IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:To się nie martw
Ja robię eksperyment porównując te same dawki, ten sam lek, tylko różne miejsce podania. Wynik z krwi różni się drastycznie. Zobaczymy czy będzie plamienie czy nie, bo to ważniejsze
jednak cos w tym jest... bo bralam lutke 3x2 100mg dopochwowo
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Libra wrote:nie strasz mnie, bo ja ich nie mam
mi doktorek tak powiedział ale też muwil że nie ma co wpadać w panikę że się nie wymiotuje i nie ma mdłości
także ciesz się narazie bo za chwilę możesz płakać że masz takie mdłości hihi
Libra lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:To się nie martw
Ja robię eksperyment porównując te same dawki, ten sam lek, tylko różne miejsce podania. Wynik z krwi różni się drastycznie.
Co masz na mysli Anatolka mowiac o roznych miejscach podania? Chodzi o tabletki, zastrzyki a globulki dopochwowe? I jaki wynik eksperymentu? -
nick nieaktualnykkisia wrote:W gyncentrum tez wiadomo , ze nic nie beda robic miedzy 1 a 7 listopada
Mimi, spokojnie, jutro sie wszystkiego dowiemy, ok 7.11 na jakim etapie bys byla? Stymulacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:02
-
Och byle to jutra! Wstrzyknelam dzis rano 7 zastrzyk Menopuru (225 j.m.) i mam nadzieje, ze jutro doktor powie, ze w piatek (a moze nawet i w czwartek) wyciagamy cudenka
Zeby tylko bylo co wyciagac....
Powiem Wam, ze invitro to jest wielkie jedno czekanie, powinnysmy wszystkie ordery za cierpliwosc dostac...szczegolnie te, ktore tak, jak ja, do cierpliwych normalnie nie naleza - ja sie powaznie nie poznaje, normalnie wszystko musi byc teraz, natychmiast a czasami wrecz na wczorajKava, Antonelka, Pola7, Asiula86, Libra, szałwia, V., Fedra, mia6, Mimi86, Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInska wrote:Och byle to jutra! Wstrzyknelam dzis rano 7 zastrzyk Menopuru (225 j.m.) i mam nadzieje, ze jutro doktor powie, ze w piatek (a moze nawet i w czwartek) wyciagamy cudenka
Powiem Wam, ze invitro to jest wielkie jedno czekanie, powinnysmy wszystkie ordery za cierpliwosc dostac...szczegolnie te, ktore tak, jak ja, do cierpliwych normalnie nie naleza - ja sie powaznie nie poznaje, normalnie wszystko musi byc teraz, natychmiast a czasami wrecz na wczorajpowodzenia
-
Ja już po wizycie, transfer w najbliższy czwartek. Endometrium grube, ładne wg lekarza. Dostałam clexane dodatkowo. Od kiedy ja mam to brać? bo na rozpisce z lekami nie mam, a chyba pilnie nie słuchałam pana doktora, bo nie zarejetsrowałam od kiedy. Help
Antonelka, Inska, Agi83, Kava, Fedra, sylwiaśta159, Kala 1980, mia6, Mimbla, Asiula86, BISCA, mysza89, iga 79, kkisia, Libra, justa1234, Giussta lubią tę wiadomość
-
Triss super
mysl pozytywnie.
A z tym lekiem clexane to sama wyszlas z inicjatywa czy lekarz zalecil? Zastanawiam sie czy powinnam tez po to stanac w kolejce. Niby ufam lekarzowi ale kombinujetriss, Nadira, Libra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Triss super
mysl pozytywnie.
A z tym lekiem clexane to sama wyszlas z inicjatywa czy lekarz zalecil? Zastanawiam sie czy powinnam tez po to stanac w kolejce. Niby ufam lekarzowi ale kombinuje
wiesz to była wspolna inicjatywa
Dr. co my tu jesczze możemy u Pani zrobić dodatkowo... (myśli)... scratching zrobilismy, endometrium ładne, warunki super...
Ja: panie doktorze a co Pan sądzi o heparynie?
Dr o! mozna spróbować, zaszkodzić nie zaszkodzi. Kobieca intuicja Pani podpowiada ze to dobry pomysł ? (oczko)
Ja to spróbujmy. A może jeszcze steryd?
Dr nie, steryd w Pani przypadku bez sensu. I nie zapytam o Pani intuicję
Inska, Nadira, Agi83, Antonelka, mia6, Mimbla, Asiula86, Beata.D, mysza89, kkisia, Giussta lubią tę wiadomość
-
triss wrote:Ja już po wizycie, transfer w najbliższy czwartek. Endometrium grube, ładne wg lekarza. Dostałam clexane dodatkowo. Od kiedy ja mam to brać? bo na rozpisce z lekami nie mam, a chyba pilnie nie słuchałam pana doktora, bo nie zarejetsrowałam od kiedy. Help
super Triss! To trzymamy kciuki od piatku!triss lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:Och byle to jutra! Wstrzyknelam dzis rano 7 zastrzyk Menopuru (225 j.m.) i mam nadzieje, ze jutro doktor powie, ze w piatek (a moze nawet i w czwartek) wyciagamy cudenka
Powiem Wam, ze invitro to jest wielkie jedno czekanie, powinnysmy wszystkie ordery za cierpliwosc dostac...szczegolnie te, ktore tak, jak ja, do cierpliwych normalnie nie naleza - ja sie powaznie nie poznaje, normalnie wszystko musi byc teraz, natychmiast a czasami wrecz na wczoraj
To dokładnie tak jak ja. Wiecznie w gorącej wodzie kąpana, a w całej procedurze ivf nie przerażały mnie ani zastrzyki, ani ewentualne skutki uboczne, ani punkcja, tylko właśnie to czekanie - i faktycznie, to był dla mnie najgorszy element tego wszystkiego. Dobijające, zwłaszcza że już wiem, że czekałam "na darmo" (beta negatywna, zero mrożaków). I teraz znowu czekam - od jutra przez 3-4 tygodnie na wyniki kariotypów i na wizyty w dwóch klinikach. Ech.
Kciuki za Twoje jajeczka! Jakie masz AMH?Inska lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
triss wrote:wiesz to była wspolna inicjatywa
Dr. co my tu jesczze możemy u Pani zrobić dodatkowo... (myśli)... scratching zrobilismy, endometrium ładne, warunki super...
Ja: panie doktorze a co Pan sądzi o heparynie?
Dr o! mozna spróbować, zaszkodzić nie zaszkodzi. Kobieca intuicja Pani podpowiada ze to dobry pomysł ? (oczko)
Ja to spróbujmy. A może jeszcze steryd?
Dr nie, steryd w Pani przypadku bez sensu. I nie zapytam o Pani intuicję
Ok moj dr to nie lubi jak mu sie wtracamale co mi tam
Inska, Libra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka ja już kiedyś rozmawiałam z nim na temat dodatkowych leków stosowanych w innych klinikach. Zdanie jego na ten temat znam. I przekonuje mnie to, że jak nie ma wskazań to mi clexane nie pomoże. To jest takie kombinowanie w desperacji, i on i ja zdajemy sobie z tego sprawę. Bardziej wierze w skuteczność udrożnienia dościa do macicy i scratchingu, które zrobił