X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla - odpoczywajCIE ;) dobranoc!

Mimbla lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza89 - masakra... ja nie wiem jak może ich nie obchodzić skąd u Ciebie ta woda? może skonsultuj się z jakimś innym ginekologiem?

Mimbla - spokojnej nocy :) ja też się kładę, bo zasypiam na stojąco ;)

Karolina - co u Ciebie? zrobiłaś betę? odezwij się...

Dobranoc wszystkim :)

Mimbla lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, super przyrost i efekty stymulacji.
    Mia gratuluję bardzo bardzo! Trzymam kciuki!
    U mnie źle, bardzo źle, więc nie chciałam psuć Wam tego fajnego dnia.

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Mysza89 - masakra... ja nie wiem jak może ich nie obchodzić skąd u Ciebie ta woda? może skonsultuj się z jakimś innym ginekologiem?

Mimbla - spokojnej nocy :) ja też się kładę, bo zasypiam na stojąco ;)

Karolina - co u Ciebie? zrobiłaś betę? odezwij się...

Dobranoc wszystkim :)

Zrobie wszystkie badania i ide do gina tu gdzie mieszkam ...gdybym nie miała mrozaczków już dawno by mnie w tej klinice nie było ...dobranoc

Mimbla dobranoc :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Gratulacje dziewczyny, super przyrost i efekty stymulacji.
    Mia gratuluję bardzo bardzo! Trzymam kciuki!
    U mnie źle, bardzo źle, więc nie chciałam psuć Wam tego fajnego dnia.

Karolina przykro mi. Mocno przytulam <3

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    gratulacje :)

Eliz gratulacje :)
    a dr J nie chce sobie na Tobid dorobić i kliniki przy okazji?jak masz innego zaufanego lekarza to może niech on prowadzi ciąże ....moim zdaniej dr J nie ma racji z tym ,że inny gin nie bedzie umiał leków odstawić ...itd ...

Kto wie ? Jak nie wiesz o co chodzi, zawsze chodzi o kase. Ale tak całkiem na serio, to na chłopski rozum, jeśli zwykły gin nie poprowadzi ciąży po in vitro, to ja się pytam jak sobie poradzą przy porodzie ?!

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina testowalas ?

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mimi, beta <1. Jutro jeszcze mam powtórzyć choć nie wiem po co, ale dla świętego spokoju tak zrobię.
    Dzięki muszynka :-(

• maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bardzo mi przykro....

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bardzo mi przykro... Trzymaj sie

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Tak Mimi, beta <1. Jutro jeszcze mam powtórzyć choć nie wiem po co, ale dla świętego spokoju tak zrobię.
    Dzięki muszynka :-(

Wspieram kochana <3 Trzymaj sie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Mi w rejestracji dziewczyny też mówiły że Invicta ciąży nie prowadzi, będę musiała im tylko dostarczać informacje jak ciąża przebiega. A dzisiaj dr.J mówi mi co innego, więc zgłupiałam. Kto w ogóle ma racje a kto nie ? Może tu chodzi bardziej o kase ? Bo wiecie jak to jest wizyty dość częste, każda odpłatna plus jeszcze badania więc może o to chodzi. Może źle myślę. Nie wiem co zrobić, czy chodzić do nich, czy zostać u swojego gina.

ja odkad bylam w Invicta, to slyszalam rozne opinie, ale jak dotad zadnej nie poznalam dziewczyny, czy na forum, czy z kliniki, ktora by prowadzila tam ciaze... ciekawa jaka jest prawda... Jakubow ma jeszcze swoj prywatny gabinet, moze myslal, ze poczatek ciazy np w Invicta, a reszta np juz u siebie w gabinecie by prowadzil, kto go tam wie <3

Karolina111 :( przytulam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:10

• V. Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, przykro mi... :( ech... Mam nadzieję, że szybko dostaniesz pod serce kolejnego kropka.

Czy jeśli na dobę po punkcji nie dzieje mi się kompletnie nic (nawet podbrzusze już nie boli) to mogę zacząć się cieszyć, że ominie mnie zespół hiperstymulacji, czy jeszcze za wcześnie na radość?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    ja odkad bylam w Invicta, to slyszalam rozne opinie, ale jak dotad zadnej nie poznalam dziewczyny, czy na forum, czy z kliniki, ktora by prowadzila tam ciaze... ciekawa jaka jest prawda... Jakubow ma jeszcze swoj prywatny gabinet, moze myslal, ze poczatek ciazy np w Invicta, a reszta np juz u siebie w gabinecie by prowadzil, kto go tam wie <3
    Z tego co mi wiadomo we Wrocławskiej invikcie dziala jeszcze centrum zdrowia kobiety czy jakoś tak, jak ja bylam kiedyś w klinice to w kolejce jeszcze do dr G czekaly 2 babki ktore byly zdrowo ok 50 tki i napewno nie podchodzily do ivf, ani nie leczyly sie na niepłodność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:14

Anna255, aszka lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    wiecie co, a ja pytalam sie w-o o prowadzenie ciazy, chociaz we wczesnym etapie, to mowila mi w sierpniu wtedy, ze oni ciaz nie prowadza, a w zaleceniach napisala, ze dalsze prowadzenie ciazy w rejonie... dziwne - moze cos sie u nich w Invicta zmienilo od tego czasu <3

Anna, Eliz ja prowadzę ciąże od samego początku w Invicta Warszawa u mojego lekarza. Wy chyba jesteście z Wrocławia. Może tam jest inaczej. Jedynie badania robię w przychodni nfz, bo jest ponad 1/2 taniej a wyniki zazwyczaj są tego samego dnia.
    Ogólnie to było tak, że Pani w rejestracji mi odradzała, bo powiedziała, że lekarze są ukierunkowani na leczenie bezpłodności..
    Wyszukałam mojego lekarza w innych klinikach. Pracuje również w Luxmed i Medicover. W Medicover w szpitalu prywatnym odbiera porody.. W Luxmed prowadzi ciąże.
    Jeżeli zależy Wam na lekarzu, poszukajcie go w innej klinice. My zostaliśmy w Invicta ze względu po 1. na lekarza, a po 2. na cenę. Płacimy 120 zł za wizytę z usg. Chyba nigdzie nie jest tak tanio jeśli chodzi o Warszawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:22

Anna255, aszka lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, tak mi przykro :( Myślałam, że się nie odzywasz, bo świętujesz. Trzymaj się Kochana <3 Obyś szybko mogła do kolejnego transferu przystąpić.

Mysza89 - mam nadzieję, że ten ginekolog Ci pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:27

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dziś już jest lepiej, bo wczoraj miałam dramat.
    Właśnie ciekawe czy w Gyn robią crio czy też kasy nie ma.. masakra jakaś, rozczarowanie jest straszne. Trzeba trochę pocierpieć, a potem ruszyć dalej. Oby tylko kasa była :-(

Trzymam kciuki za Was wszystkie!

• V. Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam maila z kliniki, aż mi się gorąco zrobiło... Pobrano 20 komórek, z czego tylko 9 było dojrzałych i gotowych do ICSI. Prawidłowo zapłodnionych jest 5, nie wykazujących oznak zapłodnienia 2 i zdegenerowanych 2. Tych siedem (5 prawidłowo zapłodnionych, 2 nie wykazujących oznak zapłodnienia) będą hodowali dalej, pojutrze dostanę kolejną wiadomość. Strasznie dużo odpadło, chyba zaczynam się martwić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Anna, Eliz ja prowadzę ciąże od samego początku w Invicta Warszawa u mojego lekarza. Wy chyba jesteście z Wrocławia. Może tam jest inaczej. Jedynie badania robię w przychodni nfz, bo jest ponad 1/2 taniej a wyniki zazwyczaj są tego samego dnia.
    Ogólnie to było tak, że Pani w rejestracji mi odradzała, bo powiedziała, że lekarze są ukierunkowani na leczenie bezpłodności..
    Wyszukałam mojego lekarza w innych klinikach. Pracuje również w Luxmed i Medicover. W Medicover w szpitalu prywatnym odbiera porody.. W Luxmed prowadzi ciąże.
    Jeżeli zależy Wam na lekarzu, poszukajcie go w innej klinice. My zostaliśmy w Invicta ze względu po 1. na lekarza, a po 2. na cenę. Płacimy 120 zł za wizytę z usg. Chyba nigdzie nie jest tak tanio jeśli chodzi o Warszawę.
    ja tez prowadzilam, tyle ze wrocilam do mojego lekarza. W Invikcie w Wawie mozna chodzic do Kunickiego albo do Neuberga lub do Jezaka. Im to nie sprawa problemów, Szpetnar tez przyjmowala babki w ciazy. Nauberg i Szpetnar przyjmowali na NFZ w Invikcie tez babki w ciazy. A jezeli z lekarzy ktorys nie ma certfikatu FMF to i tak wysyla do Huziora na szczegołowe badania a tak to i tak prowadzi. Na pewno Neuberg i Jezak odberaja porody w Medicover, wiem od pacjentki ktora ze mna rozmawiala pod gabinetem ze Pałaszewski odsyła pacjentki w ciazy do innych lekarzy bo mowi ze go interesuje tylko leczenie niepłodnosci.

• maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mija 7 dzień od transferu... Myślicie że jutro mogę zrobić betę? Nie wiem czy dłużej wytrzymam :/

aneczka2015 lubi tę wiadomość

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ