IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Uff- bo ja z wizja ew ivf w Czechach i jak pamietam bol brzucha juz po punkcji to chyba bym zemdlala z bolu na punkcji. A co do porodu to o ile kiedys mnie to w ogole bedzie dotyczyc to bede chciala znieczulenie
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszałwia wrote:Ja też nie uważam, że zapładnianie 2 to świetny pomysł, ale nie uważam też, że produkowanie dużej ilości to pomysł dobry. Nie wiem jak jest z kosztami w Niemczech, ale tutaj jest możliwość tzw. minimalki, czyli przy minimalnej stymulacji minimalna ilość komórek, punkcja bez narkozy, więc obciążenie dla organizmu dużo mniejsze dla portfela również. Niestety tylko niektóre kliniki to chcą robić. Na forum mamy dziewczynę, która po nieudanych 3 cyklach ivf podeszła do czwartego minimalnego i jest w ciąży.
A sytuacji z możliwością zapłodnienia tylko 6 jak dojrzeje więcej Wam nie zazdroszczęsylwiaśta159, szałwia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Ja tez jestem takim przypadkiem. Po trzech pelnych stymulacjach, czwarta byla na clo (3-7dc po 1tab) i 3 zastrzykach menopuru (3,5,7dc). Efekt: dwie komórki lepszej jakości niz te z poprzednich stymulacjach. Nie obciazylam organizmu tona leków. I na szczęście sie udało. Ponoc opcja ta jest dobra dla niskiego amh. A i niekiedy dla kobitek, które szybko są mocno przestymulowane
Libra, gratuluję bety i serduszka!
Ja akurat jestem przypadkiem, na który Clo przestało działać... do drugiej inseminacji byłam stymulowana Menopurem - łącznie 1050 jednostek - efekt - jeden pęcherzyk, który nie pękł... Także różne są sytuacje i różne "przypadki"...Libra lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Rozumiem. Ale punkcja bez narkozy?? O zgrozo!!! Boję się na samą myśl
Dzisiaj rozmawialam z dr. Ona potwierdzila, ze w niektórych przypadkach ta metoda sie sprawdza. Ale kobietki sie jej boja, bo daje tylko jedną, dwie, trzy komórki. Ale dojrzaly z niewielka ilością leków, a nie na sile wielkimi dawkami wyduszone z jajników. Może dlatego w moim przypadku okazaly sie takze i lepszej jakościFedra lubi tę wiadomość
-
Libra, gratulacje!
Niech zdrowo rośnie.
Ledwo wczoraj odstawiłam luteinę, a już dzisiaj dostałam @. To dobrze, im szybciej mi zlecą te 3 cykle wymagane przed kolejną procedurą tym lepiej
A, no i byliśmy dzisiaj z mężem na kariotypach. Wyniki za 3-4 tygodnie. Mam stracha...Libra, Inska lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Libra wrote:Hej
Dzisiejsza beta ponad 18 tys., jest jedna dzidzia z pukajacym serduszkiemgratulacje serducha
Libra lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Libra, gratuluję bety i serduszka!
Ja akurat jestem przypadkiem, na który Clo przestało działać... do drugiej inseminacji byłam stymulowana Menopurem - łącznie 1050 jednostek - efekt - jeden pęcherzyk, który nie pękł... Także różne są sytuacje i różne "przypadki"... -
nick nieaktualnyDziękujemy wszystkim, bo mi tu m przez ramie co chwile zagląda.
Uśmiałam sie dzis z niego. Dr wydrukowała nam zdjęcie. A m lapie za nie i sam odrywa mówiąc: Zabieram tego chłopakaszałwia, Fedra, kkisia, sylwiaśta159, KasicaLisica, Giussta, Konwalia, magic1, Antonelka, shooa, gosia81, Takanijaka, Selena, Selena, Inska, mia6, Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Ja 3 dniowe dwa
Sikac bede ale nie na test
W piatek beta
Tylko rozkminiam gdzie , zeby miec szybko wynik
W Kato na Raciborskiej jak oddawalam rano to na 12 miałam wyniki. Popołudniu nawet szybciej, bo pewnie mniej pracy mają
P.s. Dobra sikac tak w ogóle też będę ale też nie na testLibra, kkisia, Kava, Giussta, gosia81, Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:W Kato na Raciborskiej jak oddawalam rano to na 12 miałam wyniki. Popołudniu nawet szybciej, bo pewnie mniej pracy mają
P.s. Dobra sikac tak w ogóle też będę ale też nie na testKava, Giussta, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość