WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gyncentrum tez wiadomo , ze nic nie beda robic miedzy 1 a 7 listopada

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To się nie martw :-) Ja robię eksperyment porównując te same dawki, ten sam lek, tylko różne miejsce podania. Wynik z krwi różni się drastycznie. Zobaczymy czy będzie plamienie czy nie, bo to ważniejsze :-)
    A nie mowilam jak sie martwilam o moj prg 8 :) jednak cos w tym jest... bo bralam lutke 3x2 100mg dopochwowo

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    nie strasz mnie, bo ja ich nie mam :P
    Nie ma co się martwić że nie masz mdłości ;-) mi doktorek tak powiedział ale też muwil że nie ma co wpadać w panikę że się nie wymiotuje i nie ma mdłości ;-) także ciesz się narazie bo za chwilę możesz płakać że masz takie mdłości hihi ;-) ;-)

Libra lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To się nie martw :-) Ja robię eksperyment porównując te same dawki, ten sam lek, tylko różne miejsce podania. Wynik z krwi różni się drastycznie.

Co masz na mysli Anatolka mowiac o roznych miejscach podania? Chodzi o tabletki, zastrzyki a globulki dopochwowe? I jaki wynik eksperymentu? ;-)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    W gyncentrum tez wiadomo , ze nic nie beda robic miedzy 1 a 7 listopada
    Jesli to bedzie tylko tydzien, no gora miesiac to pol biedy.

Mimi, spokojnie, jutro sie wszystkiego dowiemy, ok 7.11 na jakim etapie bys byla? Stymulacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:02

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och byle to jutra! Wstrzyknelam dzis rano 7 zastrzyk Menopuru (225 j.m.) i mam nadzieje, ze jutro doktor powie, ze w piatek (a moze nawet i w czwartek) wyciagamy cudenka ;-) Zeby tylko bylo co wyciagac....
    Powiem Wam, ze invitro to jest wielkie jedno czekanie, powinnysmy wszystkie ordery za cierpliwosc dostac...szczegolnie te, ktore tak, jak ja, do cierpliwych normalnie nie naleza - ja sie powaznie nie poznaje, normalnie wszystko musi byc teraz, natychmiast a czasami wrecz na wczoraj ;-)

Kava, Antonelka, Pola7, Asiula86, Libra, szałwia, V., Fedra, mia6, Mimi86, Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Och byle to jutra! Wstrzyknelam dzis rano 7 zastrzyk Menopuru (225 j.m.) i mam nadzieje, ze jutro doktor powie, ze w piatek (a moze nawet i w czwartek) wyciagamy cudenka ;-) Zeby tylko bylo co wyciagac....
    Powiem Wam, ze invitro to jest wielkie jedno czekanie, powinnysmy wszystkie ordery za cierpliwosc dostac...szczegolnie te, ktore tak, jak ja, do cierpliwych normalnie nie naleza - ja sie powaznie nie poznaje, normalnie wszystko musi byc teraz, natychmiast a czasami wrecz na wczoraj ;-)
    Onska bedzie, bedzie co wyciagac :) powodzenia ;)

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki sylwiaśta! jak tylko wroce do domu z jutrzejszej wizyty, dam znac :)

sylwiaśta159, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy trzymam kciuki i nie puszczam !! fakt, w Invikcie skórcili czas pracy labo wg róznych źrodeł - do 16 lub do 17 ;-)

Asiula musi być dobrze !! :* czekam na dobre wiesci po wizycie :*

Asiula86, Piggy lubią tę wiadomość

• godaweri Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Hej :)
    Czy ktoras na forum ze starajacych sie z in vitro ma endometrioze ??

Hej ja mam. IIst.

• triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, transfer w najbliższy czwartek. Endometrium grube, ładne wg lekarza. Dostałam clexane dodatkowo. Od kiedy ja mam to brać? bo na rozpisce z lekami nie mam, a chyba pilnie nie słuchałam pana doktora, bo nie zarejetsrowałam od kiedy. Help :-)

Antonelka, Inska, Agi83, Kava, Fedra, sylwiaśta159, Kala 1980, mia6, Mimbla, Asiula86, BISCA, mysza89, iga 79, kkisia, Libra, justa1234, Giussta lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss super :-) mysl pozytywnie.

A z tym lekiem clexane to sama wyszlas z inicjatywa czy lekarz zalecil? Zastanawiam sie czy powinnam tez po to stanac w kolejce. Niby ufam lekarzowi ale kombinuje :-)

triss, Nadira, Libra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Hej ja mam. IIst.

i jak Twoje starania ? robilas in vitro ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Triss super :-) mysl pozytywnie.

A z tym lekiem clexane to sama wyszlas z inicjatywa czy lekarz zalecil? Zastanawiam sie czy powinnam tez po to stanac w kolejce. Niby ufam lekarzowi ale kombinuje :-)

wiesz to była wspolna inicjatywa ;)
    Dr. co my tu jesczze możemy u Pani zrobić dodatkowo... (myśli)... scratching zrobilismy, endometrium ładne, warunki super...

Ja: panie doktorze a co Pan sądzi o heparynie?

Dr o! mozna spróbować, zaszkodzić nie zaszkodzi. Kobieca intuicja Pani podpowiada ze to dobry pomysł ? (oczko ;-) )

Ja to spróbujmy. A może jeszcze steryd?

Dr nie, steryd w Pani przypadku bez sensu. I nie zapytam o Pani intuicję ;-)

Inska, Nadira, Agi83, Antonelka, mia6, Mimbla, Asiula86, Beata.D, mysza89, kkisia, Giussta lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, heparyne pierwsza dzień przed kriotransferem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:49

triss, Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Ja już po wizycie, transfer w najbliższy czwartek. Endometrium grube, ładne wg lekarza. Dostałam clexane dodatkowo. Od kiedy ja mam to brać? bo na rozpisce z lekami nie mam, a chyba pilnie nie słuchałam pana doktora, bo nie zarejetsrowałam od kiedy. Help :-)

super Triss! To trzymamy kciuki od piatku! :)

triss lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Triss, heparyne pierwsza dzień przed kriotransferem.

dziekuję :-)

• V. Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

To dokładnie tak jak ja. Wiecznie w gorącej wodzie kąpana, a w całej procedurze ivf nie przerażały mnie ani zastrzyki, ani ewentualne skutki uboczne, ani punkcja, tylko właśnie to czekanie - i faktycznie, to był dla mnie najgorszy element tego wszystkiego. Dobijające, zwłaszcza że już wiem, że czekałam "na darmo" (beta negatywna, zero mrożaków). I teraz znowu czekam - od jutra przez 3-4 tygodnie na wyniki kariotypów i na wizyty w dwóch klinikach. Ech.

Kciuki za Twoje jajeczka! Jakie masz AMH?

Inska lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    wiesz to była wspolna inicjatywa ;)
    Dr. co my tu jesczze możemy u Pani zrobić dodatkowo... (myśli)... scratching zrobilismy, endometrium ładne, warunki super...

Ja: panie doktorze a co Pan sądzi o heparynie?

Dr o! mozna spróbować, zaszkodzić nie zaszkodzi. Kobieca intuicja Pani podpowiada ze to dobry pomysł ? (oczko ;-) )

Ja to spróbujmy. A może jeszcze steryd?

Dr nie, steryd w Pani przypadku bez sensu. I nie zapytam o Pani intuicję ;-)

Ok moj dr to nie lubi jak mu sie wtracam :-) ale co mi tam :-)

Inska, Libra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ja już kiedyś rozmawiałam z nim na temat dodatkowych leków stosowanych w innych klinikach. Zdanie jego na ten temat znam. I przekonuje mnie to, że jak nie ma wskazań to mi clexane nie pomoże. To jest takie kombinowanie w desperacji, i on i ja zdajemy sobie z tego sprawę. Bardziej wierze w skuteczność udrożnienia dościa do macicy i scratchingu, które zrobił :-)

‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ