IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie. Na dwa miesiące dostałam kwas foliowy 5mg po 1/2 tabletki dziennie. I dwa razy dziennie Vigantoletten 1000.
Za dwa miesiące mam ponowić badanie wit. D i homocysteinę.
I 15 grudnia kolejna wizyta z wynikami. I może wtedy będzie już wiadomo co z programem i czy uda się podejść do drugiej procedury.cisza, Mimbla, Libra, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAleż tu się miło i radośnie zrobiło
Serdeczne gratulacje dla wszystkich nowych mamusiekOby więcej takich cudnych wiadomości na tym forum
Kciuki za kolejne
Miłego dnia wszystkimMimbla, pragnaca dzidziusia, pabelka88, cisza, Libra, mia6 lubią tę wiadomość
-
jaki jest koszt badania homocysteiny??2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy wrote:jaki jest koszt badania homocysteiny??
W Invikcie płaciłam ok. 60 złSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadira wrote:Uważaj kochana na schodach, musi być dobrze i na tym "dobrze" skup się!
Zadzwonilam do kliniki, bo strasznie zaczal mnie bolec brzuch, w miejscu gdzie mialam podane zarodki tak jakby mnie kluje + czuje bolesc w szyjce macicyLekarz jest na zabiegu ma zadzwinic w ciagu 2 h
Dziewczyny strasznie sie boje, ze przez swoja niezdarnosc strace dzidzie
-
Ja za homocysteine placilam koło 40zl chyba.
JAK KTOS MA UCZULENIE NA ACARD (KWAS ACETYLOSALICYLOWY) TO LEKIEM, KTORY MOZNA BRAC ZAMIAST JEST TICLO. Niestety na receptę, ale może komuś się przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:03
Mimbla, cisza, Libra, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaglądam regularnie, tylko się nie udzielam, bo i co pisać za bardzo nie mam
Ostatniego mrożaczka miałam brać w tym cyklu, ale endometrium nawaliło (na naturalnym cyklu), tak więc czekam do kolejnego cyklu i zobaczymy co będzie.
Przydała mi się ta przerwa, bo po ostatnim nieudanym crio bardzo się załamałam i miałam straszne podejście, zupełnie bez wiary, jak widać nawet mój organizm się zbuntował. Teraz trochę ochłonęłam, odpoczęłam i wiara wraca.
Tym bardziej jak się poczyta ile cudów co dzień się wydarzaTo mega podnosi na duchu!!!
Tak więc czekam na @ i będę walczyć o swoją ostatnią kruszynkę
A za was wszystkie niezmiennie bardzo mocno trzymam kciukiMimbla, triss, V., Evaa, Libra, pragnaca dzidziusia, gosia81, tulipanna, mia6 lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Zmartwiłam się po samym upadku, ale maluch się rusza więc jest ok.
Poza tym tak sprytnie upadłam, ze brzuch został oszczędzony
Mimbla, wiesz jak to jest z tymi objawami na początku. NIC może oznaczać wiele i bóle miesiączkowe mogą oznaczać to samo... I weź zgadnij o co chodzi.
Tak jak to któraś z nas pisała. Ja byłabym za tym by w momencie implantacji sutki barwiły sie na zielono
wiem wiem kochanaw sumie wolałabym opcję bez objawów, szczególnie że ja to zawsze wszystko tak mocno czuję i przeżywam jak "gupia".. Wiem że najważniejsze jest tylko, żeby wyniki były książkowe.
cholerka człowiek się robi niecierpliwy i przewrażliwiony czy tego chce czy nie, wszystko chyba przez te hormony.
V., Kava lubią tę wiadomość
-
Agnieszka_A. wrote:Mam do Was takie pytanie, bo teraz się zastanawiam. Skoro będę brać teraz ten kwas foliowy - wyjdzie dawka 2,5 mg dziennie to mogę nadal łączyć to z Femibionem czy lepiej go już nie brać?
ja bym sobie podarowała (odpuściła) ten Femibion, witaminy naturalne są najlepsze
bierzesz wit D w kroplach, ta jest najlepsza i ma status leku
to mówiłem ja, jarząbek - ale ktoś inny ma inne zdanie to niech się wypowieAgnieszka_A., shooa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiec punkcja w poniedzialek na 9:00
prcherzykow chyba jest wiecej bo z 10 to w jednym naliczylam jajniku. Na jutro jeszcze gonal 150 i cetrotide a w piatek cetrotide i ovitrelle. Dzis pecherzyki mialy po ok 18 mm endo przeszlo 9mm. Pani dr byla zdziwiona ze nie bola mnie jajniki . Pytalam jakie mam szanse na transfer w tym miesiacu to powiedziala ze jak dalej bede sie tak dobrze czuc i nie bedzie powyzej 22 oocytow to transfer bedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:24
pabelka88, Mimbla, V., Konwalia, Agnieszka_A., Asiula86, cisza, lipa, Mimi86, Inska, Libra, shooa, gosia81, kkisia, mia6, Beata.D lubią tę wiadomość