IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej laseczki ja ostatnio na nic nie mam sily,a tyle w domu jest do zrobienia (mamy maly remoncik).
Co do kosciola to tez jestem tego zdania co inne dziewczyny. Wkuza mnie to ze kosciol mowi jak mamy zyc a sam postepuje inaczej. Ja uwarzam ze nikt nie ma prawa mowic rob tak albo nie rob tak, przeciesz to moje zycie i ja decyduje.
Co do lezenia po transfeze to uwarzam ze nie ma reguly czy sie lezy czy nie. Ja lerzalam 3 dni i sie nie udalo . Tak wiec teraz postanowilam ze normalnie po transfeze wracam do pracy i do domowych obowiazkow.
A teraz do do wszystkich dziewczynek!!!!!
Dziewczeta chcialam wam zlozyc zyczenia wielkanocne. Milych, spokojnych, i radosnych swiat w gronie rodzinnym . Smacznego jajka i mokrego dyngusa smingusa.niecierpliwa, kaarolaa, Spero, Moniaa lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Dziewczyny czy rząd refunduje tez IMSI czy tylko IVF?
Mąż ma słabe parametry nasienia (zła morfologia której nie dało się poprawić) i zastanawiamy się czy w naszym przypadku skuteczne będzie zwykle in vitro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 15:39
-
Karola dzieki za wsparcie wlasnie powróciłam z Kliniki. 5 dzien cyklu a e2 ponad 2000, aż lekarka powiedziała "o matko!".
Nie wiedziałam o co chodzi,wiec lekko sie przeraziłam. Oba jajniki pracują , na te chwile mam 13 jajcorow , od 11 do 8 mm. to chyba niezle? Jutro oprócz gonalu 112,5 dołączam cetrotide, w niedziele zmniejszam gonal do 37,5 , cetrotide dalej plus menopur. Moja pani doktor była tak miła ,ze przyjmie mnie w poniedziałek wielkanocny u siebie w domu:-)))) to sa moje 32 urodziny )) narazie zaplanowana wstępna puncja na 23 kwietnia. Jejku , nie zadziałam ze to tak szybko trwa , czasami wciąż myśle ,ze to sen .....oby obyło sie bez hiperki, bo jestem malutka 152 i wazę 48.wiem,ze to cholesterol mi grozi ale co tam ,narazie jest ok .całusy dla wszystkich przyszłych mamusiek:-)kaarolaa, Violik, mala29_ lubią tę wiadomość
Alicja 1982 -
nick nieaktualnyAlicja to juz naprawde spory masz estradiol u mnie najwyzszy wynosił 890, a na drugi dzien spadł do 550 i trzeba było robic punkcje...miałam tylko 5 pecherzykow, 4 komorki i tylko 1 sie zapłodniła...Twoj etradiol jest bardzo ładny, mysle, ze za 3, 4 dni mozesz miec punkcje...ale to tez zalezy od wielkosci pecherzykow jak beda rosły, ja miałam 18mm, 19mm....moja stymulacja trwała 12 dni...
-
Hahaa, hiperka a nie cholesterol tak mi komp wybrał....no wlasnie najgorzej ze swieta teraz wypadają i nic nie moge monitorować ani krwi ,ani usg. Pierwsze dopiero w poniedziałek wieczorem . W niedziele idziemy na wesele, ale nie bede szaleć
Konwalia złe były z budowy i mała ilośc, znaleźli 3 piękne,1 transferowali i maja dzis HanięAlicja 1982 -
Kochane, życzę Wam:
Słońca, gdy wokół pochmurno.
Czasu, którego wciąż brak.
Uśmiechu, o który tak trudno, a który rozjaśnia nam świat.
Miłości, co nie ustaje.
Wiary na każdy dzień.
Marzeń, co się spełniają
i bliskich, co blisko są ...nie tylko na czas Świąt!
Wielkanocy pełnej serdeczności i wiosennej radości oraz Wesołego Alleluja !
Spero, Moniaa, mala29_, kaarolaa, niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość
1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow -
nick nieaktualnyKonwalia spokojnie!
MZ nie tylko klasyczne IVF finansuje, ale także ICSI różnica jest taka, że przy ivf wybiera się plemniki i razem z jajeczkiem układa na szalce, aby doszło do samoistnego zapoldnienia. Plemnik musi sobie sam poradzić. ICSI polega na podaniu jednego wybranego, konkretnego plemnika bezpośrednio do jajeczka i jeśli macie słabe parametry to z pewnością ICSI będziecie mieli. IMSI od ICSI różni się powiększeniem pod jakim obserwuje się plemnika (6000x) i ocenia jego budowę.
U nas niestety parametry są bardzo złe i z początkiem myśleliśmy że właśnie tylko IMSI wchodzi w grę, ale lekarz nas sprowadził na ziemię i powiedział że oni spokojnie z tego co mamy wybiorą te najlepsze u nas ilość 0,55mln/ml a morfologia 2% (a przy poprzednim badaniu 0%). Jeśli są plemniki to oni znajdą te właściwe, więc głowa do góry kochana!
aaa jeszcze mi się przypomniało, że macie możliwość wykonania IMSI jakbyście bardzo chcieli ale za dodatkową dopłatą. Nie pamiętam ile, miałam to wypisane jak podpisywałam dokumenty do programu. ale naprawdę myślę, że powinniście spróbować ICSI. a jakie parametry miał twój mąż, jak mogę zapytać??
Alicja witam w naszym gronie i trzymam kciuki za piękne jajcory tak przy okazji świąt niech rosną dorodne
I idąc za Małą, też życzę Wam piękcnych, radosnych i zdrowych Świąt Wielkiej Nocy i mam nadzieję, że wkrótce spełnią się nasze małe marzeniaKonwalia, Alicja1982, mala29_, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny stymuluje sie gonalem 900 w penie, na szczescie jestem dość podatna na stymulacje i pecherzyki ładnie przerastają . W niedziele zrobię najprawdopodobniej ostatni zastrzyk i sporo w penie zostaje, wiec przeplacilam (((bede we wtorek w novum, moge resztę komuś odstąpić.kupiłam 14 kwietnia,a wiec jest jeszcze sporo ważności. Moze komuś sie przyda:-)
W Novum chodzę do dr Zygler .Alicja 1982 -
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Spero dziękuje za wyjaśnienia. Pytalam- u mnie w klinice nie można dopłacić do IMSI. Mój mąż miał 3,2 a teraz ma 1,5%. Z mężem staramy się od czerwca 2012, ale od lipca 2013 dopiero w klinice. Jak się udawadnia starania "nie klinikowe"?
Kochana z 1,5% to sobie spokojnie wybiorą nie martwcie się. Starania nie klinikowe... ja u swojej gin. miałam w karcie napisane że się staramy jak po pół roku się nie udało, a teraz nam stuknie rok jak się leczymy (w zasadzie mojego m.), w różnych klinikach. Z tego co pamiętam to przy procedurze MZ to o czas leczenia chodzi. -
My mamy udokumentowane stymulację, monitoringi i iui, ale nie leczenie męża. To raczej nie kwalifikujemy się do refundacji...
Warunkiem przystąpienia do Programu jest rozpoznanie bezwzględnej przyczyny niepłodności przez lekarza lub udokumentowane nieskuteczne leczenie w czasie nie krótszym niż 12 miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 21:50
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Spero za radę. Jesteśmy z mężem zapisani na wizytę kwalifikacyjną w czwartek. Chciałam jednak przed spotkaniem z pryzmatu Waszych doświadczeń ocenić jakie mamy szansę. Dla nas jest to nadzieja i wierzę że to w końcu przyniesie efekt. Z resztą pewnie tak jest dla wielu par.
Powiedzcie mi proszę, czy to prawda że na rządowym programie transfer jest tylko jednego zarodka? Ile mniej więcej wyniosły Was leki i badania do ivf? -
Witam i na wstepie zycze Wam dziewczynki Wesolych Swiat i spelnienia najwiekszego marzenia w jak najkrotszym czasie :*
Konwalia - tak, w rzadowym podaja tylko 1 zarodek za pierwszym razem, chyba, ze ma sie wiecej niz 35 lat to 2. Przy kolejnych probach podaja 2.