X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    A pacjent ma wpływ na to w którym dniu transfer? Mogę o tym decydować w jakimś stopniu? Poradzcie, bo nie wiem jak gadać z lekarzem o tym.
    U mnie Szlachta zadecydował ponieważ u mnie był problem z progesteronem to On ratował moja poprzednia ciąże i dlatego miał ogląd sytuacji...
    Ale mozesz spróbować pogadać czy nie dało by sie zrobic transferu wcześniej niz z Blastka...

Pozatym chyba to zależy od ilości zarodków jesli jest ich mało i słabe to robia wcześniej jesli jest ich duzo i ładne to czekają do 5 doby tak mi to kiedyś gin tłumaczył...

godaweri lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    tzn co z nią nie tak...?
    A nie zauważyłaś ze on ma niedowład reki dlatego ma asystentkę która mu pomaga raz jest ok raz gorzej to widac jak sie wita...
    Na jednej wizycie jak byłam to aż mnie przeprosił bo ręka bardzo złe wygladała...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po wizycie, pierwszej od rozpoczecia stymulacji 8 dni temu i powiem Wam, ze jest srednio. Bardzo niski estriadol (niestety nie pamietam ile, ale cos mi chodzi po glowie, ze lekarz zapisala na karcie mniej niz 0.9- nie wiem co to znaczy i jaka jest norma).

Pecherzykow mam 13 z czego wszystkie ponizej 7mm (daleka droga do 20mm :-( ). Zwiekszono mi Menopur z 225 do 300 plus polowka Gonapeptylu. Kolejne podgladanie w piatek, w 11 dniu stymulacji. Lekarka powiedziala, ze czeka mnie dluga stymulacja, ze jestem zblokowana i najlepiej, zebym sie wieczorem lampki czerwonego wina napila. A Wy co sadzicie Kochane, jest zle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:06

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    A nie zauważyłaś ze on ma niedowład reki dlatego ma asystentkę która mu pomaga raz jest ok raz gorzej to widac jak sie wita...
    Na jednej wizycie jak byłam to aż mnie przeprosił bo ręka bardzo złe wygladała...

Myślałam, ze ma asystentkę, bo to szefu i szkoda mu czasu na pisanie. Mi mówił, ze transfer robi. A na czym polegał Twoj problem z progesteronem?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po ovitrelle jest podwyzszona tempja? Mam dzis 37,2 i sie martwię....

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

niestety nigdy nie miałam możliwości u niego mieć audiencji, więc faktycznie, nie zauważyłam... Przykre.

To poniekąd wyjaśnia pewien bezład organizacyjny w tej klinice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:11

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska czasem się zdarza ze jest wolniejsza odpowuiedź na stymulację. Dostałas wiekszą dawkę leków, jajka podgonią, nie martw się :) Estradiol raczej powinnaś miec w setkach-tysiącach. 0,9 to pewnie progesteron.

Inska, Libra lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:

a mierzyłas wczesniej? masz do czego się odnieść? 37,2 to nie jest nawet stan alarmowy. ja po południu zawsze mam powyżej 37. Nie wiem, czy ovitrelle powoduje podwyższenie temperatury.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Myślałam, ze ma asystentkę, bo to szefu i szkoda mu czasu na pisanie. Mi mówił, ze transfer robi. A na czym polegał Twoj problem z progesteronem?

Ja nawet nie wiedziałam ze mam problem z progesteronem dopóki nie zaszłam w ciąże notabene naturalna dokładnie w cyklu przed stymulacja...
    Przy zrobieniu bety zrobiłam progesteron potem powtórkę beta nie rosła dobrze a progesteron był fatalny niestety ginka z Provite nic sobie z tego nie zrobiła niezareagowala nie dała leków kazała czekać na poronienie...
    Cos mnie tknęło i udałam sie na jeszcze jedno usg tym razem do Krakowa do Macierzy pojechaliśmy przypadkiem to było pierwsze miejsce gdzie jak zadzwoniłam to zrobili mi usg od reki wtedy Szlachta zapisał mi leki duża ilośc cos drgnęło ale uprzedził ze moze byc za późno...

Dlatego przy kolejnej próbie dostałam leki w dużych ilościach a mimo to w całej ciąży miałam 4 plamienia w tym jedno krwawienie dosc poważne...

Dlatego jestem przewrażliwiona na punkcie progesteronu i jego badaniu...

Sorry ze tak bałtyckie to napisałam ale dziś jestem zestresowana Libra :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Musiałabym popatrzec na moj wykres czy mi poszła w gore...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    V. najwiecej na temat PGD może powiedzieć Antonelka. Ona korzystała. I nie zakładaj ze kariotypy bedziecie mieć nieprawidłowe. założe się ze bedzie wszytsko ok. Nie wiem czy coś nie pokręciłam ale u Ciebie chyba dość szybko lekarz zdecydował o punkcji (niski poziom etradiolu?) Może tu jest przyczyna ze tylko jeden zarodek otzrymaliście. Ja tak miałam za pierwszym razem - 10 pobranych komórek i zero zarodków.

Estradiol miałam ok. 2900, 9 dojrzałych komórek z 20 pobranych, stymulacja trwała 8 dni. Uzyskaliśmy siedem zarodków, jeden mi podali w 5 dobie, reszta się zatrzymała w 3-6 dobie hodowli.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    niestety nigdy nie miałam możliwości u niego mieć audiencji, więc faktycznie, nie zauważyłam... Przykre.

To poniekąd wyjaśnia pewien bezład organizacyjny w tej klinice.

Niom :/
    Myśle ze gdyby reke miał sprawna to by to wszystko trochę inaczej wyglądało...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Inska czasem się zdarza ze jest wolniejsza odpowuiedź na stymulację. Dostałas wiekszą dawkę leków, jajka podgonią, nie martw się :) Estradiol raczej powinnaś miec w setkach-tysiącach. 0,9 to pewnie progesteron.

Dzieki za odp. triss! No wlasnie nie wiem co z tym estradiolem :-( Powiedziala, ze jest bardzo niski a o macicy ze jest linearna, czyli ze tez sie jeszcze nic nie dzieje.

No mam nadzieje, ze podgonia jajka i ze w piatek bedzie lepiej. Choc podobno pecherzyki rosna ok. 1,5mm na dobe wiec do 20mm oznacza to jeszcze 9 dni stymulacji. Oj naczekam sie...

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ovitrel bierze sie dzień przed punkcją to w dniu punkcji miałam skok temp...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli dobrze pamietam to estradiol informuje o tym czy jajeczka sa dojrzałe mam nadzieje ze wszystko u Ciebie ruszy po podwyższeniu dawki leku...
    A ten wynik 0,9 to był na pewno wynik z estradiolu a nie z progesteronu?

Inska, Libra lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:

Mnie lekarz powiedzial, ze ok 37C jest ok. Jesli natomiast podwyzszylaby mi sie do 37,5, wtedy powiedzial, zeby zbic paracetamolem. Wiec mysle, ze 37,2 moze byc Twoja normalna temperatura.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    V. najwiecej na temat PGD może powiedzieć Antonelka. Ona korzystała. I nie zakładaj ze kariotypy bedziecie mieć nieprawidłowe. założe się ze bedzie wszytsko ok. Nie wiem czy coś nie pokręciłam ale u Ciebie chyba dość szybko lekarz zdecydował o punkcji (niski poziom etradiolu?) Może tu jest przyczyna ze tylko jeden zarodek otzrymaliście. Ja tak miałam za pierwszym razem - 10 pobranych komórek i zero zarodków.

Gdybys potrzebowala jakis info do daj znac - moze byc na pvr :-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Jesli dobrze pamietam to estradiol informuje o tym czy jajeczka sa dojrzałe mam nadzieje ze wszystko u Ciebie ruszy po podwyższeniu dawki leku...
    A ten wynik 0,9 to był na pewno wynik z estradiolu a nie z progesteronu?

Dzieki Fedra! Tez mam taka nadzieje, ze dostane teraz kopa z ta nowa dawka i Gonapeptylem. No wlasnie, podobno sa pecherzyki ale chyba jeszcze nic w nich nie ma, stad pewnie niski estradiol.

Tego ci nie powiem, ale wydaje mi sie, ze estradiolu bo wpisywala go na karte, kiedy o nim mowila, wiec wywnioskowalam, ze to to. Mam nadzieje, ze sie myle.

A zdarzaja sie przypadki, ze pecherzyki sa puste? Ocho, zaczynam sie nakrecac ;-(

Fedra lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja tak z innej beczki - nurtuje mnie jedna rzecz - czy po procedurze zakończonej sukcesem (pytanie do tych z Was, którym juz sie udało) dostalyscie jakieś dokumenty z kliniki mówiące o przebiegu procedury i w ogole... Dostalyscie cokolwiek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:29

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • triss Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Estradiol miałam ok. 2900, 9 dojrzałych komórek z 20 pobranych, stymulacja trwała 8 dni. Uzyskaliśmy siedem zarodków, jeden mi podali w 5 dobie, reszta się zatrzymała w 3-6 dobie hodowli.

wiesz to jest takie trochę wróżenie z fusów teraz. Ale powiem Ci na swoim przykładzie - estradiol powinien być >200 / pęcherzyk. Lekarz który mnie obsługuje twierdzi, że to nie reguła, ale poniżej tego poziomu jest duże prawdopodobieństwo ze komórki będą niedojrzałe. U mnie się to potwierdziło. Niestety o pierwszej punkcji decydował inny lekarz, ktory widac miał inne spojrzenie na ten temat.

‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ