IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. wrote:To dokładnie tak jak ja. Wiecznie w gorącej wodzie kąpana, a w całej procedurze ivf nie przerażały mnie ani zastrzyki, ani ewentualne skutki uboczne, ani punkcja, tylko właśnie to czekanie - i faktycznie, to był dla mnie najgorszy element tego wszystkiego. Dobijające, zwłaszcza że już wiem, że czekałam "na darmo" (beta negatywna, zero mrożaków). I teraz znowu czekam - od jutra przez 3-4 tygodnie na wyniki kariotypów i na wizyty w dwóch klinikach. Ech.
Kciuki za Twoje jajeczka! Jakie masz AMH?
Wiem V. ze jest to dobijajace, ale ja wierze, ze tym nastepnym razem, byc moze po zastosowaniu innych lekow, bedziesz miala wiecej i silniejesze maluszki, i nie bedzie to juz "na darmo"
Dzieki za kciuki, kazdy kciuk mile widzianyAMH nie wiem, jakie mam, nie badano mi
Moze z racji wieku (31l)?
-
Hej ☺ ja już po wizycie, serduszko u mojego maluszka bije jak szalone i muszę wam powiedzieć że mam bardzo charakterne dziecko, lekarz musiał szukać niunka bo się nam schował - chyba nie chciał się pokazać mamie i tacie☺ doktorek mi wyliczył że to 6,5 tc.
Kala 1980, Antonelka, Inska, mia6, Takanijaka, Mimi86, kuciak, Asiula86, Mimbla, V., Kava, Pola7, triss, Agi83, Beata.D, mysza89, iga 79, Tosia 1981, pabelka88, kkisia, Libra, justa1234, Fedra, Giussta, gosia81 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Beata.D wrote:Tez obstawiam bliźniaki
Dziewczyny dostałam papierową wersję wyników i wychodzi na to, że poprzednie dwa razy zrobili mi hcg a teraz betę hcg. Zażądałam od laboratorium wyjaśnienia, ale oczywiście jeszcze się nie doczekałam i nie wiem czy doczekam. Więc porównania przyrostu mogę sobie o kant dupy obić. Poza tym byłam u lekarza w związku z grypą i walnęła mi lekarka tekstem, że to może straszne, co powie, ale grypa na początku ciąży to świetna selekcja zarodków. Szczena mi opadła i powiedziałam, że wydaje mi się, że selekcja w laboratorium była już wystarczająca i wolałabym kolejnej nie przeżywać. Grypa mi się komplikuje mam stan zapalny na oskrzelach i jak tak dalej pójdzie skończę na antybiotykach. Mam doła i wku*wa przez to wszystko -
Serducho wrote:i jak Twoje starania ? Co mowia lekarze ? z endo o ciaze z in vitro gorzej ?
Lekarze mówią, że w naszym przypadku tylko in vitro a poza tym endomenda utrudnienia zagnieżdżenie moim maluchom (moja teoria). Lekarze mówią, że przy in vitro jest około 30 % na powodzenie to ja z endomendą mam 25 %Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Eliz wrote:Hej ☺ ja już po wizycie, serduszko u mojego maluszka bije jak szalone i muszę wam powiedzieć że mam bardzo charakterne dziecko, lekarz musiał szukać niunka bo się nam schował - chyba nie chciał się pokazać mamie i tacie☺ doktorek mi wyliczył że to 6,5 tc.
ale fajowo!gratulacje raz jeszcze Eliz!
-
Ja już po wizycie. Dalej mam "karmić" się lutinusem i estrofemem. Usg będe miała dopiero 4 listopada. No i bliźniaków nie będzie bo jest jeden pęcherzyk.
Jak tu wytrzymać te dwa tygodnie!! No i oby nic po drodze się złego nie wydarzyło.Madzia82, Libra, justa1234, Fedra, Giussta, gosia81 lubią tę wiadomość
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
szałwia wrote:Mam nadzieję, że to jednak nie bliźniaki.
Dziewczyny dostałam papierową wersję wyników i wychodzi na to, że poprzednie dwa razy zrobili mi hcg a teraz betę hcg. Zażądałam od laboratorium wyjaśnienia, ale oczywiście jeszcze się nie doczekałam i nie wiem czy doczekam. Więc porównania przyrostu mogę sobie o kant dupy obić. Poza tym byłam u lekarza w związku z grypą i walnęła mi lekarka tekstem, że to może straszne, co powie, ale grypa na początku ciąży to świetna selekcja zarodków. Szczena mi opadła i powiedziałam, że wydaje mi się, że selekcja w laboratorium była już wystarczająca i wolałabym kolejnej nie przeżywać. Grypa mi się komplikuje mam stan zapalny na oskrzelach i jak tak dalej pójdzie skończę na antybiotykach. Mam doła i wku*wa przez to wszystko
trzymaj sie szałwia, i staraj sie myslec pozytywnie! jedz czosnek garsciami, powaznie, najlepszy naturalny "anytbiotyk". Niech te lekarke nie powiem co trafi za taki tekst! -
Eliz wrote:Hej ☺ ja już po wizycie, serduszko u mojego maluszka bije jak szalone i muszę wam powiedzieć że mam bardzo charakterne dziecko, lekarz musiał szukać niunka bo się nam schował - chyba nie chciał się pokazać mamie i tacie☺ doktorek mi wyliczył że to 6,5 tc.
Eliz lubi tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Mdłości to objaw silnej ciąży
Justa1234 trzeba uważać co sie pisze bo tu więcej takich co mdłości nie mają a chca miec silna ciąże:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:16
matylda08, Libra lubią tę wiadomość
-
triss wrote:Ja już po wizycie, transfer w najbliższy czwartek. Endometrium grube, ładne wg lekarza. Dostałam clexane dodatkowo. Od kiedy ja mam to brać? bo na rozpisce z lekami nie mam, a chyba pilnie nie słuchałam pana doktora, bo nie zarejetsrowałam od kiedy. Help
triss lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualnyEliz super! Kochana widzisz, nie bylo sie o co martwic ostatnio gratuluje mamusiu
)
Szalwia nie mam slow do tej baby... jak mozna kobiecoe cos takiego powiedziec...objawy grypowe to czesty w ogole objaw ciazy i wszystkie znajome jakie te objawy mialy urodzily zdrowe dzieci! Nie stresuj siebie i groszka :*
Triss- zycze by teraz juz poszlo dobrze i by nastepnym razem doktorek tez sie glowil ale juz nad tym jakby tu najlepiej zrobic usg serduszkowe :Inska, triss, Giussta lubią tę wiadomość
-
Strrrasznie Ci gratuluje:) Miło szłyszeć takie wieści, że wszystko jest na dobrej drodze!Inska lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Eliz super! Kochana widzisz, nie bylo sie o co martwic ostatnio gratuluje mamusiu
)
Wiem wiem, ale tydzień temu doktorek nieźle nas wystraszył a dziś juz same dobre wieści ☺
Cały czas trzymam kciuki za ciebie ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:22
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny
-
Takanijaka wrote:Strrrasznie Ci gratuluje:) Miło szłyszeć takie wieści, że wszystko jest na dobrej drodze!
Dziękuję ☺ a Ty byłaś na usg, widziałaś kropka? Jak się w ogóle czujesz ? Ja od rana już wymioty i cały dzień męczą mnie mdłości.Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Wlasnie spojrzalam w te rozpiske, ktora dal mi doktor w zeszly wtorek i przy jutrze napisane jest Gonapeptyl. Czy to znaczy, ze skoncze Menopur (bralam 7 dni, ostatni zastrzyk dzisiaj) i zaczne Gonapeptyl? Jesli ktoras z Was szla podobnie, najpierw Menopur potem Gonapeptyl, dajcie prosze znac, kiedy mialyscie punkcje. A juz sie ludzilam, ze jutro zajde i mi wyznaczy dzien punkcji (o! ta moja niecierpliwosc wychodzi
)
-
Sylwia mmniej wiecej kolo 7.11.15 bylabym w polowie stymulacji (tak sobie licze gdybym dostala @ okolo 1-2.11) wiadomo gonapeptyl zaczelabym brac chyba jeszcze konce pazdziernika.
Napisalam maila do nich co z procedurami rozpoczetymi koncem pazdziernika, to mi odpisali :
Pani Marto, musi Pani zapytać lekarza prowadzącego kiedy zakończy Pani stymulację w okresie między 01-07.11.2015 nie może być wykonana żadna procedura (punkcja czy IMSI itp.)jeżeli stymulacja zakańcza się po tym okresie to Pani kontynuuje rozpoczętą procedurę.
jest jakiś cień nadzieji...
Zobaczymy co mi gin jutro powie. Ale sie boje ze wsyztsko odwolaWizyte mam o 20 a potem drazu jade do pracy wiec dam znac chyba dopiero w srode.
Inska lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306