IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyelcia_aa wrote:Dziewczyny, w sobotę albo niedzielę mam mieć punkcję. Do tej pory gin nie kazał mi zbadać ani razu estradiolu a z tego co widzę na forum macie to cały czas pod kontrolą
WTF ?! czy on trochę mnie olewa?
Pytalas dlaczego nie zleca badan? Ile razy i w ktorych dc mialas usg? Ile masz pecherzykow?
Anatolka, kciuki za Ciebie&&
Asiula, trzymaj sie!:* -
nick nieaktualny
-
shooa wrote:No raczej ze olewa temat..
Pytalas dlaczego nie zleca badan? Ile razy i w ktorych dc mialas usg? Ile masz pecherzykow?
Niekoniecznie olewa shooa. Nie wierze, ze jakikolwiek lekarz wyznaczylby punkcje bez usg i badania krwi. Ja podejrzewam, ze badanie krwi bylo robione i po prostu wszystko jest w normie i dlatego lekarz nie poruszyl tego tematu. Ja mialam badanie krwi we wtorek i pomimo zbadania wszystkich hormonow, tylko o estradiolu rozmawialysmy, bo byl za niski, o reszcie cisza. Wiec elcia bez stresu! No chyba, ze badania nie bylo zadnego, ale trudno mi w to wierzyc.
-
Antonelka wrote:Piggy tak wczesna ciaza pozamaciczna nie daje takich efektów. Ja mialam usunieta w 8tyg i nie mialam bolesnych objawow..tylko beta spadla a potem urosla a lekarze nie mogli znalezc pecherzyka. Biedulka zatrzymala sie w jajowodzie. Może hormony szaleja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:49
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
nick nieaktualnyInska ale Elcia pisze ze NIE miala badanego estradiolu wiec odnosze sie do informacji od niej jako pewnej:) zakladam ze by pamietala ze jej krew pobierali... a co do usg to wlasnie dlatego zapytalam o ilosc i kiedy miala bo moze sie okazac ze to bylo wystarczajace..
Inska lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:Niekoniecznie olewa shooa. Nie wierze, ze jakikolwiek lekarz wyznaczylby punkcje bez usg i badania krwi. Ja podejrzewam, ze badanie krwi bylo robione i po prostu wszystko jest w normie i dlatego lekarz nie poruszyl tego tematu. Ja mialam badanie krwi we wtorek i pomimo zbadania wszystkich hormonow, tylko o estradiolu rozmawialysmy, bo byl za niski, o reszcie cisza. Wiec elcia bez stresu! No chyba, ze badania nie bylo zadnego, ale trudno mi w to wierzyc.
Inska lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ciekawy tekst znalazłam, niestety po czesku, ale może translator komuś pomoże. Między innymi jest tam informacja, że wg ich statystyk przy transferze dwóch zarodków prawdopodobieństwo zajścia w danym cyklu rośnie o 2%, ciąża mnoga w takich przypadkach była częstsza niż w 50% przypadków, a jeśli zarodki rozdzielą na dwa transfery to szansa zajścia rośnie o 20%. http://www.sanatoriumhelios.cz/images/upload/files/vysledky_2014.pdf
sylwiaśta159, V. lubią tę wiadomość
-
szałwia wrote:Różne są szkoły. W Czechach w jednej klinice słyszałam, że robią dokładnie krew w czasie stymulacji, mi nikt nic nie robił.
Ha! A jednak, nie wiedzialam. Jakos przywyklam do tego, ze jak jest wizyta u lekarza w trakcie stymulacji, to zawsze poprzedza ja badanie krwi. Elcia, daj nam znac, ale nie stresuj sie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:51
-
nick nieaktualnyMam nadzieje ze nikt nie poczuje sie dotkniety moim wpisem.
Mam wrazenie ze od jakiegos czasu jest dziwne cisnienie i chwilami kiepskawa atmosfera na tym forum...ktos cos napisze, ktos sie poczuje dotkniety, ktos sie czuje ignorowany..itp itd
Nie odnosze sie do nikogo konkretnego, po prostu wylaczajac sie z bardziej aktywnego uczestnictwa na rzecz podczytywania co jakis czas dyskusji da sie to zauwazyc.
Wszystkie mamy buzujace hormony i chyba czasem dajemy im upust tutaj. A niepotrzebnie bo mamy wystarczajaco nerwow na co dzien.. takie moje przemyslenie
Milego dzionka wszystkim:)
justa1234, Antonelka, Inska, mia6, Fedra, Libra, Konwalia, muszynka, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inska wrote:Ha! A jednak, nie wiedzialam. Jakos przywyklam do tego, ze jak jest wizyta u lekarza w trakcie stymulacji, to zawsze poprzedza ja badanie krwi. Elcia, daj nam znac, ale nie stresuj sie!
Inska lubi tę wiadomość