X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge zapytac dlaczego wywialo Cie akurat do Czech?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Moge zapytac dlaczego wywialo Cie akurat do Czech?
    Długa i skomplikowana historia, w wielkim skrócie praca i miłość :-D

sylwiaśta159, Inska, gosia81, Fedra, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, miłość... :) dlugo tam mieszkasz? :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1162/poznamy-skutecznosc-klinik-in-vitro

Kava, Mimi86, Libra, Giussta, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No tak, miłość... :) dlugo tam mieszkasz? :)
    Długo :-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilas na kurs czy sama nauczylas sie jezyka? :)

Anatolka bylas na becie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Dziewczyny, w sobotę albo niedzielę mam mieć punkcję. Do tej pory gin nie kazał mi zbadać ani razu estradiolu a z tego co widzę na forum macie to cały czas pod kontrolą :| WTF ?! czy on trochę mnie olewa? :/
    No raczej ze olewa temat..
    Pytalas dlaczego nie zleca badan? Ile razy i w ktorych dc mialas usg? Ile masz pecherzykow?

Anatolka, kciuki za Ciebie&&

Asiula, trzymaj sie!:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    My już z mężem postanowiliśmy, że w razie "W" będziemy robić in vitro w Czechach.

My tez.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Chodzilas na kurs czy sama nauczylas sie jezyka? :)

Anatolka bylas na becie?
    Kurs sama i mąż :-)

sylwiaśta159, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    No raczej ze olewa temat..
    Pytalas dlaczego nie zleca badan? Ile razy i w ktorych dc mialas usg? Ile masz pecherzykow?

Niekoniecznie olewa shooa. Nie wierze, ze jakikolwiek lekarz wyznaczylby punkcje bez usg i badania krwi. Ja podejrzewam, ze badanie krwi bylo robione i po prostu wszystko jest w normie i dlatego lekarz nie poruszyl tego tematu. Ja mialam badanie krwi we wtorek i pomimo zbadania wszystkich hormonow, tylko o estradiolu rozmawialysmy, bo byl za niski, o reszcie cisza. Wiec elcia bez stresu! No chyba, ze badania nie bylo zadnego, ale trudno mi w to wierzyc.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Piggy tak wczesna ciaza pozamaciczna nie daje takich efektów. Ja mialam usunieta w 8tyg i nie mialam bolesnych objawow..tylko beta spadla a potem urosla a lekarze nie mogli znalezc pecherzyka. Biedulka zatrzymala sie w jajowodzie. Może hormony szaleja :-/
    Nie zgodzę się z Tobą. U mnie w 6 tygodniu doszło do pęknięcia jajowodu i ból nie do opisania. Więc na pewno trzeba uważać i się obserwować. Wiadomo nie u każdej będzie wyglądało to tak samo. Moja koleżanka po prostu poroniła. A ja trafiłam na ostry dyżur i nie było już ciekawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:49

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ale Elcia pisze ze NIE miala badanego estradiolu wiec odnosze sie do informacji od niej jako pewnej:) zakladam ze by pamietala ze jej krew pobierali... a co do usg to wlasnie dlatego zapytalam o ilosc i kiedy miala bo moze sie okazac ze to bylo wystarczajace..

Inska lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Niekoniecznie olewa shooa. Nie wierze, ze jakikolwiek lekarz wyznaczylby punkcje bez usg i badania krwi. Ja podejrzewam, ze badanie krwi bylo robione i po prostu wszystko jest w normie i dlatego lekarz nie poruszyl tego tematu. Ja mialam badanie krwi we wtorek i pomimo zbadania wszystkich hormonow, tylko o estradiolu rozmawialysmy, bo byl za niski, o reszcie cisza. Wiec elcia bez stresu! No chyba, ze badania nie bylo zadnego, ale trudno mi w to wierzyc.
    Różne są szkoły. W Czechach w jednej klinice słyszałam, że robią dokładnie krew w czasie stymulacji, mi nikt nic nie robił.

Inska lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciekawy tekst znalazłam, niestety po czesku, ale może translator komuś pomoże. Między innymi jest tam informacja, że wg ich statystyk przy transferze dwóch zarodków prawdopodobieństwo zajścia w danym cyklu rośnie o 2%, ciąża mnoga w takich przypadkach była częstsza niż w 50% przypadków, a jeśli zarodki rozdzielą na dwa transfery to szansa zajścia rośnie o 20%. http://www.sanatoriumhelios.cz/images/upload/files/vysledky_2014.pdf

sylwiaśta159, V. lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Różne są szkoły. W Czechach w jednej klinice słyszałam, że robią dokładnie krew w czasie stymulacji, mi nikt nic nie robił.

Ha! A jednak, nie wiedzialam. Jakos przywyklam do tego, ze jak jest wizyta u lekarza w trakcie stymulacji, to zawsze poprzedza ja badanie krwi. Elcia, daj nam znac, ale nie stresuj sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:51

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nikt nie poczuje sie dotkniety moim wpisem.
    Mam wrazenie ze od jakiegos czasu jest dziwne cisnienie i chwilami kiepskawa atmosfera na tym forum...ktos cos napisze, ktos sie poczuje dotkniety, ktos sie czuje ignorowany..itp itd
    Nie odnosze sie do nikogo konkretnego, po prostu wylaczajac sie z bardziej aktywnego uczestnictwa na rzecz podczytywania co jakis czas dyskusji da sie to zauwazyc.
    Wszystkie mamy buzujace hormony i chyba czasem dajemy im upust tutaj. A niepotrzebnie bo mamy wystarczajaco nerwow na co dzien.. takie moje przemyslenie :)

Milego dzionka wszystkim:)

justa1234, Antonelka, Inska, mia6, Fedra, Libra, Konwalia, muszynka, Mimbla lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tekście też piszą, że PGS (rozrózniają PGD i PGS) podniosło im ilość ciąż klinicznych z wykazaną akcją serca o prawie 20%.

sylwiaśta159, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwia, co to jest PGS?

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ha! A jednak, nie wiedzialam. Jakos przywyklam do tego, ze jak jest wizyta u lekarza w trakcie stymulacji, to zawsze poprzedza ja badanie krwi. Elcia, daj nam znac, ale nie stresuj sie!
    Każdy kraj i różne kliniki widocznie działają inaczej. Ja też byłabym spokojniejsza, zwłaszcza, że groziła mi hiperka, gdyby mi ktoś tę krew zrobił, ale ewidentnie udaje im się utrzymać normalne wyniki IVF bez badań krwi.

Inska lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 21:36

shooa, Nadira, Inska, Libra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2170 2171 2172 2173 2174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ