X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gyncentrum tez wiadomo , ze nic nie beda robic miedzy 1 a 7 listopada

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To się nie martw :-) Ja robię eksperyment porównując te same dawki, ten sam lek, tylko różne miejsce podania. Wynik z krwi różni się drastycznie. Zobaczymy czy będzie plamienie czy nie, bo to ważniejsze :-)
    A nie mowilam jak sie martwilam o moj prg 8 :) jednak cos w tym jest... bo bralam lutke 3x2 100mg dopochwowo

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    nie strasz mnie, bo ja ich nie mam :P
    Nie ma co się martwić że nie masz mdłości ;-) mi doktorek tak powiedział ale też muwil że nie ma co wpadać w panikę że się nie wymiotuje i nie ma mdłości ;-) także ciesz się narazie bo za chwilę możesz płakać że masz takie mdłości hihi ;-) ;-)

Libra lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To się nie martw :-) Ja robię eksperyment porównując te same dawki, ten sam lek, tylko różne miejsce podania. Wynik z krwi różni się drastycznie.

Co masz na mysli Anatolka mowiac o roznych miejscach podania? Chodzi o tabletki, zastrzyki a globulki dopochwowe? I jaki wynik eksperymentu? ;-)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    W gyncentrum tez wiadomo , ze nic nie beda robic miedzy 1 a 7 listopada
    Jesli to bedzie tylko tydzien, no gora miesiac to pol biedy.

Mimi, spokojnie, jutro sie wszystkiego dowiemy, ok 7.11 na jakim etapie bys byla? Stymulacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:02

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och byle to jutra! Wstrzyknelam dzis rano 7 zastrzyk Menopuru (225 j.m.) i mam nadzieje, ze jutro doktor powie, ze w piatek (a moze nawet i w czwartek) wyciagamy cudenka ;-) Zeby tylko bylo co wyciagac....
    Powiem Wam, ze invitro to jest wielkie jedno czekanie, powinnysmy wszystkie ordery za cierpliwosc dostac...szczegolnie te, ktore tak, jak ja, do cierpliwych normalnie nie naleza - ja sie powaznie nie poznaje, normalnie wszystko musi byc teraz, natychmiast a czasami wrecz na wczoraj ;-)

Kava, Antonelka, Pola7, Asiula86, Libra, szałwia, V., Fedra, mia6, Mimi86, Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Och byle to jutra! Wstrzyknelam dzis rano 7 zastrzyk Menopuru (225 j.m.) i mam nadzieje, ze jutro doktor powie, ze w piatek (a moze nawet i w czwartek) wyciagamy cudenka ;-) Zeby tylko bylo co wyciagac....
    Powiem Wam, ze invitro to jest wielkie jedno czekanie, powinnysmy wszystkie ordery za cierpliwosc dostac...szczegolnie te, ktore tak, jak ja, do cierpliwych normalnie nie naleza - ja sie powaznie nie poznaje, normalnie wszystko musi byc teraz, natychmiast a czasami wrecz na wczoraj ;-)
    Onska bedzie, bedzie co wyciagac :) powodzenia ;)

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki sylwiaśta! jak tylko wroce do domu z jutrzejszej wizyty, dam znac :)

sylwiaśta159, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy trzymam kciuki i nie puszczam !! fakt, w Invikcie skórcili czas pracy labo wg róznych źrodeł - do 16 lub do 17 ;-)

Asiula musi być dobrze !! :* czekam na dobre wiesci po wizycie :*

Asiula86, Piggy lubią tę wiadomość

• godaweri Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Hej :)
    Czy ktoras na forum ze starajacych sie z in vitro ma endometrioze ??

Hej ja mam. IIst.

• triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, transfer w najbliższy czwartek. Endometrium grube, ładne wg lekarza. Dostałam clexane dodatkowo. Od kiedy ja mam to brać? bo na rozpisce z lekami nie mam, a chyba pilnie nie słuchałam pana doktora, bo nie zarejetsrowałam od kiedy. Help :-)

Antonelka, Inska, Agi83, Kava, Fedra, sylwiaśta159, Kala 1980, mia6, Mimbla, Asiula86, BISCA, mysza89, iga 79, kkisia, Libra, justa1234, Giussta lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss super :-) mysl pozytywnie.

A z tym lekiem clexane to sama wyszlas z inicjatywa czy lekarz zalecil? Zastanawiam sie czy powinnam tez po to stanac w kolejce. Niby ufam lekarzowi ale kombinuje :-)

triss, Nadira, Libra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Hej ja mam. IIst.

i jak Twoje starania ? robilas in vitro ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Triss super :-) mysl pozytywnie.

A z tym lekiem clexane to sama wyszlas z inicjatywa czy lekarz zalecil? Zastanawiam sie czy powinnam tez po to stanac w kolejce. Niby ufam lekarzowi ale kombinuje :-)

wiesz to była wspolna inicjatywa ;)
    Dr. co my tu jesczze możemy u Pani zrobić dodatkowo... (myśli)... scratching zrobilismy, endometrium ładne, warunki super...

Ja: panie doktorze a co Pan sądzi o heparynie?

Dr o! mozna spróbować, zaszkodzić nie zaszkodzi. Kobieca intuicja Pani podpowiada ze to dobry pomysł ? (oczko ;-) )

Ja to spróbujmy. A może jeszcze steryd?

Dr nie, steryd w Pani przypadku bez sensu. I nie zapytam o Pani intuicję ;-)

Inska, Nadira, Agi83, Antonelka, mia6, Mimbla, Asiula86, Beata.D, mysza89, kkisia, Giussta lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, heparyne pierwsza dzień przed kriotransferem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:49

triss, Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Ja już po wizycie, transfer w najbliższy czwartek. Endometrium grube, ładne wg lekarza. Dostałam clexane dodatkowo. Od kiedy ja mam to brać? bo na rozpisce z lekami nie mam, a chyba pilnie nie słuchałam pana doktora, bo nie zarejetsrowałam od kiedy. Help :-)

super Triss! To trzymamy kciuki od piatku! :)

triss lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Triss, heparyne pierwsza dzień przed kriotransferem.

dziekuję :-)

• V. Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

To dokładnie tak jak ja. Wiecznie w gorącej wodzie kąpana, a w całej procedurze ivf nie przerażały mnie ani zastrzyki, ani ewentualne skutki uboczne, ani punkcja, tylko właśnie to czekanie - i faktycznie, to był dla mnie najgorszy element tego wszystkiego. Dobijające, zwłaszcza że już wiem, że czekałam "na darmo" (beta negatywna, zero mrożaków). I teraz znowu czekam - od jutra przez 3-4 tygodnie na wyniki kariotypów i na wizyty w dwóch klinikach. Ech.

Kciuki za Twoje jajeczka! Jakie masz AMH?

Inska lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    wiesz to była wspolna inicjatywa ;)
    Dr. co my tu jesczze możemy u Pani zrobić dodatkowo... (myśli)... scratching zrobilismy, endometrium ładne, warunki super...

Ja: panie doktorze a co Pan sądzi o heparynie?

Dr o! mozna spróbować, zaszkodzić nie zaszkodzi. Kobieca intuicja Pani podpowiada ze to dobry pomysł ? (oczko ;-) )

Ja to spróbujmy. A może jeszcze steryd?

Dr nie, steryd w Pani przypadku bez sensu. I nie zapytam o Pani intuicję ;-)

Ok moj dr to nie lubi jak mu sie wtracam :-) ale co mi tam :-)

Inska, Libra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ja już kiedyś rozmawiałam z nim na temat dodatkowych leków stosowanych w innych klinikach. Zdanie jego na ten temat znam. I przekonuje mnie to, że jak nie ma wskazań to mi clexane nie pomoże. To jest takie kombinowanie w desperacji, i on i ja zdajemy sobie z tego sprawę. Bardziej wierze w skuteczność udrożnienia dościa do macicy i scratchingu, które zrobił :-)

‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ