i pozniej umowe na wizycie.
    Ja nic placilam za nic poza lekami ( nawet nie dostalam jeszcze rachunku za zamrozenie komorek) badania robilam wszystkie na NFZ tylko AMH i fragmentacje nasienia placilismy zeby miec to juz na kwalifikacje.
    Za nic wiecej nie placilam. Wizyta kwalifikacyjna i kolejne powinny byc za darmo ale w czesci klinik mowily dziewczyny, ze nie placily za wizyty dopiero od stymulacji co dla mnie troche jest dziwne.

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ja się zastanawiam czy zostać, niby dr J. mi powiedział że mój gin może sobie nie poradzić bo nie będzie wiedział jak odstawić kolejno te wszystkie leki. Dla mnie trochę to dziwne, bo ciąża naturalna też przecież może być zagrożona, nie tylko ta z in vitro. Sama nie wiem co zrobić, ja mam kolejną wizytę w klinice za tydzień, oczywiście już wszystko odpłatnie. Zobaczę może skontaktuje się ze swoim lekarzem. Mam do niego zaufanie i idąc na wizytę zawsze byłam wyluzowana, natomiast z dr. J nie nawiązałm jakiegoś większego porozumienia. On na wszystko jest pesymistycznie nastawiony.

A czy mój estradiol jest faktycznie taki słaby - 422?
    Mi dr mowila ze powinien byc ok 2000.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka- dziekuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Dziękuję dziewczyny, kochane jesteście ☺ pytałam dziś dr J. czy mogę brać nospe gdy boli brzuch, odpowiedział że najlepszy jest paracetamol.
    Aneczka, ty pytałaś o lekarza który poprowadzi ciążę, a nie chcesz zostać w Invikcie żeby W-O ci prowadziła? Mi dziś J. mówił że mogę zostać w klinice i będą ciąże prowadzić.

Takanijaka,super wynik, czyli ten 21.09 był jednak szczęśliwym dniem ☺

wiecie co, a ja pytalam sie w-o o prowadzenie ciazy, chociaz we wczesnym etapie, to mowila mi w sierpniu wtedy, ze oni ciaz nie prowadza, a w zaleceniach napisala, ze dalsze prowadzenie ciazy w rejonie... dziwne - moze cos sie u nich w Invicta zmienilo od tego czasu <3

• godaweri Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Godaweri,
    U mnie pierwsza wizyta przed kwalifikacja byla darmowa bo byla promocja ale juz kolejna na ktorej dostalismy kwalifikacje bya darmowa. Podpisywalismy regulamin przed wizyta kwalifikacyjna i pozniej umowe na wizycie.
    Ja nic placilam za nic poza lekami ( nawet nie dostalam jeszcze rachunku za zamrozenie komorek) badania robilam wszystkie na NFZ tylko AMH i fragmentacje nasienia placilismy zeby miec to juz na kwalifikacje.
    Za nic wiecej nie placilam. Wizyta kwalifikacyjna i kolejne powinny byc za darmo ale w czesci klinik mowily dziewczyny, ze nie placily za wizyty dopiero od stymulacji co dla mnie troche jest dziwne.

Dzięki. Ja płacę za wszystkie badania z krwi, czyli tokso, CMV i cała reszta. Za wizytę kwalifikacyjną też płaciłam, mam nadzieję, że teraz już wreszcie się to kończy. Robiłas wszytskie te wyniki badań w klinice na NFZ?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowy też nie podpisywałam jeszcze :( a mam już leki.....

• lipa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Godaweri,
    Dziewczyny a jak wy wnioskujecie o te zwroty z MZ za faktury? Już po kwalifikacji zrobiliśmy na nowo badania na cytomegalie, HIV itp, bo poprzednim kończyła się ważność. Zrobiliśmy w diagnostyce, płatne. Ale mam rachunki, chętnie odzyskała bym te dwie i pół stowy :-D

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Umowy też nie podpisywałam jeszcze :( a mam już leki.....
    Ją też żadnej umowy nie podpisywała, tylko regulaminy

age.png
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ