IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Triss, ja jestem zawsze na heparynie i nigdy nic złego przy oddawaniu krwi mi się nie działo. Posiedzialam może ze dwie minuty więcej niż inni i pouciskalam miejsce wkłucia i na tym koniec. Co więcej, gdyby nie to, że mam uczulenie na kwas acetylosalicylowy bralabym i heparyne i acard...
-> na zlecenie lekarza, nie własne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:22
triss, cisza, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:Poniekąd na pewno masz rację. Ale gorzej, jak dwóch lekarzy w tej samej klinice ma zupełnie inne zdanie...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Anatolka wrote:Triss, ja jestem zawsze na heparynie i nigdy nic złego przy oddawaniu krwi mi się nie działo. Posiedzialam może ze dwie minuty więcej niż inni i pouciskalam miejsce wkłucia i na tym koniec. Co więcej, gdyby nie to, że mam uczulenie na kwas acetylosalicylowy bralabym i heparyne i acard...
-> na zlecenie lekarza, nie własne
ja mam endometrioze i czytałam, że dziewczyny z tą mendą często dostają coś na rozrzedzenie krwi, mi natomiast wydaje się, że mam bardzo kiepską krzepliwośc, czasem jak zadrę paznokcia to krwawi i krwawi, długo żywą czerwoną krwią. czy wydaje ci sie Anatolko, że w moim przypadku też jest wskazanie do tego typu leków? -
Co do Acardu ja mam taką samą sytuacje jeden gin każe brać 2 odstawić a z kliniki gin nakazał konsultacje z lekarzem także w sprawie acardu i fragminu jeden mówi że powinnam brać 2 że nie bo szkodzi na kości gin kazał lekarz żylny wypisał inne leki i zakazał ...
co lekarz to opinia ...
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
lipa wrote:ja mam endometrioze i czytałam, że dziewczyny z tą mendą często dostają coś na rozrzedzenie krwi, mi natomiast wydaje się, że mam bardzo kiepską krzepliwośc, czasem jak zadrę paznokcia to krwawi i krwawi, długo żywą czerwoną krwią. czy wydaje ci sie Anatolko, że w moim przypadku też jest wskazanie do tego typu leków?
Wiele klinik daje po prostu wszystkim na wszelki wypadek. Zobaczysz czy dostaniesz, bo na to receptę dostaje się po punkcji. Wszystko przed Tobą jeszcze
Triss już ma pewien bagaż za sobą, uważam, za w takich sytuacjach warto kombinować, nalegac, negocjować z lekarzem zmianyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:37
triss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Nie polecam brać acardu bez konsultacji z ginem ja wzięłam i jak poszłam oddać krew do badań pielęgniarka nie mogła opanować lecącej krwi z żyły i od razu sie pytała czy czasem nie mam problemu z krzepliwością...
Ja dla odmiany, nieodpowiedzialnie zaczęłam sobie brać acard na własną rękę dość dawno temu, co w efekcie (kolejnych badań i ich wyników) okazało się być bardzo dobrą decyzją
Krew oddaje bardzo często i mimo wszystko krew sączy się zupełnie normalniemuszę być mega zepsuta
PS. Acard będę brała przez kolejne sto lat. Heparynę też biorę... już mi powiedzieli, że będę ją brała przez kolejne miesiące (do końca ciąży). Tak samo encorton 10 (nawiązując do wczorajszych rozmów).Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:41
triss, Fedra lubią tę wiadomość
-
cisza wrote:Ja dla odmiany, nieodpowiedzialnie zaczęłam sobie brać acard na własną rękę dość dawno temu, co w efekcie (kolejnych badań i ich wyników) okazało się być bardzo dobrą decyzją
Krew oddaje bardzo często i mimo wszystko krew sączy się zupełnie normalniemuszę być mega zepsuta
Ja chyba też, bo na heparynie w środę oddawalam i zupełnie nic się nie działoMimbla świadkiem :-*
cisza, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, moja babcia ma chorobę wieńcową i tysiąc różnych chorób, bierze od lat na stałe acard i co chwila pobieraną jej krew. Acard ma ten sam skład co aspiryna tylko mniejszą dawkę.Acard trzeba odstawić na 7 dni przed zabiegami, punkcją bo ryzyko krwawienia jest duże. No chyba że ktoś ma problemy z krzepliwością krwi to faktycznie nie powinien jej sam dodatkowo rozrzedzać.
Fedra lubi tę wiadomość
-
Mój lekarz sam stwierdził, że bierze Acard "na wszelki wypadek", mimo iż nie ma problemów z sercem, krzepliwością itp itd
cisza, triss, Beata.D lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Justyś - gratulacje! Niech dalej pięknie rośnie
Aneczka - pięknie! Niech serduszko bije mocno i zdrowo
V. - trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie
Lipa - super!
cisza - piękna beta
A u mnie dzisiaj lekarz wypatrzył piękny pęcherzykTeraz czekamy na serduszko
Asiula86, cisza, triss, Fedra, Anatolka, lipa, V., Beata.D, aneczka2015, Mimi86, iga 79, Agi83, justa1234, Mimbla, gosia81, Tosia 1981, Libra lubią tę wiadomość
-
u mnie przy badaniu na krzepliwość czas protrombinowy jest zawsze poniżej normy. Nieznacznie ale poniżej. Przy konsultacji anestezjologicznej lekarz machnął ręka, w sensie ze takie odchylenia od normy są w normie
ale teraz tak zaczynam analizować - czy ten wynik moze świadczyć ze mam skłonność ku słabej krzepliwości czy nadkrzepliwosci ?
-
Dziewczynki moje kochane- moja dzisiejsza beta 401,83 !!
triss, Asiula86, sylwiaśta159, Fedra, Anatolka, lipa, mia6, Kala 1980, Madzia82, KasicaLisica, V., szałwia, cisza, Antonelka, Beata.D, magic1, aneczka2015, Mimi86, iga 79, Agi83, justa1234, Kava, Mimbla, gosia81, Tosia 1981, Konwalia, Libra lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI