X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, jest zbyt wcześnie na jakiekolwiek wnioski :-)

No może poza tym, że 0,9 to nie wynik estradiolu, na milion % ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:52

Fedra, Inska, lipa, Mimbla, triss, Libra, Giussta lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Inska, jest zbyt wcześnie na jakiekolwiek wnioski :-)

Aaaa, bo juz myslalam, ze cos bede wiedziala, tak czekalam tego wtorku.

Za mezem tesknie, za przyjaciolmi, siedze tu sama jak pustelnik, z dala od domu (Dublin), z dala od domu rodzinnego (Czestochowa)- stad taka niecierpliwosc we mnie i doszukiwanie sie. Chyba na prawde strzele sobie lampke czerwonego przed snem dzisiaj ;-)

Ale super, ze Wy jestescie!

Mimbla, triss, Libra lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ińska ją bym ci chętnie oddała połowę mojego estradiolu - w 9 DC 4900. Aż się boje jaki będzie jutro a skoro przez 3 dni (od 6 DC) urósł pięciokrotnie, to jutro będzie 15 tys?

I właśnie boje się ze ta ilość nie przejdzie cw jakość. Naszą kookana tak chyba miała prawda? 30 pęcherzyków, wszystkie puste. .

Inska, Pola7, kookana1987 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska- muszynka tez sie bala bo miala bardzo niski estradiol a za pare dni wystrzelil w kosmos :) spokojnie, na pewno urosnie tym bardziej ze zwiekszyli Ci leki :) ja w jednym dniu mialam 750 a za 2,5 dnia juz 1500 ;) wiec poczekaj a urosnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:57

Inska, muszynka, Libra lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookana miała zje$£~ną przez lekarza stymulację, bo nie dostała zastrzyku na uwolnienie jajeczek. Nie jest brana pod uwagę pod tym względem.

Estradiol z czasem rośnie coraz wolniej.

lipa, Mimbla, Libra, kookana1987 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kookana miała zje$£~ną przez lekarza stymulację, bo nie dostała zastrzyku na uwolnienie jajeczek. Nie jest brana pod uwagę pod tym względem.

Aaaaaaaaaa, nie wiedziałam

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Estradiol z czasem rośnie coraz wolniej.

Lubię za estradiolu, nie za kookane.

age.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Jesli dobrze pamietam to estradiol dotyczy wszystkich pęcherzyków nawet tych niedojrzałych bo one tez maja jakaś wartość...

ta..u mnie tez tak lekarz liczyl. czyli 2900 / 20 = 145
    niedojrzałe znaczy za wczesnie podany zastrzyk na pęknięcie. U Ciebie V. ich było dosyć dużo, tych niedojrzałych. Ale to tylko takie moje gdybanie ;) próba losowa niezbyt liczna więc i nie reprezentatywna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:07

• Inska Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ińska ją bym ci chętnie oddała połowę mojego estradiolu - w 9 DC 4900. Aż się boje jaki będzie jutro a skoro przez 3 dni (od 6 DC) urósł pięciokrotnie, to jutro będzie 15 tys?

I właśnie boje się ze ta ilość nie przejdzie cw jakość. Naszą kookana tak chyba miała prawda? 30 pęcherzyków, wszystkie puste.

Nie no lipa, bez takich prosze! ;-) Zadna z nas nie bedzie miala pustych! Trzymaj sie tam, i tez, bez myslenia na wyrost :-) Niesamowite tylko, jak rozne jestesmy: stymulacja prawie w tym samym czasie (jeden dzien roznicy) a tak rozne wyniki.
    sylwiaśta159 wrote:
    Inska- muszynka tez sie bala bo miala bardzo niski estradiol a za pare dni wystrzelil w kosmos :) spokojnie, na pewno urosnie tym bardziej ze zwiekszyli Ci leki :) ja w jednym dniu mialam 750 a za 2,5 dnia juz 1500 ;) wiec poczekaj a urosnie :)

sylwiaśta, Ty moj duszku dobry ;-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Czy ktoś w najbliższym czasie betuje? Jakiś transfer, punkcja? Oprócz lipy w piątek/sobotę?

U mnie jeszcze chwilka - stary krotkiego protokolu ok soboty (w sobota wizyta i jesli wszystko bedzie ok to zaczynamy) - punkcja i transfer bylby w pierwszej polowie listopada. W sobote bede wiedziala moze wiecej :-)

sylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia, mia6, Giussta lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Kiedys marzylam o trojce. Potem marzylam o dwójce, najlepiej chłopiec i dziewczynka. Teraz marze o jednym. Jednym jedynym, zdrowym...ukochanym. Juz nie będę więcej prosić. Będę dziękować jak doczekam tego dnia, gdy kruszyna będzie w naszych ramionach.
    Albo nie... Będę prosić, nieustająco dla innych walczących o swą pierwszą a czasami i jedyną dzidzię <3
    Kochana mam tak samo jak ty. wolałabym jedno Ale zdrowe. Ale jeśli miałabym wybierać trójka zdrowych albo wcale to wybralabym trójkę :) przyjmę co los mi da. I wiem że większość z nas tak ma. Na razie marze o jednym. Potem będę się martwić o drugie. Ale chciałabym mieć teraz podaje dwa zarodki... Bo zawsze 10% szans wiecej. Wolę dwa niż wcale :) rozumiesz o co mi chodzi?
    Wcześniej myślałam o jednym, ale to jedno tak z trudem przychodzi ze już myślę o dwójce. Wolę kochać dwa niż nie mieć żadnego... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:42

Inska, triss, Antonelka, pragnaca dzidziusia, Libra, Madzia82 lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • chiara Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dawno mnie u Was nie było i prędko się nie pojawię ;) ale chciałam tylko "przestrzec" Was przed dr. Mańką z Provity.
    Jak do tej pory nie miałam zastrzeżeń do tego ośrodka to dr Mańka pobił wszystkich. Bardziej gburowatego lekarza nie widziałam. Wizyta po nieudanym ivf trwała dosłownie 3 minuty, nic praktycznie nie mówił, dał kartkę z podsumowaniem i kazał spadać. Na pytanie czy jakieś badania powinniśmy zrobić powiedział, że nie. No jasne, bo to, że wszystkie zarodki umierają, a mężowi spada jakość i ilość nasienia to nie ważne. Na pytanie co dalej to powiedział, że nic bo nie ma kasy na trzecie podejście.
    Jak dla mnie jedna wielka porażka.
    R
    Postanowiłam podejść trzeci raz. Gdzie się przenieść na śląsku? Czy ktoś wie gdzie są miejsca jeszcze?

Regularnie chodzę do tego lekarza i jestem bardzo zadowolona, złego słowa nie dam sobie powiedzieć. Polecam go znajomym i każdy zadowolony jest. Może miał zwyczajnie zly dzień, każdy czasami je ma. Czasami to my przez nasze emocje widzimy pewną sytuację inaczej niż jest w rzeczywistości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:06

Libra lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiula ja jak lezala w szpitalu maju podczas wyborow to normalnie chodzila po szpitalu komisj i pytala czy chcemy glosowac.

caly czas plamie przy tych tabletkach antykoncepcyjnych a dzis zaczelam normlanie krwawic :( WTF ?

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 21:34

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik framgmenatcji DNA plemników- 20%, czyli obniżona płodność wg. Wartości referencyjnej. Trochę się podłamałam, czy to bardzo zły wynik do ivf?

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Cześć dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik framgmenatcji DNA plemników- 20%, czyli obniżona płodność wg. Wartości referencyjnej. Trochę się podłamałam, czy to bardzo zły wynik do ivf?
    a ile macie plemników?

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina. Stwierdził że Macierz nie transferuje nic przez 1szy tydzień listopada, nie mają akredytacji.
    Czeka mnie więc najwyraźniej, cykl przerwy bo jak teraz @ dostanę, to pewnie będą się bali cokolwiek planować..
    O moim wyniku bety i PRG z ub tygodnia nie padło ani słowa komentarza.
    Stwierdził tylko, że nie będzie mi odpisywać na maila z wynikami a do kliniki mogę wpaść ale on może poświęcić tylko chwilę, bo on ma teraz dużo papierów do ogarnięcia przez tą akredytację... tonem w stylu - no weźże przestań dziewczyno, losy kliniki tu się ważą a Ty rozkminiasz czemu miałaś wysoki progesteron i znowu niską betę....

.. no, nie ukrywam dało mi popalić. Niby człowiek stara się sobie radzić z porażkami jak może ale brak zrozumienia z jego strony, takie totalne olanie sprawy, to już naprawdę trochę za dużo.
    Na chwilę konsultacji, to ja się z Katowic fatygować nie będę....nie wiem po co pisałam, nie wiem po co miałam dzwonić - skoro generalnie wiadomość jest taka że mam mu dać spokój na czas jakiś :(.

Cóż trudno.
    W sumie, tak mnie siekło jak się rozłączyłam że miałam ochotę mu jeszcze wygarnąć o tym że to był czwarty transfer i czwarta pieprzona porażka a on ze mną gada jakbym mu się narzucała (?!) bez cienia zrozumienia. No ale ma już teraz wyłączony telefon, więc w sumie to i lepiej bo bym na pewno potem swoich słów żałowała....

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Dzwoniłam do gina. Stwierdził że Macierz nie transferuje nic przez 1szy tydzień listopada, nie mają akredytacji.
    Czeka mnie więc najwyraźniej, cykl przerwy bo jak teraz @ dostanę, to pewnie będą się bali cokolwiek planować..
    O moim wyniku bety i PRG z ub tygodnia nie padło ani słowa komentarza.
    Stwierdził tylko, że nie będzie mi odpisywać na maila z wynikami a do kliniki mogę wpaść ale on może poświęcić tylko chwilę, bo on ma teraz dużo papierów do ogarnięcia przez tą akredytację... tonem w stylu - no weźże przestań dziewczyno, losy kliniki tu się ważą a Ty rozkminiasz czemu miałaś wysoki progesteron i znowu niską betę....

.. no, nie ukrywam dało mi popalić. Niby człowiek stara się sobie radzić z porażkami jak może ale brak zrozumienia z jego strony, takie totalne olanie sprawy, to już naprawdę trochę za dużo.
    Na chwilę konsultacji, to ja się z Katowic fatygować nie będę....nie wiem po co pisałam, nie wiem po co miałam dzwonić - skoro generalnie wiadomość jest taka że mam mu dać spokój na czas jakiś :(.

Cóż trudno.
    W sumie, tak mnie siekło jak się rozłączyłam że miałam ochotę mu jeszcze wygarnąć o tym że to był czwarty transfer i czwarta pieprzona porażka a on ze mną gada jakbym mu się narzucała (?!) bez cienia zrozumienia. No ale ma już teraz wyłączony telefon, więc w sumie to i lepiej bo bym na pewno potem swoich słów żałowała....
    oj mimbla... nie lubię ...

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak teraz wyniki gin mówił, że przy badaniu będzie podana ilość, ale jest tylko wynik fragmentacji. Ostatnio wyniki 15mln/ml typ A 5% typ B 15%

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    asiula ja jak lezala w szpitalu maju podczas wyborow to normalnie chodzila po szpitalu komisj i pytala czy chcemy glosowac.

caly czas plamie przy tych tabletkach antykoncepcyjnych a dzis zaczelam normlanie krwawic :( WTF ?

Podobno tak na antykoncepcji może się dziać.

Dzięki za odpowiedź! Mam nadzieję, że jeśli w niedzielę będę w szpitalu, to będę mogła zagłosować.

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
‹‹ 2154 2155 2156 2157 2158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ