IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyroletka wrote:Kochana no nie koniecznie
ja nigdy przed ivf nie byłam w ciąży, nie znaleźliśmy bezpośredniej przyczyny, podczas pierwszego IMSI otrzymaliśmy 5 pięknych zarodeczków wszystkie AA lub AB nie było innych czyli nic tylko zachodzić w ciąże, no ale beta ani razy nie drgnęła chociaż w ostatnim ET miałam EG użyty, przed II IMSI dr M (też jestem z GC)zlecił histero i kariotypy nic więcej, no i tym razem 6 pięknych Gwiazdeczek, znów AA lub AB no i ET dwóch 3dniowych z użyciem EG udany
zobacz dopiero 6 i 7 zarodek postanowił z nami zostać
tak jak tu dziewczyny nieraz pisały czasem trzeba poczekać na "ten" zarodek
oczywiście nie mówię że masz się nie diagnozować ale miałaś dopiero jeden ET więc może daj czas sobie i dr P
NK jest zalecane przy poronieniach tak samo wydaje mi się że immuno za zwyczaj zlecają jak są ciąże biochemiczne itp. no ale tutaj dziewczyny bardziej są w temacie to pewnie coś doradzą
na razie jak dałaś szanse jeszcze jednemu KET przed zrobieniem badań to staraj się pozytywnie nastawić a nie myśleć o porażce, ja jak pojechałam na bete i zapytałam dr M czy w razie ujemnej bety od razu do crio podchodzimy to powiedział że on poczeka na wyniki a później będziemy myśleć no to tak myśleliśmy ale już o serduszku a nie crio
no i trzymam kciuki za to żaby badania nie były potrzebne &&&&&&
Bardzo lubie Twoj wpissylwiaśta159, Nadira lubią tę wiadomość
-
https://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1538002,Samotne-kobiety-nie-skorzystaja-z-in-vitro-Rzecznik-Praw-Obywatelskich-zaskarzyl-ustawe-do-Trybunalu-Konstytucyjnego
Inska, gosia81, Agnieszka_A., SzewskaPasja lubią tę wiadomość
-
Shooa no ja to byłam pewna że skoro nawet biochemicznej nie było to coś musi być nie tak, po transferach z pierwszej IMSI uważałam na siebie jak nie wiem, nie nosiłam mojego chrześniaka, leżałam ile się dało, ananas, nospa i magnez, kabarety i komedie żeby dużo endorfinek było, sokowirówka poszła w ruch bo witaminki, krótkie spacerki żeby się dotlenić, myłam się tylko białym jeleniem, nie używałam perfum malowałam tylko rzęsy i nic nie wychodziło, po II IMSI nosiłam, bawiłam się i szalałam z chrześniakiem, nie leżałam w dzień, patrzałam na horrory, nie jadłam ananasa, myłam się w pachnących żelach, używałam różne kosmetyki i perfumy, sprzątałam jak zwykle bo przecież i tak się nie uda w cuda już nie wierze, a tu niespodzianka beta pozytywna
Sylwia mi dr M dał skierowanie i ja robiłam histero na nfzsylwiaśta159, Mimbla, Nadira, shooa, Libra, Anuszka, SzewskaPasja, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Inska!!!!!!
Elegancko. Dobra robota.
W sobotę trzymam kciuki od samego rana
Dzięki Kava! Zanim weszłam do gabinetu, powiedziałam doktor, że jak nie ma estradiolu w okolicy tysiąca, to nawet nie wchodzę. Uśmiechnęła się i powiedziała "wskakuj bo jest 1300" Boże jaka była radość i ulga, i u mnie i u mężaMałe rzeczy a tak cieszą...
sylwiaśta159, Mimbla, Asiula86, lipa, Libra, Fedra, Mimi86, Kava, Giussta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyroletka wrote:Shooa no ja to byłam pewna że skoro nawet biochemicznej nie było to coś musi być nie tak, po transferach z pierwszej IMSI uważałam na siebie jak nie wiem, nie nosiłam mojego chrześniaka, leżałam ile się dało, ananas, nospa i magnez, kabarety i komedie żeby dużo endorfinek było, sokowirówka poszła w ruch bo witaminki, krótkie spacerki żeby się dotlenić, myłam się tylko białym jeleniem, nie używałam perfum malowałam tylko rzęsy i nic nie wychodziło, po II IMSI nosiłam, bawiłam się i szalałam z chrześniakiem, nie leżałam w dzień, patrzałam na horrory, nie jadłam ananasa, myłam się w pachnących żelach, używałam różne kosmetyki i perfumy, sprzątałam jak zwykle bo przecież i tak się nie uda w cuda już nie wierze, a tu niespodzianka beta pozytywna
Sylwia mi dr M dał skierowanie i ja robiłam histero na nfzzawsze to tysiak w kieszeni.
Mnie tez doluje wlascie fakt ze beta nigdy nie drgnela... nigdy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 17:34
-
nick nieaktualnyasiamar wrote:Dziewczyny dziś transfer
bardzo się cieszę , powiedzcie mi czy wy też miałyście przepisane relanium godzinkę przed transferem ??? Czy to faktycznie jest konieczne ??
Powodzenia -
sylwiaśta159 wrote:Dobrze wiedziec
zawsze to tysiak w kieszeni.
Mnie tez doluje wlascie fakt ze beta nigdy nie drgnela... nigdy...
no najpierw się umówiłam w GC to masz koszt 1400 lub 1600 w zależności od tego czy diagnostyczna czy zabiegowa, ale udało mi się termin na nfz dostać i zadzwoniłam do dr M czy mógłby wypisać skierowanie to powiedział że jak najbardziej jak tylko udało się umówić na nfz to nie ma co płacić
to była też moja pierwsza pozytywna beta, pierwsza od 5 lat
sylwiaśta159, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyroletka wrote:no najpierw się umówiłam w GC to masz koszt 1400 lub 1600 w zależności od tego czy diagnostyczna czy zabiegowa, ale udało mi się termin na nfz dostać i zadzwoniłam do dr M czy mógłby wypisać skierowanie to powiedział że jak najbardziej jak tylko udało się umówić na nfz to nie ma co płacić
to była też moja pierwsza pozytywna beta, pierwsza od 5 latwiesz juz cos na temat płci?
Nadira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadira wrote:A ja się boję że odbije mi ze szczęścia i z 10 piętra wyskoczę przez okno z radości
apropo immunologii tu jest wszystko super rozpisane, jakie badania, kiedy i jakie leczenie.
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15779
fajnie tez dziewczyny opisują poczynania lekarzy immunologow w PolsceWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:10
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia, szukaj na NFZ terminu. Ja idę 5.11 na histero+drapanko na NFZ i bez kolejki w prywatnej klinice. Poszukaj podzwoń u siebie w mieście. A jak nie znajdziesz to pomyśl nad Wrocławiem, jak coś podam Ci namiary na klinikę. to byś miała tylko koszt dojazdu a nie 1400zł
sylwiaśta159, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Sylwia, szukaj na NFZ terminu. Ja idę 5.11 na histero+drapanko na NFZ i bez kolejki w prywatnej klinice. Poszukaj podzwoń u siebie w mieście. A jak nie znajdziesz to pomyśl nad Wrocławiem, jak coś podam Ci namiary na klinikę. to byś miała tylko koszt dojazdu a nie 1400zł
) dziekuję
-
Zawsze powtarzalam że jesli zobaczę dwie kreski to już będę spokojna. Ze będzie wszystko dobrze
a tymczasem jak pierwszy raz od 4 lat zobaczyłam te dwie kreski to owszem byłam dość spokojna... Ale jednocześnie czułam ze to o tak nie ten groch. Zachowalam zdrowy rozsądek. Mąż się cieszył a ja czekałam do bety. I wcale nie było wielkiej radości na którą tyle czekałam...
ale cieszę się ze chociaż coś się zadzialo
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyW ogóle to czytam, że encorton OK pomaga w schorzeniach immunologicznych, ale też obniża poziom tych allo - czyli kiepsko jesli ktos i tam ma je za niskie. Kurde, SORRY! wybaczcie, rozciagnelam ten temat immunologii i klepie go i klepie ... sorry. Skonczylam
-
Ja biore encorton od 3dc 2x1 tab i tak do testu. Wiecie zwariowac mozna przespalismy od 11 do 16 wyszlismy na obiad i siedzimy na miescie chcialam jutro dla zabicia czasu pojsc do kina ale jak zadzwonia!!!!!! O nie nie kino odpada
sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ale jeszcze to muszę napisać
"Hamowanie wyższe od 0% onacza, że prawdopodobnie bylaś kiedyś w ciąży biochemicznej.
Kobiety nie będące w ciązy mają 0% hamowania."czyli nasza cisza majac allo 0% nie była "chora" immunologicznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:43
-
Hej dziewczyny, wrzucam link do fajnego artykułu. Mi trochę poukładał w głowie i może komuś się przyda
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,14918251,Nieplodnosc___czy_to_wyrok_.html?disableRedirects=trueLibra lubi tę wiadomość