X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, trzymaj się Skarbie <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Ja się nie boję tego że zabronią, bo tego nie zrobią. Boję się, że będą rzucać kłody pod nogi - np. zakaz mrożenia zarodków. To się będzie wiązało z tym, że nikt nie zapłodni więcej niż 3 komórek, bo niektórym ze wszystkich komórek powstaną zarodki a zakaz mrożenia = obowiązek transferowania wszystkich na raz. My z 3 komórek pewnie nie mielibyśmy ani jednej blastki. A co jeśli któraś ma hiperkę? Nie wiem co wtedy z tymi zarodkami, skoro zamrozić nie byłoby wolno. W każdym razie pamiętam, że PiSowców najbardziej bolały kwestie refundacji in vitro i właśnie mrożenia zarodków.
    Hiperki nie bedzie, bo stymulowac beda pewnie jakims CLO czy letrozolem jak przy stymulacji do iui np.
    No i kochana nie upieraj sie tak przy tych blastkach... patrz ile jest ciaz z zarodkow 2-3 dnioeych... a dws to ze raz zadna nie przetrwala nie oznacza ze za drugim razem sytuacja sie powtorzy- popatrz na stopki dziewczyn widzialam kilka ze za 1 razem brak zarodkow a pktem bylo sporo ;)

V., Libra lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Ja się nie boję tego że zabronią, bo tego nie zrobią. Boję się, że będą rzucać kłody pod nogi - np. zakaz mrożenia zarodków. To się będzie wiązało z tym, że nikt nie zapłodni więcej niż 3 komórek, bo niektórym ze wszystkich komórek powstaną zarodki a zakaz mrożenia = obowiązek transferowania wszystkich na raz. My z 3 komórek pewnie nie mielibyśmy ani jednej blastki. A co jeśli któraś ma hiperkę? Nie wiem co wtedy z tymi zarodkami, skoro zamrozić nie byłoby wolno. W każdym razie pamiętam, że PiSowców najbardziej bolały kwestie refundacji in vitro i właśnie mrożenia zarodków.

nie od dziś wiadomo, że PIS zna się głównie na samolotach, zwłaszcza tego jednego modelu 154m, rosyjskiej marki Tupolew...zwłaszcza że ekspert od modelarstwa, przez tą całą erę komputerów naprawdę cieżko rzęzi na codzień i wszystko przed kamerą powie - żeby choć trochę dorobić.

.... Dajmy im więc może szansę, mimo wszystko najpierw - upomnieć się o prawa "ofiar zamachu". Byłabym zażenowana, gdyby ś.p. Brat Prezesa okazał się teraz mniej ważny, niż to całe nasze szemrane invitro....! Nie ma co bać się na zapas. Naprawdę. Będziemy kombinować co robić, jeśli zaczną głosować zmianę ustawy i zmieniać rozporządzenia MZ, oki? Nie panikujmy, zobaczymy co będzie w przyszłym tygodniu. Bo powinny być wtedy już akredytacje dla klinik - w oparciu o obowiązujące teraz prawo. Przyszłość jaka będzie to nikt nie wie. No, poza Wróżbitą Maciejem oczywiście.

Moja propozycja jest taka:
    Lobbujmy żeby wyjaśniono przyczynę zamachu. Przecież nie ma co czekać, ślady się zacierają.
    Serio.

shooa, Maka, V., elcia_aa, Kava, czarownica_tea, gosia81, Giussta, Libra, freya lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, jesli tylko Mr.Terlikowski nie dostanie stolka Ministra Zdrowia to mysle ze przez kilka mcy jestesmy bezpieczne :)

Libra lubi tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja juz po wizycie. Dostalam estrofem 2x1 tabletce i encorton 5mg chyba jedna tabletke dziennie (cholera zapomnialam!- ktos od dr M z Gyn cos podpowie?) I w przyszla srode wizyta. W zaleznosci od grubosci endo zastanowimy sie czy podajemy blastocyste czy dwa wczesniejsze zarodki.

Aha i bez problemu dostalam recepte na czeskie progesteronowe tic taki :P 4 op.
    Mogę Ci po południu napisać, bo mam to samo od niego do crio. Ale nie zaczęłam jeszcze brać więc nie pamiętam w jakiej ilości ;-)
    Rozumiem, że dr M nic nie wspominał o akredytacji i takich tam? ;-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mimbla, jesli tylko Mr.Terlikowski nie dostanie stolka Ministra Zdrowia to mysle ze przez kilka mcy jestesmy bezpieczne :)
    A co on ciekawego mówił w tym temacie?
    Oczywiście dziś czytałam, że właśnie on ma być Ministrem Zdrowia, ale to na razie spekulacje mediów ;-)

Mimbla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, tego co on (i jego szanowna malzonka) mowil to mi trudno ubrac w inne niz niecenzuralne slowa a boje sie Mimbli ze mi palcem pogrozi za brzydkie slownictwo ;)

A tak serio to musialabys poczytac w necie, na facebooku, na portalach prawicowych (fronda.pl to jego dziecko), w telewizji i nie wiem gdzie jeszcze. Trudno bylo sie na jego kuriozalne oderwane od rzeczywistosci wypowiedzi nie natknac w ostatnich miesiacach.. ale jak nie widzialas to Twoje szczescie, zdrowsza jestes dzieki temu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:12

Karolina1111, Mimbla, gosia81, Giussta, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok napisz Karolina to bede miala pewnosc czy dobrze biore ;)

Nic nir mowil. Zapytalam czy moge podejsc do crio jeszcze w tym cyklu a on dzis jest drugi dc? A ja tak. No to mozemy od dzis zaczac brac leki i w srode zobaczymy jak endo i podejmiemy decyzje co do ilosc transferowanych zarodkow.

Swoja droga... my jak my- zawsze mamy alternatywe- ale jak gaciami musza trzasc wlasciciele klinik?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już powinna być beta, a ja się boję zadzwonić :/

Inska lubi tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko z córką, Pan T. ministrem zdrowia... Chyba ministrem chorób psychicznych. Mąż mnie postraszył Chazanem, ale nie powiem pan T i jego szanowna małżonka przebijają wszystkie kandydatury...

Kava, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja juz po wizycie. Dostalam estrofem 2x1 tabletce i encorton 5mg chyba jedna tabletke dziennie (cholera zapomnialam!- ktos od dr M z Gyn cos podpowie?) I w przyszla srode wizyta. W zaleznosci od grubosci endo zastanowimy sie czy podajemy blastocyste czy dwa wczesniejsze zarodki.

Aha i bez problemu dostalam recepte na czeskie progesteronowe tic taki :P 4 op.

Jesteśmy na tym samym etapie (u mnie też crio u dr M w Gyncentrum K-ce)wizytę mam jutro. Napisz proszę o co chodzi z tym czeskim progesteronem bo nie jestem zorientowana to w zamian Lutinusa, który jest tak cholernie drogi?

0ea12714dc.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoaa bo ja jak słyszę, że ktoś zaczyna o tym mówić, to wyłączam telewizor :-) chwilę kiedyś oglądałam debatę jakąś i do dziś przeżywam, jak ktoś może takie głupoty mówić, nie licząc się z uczuciami innych. Więc dbając o swoje zdrowie psychiczne, unikam dyskusji w tym temacie ;-)

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ok napisz Karolina to bede miala pewnosc czy dobrze biore ;)

Nic nir mowil. Zapytalam czy moge podejsc do crio jeszcze w tym cyklu a on dzis jest drugi dc? A ja tak. No to mozemy od dzis zaczac brac leki i w srode zobaczymy jak endo i podejmiemy decyzje co do ilosc transferowanych zarodkow.

Swoja droga... my jak my- zawsze mamy alternatywe- ale jak gaciami musza trzasc wlasciciele klinik?
    Swoją drogą już się nie będę denerwować ale mnie kazał zrobić miesiąc przerwy. Wrr.. no ale pocieszyłaś mnie, że nic nie mówił o jakichś przestojach. W końcu nie rozpisywałby Ci leków gdyby coś miało się dziać w przyszłym tygodniu. I to jest mega pozytywna informacja ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Tv wlaczam jak chce obejrzec teleekspres albo film, czaaaasem jakies wiadomosci wieczorne. Jak widze jakies programy publicystyczne to zaczynam sie gotowac i musze szybko przelaczyc.
    Tzn tak bylo do niedawna, teraz to juz nie wiem..tv chyba przez okno wywale bo po co mam to ogladac i sie wkurzac.
    Zawsze to mowilam i zawsze bede powtarzac - syty glodnego nie zrozumie i ludzie ktorzy nie zetkneli sie z problemem nieplodnosci OSOBISCIE lub w najblizszej rodzinie nigdy nie beda w pelni rozumiec i szanowac uczuc ludzi tym dotknietych.

V., Karolina1111, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie. Tylko ci ktorzy maja problem z posiadaniem wlasnego dziecka,wiedza jak to smakuje i jak boli cala ta sytuacja i niepowodzenia...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszecie mi dziewczyny o co chodzi z czeskim progesteronem jutro mam wizytę w Gyncentrum i chciałabym wiedzieć? dzięki

0ea12714dc.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Dziewczyny już powinna być beta, a ja się boję zadzwonić :/

szałwia dzwoń, czuję w jajnikach, że jest bardzo dobrze ;-) jesteśmy myslami z Tobą! <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronica wrote:
    Napiszecie mi dziewczyny o co chodzi z czeskim progesteronem jutro mam wizytę w Gyncentrum i chciałabym wiedzieć? dzięki
    Poproś dr M o receptę na utrogestan, nie ma problemu z wypisaniem, wykupisz go w Czechach. To jest odpowiednik lutinusa, dr go zna i powie Ci jak go dawkować. Utrogestan jest o wiele tańszy.

veronica, Mimbla lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    szałwia dzwoń, czuję w jajnikach, że jest bardzo dobrze ;-) jesteśmy myslami z Tobą! <3
    Prawie zawału dostałam, powiedzieli mi, że ponad 1400, a ja ostatnio 1300 miałam, więc myślałam, że się zatrzymała. Okazuje się jednak, że przy wysokich wartościach nie oznaczają dokładnie, jak przy badaniu o to wyraźnie nie poprosisz, więc poprosiłam teraz i ma być koło 14:00 wynik. Myślałam, że na początku beta jest stresująca, ale jednak teraz stresuję się bardziej.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no to super wiadomość tylko się cieszyć :) oj szkoda ze my też nie możemy działać juz bym zaczynała stymulację...

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 2218 2219 2220 2221 2222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ