X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra miał transfer jednej 3-dniowej kruszyny... Nic nie jest jeszcze przesadzone. Myśl o niej ciepło. Na zastanawianie sie co dalej jeszcze będziesz miec czas. Choc rozumiem. Tez lubię miec plan na zaś. To pozwala mi w niepowodzeniu miec pewność, ze to jeszcze nie koniec walki
    Tak do mnie mów... <3
    szałwia wrote:
    Sylwiaśta u nas dwie dziewczyny z forum kliniki są w końcówce ciąży po transferze pojedynczych dwudniowych :-)
    Szałwia, i Ty też... <3
    Fedra wrote:
    Ja jeszcze tu dopisze ze moje dwa zarodki nie doszły do stadium blastki i mozliwe ze sie udało właśnie dlatego ze był transfer 3 dniowego zarodka...

Gdybym decydowała sie na kolejne podejście tez nie czekałabym do stadium blastki biorąc pod uwagę jakość nasienia mojego to nie ma co ryzykować...
    No wlasnie o tym lekarz mi mowil- ze czasem zarodek, ktory nie przetrwa w lab przetrwa w macicy... :) a dlaczego ubzduralo mi sie, ze w koncu Tobie udalo sie naturalnie? Czy mowimy moze o Twoim Aniolku?

Inska- to tak jak dziewczyny mowia na pewno chodzilo o progesteron :) co do V to komorki byly dojrzale, wiec pewnie plemniory zawalily. Ja np tez nie mialam wysokiego estradiolu a z 14 komorek 12 bylo dojrzalych wiec przyzwoity wynik :)

Libra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja tak z innej beczki - nurtuje mnie jedna rzecz - czy po procedurze zakończonej sukcesem (pytanie do tych z Was, którym juz sie udało) dostalyscie jakieś dokumenty z kliniki mówiące o przebiegu procedury i w ogole... Dostalyscie cokolwiek ?
    Nie ja nic nie dostałam wszystko jest w klinice...
    Ale ze prowadziłam ciąże w klinice to Oni założyli mi kartę ciąży itp :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Ja się nie obrażam, tylko mi przykro, jak czytam coś takiego. Nie wiem, czy wszyscy się tu boją bliźniaczej, mam wrażenie, że dużo dziewczyn pragnie bliźniąt, czy jak piszesz Ty, trojaczków. Każdy przypadek jest jednak inny i takie generalizowanie i wjeżdżanie na ludzi jest słabe. U mnie to nie jest sama obawa z bliźniaczej tylko jak pisałam również chodzi o dodatkowe przeciwwskazania. Lekarz nas nawet straszył koniecznością redukcji jednego, jeśli będą bliźniaki. Więc pomimo niepowodzeń nie marzą mi się ciąże mnogie, bo pragnę zdrowego dziecka i zdrowej mamy, która jest w stanie się nim zaopiekować. Dlatego wyniki bety niezwykle mnie cieszą i przerażają jednocześnie. A moja aktualna choroba by mnie nie ruszała, gdyby nie zagrażała maleństwu.

Szałwia, co lekarz to opinia. Mój lekarz uważa, że ciąża mnoga niesie ze sobą większe ryzyko. jednak każda ciąża z ivf już niesie pewne ryzyko. Nie można się bać. Kiedyś Pani dr mi powiedziała tak: albo się uda albo nie i nie mamy na to wpływu. Wiele dziewcząt z ivf ma bliźniaki i są już szczęśliwymi mamuśkami. Naprawdę nie ma się czego bać. A lekarz musi poinformować Cię o tym, że jest większe ryzyko. To jego obowiązek.

Ty się martwisz o bliźniaki, a ja czasami (wiem, że to głupie...), ale myślę o tym 1 zarodku, który ze mną nie został... Myślę o tym, że moje dziecko straciło braciszka/siostrzyczkę. ktoś inny może powiedzieć - naturalna selekcja :) a dla mnie to było moje dziecko :) Bierz od życia co się da, bo teraz dostałaś najpiękniejszy prezent :)

Asiula nie wiem jak, ale mam nadzieję, że zarodek znów Cię zaskoczy.
    Piggy Tobie również życzę powodzenia.

triss, Libra lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No wlasnie o tym lekarz mi mowil- ze czasem zarodek, ktory nie przetrwa w lab przetrwa w macicy... :) a dlaczego ubzduralo mi sie, ze w koncu Tobie udalo sie naturalnie? Czy mowimy moze o Twoim Aniolku?

Inska- to tak jak dziewczyny mowia na pewno chodzilo o progesteron :) co do V to komorki byly dojrzale, wiec pewnie plemniory zawalily. Ja np tez nie mialam wysokiego estradiolu a z 14 komorek 12 bylo dojrzalych wiec przyzwoity wynik :)
    Tak zaszłam w ciąże naturalna w 2013 roku przed rozpoczęciem procedury w Provicie ale wyszło jak wyszło...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska nie puste tylko niedojrzałe...

Inska lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Inska- to tak jak dziewczyny mowia na pewno chodzilo o progesteron :) Ja np tez nie mialam wysokiego estradiolu a z 14 komorek 12 bylo dojrzalych wiec przyzwoity wynik :)

Pocieszylas mnie sylwiasta! Dzieki Kochana!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja tak z innej beczki - nurtuje mnie jedna rzecz - czy po procedurze zakończonej sukcesem (pytanie do tych z Was, którym juz sie udało) dostalyscie jakieś dokumenty z kliniki mówiące o przebiegu procedury i w ogole... Dostalyscie cokolwiek ?

Ja po każdej procedurze dostawałam raport (leki, hodowla zarodków, zalecenia itp.).

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol 2900 i 9 dojrzałych komórek to ponad 300 na komórkę. Sądzę, że "wina" leży po stronie plemników, zwłaszcza że mamy 100% wadliwych główek... Dlatego martwią mnie te kariotypy.

Antonelka, wysłałam zaproszenie.

Czy Szlachta, Wątroba to prawdziwe nazwiska czy pseudonimy? :P Mówicie o krakowskiej klinice Macierz.?

Mimbla lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Inska nie puste tylko niedojrzałe...

Oczywiście, że mogą być tez puste pęcherzyki. Jest to bardzo częste przy PCOS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:36

Kava lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Estradiol 2900 i 9 dojrzałych komórek to ponad 300 na komórkę. Sądzę, że "wina" leży po stronie plemników, zwłaszcza że mamy 100% wadliwych główek... Dlatego martwią mnie te kariotypy.

Czy Szlachta, Wątroba to prawdziwe nazwiska czy pseudonimy? :P Mówicie o krakowskiej klinice Macierz.?
    Tak mówimy o Klinice Macierzyństwo :)
    Szlachta to Szlachcic
    A Wątroba to Wyroba :)

Od cała tajemnica :)

V., sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Jesli dobrze pamietam to estradiol dotyczy wszystkich pęcherzyków nawet tych niedojrzałych bo one tez maja jakaś wartość...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Jeśli ovitrel bierze sie dzień przed punkcją to w dniu punkcji miałam skok temp...

Bierze sie 36h przed punkcja ovitrelle. To ja mam skok dzien przed punkcja :-/ A w dupe jeża. Idę myc okna, bo zwariuje. Niech sie dzieje wola nieba. Wina przed punkcja juz chyba nie mozna pic nie? :-P ;-)

mia6 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A to mnie to widocznie inaczej wyjaśnili...
    Albo wyjaśnili tak bo ja nie mam PCOS...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Bierze sie 36h przed punkcja ovitrelle. To ja mam skok dzien przed punkcja :-/ A w dupe jeża. Idę myc okna, bo zwariuje. Niech sie dzieje wola nieba. Wina przed punkcja juz chyba nie mozna pic nie? :-P ;-)
    Spokojnie moze to z nerwów tak masz...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Tak mówimy o Klinice Macierzyństwo :)
    Szlachta to Szlachcic
    A Wątroba to Wyroba :)

Od cała tajemnica :)

Cała będzie jak mi wyjaśnicie czemu nie operujecie nazwiskami tylko "przeróbkami" ;)

Z tym estradiolem to ok, w sumie obojętne... grunt, że 9 było dojrzałych, chociaż guzik z tego i tak...

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    A to mnie to widocznie inaczej wyjaśnili...
    Albo wyjaśnili tak bo ja nie mam PCOS...

Moze nie miałaś pustych pecherzykow. Natomiast nie jest to rzadkie (tzw atrezja), podobnie jak niedojrzałe jajeczka.

Inska lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Spokojnie moze to z nerwów tak masz...

Nie no, nie, z nerwów na pewno nie...

• Inska Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Fedra, Anatolka- dzieki dziewczyny.

Wyczytalam, ze jest cos takiego jak zespół pustego pęcherzyka, czyli rozwój pęcherzyka Graafa bez komórki jajowej, czyli wtedy mamy pewnie stężenie estradiolu nieadekwatne do dojrzałych pęcherzyków :-( Kurcze, moze wybiegam za daleko wprzod. Jesli byloby podejrzenie, to chyba zmodyfikowalaby mi stymulacje...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Cała będzie jak mi wyjaśnicie czemu nie operujecie nazwiskami tylko "przeróbkami" ;)

Z tym estradiolem to ok, w sumie obojętne... grunt, że 9 było dojrzałych, chociaż guzik z tego i tak...
    A nie wiem Dziewczyny zaczęły to ja sie dostosowałam ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze nie miałaś pustych pecherzykow. Natomiast nie jest to rzadkie (tzw atrezja), podobnie jak niedojrzałe jajeczka.
    Nie wiem moze na pewno miałam w pobranych niedojrzałe a czy były jakieś puste tego mi nie powiedziano...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 2153 2154 2155 2156 2157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ