X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hycosy to rodzaj badania droznosci jajowodow, dobrze kojarze? Ja nie mialam wydluzonego cyklu po sono HSG- ale kazdy jest inny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:26

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to takie HSG poprzez usg :)

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze mam cykle do 28 dni a tu masz Ci los jak ci kurna zależy pierwszy raz w zyciu żeby @ przyszła to jej nie ma !!!!!!!!!!!!!
    No nerwow można dostać

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasuwa mi sie pytanie po co droznosc jajowodow przy ivf?? :)

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mysza... :) jesli myslisz o moim wpisie na pamietniku to sadze ze to juz moja glupia podswiadomosc dziala- w koncu o niczym innym nie da sie myslec :) ale dziekuje Ci :)

Aneczka- super wiesci :))
    głupia podświadomość wcale nie głupia każda z Nas tak ma po transferze .... i tu masz racje nie da się myśleć o niczym innym ... ale będzie dobrze :)

aneczka2015 piękne chwile przed Tobą :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • agaka Koleżanka

Wysłany: 16 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    dziewczyny przepraszam, że tak wcinam się w wątek, natomiast nie wiem do kogo się zwrócić z moim problemem a widzę, że Wy macie dużą wiedzę nt. programu rządowego. Właśnie z tego programu korzystamy z mężem, to nasza pierwsza procedura i niestety nie wiem czy nie stracona.Jesteśmy w bardzo nietypowej sytuacji, gdyż w dniu mojej punkcji mężowi nie udało się mimo wielokrotnych prób oddać nasienia (wcześniej nie było z tym problemu, nie raz oddawał nasienie do badań). Klinika zaproponowała, że zamrozi pobrane ode mnie oocyty (podpisałam umowę), jednak musimy zapłacić za tą procedurę. Moje pytanie brzmi czy MZ nie finansuje procedury mrożenia w takiej sytuacji? Przecież biopsja jąder i inne zabiegi są finansowane przez program. Nie spodziewaliśmy się takiej sytuacji. Jeżeli miałyście taką sytuację albo orientujecie się w temacie proszę o jakąś podpowiedź czy mogę zwrócić się o MZ o zwrot kosztów mrożenie. Z drugiej strony boję się, że może to mnie zdyskwalifikować z programu.
    Dziękuję i pozdrawiam :)

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta to było przed pierwszą wizytą w invicie gdzie dopiero dowiedzieliśmy się ze nam tylko in vitro pozostaje i chciałam wiedzieć czy wszystko jest ok no i nie bo jeden niedrożny :/

74di4z174lr410ce.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    To ja chętnie przyjmę drugiego ;-) w razie w :-) żeby można było się tak podzielić...
    Ja nie mam obaw wynikających samych bliźniaków, tylko kwestii szczęśliwego donoszenia zdrowych. Nie żebym też jakoś strasznie pragnęła dzieci, które wyglądają tak samo, jeszcze dwujajowe to spoko ;-)

Libra lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    To nasuwa mi sie pytanie po co droznosc jajowodow przy ivf?? :)
    U nas nie chcą robić zanim nie sprawdzą, że niby przez większe prawdopodobieństwo pozamacicznej czy cuś.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś <3 pieknie!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Sylwiaśta to było przed pierwszą wizytą w invicie gdzie dopiero dowiedzieliśmy się ze nam tylko in vitro pozostaje i chciałam wiedzieć czy wszystko jest ok no i nie bo jeden niedrożny :/
    Mialo byc cytuj :) sanna teraz rozumiem :) a z czystej ciekawosci spytam czdnu akurat hycosy? Z tego co wiem jest to najmniej dokladne badanie ;) a koszt ten sam co sono :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    U nas nie chcą robić zanim nie sprawdzą, że niby przez większe prawdopodobieństwo pozamacicznej czy cuś.
    :O serioo? (Retoryczne). Czechy rzadza sie innymi prawami jednak :)

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mialo byc cytuj :) sanna teraz rozumiem :) a z czystej ciekawosci spytam czdnu akurat hycosy? Z tego co wiem jest to najmniej dokladne badanie ;) a koszt ten sam co sono :)

Na Starynkiewicza w Warszawie już nie robia HSG tylko Hycosy i zapewniali mnie ze to rownie dokładne badanie
    i robia odpłatnie 600 zl :(

74di4z174lr410ce.png
  • Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Bez Was na prawdę ciężko by było wyczekać do testowania. Trzymam ogromne kciuki za jutrzejsze bety i uwierzcie mi, że warto wierzyć do końca:-

pabelka88, sylwiaśta159, V., Libra, Pola7, Inska, Fedra, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

oar8kw7izeijco95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś11 wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Bez Was na prawdę ciężko by było wyczekać do testowania. Trzymam ogromne kciuki za jutrzejsze bety i uwierzcie mi, że warto wierzyć do końca:-
    Dlugo sie starasz? Dla mnie ciaza to cos tak odrealnione, jakby w ogole nie dla mnie... :)
    Sanna wrote:
    Na Starynkiewicza w Warszawie już nie robia HSG tylko Hycosy i zapewniali mnie ze to rownie dokładne badanie
    i robia odpłatnie 600 zl :(
    No ja placilam 500 zl wiec tez nie malo... ale badanie, wynik od razu... :) mniejszy bol niz przy zwyklym HSG- jajowody drozne- ale co mi po tym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:59

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha no wlasnie tez bym nie robila drugi raz:)

74di4z174lr410ce.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dokładnie, po takim czasie starań pojęcie "jestem w ciąży" wydaje mi się abstrakcyjne.

A tymczasem po mojej wizycie jest ok, lekarz naliczył ponad 10 wzrastających jajeczek, więc nie zwiekszmay dawki, cały czas menopur 150 i tyle. ufff, trochę mi ulżyło. poniedziałek powtórka.

Dzieki wszystkim za kciukasy, na pewno to one pomogły, bo od razu po wczorajszym poście zaczęłam czuć jajniki :)

V., Sanna, Libra, sylwiaśta159, Asiula86, szałwia, Anatolka, iga 79, Agi83, Beata.D, Inska, Fedra, triss, aneczka2015, mia6, Mimi86, pragnaca dzidziusia, muszynka, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

age.png
  • Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No ja placilam 500 zl wiec tez nie malo... ale badanie, wynik od razu... :) mniejszy bol niz przy zwyklym HSG- jajowody drozne- ale co mi po tym :D
    5 lat. To już nasza 2 klinika. I 2 podejście.

oar8kw7izeijco95.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa :)

Mam tak jak Wy dziewczyny. Za mną już tyle negatywnych testów i rozczarowań związanych z brakiem ciąży, że zupełnie nie umiem sobie wyobrazić pozytywnego wyniku. Nadzieja jest zawsze, ale czuję się trochę tak, jakbym już przywykła do porażek - choć każda kolejna wcale nie boli mniej.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Lipa :)

Mam tak jak Wy dziewczyny. Za mną już tyle negatywnych testów i rozczarowań związanych z brakiem ciąży, że zupełnie nie umiem sobie wyobrazić pozytywnego wyniku. Nadzieja jest zawsze, ale czuję się trochę tak, jakbym już przywykła do porażek - choć każda kolejna wcale nie boli mniej.

To prawda!

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 2111 2112 2113 2114 2115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ