X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Kochana no nie koniecznie :) ja nigdy przed ivf nie byłam w ciąży, nie znaleźliśmy bezpośredniej przyczyny, podczas pierwszego IMSI otrzymaliśmy 5 pięknych zarodeczków wszystkie AA lub AB nie było innych czyli nic tylko zachodzić w ciąże, no ale beta ani razy nie drgnęła chociaż w ostatnim ET miałam EG użyty, przed II IMSI dr M (też jestem z GC)zlecił histero i kariotypy nic więcej, no i tym razem 6 pięknych Gwiazdeczek, znów AA lub AB no i ET dwóch 3dniowych z użyciem EG udany :) zobacz dopiero 6 i 7 zarodek postanowił z nami zostać :) tak jak tu dziewczyny nieraz pisały czasem trzeba poczekać na "ten" zarodek :) oczywiście nie mówię że masz się nie diagnozować ale miałaś dopiero jeden ET więc może daj czas sobie i dr P :) NK jest zalecane przy poronieniach tak samo wydaje mi się że immuno za zwyczaj zlecają jak są ciąże biochemiczne itp. no ale tutaj dziewczyny bardziej są w temacie to pewnie coś doradzą :)
    na razie jak dałaś szanse jeszcze jednemu KET przed zrobieniem badań to staraj się pozytywnie nastawić a nie myśleć o porażce, ja jak pojechałam na bete i zapytałam dr M czy w razie ujemnej bety od razu do crio podchodzimy to powiedział że on poczeka na wyniki a później będziemy myśleć no to tak myśleliśmy ale już o serduszku a nie crio :)

no i trzymam kciuki za to żaby badania nie były potrzebne &&&&&& <3
    Duzo przeszlas walki z ivf. 5 naprawde pieknych zarodkow i beta 0 moze zdolowac. Dobrze ze sie nie poddalas bo jak widac sie oplacalo :)
    Bardzo lubie Twoj wpis :)

sylwiaśta159, Nadira lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1538002,Samotne-kobiety-nie-skorzystaja-z-in-vitro-Rzecznik-Praw-Obywatelskich-zaskarzyl-ustawe-do-Trybunalu-Konstytucyjnego

Inska, gosia81, Agnieszka_A., SzewskaPasja lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa no ja to byłam pewna że skoro nawet biochemicznej nie było to coś musi być nie tak, po transferach z pierwszej IMSI uważałam na siebie jak nie wiem, nie nosiłam mojego chrześniaka, leżałam ile się dało, ananas, nospa i magnez, kabarety i komedie żeby dużo endorfinek było, sokowirówka poszła w ruch bo witaminki, krótkie spacerki żeby się dotlenić, myłam się tylko białym jeleniem, nie używałam perfum malowałam tylko rzęsy i nic nie wychodziło, po II IMSI nosiłam, bawiłam się i szalałam z chrześniakiem, nie leżałam w dzień, patrzałam na horrory, nie jadłam ananasa, myłam się w pachnących żelach, używałam różne kosmetyki i perfumy, sprzątałam jak zwykle bo przecież i tak się nie uda w cuda już nie wierze, a tu niespodzianka beta pozytywna :)

Sylwia mi dr M dał skierowanie i ja robiłam histero na nfz

sylwiaśta159, Mimbla, Nadira, shooa, Libra, Anuszka, SzewskaPasja, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska!!!!!!

Elegancko. Dobra robota.
    W sobotę trzymam kciuki od samego rana :)

Dzięki Kava! Zanim weszłam do gabinetu, powiedziałam doktor, że jak nie ma estradiolu w okolicy tysiąca, to nawet nie wchodzę. Uśmiechnęła się i powiedziała "wskakuj bo jest 1300" Boże jaka była radość i ulga, i u mnie i u męża ;-) Małe rzeczy a tak cieszą...

sylwiaśta159, Mimbla, Asiula86, lipa, Libra, Fedra, Mimi86, Kava, Giussta lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Shooa no ja to byłam pewna że skoro nawet biochemicznej nie było to coś musi być nie tak, po transferach z pierwszej IMSI uważałam na siebie jak nie wiem, nie nosiłam mojego chrześniaka, leżałam ile się dało, ananas, nospa i magnez, kabarety i komedie żeby dużo endorfinek było, sokowirówka poszła w ruch bo witaminki, krótkie spacerki żeby się dotlenić, myłam się tylko białym jeleniem, nie używałam perfum malowałam tylko rzęsy i nic nie wychodziło, po II IMSI nosiłam, bawiłam się i szalałam z chrześniakiem, nie leżałam w dzień, patrzałam na horrory, nie jadłam ananasa, myłam się w pachnących żelach, używałam różne kosmetyki i perfumy, sprzątałam jak zwykle bo przecież i tak się nie uda w cuda już nie wierze, a tu niespodzianka beta pozytywna :)

Sylwia mi dr M dał skierowanie i ja robiłam histero na nfz
    Dobrze wiedziec :) zawsze to tysiak w kieszeni.

Mnie tez doluje wlascie fakt ze beta nigdy nie drgnela... nigdy... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 17:34

• Nadira Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Sylwia ja też z tych zdołowanych gdzie beta zawsze 0, no przecież kiedyś się uda;-)

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Dziewczyny dziś transfer :D bardzo się cieszę , powiedzcie mi czy wy też miałyście przepisane relanium godzinkę przed transferem ??? Czy to faktycznie jest konieczne ??
    Ze stopki widzę, ze Gameta Rzgów. Tam to chyba standard, bo moja siostra tez to miała.
    Powodzenia

• roletka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

no najpierw się umówiłam w GC to masz koszt 1400 lub 1600 w zależności od tego czy diagnostyczna czy zabiegowa, ale udało mi się termin na nfz dostać i zadzwoniłam do dr M czy mógłby wypisać skierowanie to powiedział że jak najbardziej jak tylko udało się umówić na nfz to nie ma co płacić

to była też moja pierwsza pozytywna beta, pierwsza od 5 lat :)

sylwiaśta159, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Sylwia ja też z tych zdołowanych gdzie beta zawsze 0, no przecież kiedyś się uda;-)
    Dlatego jesli kiedys moja beta drgnie, to zejde na zawał.

Nadira, lipa, Fedra, mysza89, Libra, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Hej dziewczyny ja już po, mamy tylko dwie komórki teraz tylko wielki stres czy się ładnie zapłodnią
    Ja tez miałam dwie. Trzymam kciuki, by się zapłodniły i ślicznie pączkowały :)

Nadira, Sanna, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    no najpierw się umówiłam w GC to masz koszt 1400 lub 1600 w zależności od tego czy diagnostyczna czy zabiegowa, ale udało mi się termin na nfz dostać i zadzwoniłam do dr M czy mógłby wypisać skierowanie to powiedział że jak najbardziej jak tylko udało się umówić na nfz to nie ma co płacić

to była też moja pierwsza pozytywna beta, pierwsza od 5 lat :)
    Boże, jakie to musiało być uczucie... :) wiesz juz cos na temat płci? :)

Nadira lubi tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dlatego jesli kiedys moja beta drgnie, to zejde na zawał.
    A ja się boję że odbije mi ze szczęścia i z 10 piętra wyskoczę przez okno z radości ;-)

sylwiaśta159, lipa, pragnaca dzidziusia, Libra lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    A ja się boję że odbije mi ze szczęścia i z 10 piętra wyskoczę przez okno z radości ;-)
    ja już mówilam ostatnio, że jak mi się to kiedyś przydarzy to wyskocze przez balkon ;p

apropo immunologii tu jest wszystko super rozpisane, jakie badania, kiedy i jakie leczenie.

http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15779

fajnie tez dziewczyny opisują poczynania lekarzy immunologow w Polsce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:10

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, szukaj na NFZ terminu. Ja idę 5.11 na histero+drapanko na NFZ i bez kolejki w prywatnej klinice. Poszukaj podzwoń u siebie w mieście. A jak nie znajdziesz to pomyśl nad Wrocławiem, jak coś podam Ci namiary na klinikę. to byś miała tylko koszt dojazdu a nie 1400zł ;)

sylwiaśta159, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Sylwia, szukaj na NFZ terminu. Ja idę 5.11 na histero+drapanko na NFZ i bez kolejki w prywatnej klinice. Poszukaj podzwoń u siebie w mieście. A jak nie znajdziesz to pomyśl nad Wrocławiem, jak coś podam Ci namiary na klinikę. to byś miała tylko koszt dojazdu a nie 1400zł ;)
    bede pamietać :)) dziekuję :)

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze powtarzalam że jesli zobaczę dwie kreski to już będę spokojna. Ze będzie wszystko dobrze :) a tymczasem jak pierwszy raz od 4 lat zobaczyłam te dwie kreski to owszem byłam dość spokojna... Ale jednocześnie czułam ze to o tak nie ten groch. Zachowalam zdrowy rozsądek. Mąż się cieszył a ja czekałam do bety. I wcale nie było wielkiej radości na którą tyle czekałam... :) ale cieszę się ze chociaż coś się zadzialo

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to czytam, że encorton OK pomaga w schorzeniach immunologicznych, ale też obniża poziom tych allo - czyli kiepsko jesli ktos i tam ma je za niskie. Kurde, SORRY! wybaczcie, rozciagnelam ten temat immunologii i klepie go i klepie ... sorry. Skonczylam :P

• Sanna Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore encorton od 3dc 2x1 tab i tak do testu. Wiecie zwariowac mozna przespalismy od 11 do 16 wyszlismy na obiad i siedzimy na miescie chcialam jutro dla zabicia czasu pojsc do kina ale jak zadzwonia!!!!!! O nie nie kino odpada

sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jeszcze to muszę napisać o.O

"Hamowanie wyższe od 0% onacza, że prawdopodobnie bylaś kiedyś w ciąży biochemicznej.
    Kobiety nie będące w ciązy mają 0% hamowania." o.O czyli nasza cisza majac allo 0% nie była "chora" immunologicznie o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:43

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wrzucam link do fajnego artykułu. Mi trochę poukładał w głowie i może komuś się przyda :)

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,14918251,Nieplodnosc___czy_to_wyrok_.html?disableRedirects=true

Libra lubi tę wiadomość

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
‹‹ 2240 2241 2242 2243 2244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ