IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłoby pięknie jeżeli program zostałby przedłużony. Może to dużo od życia, ale jak mój mąż usłyszał tą wiadomość w radio zaskoczył mnie, że chciałby taki drugi cud. Dla mnie to piękny prezent. Zawsze chciałam mieć co najmniej dwójkę. Jestem jedynaczka i nie chciałam tego "losu" dla moich dzieci.
gosia81, justa1234, Beata.D, Libra, Madzia82, mysza89, triss, Mimbla lubią tę wiadomość
-
mysza89 wrote:właśnie taką myśl dał dr na wizycie by na naturalnym próbować oczywiście jak ovu będzie a to ciężko przy pco przewidziec ....no nic musze szperać nad zamiennikiem
pójde do magistra w aptece wypytam
takasobieja dopochwowo miałam
Nic Ci farmaceuta nie podpowie sensownego. A jakbyś go zjadała zamiast aplikować dopochwowo może byłoby lepiej. Albo druga opcja - ten cykl naturalny bez estrofemu. Mimbla teraz tak ma i wydaje mi się, że estrofemu nie zjada. Cykl naturalny nie oznacza, że musisz mieć swoją owulacje tylko, że ona wgl musi być. Może być wywołana clo czy Letrozolem + zastrzyk na pęknięcie i za 5-6 dni od zastrzyku transfer.
Tylko wtedy musialabys wcinać te wszystkie magiczne specyfiki na wzrost endo - migdały i inne orzechy itd., żeby nie było, że endo liche.
Będę rozkminiać w weekend zamienniki estrofemu, bo będę musiała mieć zmieniony najprawdopodobniej przez te kukurydzęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:46
Asana, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Takasobieja, ja brałam taki. Połączony z wit E, bo wyczytalam, że to ważne. 1 na dobę brałam, ale może dziewczyny coś jeszcze podpowiedzą.
https://www.doz.pl/apteka/p15083-Koenzym_Q10_kapsulki__witamina_E_30_mg_120_sztWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:46
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Anatolka wrote:Nic Ci farmaceuta nie podpowie sensownego. A jakbyś go zjadała zamiast aplikować dopochwowo może byłoby lepiej. Albo druga opcja - ten cykl naturalny bez estrofemu. Mimbla teraz tak ma i wydaje mi się, że estrofemu nie zjada. Cykl naturalny nie oznacza, że musisz mieć swoją owulacje tylko, że ona wgl musi być. Może być wywołana clo czy Letrozolem + zastrzyk na pęknięcie i za 5-6 dni od zastrzyku transfer.
Tylko wtedy musialabys wcinać te wszystkie magiczne specyfiki na wzrost endo - migdały i inne orzechy itd., żeby nie było, że endo liche.
Będę rozkminiać w weekend zamienniki estrofemu, bo będę musiała mieć zmieniony najprawdopodobniej przez te kukurydzę
to czeka mnie nie zła przeprawa w klinice biorąc pod uwage ich działanie łączenie faktów itd ...no ale jakies wyjście byc musi ....
a co do zamiennika jest progynova 21 ... a endo mam zazwyczaj ładne ... owocnych poszukiwań zamiennika oby Ci się udało ....:)nie sądziłam ,że przez kukurydze tak może być...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:55
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Ok już go zamówiłam. Ten co Ty brałaś. A czemu już go nie bierzesz Anatolka?? Domówiłam od razu mężowi fertilman plus...Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Anatolka wrote:Takasobieja, ja brałam taki. Połączony z wit E, bo wyczytalam, że to ważne. 1 na dobę brałam, ale może dziewczyny coś jeszcze podpowiedzą.
https://www.doz.pl/apteka/p15083-Koenzym_Q10_kapsulki__witamina_E_30_mg_120_szt
http://vitaminy-a-mineraly.heureka.cz/dr-max-coenzym-q10-60mg-60-tobolek/
Ja biorę ten. Kupiony oczywiście w polskiej aptece tyko nie znalazłam innego linka. Farmaceuta mówiła że to już diza dawka. No i też z wit e. Biorę jedną dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:54
Anatolka lubi tę wiadomość
-
mysza89 wrote:to czeka mnie nie zła przeprawa w klinice biorąc pod uwage ich dxiałanie łączenie faktów itd ...no ale jakies wyjście byc musi ....
a co do zamiennika jest progynova 21 ... a endo mam zazwyczaj ładne ...
Ma kukurydzę. Dla mnie nie może być. -
Konwalia wrote:Jezu co za dzień! Libra niesamowite. Szczerze gratuluje. Wierzyłam, że doczekam u Ciebie tego cudu. Pamiętam Ciebie - jesteś na ovu już bardzo długo... Tyle przeszlas.
Dziś wierzę, że i Beata D i Sysiaaa i Anatolka i Sky i Mala29 i Sansiviera i Mimbla będą mamami!!!
Cisza co za napiecie. Dziś forum wciągnęło mnie jak najlepsza książka. Życie jest pełne cudów. Kciukam za przyrost. Piękny dzień.obiecałam sobie że ja będę miała dwoje ewentualnie troje maluchów jak Bóg
marzą mi się bliźniaki po mojej kochanej córeczce
HM znam te określenie ,,niepłodność idiopatyczna"przez tyle lat słyszałam że badania są super i napewno zostanę matką polką która naturalnie zajdzie w ciąże ....niestety lub stety naturalnie się nie udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:00
-
Dziś mojemu mówiłam o tym badaniu azf... że musimy je zrobić, to chyba już go finanse przerażają, tzn nie już, bo mnie już dawno... i już wykrzyczał, że zrobi to jak tamta mutacja wyjdzie źle... bo Pani Dr tak mówiła! :[ że jak tamta muko bo bedzie kilka mutacji, będzie zła, to wtedy musimy zrobić azf, ale generalnie lepiej jak już byśmy zrobili... no i się oburzył mi chłop.
właśnie zamówiłam suplementy za 280zł. 150 azf... pluz fragmentacje dna 290
huh. Chyba, że fragmentację przełożę na "za miesiąc"
Gameta Rzgów
Anatolka wrote:Nie przyniósł u mnie rezultatu. Nie było żadnego.
jak już go zamówiłam
?
Gameta Rzgów
takasobieja wrote:teraz mi to mówisz??
jak już go zamówiłam
?
Pisałam wielokrotnie o tym. Inne dziewczyny chwalily Q10. Może u Ciebie się sprawdzi. Jak zamówiłaś na doz.pl to możesz tego jednego preparatu nie odbierać z apteki mimo zamówienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:10
-
Anatolka wrote:Nic Ci farmaceuta nie podpowie sensownego. A jakbyś go zjadała zamiast aplikować dopochwowo może byłoby lepiej. Albo druga opcja - ten cykl naturalny bez estrofemu. Mimbla teraz tak ma i wydaje mi się, że estrofemu nie zjada. Cykl naturalny nie oznacza, że musisz mieć swoją owulacje tylko, że ona wgl musi być. Może być wywołana clo czy Letrozolem + zastrzyk na pęknięcie i za 5-6 dni od zastrzyku transfer.
Będę rozkminiać w weekend zamienniki estrofemu, bo będę musiała mieć zmieniony najprawdopodobniej przez te kukurydzę
Co do q10 to polecam z firmy Solg...r, dobre jakościowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:07
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Jezu co za dzień! Libra niesamowite. Szczerze gratuluje. Wierzyłam, że doczekam u Ciebie tego cudu. Pamiętam Ciebie - jesteś na ovu już bardzo długo... Tyle przeszlas.
Edit
też Ciebie pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:15
takasobieja, Konwalia, Beata.D, gosia81, Kava, Selena, mia6, Inska, Fedra, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
Niestety zzamówiłam w innej aptece, bo mojego małża tabsy tam były w miarę okazyjnej cenie... trudno
spróbuje. Nie pozostaje mi nic innego
spadam spac... nie wiem czemu ale jestem dziś mega senna... może dlatego, że o 5:24 obudziłam się i już spać nie mogłam, męczyłam się godzinę z uśnięciem, żeby wstać o 6:45. Miałam dziś rozmowę o pracę
Anatolka, Libra, Kava lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
Kava wrote:Przykład ciszy pokazuje, że lekarze często albo idą na łatwiznę, nie chce im się albo nie mają pojęcia co dalej. Prawda jest taka, ze zawsze jest jakaś przyczyna niepłodności. Czasami wystarczy ją "tylko" znaleźć.
Zawsze uważałam, że hasło "niepłodność idiopatyczna" to zamiennik dla " ..nie wiem jakie badania Pani zlecić. Tu jest wszystko w porządku. Nie ma przeszkód do zajścia w ciążę ".
Święta prawda. U nas mimo że kwalifikujemy się jako idiopatyczna (idiotyczna) diagnozę udało się postawić w postaci niskiej morfologii plemników.