X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana czas stymulacji to czas leczenia. antagonista to lek który bedzie hamował wyrzut hormonu LH czyli żeby nie doszło do owulacji. Nazewnictwo trudne, ale nie ma co się tym zajmować, bo w sumie nikt nas z tego nie będzie przepytywał :) najważniejsze, że to już ten cykl.

a co do snów to też mam jakieś koszmary, ale to chyba podświadomość tak działa, bo w sumie się nie denerwuję niczym. cieszę się bo wierzę że za miesiąc zobaczę w końcu te 2 kreseczki

mala29_, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia... Od tego tutaj jesteśmy aby wspierać się wzajemnie i pisać o swoich doświadczeniach. Trzymaj się ciepło... My kobietki jesteśmy niebywale silne.

mala29_, niecierpliwa, kaarolaa, martusia1986, Beata.D lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero masz rację, nazewnictwo jest nie ważne, najważniejsze jest zaufać lekarzowi i robić to co zleci.

Ja @ mam w planach za tydzień i 2 dni :) mam nadzieję, ze przyjdzie punktualnie i też ZACZYNAMY!

A testowanie (i II kreseczki) wstępnie zaplanowane na koniec maja :D

mala29_, Spero, kaarolaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki :)

Misia tule mocno...

dziewczynki za cała reszte trzymam mocno kciuki :) bedzie dobrze...

martusia1986, Spero, mala29_, Beata.D, MisiaMisia, Moniaa lubią tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia,przykro mi bardzo..... :(

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie....nic straconego jeszcze. Mamy Mrożaczka, i ewentualnie jeszcze 2 próby stymulacji (refundowane).
    Będziemy próbować.
    Przyznam jednak, że po ponad dwóch latach hormonów i starań z kliniką moje ciało bardzo się zmieniło a psycha czasami siada.
    Piękne jest to, że mam przy sobie Fantastycznego Mężczyznę, który bardzo mnie wspiera. Czasami są dołki ale wtedy Mól Luby ciągnie mnie za włosy po ziemi w górę :)

kaarolaa, Alicja1982, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia i to jest piekne, ze masz wsparcie w najwazniejszej osobie dla Ciebie... :) trzymam kciuki za wizyte :) i za silnego mrozaczka...i masz racje jesli nawet teraz cos nie wyjdzie, macie jeszcze 2 proby :) wiec mocno trzymam kciuki ;)

MisiaMisia, mala29_ lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzis tak przepelniona pozytywna energia, ze postanowilam przyjsc tutaj i podzielic sie nia z Wami :D BIERZCIE ILE CHCECIE! :D

kaarolaa, Alicja1982, niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś bez nastrojowo..Miałam nadzieję że uda nam się w maju zacząć a tu dalej nie mam odpowiedzi..

Mam przeczucie że wogóle się nie załapiemy na te badania :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Ja dziś bez nastrojowo..Miałam nadzieję że uda nam się w maju zacząć a tu dalej nie mam odpowiedzi..

Mam przeczucie że wogóle się nie załapiemy na te badania :(
    musisz cierpliwie czekac, ja czekałam 5 tyg, byc moze tez bedziesz musiała tyle czekac, ale dostaniecie sie napewno :)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• Alicja1982 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po punkcji :-) leżę w domku, troche pobolewa brzuch , mam lekkie krwawienie i pije duzo wody :-) to chyba standard ? Pobrali mi 11 kom. Jutro bedą dzwonić co dalej. Pozdrowienia

kaarolaa, MisiaMisia, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

Alicja 1982
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    musisz cierpliwie czekac, ja czekałam 5 tyg, byc moze tez bedziesz musiała tyle czekac, ale dostaniecie sie napewno :)

Poczekam do piątku i zadzwonię bo pani doktor mówiła że max do dwóch tygodni więc zobaczę co powie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1982 wrote:
    Juz po punkcji :-) leżę w domku, troche pobolewa brzuch , mam lekkie krwawienie i pije duzo wody :-) to chyba standard ? Pobrali mi 11 kom. Jutro bedą dzwonić co dalej. Pozdrowienia
    piekny wynik, 11 komorek... teraz trzeba czekac ile sie zaplodni i zacznie dzielic...mi po punkcji nic nie było, czułam sie tak jak przed nia, zero bolu, zero krwawienia..

teraz trzymam kciuki za jajeczka :) i pisz jak bedziesz wiedziała ile masz zarodkow...a kiedy transfer?

Alicja1982, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Poczekam do piątku i zadzwonię bo pani doktor mówiła że max do dwóch tygodni więc zobaczę co powie..
    ja na koncu tez juz dzwoniłam bo nie mogłam wytrzymac i sie okazało, ze moje dokumenty razem ze zgoda przyszły dzien wczesniej, ale nie miala czasu zeby mnie powiadomic...

martusia1986 lubi tę wiadomość

• Alicja1982 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jutro maja zadzwonić i powiedzieć kiedy transfer , najprawdopodobniej w sobotę rano. oby teraz tylko sie zaplodnily i ładnie dzieliły :-) na pewno dam znać .musze byc dobrej myśli ,zeby hiperki nie było, bo mnie troche nastrzaszyli ,ze mała jestem 152 cm.:-))))))

kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

Alicja 1982
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonię w piątek popołudniu może coś będzie wiadomo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1982 wrote:
    Karola jutro maja zadzwonić i powiedzieć kiedy transfer , najprawdopodobniej w sobotę rano. oby teraz tylko sie zaplodnily i ładnie dzieliły :-) na pewno dam znać .musze byc dobrej myśli ,zeby hiperki nie było, bo mnie troche nastrzaszyli ,ze mała jestem 152 cm.:-))))))
    u mnie nie było na poczatku hiperki tylko po tygodniu zaczał mi brzuch rosnac, myslałam ze to wzdecia przez progesteron na wizycie 19 okazało sie, ze mam jajniki po ponad 8 cm...taka mała hiperka i mi sie trafiła, ale juz dziaiaj jest duzo lepiej i czuje, ze jajniki wracaja do normalnych kształtow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to trzymam kciuki mocno!!!

aaana już po wizycie? co tam Ci powiedział doktorek? jakie masz leki?

Alicja1982 lubi tę wiadomość

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    a tak w ogóle to STARaCZKO, MIRIAM, MADZIU82, IVI odezwijcie się! co tam u Was Kochane???
    u mnie wsio ok :) miło , że pamiętasz ;)
    będziemy mieli chłopca ;)

kaarolaa, Alicja1982, Nusia, Spero, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1982 wielkie kciuki za sexik na szkiełku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 15:40

Alicja1982, mala29_ lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ