X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Byłoby pięknie jeżeli program zostałby przedłużony. Może to dużo od życia, ale jak mój mąż usłyszał tą wiadomość w radio zaskoczył mnie, że chciałby taki drugi cud. Dla mnie to piękny prezent. Zawsze chciałam mieć co najmniej dwójkę. Jestem jedynaczka i nie chciałam tego "losu" dla moich dzieci.
    Ja nie miałam szansy korzystać z programu... ale bardzo się cieszę, że będzie on trwał dalej
    Kiedyś moim marzeniem było mieć trójkę dzieci. Nas jest trójka, u m też trójka. Rodzice stworzyli mi taką rodzinę, dzieciństwo i w ogóle, że jest to dla mnie super! Ale później pomyślałam, że my po prostu już jesteśmy za starzy na 3 dzieci, więc marzyłam o dwójce. Guz i pojawiające się kolejne problemy, nieudane procedury doprowadziły do tego, że już nie prosiłam o jedno dziecko... Momentami w szlochach ja błagałam, by to jedno jedyne było. Nigdy nie mów nigdy, ale jeżeli dojdzie do szczęśliwego happy endu, nie będziemy się dalej starać. Chcę być dla mojego dziecka szczęśliwa, nie chcę go obarczać moimi gorzkimi łzami, jeżeli pojawiłyby się kolejne nieudane transfery czy wręcz informacja: "Pani Beato, bardzo nam przykro. Nie będzie transferu. Zarodki przestały się rozwijać." Nie powiem, że sie tym nie przejmę, bo to zbyt bardzo boli. W końcu to nasze serduszka, tylko że miały po 2, 3 komóreczki. Na chwilę obecną nie mogłabym obarczyć dziecka moimi emocjami, które na pewno by były. Nie mogę, bo pokochałam samo marzenie o nim (albo o nich, bo może będą dwa)

takasobieja, lipa, mysza89, Kava, pragnaca dzidziusia, Konwalia, Selena, Mimbla, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana(libra:)) bardzo trzymam za was kciuki!! Oby były dwa szkraby! Będziesz spełniona!! :) widzisz... Jednak u mamy najlepiej. :)
    warunki do snu nie sprzyjają... Lubię mieć lodówkę w sypialni, otwieram okno a jakiś czub pali chyba w piecu oponami i wali mi dym prosto w okna. :( zresztą sąsiad znowu pierze... Do tego zmywarka też chodzi u sąsiada, pech taki ze kuchnie i łazienkę ma za moja ściana w sypialni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:38

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Przykład ciszy pokazuje, że lekarze często albo idą na łatwiznę, nie chce im się albo nie mają pojęcia co dalej. Prawda jest taka, ze zawsze jest jakaś przyczyna niepłodności. Czasami wystarczy ją "tylko" znaleźć.
    Zawsze uważałam, że hasło "niepłodność idiopatyczna" to zamiennik dla " ..nie wiem jakie badania Pani zlecić. Tu jest wszystko w porządku. Nie ma przeszkód do zajścia w ciążę ".
    Moja pani dr mówi tak: Medycyna zna wiele odpowiedzi, w ostatnim czasie już wiele odkryto. Ale obawiam się, że jeszcze więcej jest do odkrycia...

Kava, cisza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Niestety zzamówiłam w innej aptece, bo mojego małża tabsy tam były w miarę okazyjnej cenie... trudno :) spróbuje. Nie pozostaje mi nic innego :) spadam spac... nie wiem czemu ale jestem dziś mega senna... może dlatego, że o 5:24 obudziłam się i już spać nie mogłam, męczyłam się godzinę z uśnięciem, żeby wstać o 6:45. Miałam dziś rozmowę o pracę :P
    I jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Święta prawda. U nas mimo że kwalifikujemy się jako idiopatyczna (idiotyczna) diagnozę udało się postawić w postaci niskiej morfologii plemników.
    też mam w kartę wpisaną niepłodność idiopatyczną... choć moje marne AMH już daje do myślenia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Cisza szaleje :-)
    czekam, że może zda relację z reakcji męża... ale to chyba już dzisiaj nie nastąpi :D

Konwalia lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Byłoby pięknie jeżeli program zostałby przedłużony. Może to dużo od życia, ale jak mój mąż usłyszał tą wiadomość w radio zaskoczył mnie, że chciałby taki drugi cud. Dla mnie to piękny prezent. Zawsze chciałam mieć co najmniej dwójkę. Jestem jedynaczka i nie chciałam tego "losu" dla moich dzieci.

trzymam kciuki oby ten 2 mały cud się pojawił :)

Anatolka więc tym bardziej owocnych poszukiwań :)

myśle czy nie pojechac w piątek do szefa kliniki i nie podbytac o stymulacje przed kolejnym crio cos ustslic itd ...ta ovu może być może nie troche szkoda mi czasu ...póki co zaczyna sie ból znów ...no i plamie ale to raczej po wizycie u gina .. noc zapowiada sie fatalnie .....

cisza pewnie szaleje z mężem z radości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 23:25

Konwalia, cisza lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Kava Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 18:49

Moniaa, Libra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha tez o zwyklej lodowce pomyslalam przez moment :)
    gratuluje pieknych bet, a ty cisza to juz pojechalas na ostro po bandzie dzisiaj :) trzymam kciuki za Wszystkie :)

Libra, Kava lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zapomniałam rano przed pracą wziąć relanium i już mi smutno na myśl, że nie będę mieć na wszystko wy**bane :) z tego powodu już zdążyłam się pokłócić z mężem i zamartwiam się o kropka czy mu mój brak relanium nie zaszkodzi..
    Oj schizuje człowiek przy tych hormonach niemiłosiernie ;)

a tak w ogóle to może któraś/któreś zrobią nam dziś powtórkę z wczoraj podobną do niespodzianki Ciszy? :)

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Hej dziewczyny, zapomniałam rano przed pracą wziąć relanium i już mi smutno na myśl, że nie będę mieć na wszystko wy**bane :) z tego powodu już zdążyłam się pokłócić z mężem i zamartwiam się o kropka czy mu mój brak relanium nie zaszkodzi..
    Oj schizuje człowiek przy tych hormonach niemiłosiernie ;)

a tak w ogóle to może któraś/któreś zrobią nam dziś powtórkę z wczoraj podobną do niespodzianki Ciszy? :)

Kochana wypij meliske, mnie pomaga :) Ja dzisiaj tez stres od rana, tak sie spieszylam do pracy, ze spadlam ze schodow, z samej gory :/ wytrzeslo mna porzadnie :( teraz jestem spanikowana, czy z malenstwem wszystko wporzadku :(

• Selena Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libraa :) skarbie :) GRATULUJE:) wiedziałam że i na Ciebie przyjdzie pora :) szkoda tylko że musiałaś tyle przejść..Ty i inne kobietki tutaj..ale wierzę że Bóg Wam wszystkim to wynagrodzi :) <3 ależ się ciesze :) <3

Libra, Kava, Inska, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj shooa, mysle, ze znalazloby sie wiele chetnych :D musisz myslec pozytywnie, dla kropeczka :) ja poki co wzielam chyba ostatni zastrzyk Gonalu i ostatni chyba cetrotide i jade na 11:00 na podgladanie :) mam nadzieje, ze dzis zapadnie ostateczna decyzja o punkcji w ta sobote. Jade troche wczesniej to na wlasna reke zrobie sobie tam jeszcze estradiol, tak zeby na wizyte juz byl, to bedzie porownanie w poniedzialku i dzis. Jak prg byl 0.5 to myslicie, zeby go dzis tez powtorzyc?

Milego dnia, ja z pewnoscia Wam jeszcze potruje po wizycie, albo podekscytowana, albo zdolowana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 08:07

kkisia, Libra, Kava, Mimi86 lubią tę wiadomość

• magic1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już schizuję, dziś mój 4dpt a wczoraj zaliczyłam mega ryk że mi się nie udało, teraz siedze w pracy głowa mnie boli oczy czerwone, ogolnie źle mi :-( nie mam przekonania do tego transferu zwłaszcza że kompletnie nic nie czuję, żadnych bóli nic, szkoda ze moja klinika nie wypisuje relanium :-/ sory za smęcenie z rana, ale też cieszę sie z nowych forumowych ciąż :-)

Inska lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic chyba dawno kopniaka nie dostalas :D ile tu ostatnio bylo pieknych bet u dziewczyn ktore NIC nie czuly? :)

magic1, V., cisza, Libra, Inska lubią tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    a ja już schizuję, dziś mój 4dpt a wczoraj zaliczyłam mega ryk że mi się nie udało, teraz siedze w pracy głowa mnie boli oczy czerwone, ogolnie źle mi :-( nie mam przekonania do tego transferu zwłaszcza że kompletnie nic nie czuję, żadnych bóli nic, szkoda ze moja klinika nie wypisuje relanium :-/ sory za smęcenie z rana, ale też cieszę sie z nowych forumowych ciąż :-)
    Magic1 miałam tak samo jak ty, 2-3 dni po transferze dół i płacz, że nic z tego nie będzie. Dziś mam 8dpt i też nic nie czuję... Ja też nie biorę relanium...

magic1, Inska lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak potrzebuję kopniaka :-) hormony mi biją na łeb chyba

V., pragnaca dzidziusia, cisza, Libra, Mimi86 lubią tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic jakbym siebie widziala. Nie martw sie ja nie czulam kompletnie nic. Ryczalam, panikowalam(nawet dziewczyny mnie wyzywaly) a pozniej okazalo sie ze jest pieknie. Powodzenia i uszy do gory :*

pragnaca dzidziusia, magic1, Libra, Kava, Mimi86, Fedra lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic!

0bicz.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 08:25

V., magic1, pragnaca dzidziusia, Sanna, gosia81, Kala 1980, Libra, Kava, Inska, Fedra, justa1234 lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 3 doba rozwoju naszych zarodków, z samego rana dostałam maila z kliniki. Wszystkie 5 zarodków się dzieli, tamte dwa które w pierwszej dobie były "w zawieszeniu" nie ruszyły. I teraz wygląda to tak:

Pierwszy zarodek - 2/8
    Drugi zarodek - 3/10
    Trzeci zarodek - 2/8
    Czwarty zarodek - 3/6 (20% fr)
    Piąty zarodek - 3/10 (5% fr)

Pierwsza cyfra oznacza ocenę zarodka w skali 1-4 (1 - najlepszy, 2 - dobrej jakości, 3 - średniej jakości, 4 - zatrzymany w rozwoju). Druga cyfra to liczba komórek w zarodku.

"fr x %" jest to określenie stopnia fragmentacji zarodka, zjawiska niekorzystnego, obniżającego jakość zarodka. Im wyższy odsetek fragmentacji tym jakość słabsza.

Litera "c" oznacza że zarodek kompaktuje (usiłuje przejść do następnego etapu rozwoju,moruli). Zjawisko to podnosi jakość zarodka - u mnie tego nie ma.

Jak oceniacie ten wynik i szanse na dotrwanie ich do piątego dnia?

mysza89, cisza, pragnaca dzidziusia, Libra, Kava, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ