IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyV. wrote:Ja się nie boję tego że zabronią, bo tego nie zrobią. Boję się, że będą rzucać kłody pod nogi - np. zakaz mrożenia zarodków. To się będzie wiązało z tym, że nikt nie zapłodni więcej niż 3 komórek, bo niektórym ze wszystkich komórek powstaną zarodki a zakaz mrożenia = obowiązek transferowania wszystkich na raz. My z 3 komórek pewnie nie mielibyśmy ani jednej blastki. A co jeśli któraś ma hiperkę? Nie wiem co wtedy z tymi zarodkami, skoro zamrozić nie byłoby wolno. W każdym razie pamiętam, że PiSowców najbardziej bolały kwestie refundacji in vitro i właśnie mrożenia zarodków.
No i kochana nie upieraj sie tak przy tych blastkach... patrz ile jest ciaz z zarodkow 2-3 dnioeych... a dws to ze raz zadna nie przetrwala nie oznacza ze za drugim razem sytuacja sie powtorzy- popatrz na stopki dziewczyn widzialam kilka ze za 1 razem brak zarodkow a pktem bylo sporo
V., Libra lubią tę wiadomość
-
V. wrote:Ja się nie boję tego że zabronią, bo tego nie zrobią. Boję się, że będą rzucać kłody pod nogi - np. zakaz mrożenia zarodków. To się będzie wiązało z tym, że nikt nie zapłodni więcej niż 3 komórek, bo niektórym ze wszystkich komórek powstaną zarodki a zakaz mrożenia = obowiązek transferowania wszystkich na raz. My z 3 komórek pewnie nie mielibyśmy ani jednej blastki. A co jeśli któraś ma hiperkę? Nie wiem co wtedy z tymi zarodkami, skoro zamrozić nie byłoby wolno. W każdym razie pamiętam, że PiSowców najbardziej bolały kwestie refundacji in vitro i właśnie mrożenia zarodków.
nie od dziś wiadomo, że PIS zna się głównie na samolotach, zwłaszcza tego jednego modelu 154m, rosyjskiej marki Tupolew...zwłaszcza że ekspert od modelarstwa, przez tą całą erę komputerów naprawdę cieżko rzęzi na codzień i wszystko przed kamerą powie - żeby choć trochę dorobić.
.... Dajmy im więc może szansę, mimo wszystko najpierw - upomnieć się o prawa "ofiar zamachu". Byłabym zażenowana, gdyby ś.p. Brat Prezesa okazał się teraz mniej ważny, niż to całe nasze szemrane invitro....! Nie ma co bać się na zapas. Naprawdę. Będziemy kombinować co robić, jeśli zaczną głosować zmianę ustawy i zmieniać rozporządzenia MZ, oki? Nie panikujmy, zobaczymy co będzie w przyszłym tygodniu. Bo powinny być wtedy już akredytacje dla klinik - w oparciu o obowiązujące teraz prawo. Przyszłość jaka będzie to nikt nie wie. No, poza Wróżbitą Maciejem oczywiście.
Moja propozycja jest taka:
Lobbujmy żeby wyjaśniono przyczynę zamachu. Przecież nie ma co czekać, ślady się zacierają.
Serio.shooa, Maka, V., elcia_aa, Kava, czarownica_tea, gosia81, Giussta, Libra, freya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Ja juz po wizycie. Dostalam estrofem 2x1 tabletce i encorton 5mg chyba jedna tabletke dziennie (cholera zapomnialam!- ktos od dr M z Gyn cos podpowie?) I w przyszla srode wizyta. W zaleznosci od grubosci endo zastanowimy sie czy podajemy blastocyste czy dwa wczesniejsze zarodki.
Aha i bez problemu dostalam recepte na czeskie progesteronowe tic taki4 op.
Rozumiem, że dr M nic nie wspominał o akredytacji i takich tam?sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
shooa wrote:Mimbla, jesli tylko Mr.Terlikowski nie dostanie stolka Ministra Zdrowia to mysle ze przez kilka mcy jestesmy bezpieczne
Oczywiście dziś czytałam, że właśnie on ma być Ministrem Zdrowia, ale to na razie spekulacje mediówMimbla lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyKarolina, tego co on (i jego szanowna malzonka) mowil to mi trudno ubrac w inne niz niecenzuralne slowa a boje sie Mimbli ze mi palcem pogrozi za brzydkie slownictwo
A tak serio to musialabys poczytac w necie, na facebooku, na portalach prawicowych (fronda.pl to jego dziecko), w telewizji i nie wiem gdzie jeszcze. Trudno bylo sie na jego kuriozalne oderwane od rzeczywistosci wypowiedzi nie natknac w ostatnich miesiacach.. ale jak nie widzialas to Twoje szczescie, zdrowsza jestes dzieki temuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:12
Karolina1111, Mimbla, gosia81, Giussta, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOk napisz Karolina to bede miala pewnosc czy dobrze biore
Nic nir mowil. Zapytalam czy moge podejsc do crio jeszcze w tym cyklu a on dzis jest drugi dc? A ja tak. No to mozemy od dzis zaczac brac leki i w srode zobaczymy jak endo i podejmiemy decyzje co do ilosc transferowanych zarodkow.
Swoja droga... my jak my- zawsze mamy alternatywe- ale jak gaciami musza trzasc wlasciciele klinik? -
sylwiaśta159 wrote:Ja juz po wizycie. Dostalam estrofem 2x1 tabletce i encorton 5mg chyba jedna tabletke dziennie (cholera zapomnialam!- ktos od dr M z Gyn cos podpowie?) I w przyszla srode wizyta. W zaleznosci od grubosci endo zastanowimy sie czy podajemy blastocyste czy dwa wczesniejsze zarodki.
Aha i bez problemu dostalam recepte na czeskie progesteronowe tic taki4 op.
Jesteśmy na tym samym etapie (u mnie też crio u dr M w Gyncentrum K-ce)wizytę mam jutro. Napisz proszę o co chodzi z tym czeskim progesteronem bo nie jestem zorientowana to w zamian Lutinusa, który jest tak cholernie drogi? -
Shoaa bo ja jak słyszę, że ktoś zaczyna o tym mówić, to wyłączam telewizor
chwilę kiedyś oglądałam debatę jakąś i do dziś przeżywam, jak ktoś może takie głupoty mówić, nie licząc się z uczuciami innych. Więc dbając o swoje zdrowie psychiczne, unikam dyskusji w tym temacie
sylwiaśta159 wrote:Ok napisz Karolina to bede miala pewnosc czy dobrze biore
Nic nir mowil. Zapytalam czy moge podejsc do crio jeszcze w tym cyklu a on dzis jest drugi dc? A ja tak. No to mozemy od dzis zaczac brac leki i w srode zobaczymy jak endo i podejmiemy decyzje co do ilosc transferowanych zarodkow.
Swoja droga... my jak my- zawsze mamy alternatywe- ale jak gaciami musza trzasc wlasciciele klinik?Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
nick nieaktualnyMam to samo. Tv wlaczam jak chce obejrzec teleekspres albo film, czaaaasem jakies wiadomosci wieczorne. Jak widze jakies programy publicystyczne to zaczynam sie gotowac i musze szybko przelaczyc.
Tzn tak bylo do niedawna, teraz to juz nie wiem..tv chyba przez okno wywale bo po co mam to ogladac i sie wkurzac.
Zawsze to mowilam i zawsze bede powtarzac - syty glodnego nie zrozumie i ludzie ktorzy nie zetkneli sie z problemem nieplodnosci OSOBISCIE lub w najblizszej rodzinie nigdy nie beda w pelni rozumiec i szanowac uczuc ludzi tym dotknietych.V., Karolina1111, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość
-
veronica wrote:Napiszecie mi dziewczyny o co chodzi z czeskim progesteronem jutro mam wizytę w Gyncentrum i chciałabym wiedzieć? dzięki
veronica, Mimbla lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Inska wrote:szałwia dzwoń, czuję w jajnikach, że jest bardzo dobrze
jesteśmy myslami z Tobą!