X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • meggi29 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczynki :)
    U mnie Swieta zaczely sie bardzo nieciekawie.W sobote po poludniu zaczelam sie bardzo zle czuc.Dopadly mnie okropne dusznosci i kolatanie serca.Cisnienie skoczylo mi bardzo,puls 136.Udalam sie do najblizszego szpitala ale tam w zasadzie stwierdzili,ze poza przyspieszona akcja serca nic sie nie dzieje.W miedzyczasie skontaktowalam sie z moim lekarzem,ktory stwierdzil,ze to byc moze skutek uboczny ktoregos z lekow.Mam sie obserwowac,w razie powtorki zglosic sie niezwlicznie na oddziak na obserwacje.Dziewczyny jestem bardzo zaniepokojona,gdyz cala stymylacje i trabsfer przeszedl ok,nie bylo nic niepokojacego.Nue wiem dlaczego w 7 dpt takie objawy.Zespol hiperstymulacji wyeliminowano.Najgorsze jest to,ze na oddziale ratunkowym wsrod cakej masy badan zrobiono mi bete.Nie wiem po co ,gdyz to dopiero 7 dpt.Beta oczuwiscie ujemna -3.Teraz juz sie namyslalam,ze niestety sie nie powiodlo.Nie mam w zasadzie zadnych objawow poza bolacymi piersiami ,ale to przypisuje hormonom.Dzis 9 dpt.Brak jakiegokolwiek krwawienia swiadczacego o zagniezdzeniu.Powoli chyba godze sie z tym,ze tym razem sie nie uda.We srode ta juz zaplanowana beta .

Giussta lubi tę wiadomość

W trakcie I ICSI
    Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami :)
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    mycha tu nie ma takich wytycznych, odpowiedz na pytania, odeślij i czekaj na dalsze instrukcje..Powodzenia

Tak zrobie :)
    Napisala mi ze teraz biora pacjentki tylko na listę rezerwową. Jeśli ktoś odpadnie lub zrezygnuje to wtedy biora pacjentki z tej listy. Bardzo prawdopodobne jednak, że dostana dodatkowe miejsca w programie. A jeśli nie to w sierpniu rusza kolejny taki program więc wtedy byłabym jako jedna z pierwszych. :)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi a ile dni miał zapodany zarodek?

• meggi29 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa 3 dni

Moniaa lubi tę wiadomość

W trakcie I ICSI
    Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami :)
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam blastocystę 5 dniową i w 8dpt beta była 5,8... więc może jeszcze i u Ciebie podrośnie... no mój zarodek miał 13 dni podczas 1 badania bety. U Ciebie miał 10... Nie zamartwiaj się na zapas, jak nie masz plamień i krwawień to dobrze, lekarze nie za bardzo je lubią :)

• Alicja1982 Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Tez starałam sie o badanie kliniczne,ale moja pani dr ,choć działała prężnie, nie miała aż takiej siły przebicia . z moimi schorzeniami- m.in PCOS i LUF nie chcieli mnie :-) w rządowym jestem na liście rezerwowych , cokolwiek to znaczy. Postanowiliśmy wiec zrezygnować z egzotycznych wakacji i wzięliśmy sie za komercyjne IVF.
    Na stymulacje narazie reaguje ok, chociaz juz trzy zastrzyki dziennie pochlaniam :-) tez mam swedzace miejsca ,szczególnie po cetrotide :-) mam lekkie obawy, bo początek stymulacji był lekko odczuwalny , a teraz jakby przycichło.mam nadzieje jednak,ze to tylko takie złudzenie. O 21.30 mam podgladanie i wówczas sie okaże. Dzis sa moje 32 urodziny, moze bedą dobre wieści z tej okazji :-) dam znać.

kaarolaa lubi tę wiadomość

Alicja 1982
  • meggi29 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie myslalam,ze to krwawienie to potwierdzenie,ze zarodek sie zagniezdzil.Nie wiem,te ostatnie dni sa najgorsze.Na poczatku chyba wiecej wiary mialam w to wszystko.W sumie jak powiedzial lekarz powinno byc dobrze,szybko zareagowalam na stymulacje,zarodek podano mi podobno niemalze idealny,bardzo dobrej klasy,endometrium 14 mm.Od poczatku transferu staralam sie troche zwolnic ale nie przesadnie.Mysle,ze nie ma tutaj reguly.

W trakcie I ICSI
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1982 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
    meggi niestety nie ma reguły, to jest loteria ale mam nadzieję że u Was jednak będzie ok i beta w środę ruszy.

Alicja1982 lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wszystkiego naj,naj :) spelnienia marzen! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez nie było krwawien ani jako takich plamien, a jednak sie udało...wiec nie zawsze musi byc potwierdzona implantacja...

bedzie dobrze tylko trzeba w to wierzyc :)

Spero, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

• Alicja1982 Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po podgladzie :-) 8 pecherzykow dojrzałych 18-22 , reszta troszkę mniejsza ,ale uważam ze na stymulacje za 1400 zł jest niezle:-) zaraz biorę ovitrelle i w środę o 10.30 punkcja .oby w tych pecherzykach były wartościowe komóreczki :-)
    Meggi wszystko bedzie dobrze .....musi byc :-******

Beata.D, MisiaMisia, Spero, kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

Alicja 1982
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzonka Alicja1982 !

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Alicja ale wysyp jajeczek :) To chyba tak z okazji urodzin :) Oby bylo jak najwiecej wartosciowych.Powodzenia w srode :)

Alicja1982, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urodziny pomagaja :) ja miałam punkcje w urodziny i dostałam piekny prezent :) z takiej ilosci pecherzykow bedzie sporo ładnych komorek :) powodzenia....

Alicja1982, MisiaMisia, mala29_ lubią tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    urodziny pomagaja :) ja miałam punkcje w urodziny i dostałam piekny prezent :) z takiej ilosci pecherzykow bedzie sporo ładnych komorek :) powodzenia....

to ja chyba na betę wybiorę się w niedziele w dzień urodzin emka :) albo pokuszę się o sikańca ;)

Alicja1982, kaarolaa, Spero, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo tez siedzi w głowie, ja wmowilam sobie zaraz po punkcji, ze to bedzie udany transfer, ze maluch sie zadomowi i udało sie, pozytywne myslenie jest bardzo wazne :) wiec z tą betka to dobry pomysl :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczelo nurtowac mnie jedno pytanie, moze komus wyda sie glupie no ale;) wiec co sie dzieje w sytuacji kiedy zadna z pobranych komorek sie nie zaplodni? Logicznym jest, ze nie dochodzi wowczas do transferu, ale czy w przypadku refundacji jest to stracone podejscie czy jak to wyglada??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam pojecia....

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wydaje mi sie że tak, że to jest liczone jako jedna próba.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to jest nieudana próba liczona jako jedna próba. Chodzi o refundację wszelkich działań w tym punkcji jajników itp. Więc się niestety liczy.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ