IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Inska ja myślę że moze progesteron Ci badali jaki ma poziom... no nie wiem, jakoś nie słyszałam aby któraś tu z nas miała 0,9 estradiol podczas stymulacji.
Teraz zerknęłam na stare jakieś kriobankowe wyniki to oni podają w takich jednostkach:
progesteron: ng/ml przy normach:
-faza folikularna - 0,27-0,39
-faza owulacyjna - ....tu nie ma nic
-faza lutearna - 7,66-25,6
a estradiol : pg/ml
-faza folikularna - 12-48
-faza owulacyjna - 153-237
-faza lutearna - 48-172
Więc mi to bardziej podchodzi na progesteron. W piątek dokładniej się dowieszBądź spokojna
Inska, triss, Libra lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Inska ja myślę że moze progesteron Ci badali jaki ma poziom... no nie wiem, jakoś nie słyszałam aby któraś tu z nas miała 0,9 estradiol podczas stymulacji.
Teraz zerknęłam na stare jakieś kriobankowe wyniki to oni podają w takich jednostkach:
progesteron: ng/ml przy normach:
-faza folikularna - 0,27-0,39
-faza owulacyjna - ....tu nie ma nic
-faza lutearna - 7,66-25,6
a estradiol : pg/ml
-faza folikularna - 12-48
-faza owulacyjna - 153-237
-faza lutearna - 48-172
Więc mi to bardziej podchodzi na progesteron. W piątek dokładniej się dowieszBądź spokojna
Kurcze, no ma to sens rzeczywiscie! No to chyba jednak jest to progesteronMoniaa, Fedra, triss, szałwia, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
triss wrote:Dzień dobry
Lipa trzymam kciuki za Twój estradioldziś wizyta prawda?
Dzięki za pamięć. I Ińska też
Nie mam jeszcze wyniku, ale lekarzx gdy do mnie zajrzal powiedział tylko "ohoho". Wypytalam go o hiperke i o transfer, to zabronił mi tym zawracać sobie głowę. " jak się coś będzie złego dzialo to pani powiem". Progesteron mi spadł 1,25. Punkcja w piątek. No to licze nadal na wasze kciuki, jak się zabierzecie za to, tak jak za wzrost pęcherzyków, to może być tylko dobrze
triss, Fedra, Kava, szałwia, mysza89, Moniaa, Agi83, V., magic1, Inska, mia6, Mimi86, Giussta, Mimbla, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Możecie marudzić ile wlezie
dziś absolutnie nie pójdę na bete
I nigdzie o środzie nie pisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:44
tulipanna, mysza89, Fedra, Kava, pragnaca dzidziusia, Inska, Giussta, pabelka88, Mimbla, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
V. u nas czynnik męski, u mnie niby ok.
tak jak pisałam, prawdopodobnie miałam za wczesnie pobrane komórki. Wiekszość była niedojrzała, kilka w ogole nie wykazały cech zapłodnienia, a pozostałe przestały się rozwijać w 2 i 3 dobie. Do stadium bastocysty nie dotrwał żaden, wiec transferu nie było.
Sylwiasta teraz mamy jeszcze 6 zarodków zamrożonych, niestety cztery które miałam podane podczas crio nie chciały ze mną zostać. -
nick nieaktualny
-
triss wrote:V. u nas czynnik męski, u mnie niby ok.
tak jak pisałam, prawdopodobnie miałam za wczesnie pobrane komórki. Wiekszość była niedojrzała, kilka w ogole nie wykazały cech zapłodnienia, a pozostałe przestały się rozwijać w 2 i 3 dobie. Do stadium bastocysty nie dotrwał żaden, wiec transferu nie było.
Sylwiasta teraz mamy jeszcze 6 zarodków zamrożonych, niestety cztery które miałam podane podczas crio nie chciały ze mną zostać.
Dzięki za odpowiedź. 10 zarodków przy czynniku męskim - wow. Na czym dokładnie polega problem? Pytam, bo u nas też problem z nasieniem.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc