X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zwracałam uwagi na to co koscioł powie, na ksiezy...to jest moje sumienie i jakos sie nie odzywa, ze zle zrobiłam....w koncu Bog stworzyl człowieka madrego tak, zeby swoja madrosc pogłębiał i z niej korzystał...
    in vitro to dar, dar dla par ktore w sposob naturalny nie moga miec dzieci...
    to tylko nasz kosciół katolicki ma jakies wąty co do tej metody, cała reszta jest za tym...przeciez zarodki, ktore zostana moga zostac przekazane innym parom jako dawstwo, nikt ich nie wyrzuca, zachodzi naturalna selekcja na szkiełku tak samo jak w macicy...jedne zarodki sie zapłodnia i ładnie rozwiną inne albo wcale sie nie rozwina, albo stana gdzies w czasie podziało....

kochana sama musisz dojasc do wniosku czy tego chcesz, ja nawet sie nie zawachałam, z reszta duzo wczesniej brałam taka opcje pod uwage tym bardziej, ze nie mogłam podchodzic do IUI i jak widac chyba mi sie to opłacało :)

MisiaMisia, gosia81, Spero, mala29_ lubią tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa mam pytanie? po transferze pisałaś że leżałaś? leżałaś normalnie czy w pozycji półsiedzącej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    kaarolaa mam pytanie? po transferze pisałaś że leżałaś? leżałaś normalnie czy w pozycji półsiedzącej?
    przez 2 godziny po transferze na płasko, z rękami wzdłuz ciała, a w domu napoczatku normalnie a pozniej tak na połsiedzaco...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nam po transferze kazali leżeć tylko pół godziny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co klinika to zwyczaje...ja jak lekko głowe podniosłam do gory to opieprz dostałam, ze mam lezec plasko i sie nie ruszac...ciezko bylo, ale jakos wytrzymałam

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz jestem już w domu i postanowiłam leżeć te pierwsze dni. Tylko właśnie zastanawiam się czy mogę w pozycji półsiedzącej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozesz, ja tak siedziałam, nawet po zakupy chodziłam i na delikatne spacery, sprzatałam, ale tak zeby sie nie zmeczyc...przeciez nie wytrzymałabym 2 tyg tylko lezec i nic nie robic...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    mozesz, ja tak siedziałam, nawet po zakupy chodziłam i na delikatne spacery, sprzatałam, ale tak zeby sie nie zmeczyc...przeciez nie wytrzymałabym 2 tyg tylko lezec i nic nie robic...

ja też właśnie nie wytrzymam, ale chciałabym poleżeć chociaż te 2-4 dni.

Assume2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni o tyle dokładnie lezałam i nic nie robiłam...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak Twoja beta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie odebrana, laboratorium wydaje wyniki o 11, ale dam znac koło 13 jak wroce z miasta...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czekamy :-) dajesz wiarę że może udać się za pierwszym razem...:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mowiono, ze mam bardzo duze szanse, bo jestem młoda, zdrowa i nigdy nie brałam lekow na stymulacje....moje szanse wynosiły az 50%...tylko jak zaczełam stymulacje to juz nie było tak kolorowo, wyznaczono mi za małą dawke i pecherzyki wolno rosły i było ich mało...został mi jeden zarodek, pozniej lekkie problemy podczas transferu, a jednak udało sie...ta jedna jedyna szansa i zaskoczylo :) najwazniejsze, ze zarodek było bardzo dobrej klasy, choc nienajlepszej i to juz duzo dawało :) endometrium slicznie rosło i podczas transferu miało ok 10 mm :)

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też dostałam zarodka najwyżej klasy. Na stymulacje też reagowała nie za dobrze. Pobrali mi w sumie 8 komórek, z czego 4 dojrzały, a tylko jedna się zapłodniła. I maluch jest od wczoraj ze mną :)

gosia81, kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie. Nie Ty jedna zostałaś z jednym zarodeczkiem. U Karoli i u mnie też do transferu przetrwał ten jedyny. Ja mam wieeeelką nadzieję aby Wam lepiej poszło niż u mnie (ciąża pozamaciczna) :)

Karolaa Kochana siedzę jak na szpilkach do Twojego wyniku :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaa :-* każda z nas zasługuje na TO szczęście...

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdyskusyjnie... no ale życie tak czasem niesprawiedliwie wystawia nas na różne próby...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobiety które bez problemu zachodzą naturalnie, nigdy nie zrozumieją naszego cierpienia i oczekiwania...

jasmin lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najdurniejsze gadki są w stylu : jaki problem z zajściem w ciążę...? może źle to robicie...
    Nie... no mąż zostawia swój ejakulat w moim uchu. Czasami mam chęć tak odpowiedzieć zbyt wścibskim i bezczelnym ludziom :)

martusia1986, gosia81, kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi - pamietaj, to nie dopiero 5, a juz 5! Jeszcze tylko kilka dni... tak niewiele i wszystko bedzie jasne. I wszystko BEDZIE DOBRZE!

Moniaaa - hahaha, usmialam sie ;)

A jesli chodzi o stosunek kosciola do ivf to zgadzam sie z dziewczynami, to nie Bog wymyslil te reguly tylko ludzie, dla wlasnej wygody.

Polecam ten artykul http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,15270485,Inkubator_to_dzielo_szatana.html
    co prawda nie mowi o ivf, a o tym (z przymruzeniem oka), ze to Bog daje i odbiera zycie i nikt nie powinien w to ingerowac.

Wiec ja sie pytam dlaczego wyznawcy tej teorii chodza do lekarza, okulisty, dentysty, przeciez idac tym tropem Bog chyba chcial zeby mieli zepsute zeby, oczy, wiec po co sie leczyc? IVF jest wg mnie elementem leczenia, sposobem na wyleczenie, tak samo jak sposobem na wyleczenie jest przeszczep serca czy korekcja wzroku. Nieplodnosc jest choroba, ktora sie leczy i ktora da sie wyleczyc np. za pomoca ivf. I w tej materii nie mam nawet cienia watpliwosci, ze robie dobrze.

Karolaa czekam na wiesci :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 11:37

Spero lubi tę wiadomość

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ