IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTilka wrote:nie tylko
na wstępie: ANA, antykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipinowe, przeciwciała przeciwko B2-glikoproteinie I, przeciwciała przeciwko fosfatydyloserynie, przeciwciała przeciwko fosfatydyloinozytolowi, przeciwciała przeciwko protrombinie, przeciwciała przeciw endomysium, homocysteina no i allo-MLR którego jeszcze nie robiłam. I jakby coś z tego wyszło nie tak to miała być kolejna lista ale na szczęście wszystko ok -
nick nieaktualnyNadira wrote:Ja zrobiłam po 3 nieudanym transferze, u mnie wyszło poniżej normy i czekam na immunologa. Nie wiem czy warto bo też jestem zdania że trzeba próbować do skutku aż trafi się na TEN zarodek.
-
niestety trochę tego jest, zapewne można jeszcze więcej badań zrobić
a i różnice cen badań w laboratoriach są spore więc warto podzwonić przed zrobieniem w różne miejsca
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrzeba robic szczepionki limfocytami meza- takie jak miala cisza, badz wlewy(?)
Sa jeszcze jakies kroplowki- Anatolka i kksia mialy chyba, ale nie pamietam do konca w jakim one sa celu- tez cos pewnie z immunologiaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 16:38
Nadira lubi tę wiadomość
-
Sylwia nie miałam, ale w kwietniu miałam histero i pobierali endo do badania nie wiem czy to coś pomogło, udany ET miałam w czerwcu
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyroletka wrote:Sylwia nie miałam, ale w kwietniu miałam histero i pobierali endo do badania nie wiem czy to coś pomogło, udany ET miałam w czerwcu
-
nick nieaktualnyNadira wrote:O masakra, a wiesz jaki może być koszt tych allo? Szczepionki to musi być koszt... A jak to jest te allo oznacza że mogą być problemy z implantacją zarodka bez względu na to czy korzysta się z nasienia męża czy dawcy?
-
nick nieaktualny