X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak meza mam wspaniałego, dzielnie mnie wspiera :) Chyba wracam do zywych, mdlosci wymioty polozyly mnie do lozka.
    Teraz zjadłam wzielam leki i czekam jak ustanie bol glowy.

Lipa trzymam kciuki :)

Nasze komórki musza dac rade, chcemy mieć je dwie już niedługo w moim brzuchu !!

Inska, Libra lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Kochana, to forum niestety nie jest prowadzone przez ekspertów. Co nowy rząd wymyśli z ministrem Konstantym Radziwiłłem, to wie tylko naczelna Bozia.
    Oj tam oj tam nie bądźmy takie skromne ;-) To forum jest lepszym źródłem informacji niż niejedne forum eksperckie :-)
    Ale faktycznie co siedzi w głowie pana przyszłego ministra, oto jest pytanie, ale przeczucie i kobieca intuicja podpowiadają mi że nic dobrego...

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- tak sobie mysle, ze jesli teraz się nie uda to chce zrobic badanie na ALLO MRL. Czy ktoras moze robila to badanie gdzies indziej niz w Lodzi? Cos blizej slaska?
    Narazie znalazlam cos w Krakowie, ale moze jakas dobra dusza moze cos polecic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:35

• V. Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta, a co to za badanie?

godaweri lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Oj tam oj tam nie bądźmy takie skromne ;-) To forum jest lepszym źródłem informacji niż niejedne forum eksperckie :-)
    Ale faktycznie co siedzi w głowie pana przyszłego ministra, oto jest pytanie, ale przeczucie i kobieca intuicja podpowiadają mi że nic dobrego...
    Pewnie ze lepszym, pobijamy razem niejednego doktora ;) wstyd! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:50

Nadira lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie opisane V. Masz w moim pamietniku dzis wkleilam :)

V. lubi tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny- tak sobie mysle, ze jesli teraz się nie uda to chce zrobic badanie na ALLO MRL. Czy ktoras moze robila to badanie gdzies indziej niz w Lodzi? Cos blizej slaska?
    Narazie znalazlam cos w Krakowie, ale moze jakas dobra dusza moze cos polecic?

w Gyncentrum robią w środy bodajże o godzinie 7:00 albo 8:00 rano, trzeba się wcześniej umówić bo chyba do Krakowa robią transport. Przynajmniej taką dostałam informację 1,5 miesiąca temu

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta, jestem głupolem, to już oficjalne. Estradiol wskoczył na 1300, nic nie spadło ;-)

Dostałam Pregnyl 10,000j, Unidox i Betadine.

Punkcja o 9:30 w sobotę. Boże nie sądziłam, że dotrę do tego momentu. Tyle strachu i wątpliwości było po drodze.

Sanna, sylwiaśta159, triss, V., Karolina1111, Asiula86, Agi83, Moniaa, Fedra, shooa, lipa, Takanijaka, Kava, Mimbla, Libra, gosia81, BISCA, Mimi86, Giussta lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka- dzieki za info! W krakowie robia za 300 zl zaraz zobacze ile zdziera Gyn o ile maja w cenniku. Robilas to badanie?

Inska no widzisz :) super :)

Edit: hmm w cenniku nie maja. Bede dzwonic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:01

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm NK tez warto zrobic, nie?

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Tilka- dzieki za info! W krakowie robia za 300 zl zaraz zobacze ile zdziera Gyn o ile maja w cenniku. Robilas to badanie?

Inska no widzisz :) super :)

nie robiłam, immunolog zlecił ale doszłam do wniosku, że jeszcze jeden transfer spróbuję bez tego badania ;) jeżeli dobrze kojarzę to 330zł/para

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli oplacaloby sie nie jechac do Krakowa. Dzieki za info :)

• godaweri Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy sie zacząć zastanawiac nad robieniem immunologi? Czy 2-3 nieudane transfery to juz ten moment, czy jak? Czy jakieś konkretne objawy? Bo nie mam pojęcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie mysle, ze jesli 2-3 raz podaje sie rozwinieta dobrej klasy blastocyste lub bdb klasy zarodek 3 dniowy wspomaga sie lekami, cudami typu AH i EG i beta ani drgnie to cos jest nie tak... dlatego jesli teraz podadza mi dwa trzydniowe 8A i 10A lub blaske AB, wspomaga sie lekami, cudami typu naciecie otoczki, EG i sie nie uda to biore sie za immunologie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:33

Inska, Nadira, Libra lubią tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam skierowanie do immunologa po pierwszej nieudanej procedurze - 2 transfery. Ale to tak trochę na siłę było wymuszone od lekarza, bo chciałam się upewnić przed 2 procedurą że wszystko ze mną pod tym względem ok.

Inska, Nadira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kazali Ci zrobil tylko allo mlr?

• roletka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja tak sobie mysle, ze jesli 2-3 raz podaje sie rozwinieta dobrej klasy blastocyste lub bdb klasy zarodek 3 dniowy wspomaga sie lekami, cudami typu AH i EG i beta ani drgnie to cos jest nie tak... dlatego jesli teraz podadza mi dwa trzydniowe 8A i 10A lub blaske AB, wspomaga sie lekami, cudami typu naciecie otoczki, EG i sie nie uda to biore sie za immunologie...

Kochana no nie koniecznie :) ja nigdy przed ivf nie byłam w ciąży, nie znaleźliśmy bezpośredniej przyczyny, podczas pierwszego IMSI otrzymaliśmy 5 pięknych zarodeczków wszystkie AA lub AB nie było innych czyli nic tylko zachodzić w ciąże, no ale beta ani razy nie drgnęła chociaż w ostatnim ET miałam EG użyty, przed II IMSI dr M (też jestem z GC)zlecił histero i kariotypy nic więcej, no i tym razem 6 pięknych Gwiazdeczek, znów AA lub AB no i ET dwóch 3dniowych z użyciem EG udany :) zobacz dopiero 6 i 7 zarodek postanowił z nami zostać :) tak jak tu dziewczyny nieraz pisały czasem trzeba poczekać na "ten" zarodek :) oczywiście nie mówię że masz się nie diagnozować ale miałaś dopiero jeden ET więc może daj czas sobie i dr P :) NK jest zalecane przy poronieniach tak samo wydaje mi się że immuno za zwyczaj zlecają jak są ciąże biochemiczne itp. no ale tutaj dziewczyny bardziej są w temacie to pewnie coś doradzą :)
    na razie jak dałaś szanse jeszcze jednemu KET przed zrobieniem badań to staraj się pozytywnie nastawić a nie myśleć o porażce, ja jak pojechałam na bete i zapytałam dr M czy w razie ujemnej bety od razu do crio podchodzimy to powiedział że on poczeka na wyniki a później będziemy myśleć no to tak myśleliśmy ale już o serduszku a nie crio :)

no i trzymam kciuki za to żaby badania nie były potrzebne &&&&&& <3

sylwiaśta159, Nadira, shooa lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Kochana no nie koniecznie :) ja nigdy przed ivf nie byłam w ciąży, nie znaleźliśmy bezpośredniej przyczyny, podczas pierwszego IMSI otrzymaliśmy 5 pięknych zarodeczków wszystkie AA lub AB nie było innych czyli nic tylko zachodzić w ciąże, no ale beta ani razy nie drgnęła chociaż w ostatnim ET miałam EG użyty, przed II IMSI dr M (też jestem z GC)zlecił histero i kariotypy nic więcej, no i tym razem 6 pięknych Gwiazdeczek, znów AA lub AB no i ET dwóch 3dniowych z użyciem EG udany :) zobacz dopiero 6 i 7 zarodek postanowił z nami zostać :) tak jak tu dziewczyny nieraz pisały czasem trzeba poczekać na "ten" zarodek :) oczywiście nie mówię że masz się nie diagnozować ale miałaś dopiero jeden ET więc może daj czas sobie i dr P :) NK jest zalecane przy poronieniach tak samo wydaje mi się że immuno za zwyczaj zlecają jak są ciąże biochemiczne itp. no ale tutaj dziewczyny bardziej są w temacie to pewnie coś doradzą :)
    na razie jak dałaś szanse jeszcze jednemu KET przed zrobieniem badań to staraj się pozytywnie nastawić a nie myśleć o porażce, ja jak pojechałam na bete i zapytałam dr M czy w razie ujemnej bety od razu do crio podchodzimy to powiedział że on poczeka na wyniki a później będziemy myśleć no to tak myśleliśmy ale już o serduszku a nie crio :)

no i trzymam kciuki za to żaby badania nie były potrzebne &&&&&& <3
    Dziekuje Ci za ten wpis. Zawsze mozna sie podbudowac <3 zdrowia dla Ciebie i groszków :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 16:03

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    I kazali Ci zrobil tylko allo mlr?

nie tylko :)
    na wstępie: ANA, antykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipinowe, przeciwciała przeciwko B2-glikoproteinie I, przeciwciała przeciwko fosfatydyloserynie, przeciwciała przeciwko fosfatydyloinozytolowi, przeciwciała przeciwko protrombinie, przeciwciała przeciw endomysium, homocysteina no i allo-MLR którego jeszcze nie robiłam. I jakby coś z tego wyszło nie tak to miała być kolejna lista ale na szczęście wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko a mialas scratching?

‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ