IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak meza mam wspaniałego, dzielnie mnie wspiera
Chyba wracam do zywych, mdlosci wymioty polozyly mnie do lozka.
Teraz zjadłam wzielam leki i czekam jak ustanie bol glowy.
Lipa trzymam kciuki
Nasze komórki musza dac rade, chcemy mieć je dwie już niedługo w moim brzuchu !!Inska, Libra lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Kochana, to forum niestety nie jest prowadzone przez ekspertów. Co nowy rząd wymyśli z ministrem Konstantym Radziwiłłem, to wie tylko naczelna Bozia.
To forum jest lepszym źródłem informacji niż niejedne forum eksperckie
Ale faktycznie co siedzi w głowie pana przyszłego ministra, oto jest pytanie, ale przeczucie i kobieca intuicja podpowiadają mi że nic dobrego...
-
nick nieaktualnyDziewczyny- tak sobie mysle, ze jesli teraz się nie uda to chce zrobic badanie na ALLO MRL. Czy ktoras moze robila to badanie gdzies indziej niz w Lodzi? Cos blizej slaska?
Narazie znalazlam cos w Krakowie, ale moze jakas dobra dusza moze cos polecic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:35
-
Nadira wrote:Oj tam oj tam nie bądźmy takie skromne
To forum jest lepszym źródłem informacji niż niejedne forum eksperckie
Ale faktycznie co siedzi w głowie pana przyszłego ministra, oto jest pytanie, ale przeczucie i kobieca intuicja podpowiadają mi że nic dobrego...wstyd!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:50
Nadira lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Dziewczyny- tak sobie mysle, ze jesli teraz się nie uda to chce zrobic badanie na ALLO MRL. Czy ktoras moze robila to badanie gdzies indziej niz w Lodzi? Cos blizej slaska?
Narazie znalazlam cos w Krakowie, ale moze jakas dobra dusza moze cos polecic?
w Gyncentrum robią w środy bodajże o godzinie 7:00 albo 8:00 rano, trzeba się wcześniej umówić bo chyba do Krakowa robią transport. Przynajmniej taką dostałam informację 1,5 miesiąca temusylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
sylwiaśta, jestem głupolem, to już oficjalne. Estradiol wskoczył na 1300, nic nie spadło
Dostałam Pregnyl 10,000j, Unidox i Betadine.
Punkcja o 9:30 w sobotę. Boże nie sądziłam, że dotrę do tego momentu. Tyle strachu i wątpliwości było po drodze.Sanna, sylwiaśta159, triss, V., Karolina1111, Asiula86, Agi83, Moniaa, Fedra, shooa, lipa, Takanijaka, Kava, Mimbla, Libra, gosia81, BISCA, Mimi86, Giussta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTilka- dzieki za info! W krakowie robia za 300 zl zaraz zobacze ile zdziera Gyn o ile maja w cenniku. Robilas to badanie?
Inska no widziszsuper
Edit: hmm w cenniku nie maja. Bede dzwonicWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:01
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Tilka- dzieki za info! W krakowie robia za 300 zl zaraz zobacze ile zdziera Gyn o ile maja w cenniku. Robilas to badanie?
Inska no widziszsuper
nie robiłam, immunolog zlecił ale doszłam do wniosku, że jeszcze jeden transfer spróbuję bez tego badaniajeżeli dobrze kojarzę to 330zł/para
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tak sobie mysle, ze jesli 2-3 raz podaje sie rozwinieta dobrej klasy blastocyste lub bdb klasy zarodek 3 dniowy wspomaga sie lekami, cudami typu AH i EG i beta ani drgnie to cos jest nie tak... dlatego jesli teraz podadza mi dwa trzydniowe 8A i 10A lub blaske AB, wspomaga sie lekami, cudami typu naciecie otoczki, EG i sie nie uda to biore sie za immunologie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:33
Inska, Nadira, Libra lubią tę wiadomość
-
ja dostałam skierowanie do immunologa po pierwszej nieudanej procedurze - 2 transfery. Ale to tak trochę na siłę było wymuszone od lekarza, bo chciałam się upewnić przed 2 procedurą że wszystko ze mną pod tym względem ok.
Inska, Nadira lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Ja tak sobie mysle, ze jesli 2-3 raz podaje sie rozwinieta dobrej klasy blastocyste lub bdb klasy zarodek 3 dniowy wspomaga sie lekami, cudami typu AH i EG i beta ani drgnie to cos jest nie tak... dlatego jesli teraz podadza mi dwa trzydniowe 8A i 10A lub blaske AB, wspomaga sie lekami, cudami typu naciecie otoczki, EG i sie nie uda to biore sie za immunologie...
Kochana no nie koniecznieja nigdy przed ivf nie byłam w ciąży, nie znaleźliśmy bezpośredniej przyczyny, podczas pierwszego IMSI otrzymaliśmy 5 pięknych zarodeczków wszystkie AA lub AB nie było innych czyli nic tylko zachodzić w ciąże, no ale beta ani razy nie drgnęła chociaż w ostatnim ET miałam EG użyty, przed II IMSI dr M (też jestem z GC)zlecił histero i kariotypy nic więcej, no i tym razem 6 pięknych Gwiazdeczek, znów AA lub AB no i ET dwóch 3dniowych z użyciem EG udany
zobacz dopiero 6 i 7 zarodek postanowił z nami zostać
tak jak tu dziewczyny nieraz pisały czasem trzeba poczekać na "ten" zarodek
oczywiście nie mówię że masz się nie diagnozować ale miałaś dopiero jeden ET więc może daj czas sobie i dr P
NK jest zalecane przy poronieniach tak samo wydaje mi się że immuno za zwyczaj zlecają jak są ciąże biochemiczne itp. no ale tutaj dziewczyny bardziej są w temacie to pewnie coś doradzą
na razie jak dałaś szanse jeszcze jednemu KET przed zrobieniem badań to staraj się pozytywnie nastawić a nie myśleć o porażce, ja jak pojechałam na bete i zapytałam dr M czy w razie ujemnej bety od razu do crio podchodzimy to powiedział że on poczeka na wyniki a później będziemy myśleć no to tak myśleliśmy ale już o serduszku a nie crio
no i trzymam kciuki za to żaby badania nie były potrzebne &&&&&&sylwiaśta159, Nadira, shooa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyroletka wrote:Kochana no nie koniecznie
ja nigdy przed ivf nie byłam w ciąży, nie znaleźliśmy bezpośredniej przyczyny, podczas pierwszego IMSI otrzymaliśmy 5 pięknych zarodeczków wszystkie AA lub AB nie było innych czyli nic tylko zachodzić w ciąże, no ale beta ani razy nie drgnęła chociaż w ostatnim ET miałam EG użyty, przed II IMSI dr M (też jestem z GC)zlecił histero i kariotypy nic więcej, no i tym razem 6 pięknych Gwiazdeczek, znów AA lub AB no i ET dwóch 3dniowych z użyciem EG udany
zobacz dopiero 6 i 7 zarodek postanowił z nami zostać
tak jak tu dziewczyny nieraz pisały czasem trzeba poczekać na "ten" zarodek
oczywiście nie mówię że masz się nie diagnozować ale miałaś dopiero jeden ET więc może daj czas sobie i dr P
NK jest zalecane przy poronieniach tak samo wydaje mi się że immuno za zwyczaj zlecają jak są ciąże biochemiczne itp. no ale tutaj dziewczyny bardziej są w temacie to pewnie coś doradzą
na razie jak dałaś szanse jeszcze jednemu KET przed zrobieniem badań to staraj się pozytywnie nastawić a nie myśleć o porażce, ja jak pojechałam na bete i zapytałam dr M czy w razie ujemnej bety od razu do crio podchodzimy to powiedział że on poczeka na wyniki a później będziemy myśleć no to tak myśleliśmy ale już o serduszku a nie crio
no i trzymam kciuki za to żaby badania nie były potrzebne &&&&&&zdrowia dla Ciebie i groszków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 16:03
-
sylwiaśta159 wrote:I kazali Ci zrobil tylko allo mlr?
nie tylko
na wstępie: ANA, antykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipinowe, przeciwciała przeciwko B2-glikoproteinie I, przeciwciała przeciwko fosfatydyloserynie, przeciwciała przeciwko fosfatydyloinozytolowi, przeciwciała przeciwko protrombinie, przeciwciała przeciw endomysium, homocysteina no i allo-MLR którego jeszcze nie robiłam. I jakby coś z tego wyszło nie tak to miała być kolejna lista ale na szczęście wszystko okObustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
nick nieaktualny