IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Inska, jest zbyt wcześnie na jakiekolwiek wnioski
No może poza tym, że 0,9 to nie wynik estradiolu, na milion %Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:52
Fedra, Inska, lipa, Mimbla, triss, Libra, Giussta lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Inska, jest zbyt wcześnie na jakiekolwiek wnioski
Aaaa, bo juz myslalam, ze cos bede wiedziala, tak czekalam tego wtorku.
Za mezem tesknie, za przyjaciolmi, siedze tu sama jak pustelnik, z dala od domu (Dublin), z dala od domu rodzinnego (Czestochowa)- stad taka niecierpliwosc we mnie i doszukiwanie sie. Chyba na prawde strzele sobie lampke czerwonego przed snem dzisiaj
Ale super, ze Wy jestescie!Mimbla, triss, Libra lubią tę wiadomość
-
Ińska ją bym ci chętnie oddała połowę mojego estradiolu - w 9 DC 4900. Aż się boje jaki będzie jutro a skoro przez 3 dni (od 6 DC) urósł pięciokrotnie, to jutro będzie 15 tys?
I właśnie boje się ze ta ilość nie przejdzie cw jakość. Naszą kookana tak chyba miała prawda? 30 pęcherzyków, wszystkie puste. .Inska, Pola7, kookana1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInska- muszynka tez sie bala bo miala bardzo niski estradiol a za pare dni wystrzelil w kosmos
spokojnie, na pewno urosnie tym bardziej ze zwiekszyli Ci leki
ja w jednym dniu mialam 750 a za 2,5 dnia juz 1500
wiec poczekaj a urosnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:57
Inska, muszynka, Libra lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Jesli dobrze pamietam to estradiol dotyczy wszystkich pęcherzyków nawet tych niedojrzałych bo one tez maja jakaś wartość...
ta..u mnie tez tak lekarz liczyl. czyli 2900 / 20 = 145
niedojrzałe znaczy za wczesnie podany zastrzyk na pęknięcie. U Ciebie V. ich było dosyć dużo, tych niedojrzałych. Ale to tylko takie moje gdybaniepróba losowa niezbyt liczna więc i nie reprezentatywna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:07
-
lipa wrote:Ińska ją bym ci chętnie oddała połowę mojego estradiolu - w 9 DC 4900. Aż się boje jaki będzie jutro a skoro przez 3 dni (od 6 DC) urósł pięciokrotnie, to jutro będzie 15 tys?
I właśnie boje się ze ta ilość nie przejdzie cw jakość. Naszą kookana tak chyba miała prawda? 30 pęcherzyków, wszystkie puste.
Nie no lipa, bez takich prosze!Zadna z nas nie bedzie miala pustych! Trzymaj sie tam, i tez, bez myslenia na wyrost
Niesamowite tylko, jak rozne jestesmy: stymulacja prawie w tym samym czasie (jeden dzien roznicy) a tak rozne wyniki.
sylwiaśta159 wrote:Inska- muszynka tez sie bala bo miala bardzo niski estradiol a za pare dni wystrzelil w kosmosspokojnie, na pewno urosnie tym bardziej ze zwiekszyli Ci leki
ja w jednym dniu mialam 750 a za 2,5 dnia juz 1500
wiec poczekaj a urosnie
sylwiaśta, Ty moj duszku dobry
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Czy ktoś w najbliższym czasie betuje? Jakiś transfer, punkcja? Oprócz lipy w piątek/sobotę?
U mnie jeszcze chwilka - stary krotkiego protokolu ok soboty (w sobota wizyta i jesli wszystko bedzie ok to zaczynamy) - punkcja i transfer bylby w pierwszej polowie listopada. W sobote bede wiedziala moze wiecejsylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia, mia6, Giussta lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Libra wrote:Kiedys marzylam o trojce. Potem marzylam o dwójce, najlepiej chłopiec i dziewczynka. Teraz marze o jednym. Jednym jedynym, zdrowym...ukochanym. Juz nie będę więcej prosić. Będę dziękować jak doczekam tego dnia, gdy kruszyna będzie w naszych ramionach.
Albo nie... Będę prosić, nieustająco dla innych walczących o swą pierwszą a czasami i jedyną dzidzięprzyjmę co los mi da. I wiem że większość z nas tak ma. Na razie marze o jednym. Potem będę się martwić o drugie. Ale chciałabym mieć teraz podaje dwa zarodki... Bo zawsze 10% szans wiecej. Wolę dwa niż wcale
rozumiesz o co mi chodzi?
Wcześniej myślałam o jednym, ale to jedno tak z trudem przychodzi ze już myślę o dwójce. Wolę kochać dwa niż nie mieć żadnego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:42
Inska, triss, Antonelka, pragnaca dzidziusia, Libra, Madzia82 lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Justine wrote:Cześć Dziewczyny,
dawno mnie u Was nie było i prędko się nie pojawięale chciałam tylko "przestrzec" Was przed dr. Mańką z Provity.
Jak do tej pory nie miałam zastrzeżeń do tego ośrodka to dr Mańka pobił wszystkich. Bardziej gburowatego lekarza nie widziałam. Wizyta po nieudanym ivf trwała dosłownie 3 minuty, nic praktycznie nie mówił, dał kartkę z podsumowaniem i kazał spadać. Na pytanie czy jakieś badania powinniśmy zrobić powiedział, że nie. No jasne, bo to, że wszystkie zarodki umierają, a mężowi spada jakość i ilość nasienia to nie ważne. Na pytanie co dalej to powiedział, że nic bo nie ma kasy na trzecie podejście.
Jak dla mnie jedna wielka porażka.
R
Postanowiłam podejść trzeci raz. Gdzie się przenieść na śląsku? Czy ktoś wie gdzie są miejsca jeszcze?
Regularnie chodzę do tego lekarza i jestem bardzo zadowolona, złego słowa nie dam sobie powiedzieć. Polecam go znajomym i każdy zadowolony jest. Może miał zwyczajnie zly dzień, każdy czasami je ma. Czasami to my przez nasze emocje widzimy pewną sytuację inaczej niż jest w rzeczywistości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:06
Libra lubi tę wiadomość
-
asiula ja jak lezala w szpitalu maju podczas wyborow to normalnie chodzila po szpitalu komisj i pytala czy chcemy glosowac.
caly czas plamie przy tych tabletkach antykoncepcyjnych a dzis zaczelam normlanie krwawicWTF ?
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Cześć dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik framgmenatcji DNA plemników- 20%, czyli obniżona płodność wg. Wartości referencyjnej. Trochę się podłamałam, czy to bardzo zły wynik do ivf?Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
Dzwoniłam do gina. Stwierdził że Macierz nie transferuje nic przez 1szy tydzień listopada, nie mają akredytacji.
Czeka mnie więc najwyraźniej, cykl przerwy bo jak teraz @ dostanę, to pewnie będą się bali cokolwiek planować..
O moim wyniku bety i PRG z ub tygodnia nie padło ani słowa komentarza.
Stwierdził tylko, że nie będzie mi odpisywać na maila z wynikami a do kliniki mogę wpaść ale on może poświęcić tylko chwilę, bo on ma teraz dużo papierów do ogarnięcia przez tą akredytację... tonem w stylu - no weźże przestań dziewczyno, losy kliniki tu się ważą a Ty rozkminiasz czemu miałaś wysoki progesteron i znowu niską betę....
.. no, nie ukrywam dało mi popalić. Niby człowiek stara się sobie radzić z porażkami jak może ale brak zrozumienia z jego strony, takie totalne olanie sprawy, to już naprawdę trochę za dużo.
Na chwilę konsultacji, to ja się z Katowic fatygować nie będę....nie wiem po co pisałam, nie wiem po co miałam dzwonić - skoro generalnie wiadomość jest taka że mam mu dać spokój na czas jakiś.
Cóż trudno.
W sumie, tak mnie siekło jak się rozłączyłam że miałam ochotę mu jeszcze wygarnąć o tym że to był czwarty transfer i czwarta pieprzona porażka a on ze mną gada jakbym mu się narzucała (?!) bez cienia zrozumienia. No ale ma już teraz wyłączony telefon, więc w sumie to i lepiej bo bym na pewno potem swoich słów żałowała.... -
nick nieaktualnyMimbla wrote:Dzwoniłam do gina. Stwierdził że Macierz nie transferuje nic przez 1szy tydzień listopada, nie mają akredytacji.
Czeka mnie więc najwyraźniej, cykl przerwy bo jak teraz @ dostanę, to pewnie będą się bali cokolwiek planować..
O moim wyniku bety i PRG z ub tygodnia nie padło ani słowa komentarza.
Stwierdził tylko, że nie będzie mi odpisywać na maila z wynikami a do kliniki mogę wpaść ale on może poświęcić tylko chwilę, bo on ma teraz dużo papierów do ogarnięcia przez tą akredytację... tonem w stylu - no weźże przestań dziewczyno, losy kliniki tu się ważą a Ty rozkminiasz czemu miałaś wysoki progesteron i znowu niską betę....
.. no, nie ukrywam dało mi popalić. Niby człowiek stara się sobie radzić z porażkami jak może ale brak zrozumienia z jego strony, takie totalne olanie sprawy, to już naprawdę trochę za dużo.
Na chwilę konsultacji, to ja się z Katowic fatygować nie będę....nie wiem po co pisałam, nie wiem po co miałam dzwonić - skoro generalnie wiadomość jest taka że mam mu dać spokój na czas jakiś.
Cóż trudno.
W sumie, tak mnie siekło jak się rozłączyłam że miałam ochotę mu jeszcze wygarnąć o tym że to był czwarty transfer i czwarta pieprzona porażka a on ze mną gada jakbym mu się narzucała (?!) bez cienia zrozumienia. No ale ma już teraz wyłączony telefon, więc w sumie to i lepiej bo bym na pewno potem swoich słów żałowała.... -
Nie wiem jak teraz wyniki gin mówił, że przy badaniu będzie podana ilość, ale jest tylko wynik fragmentacji. Ostatnio wyniki 15mln/ml typ A 5% typ B 15%Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Mimi86 wrote:asiula ja jak lezala w szpitalu maju podczas wyborow to normalnie chodzila po szpitalu komisj i pytala czy chcemy glosowac.
caly czas plamie przy tych tabletkach antykoncepcyjnych a dzis zaczelam normlanie krwawicWTF ?
Podobno tak na antykoncepcji może się dziać.
Dzięki za odpowiedź! Mam nadzieję, że jeśli w niedzielę będę w szpitalu, to będę mogła zagłosować.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0