IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny gdzie w ustawie sa wymienione te nowe badania ktore trzeba wykonac przed procedura(o ktorych wspomnała Kalia-anty hbc, biocenoze pochwy i chlamydie jakąś inną metodą (refundowane w klinice). Facet musi zrobić grupę krwi, cytomegalie, też te anty hbc, chlamydie tą samą metodą i przynieść zaświadczenie od urologa, że nie ma przeciwwskazań do podejścia do ivf (że ma wszystko na miejscu)) bo ja teraz przezjałam cała ustawe i albo jestem slepa albo tam nic o tych badaniach nie ma...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 16:12
-
Walcząca wrote:Hej,
my będziemy podchodzić do IVF nie refundowanego przez NFZ (za słabe wyniki i brak miejsc). Ja np dostałam też skierowanie na USG piersi? Czy Wy też miałyście?
Hej. Ja po pierwszym nieudanym inv a przed podejsciem do drugiego dostalam skierowanie na usg piersi i cytologie.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny gdzie w ustawie sa wymienione te nowe badania ktore trzeba wykonac przed procedura(o ktorych wspomnała Kalia-anty hbc, biocenoze pochwy i chlamydie jakąś inną metodą (refundowane w klinice). Facet musi zrobić grupę krwi, cytomegalie, też te anty hbc, chlamydie tą samą metodą i przynieść zaświadczenie od urologa, że nie ma przeciwwskazań do podejścia do ivf (że ma wszystko na miejscu)) bo ja teraz przezjałam cała ustawe i albo jestem slepa albo tam nic o tych badaniach nie ma...
No ja właśnie też nic nie widzę. Może to są ustalenia klinik.
Będę w czwartek w Invikcie na wizycie u mojego lekarza i planuję się dokładnie dowiedzieć.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Ania1986 wrote:Dziewczyny gdzie w ustawie sa wymienione te nowe badania ktore trzeba wykonac przed procedura(o ktorych wspomnała Kalia-anty hbc, biocenoze pochwy i chlamydie jakąś inną metodą (refundowane w klinice). Facet musi zrobić grupę krwi, cytomegalie, też te anty hbc, chlamydie tą samą metodą i przynieść zaświadczenie od urologa, że nie ma przeciwwskazań do podejścia do ivf (że ma wszystko na miejscu)) bo ja teraz przezjałam cała ustawe i albo jestem slepa albo tam nic o tych badaniach nie ma...
Mi też się wydaje że to "wymysł" danej kliniki. Moja znajoma będzie w grudniu podchodziła w novum i nic takiego jak wizyta u urologa nie jest potrzebna.Asiula86, Ania1986 lubią tę wiadomość
-
mysza89 wrote:w tym problem ,że mnie ta beta w ogóle nie korci najchętniej bym jej wcale nie robiła chyba boje sie porażki ...
To odpusc jutro tym bardziej bo bedziesz przeszkadzac babelkowo niepotrzebnym stresemmysza89 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anuszka wrote:Mi też się wydaje że to "wymysł" danej kliniki. Moja znajoma będzie w grudniu podchodziła w novum i nic takiego jak wizyta u urologa nie jest potrzebna.
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
nick nieaktualnyiga 79 wrote:Ja jestem w invimed i w środę robiliśmy badania właśnie(te które są ważne pół roku) lekarz wspominał ze jakąś nową metodą bo teraz takie wymogi ,mój grupę krwi musiał zrobic (i tylko za grupę krwi płaciliśmy)oprócz tego dostaliśmy ankiety do wypelnienia (4strony )
Grupa krwi w programie jest bezpłatna w ramach refundacji robią.
Natomiast Invimed słynie z masy dodatkowych badań które rzekomo trzeba wykonać bo zmieniły się wymagania.
Owszem wymagania się zmieniły, ale ich wewnętrzne a nie ministerialne -
Antonelka wrote:To odpusc jutro tym bardziej bo bedziesz przeszkadzac babelkowo niepotrzebnym stresem
jak się trzymasz?mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyBeata.D wrote:A masz robic jeszcze jakies badania? Nie możesz sie umówić do gin wczesniej i poprosic o rozpiske lekow-moze Ci da juz recepty?! Bo z tego co pamietam to konczysz ok 17.11?No kurcze szkoda by bylo
40 skończyłam 17.10. Na wizycie kwalifikacyjnej kazano przyjechać w styczniu i żadnych badań nie zlecono
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnuszka wrote:Mi też się wydaje że to "wymysł" danej kliniki. Moja znajoma będzie w grudniu podchodziła w novum i nic takiego jak wizyta u urologa nie jest potrzebna.
tyle tylko dziwne to ze te anty hbc, biocenoze pochwy i chlamydie jakąś inną metodą jest niby refundowane w klinice? a co z facetem, przeciez badania faceta do ivf tez sa refundowane..
Kalia moze bardziej nam wyjasnisz to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:54
-
nick nieaktualnyiga 79 wrote:Ja jestem w invimed i w środę robiliśmy badania właśnie(te które są ważne pół roku) lekarz wspominał ze jakąś nową metodą bo teraz takie wymogi ,mój grupę krwi musiał zrobic (i tylko za grupę krwi płaciliśmy)oprócz tego dostaliśmy ankiety do wypelnienia (4strony )
iga 79 lubi tę wiadomość
-
STORK wrote:Grupa krwi w programie jest bezpłatna w ramach refundacji robią.
Natomiast Invimed słynie z masy dodatkowych badań które rzekomo trzeba wykonać bo zmieniły się wymagania.
Owszem wymagania się zmieniły, ale ich wewnętrzne a nie ministerialne
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Ania1986 wrote:iga ale robiliscie wirusologie i grupy krwi? czy tez to co wymieniła kalia te anty hbc, biocenoze , chlamydie itd?
Biocenoze robiłam przed scratchingiem ale chlamydie i całą resztę w środę nam robili. .23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB