IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKalia cos tu smierdzi ze tak powiem bo w wymogach mz co do refundacji byla właśnie tylko wirusologia i grupa krwi i mysle ze jednak nadal tak jest i ustawa nie ma tu nic do tego a klinika zawsze moze liczyc na to ze te badania u nich zrobicie i wpadnie na konto im pare zł...
U nas we Wrocławiu jest taka klinika która znajomym zrobila taka liste badan przed kwalifikacja ze szok,jakies wymyslne badania odrzucili ich z kwalifikacji bo prl miala powyzej normy czujecie?! Znajomymi niedoinformowani pogodzili sie z losem, a gdyby wiedzieli co tak naprawdę jest potrzebne tzn czego wymaga mz to napewno by skargę złożyli.. A klinice pewna sumka pieniędzy za badania wpadłaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 00:25
-
Hej dziewczynki mało tu zaglądam ale pamiętajcie że kibicuje Wam mocno i trzymam kciuki
Chciałam oznajmić że dnia 04.11.2015 o godz 8.45 przyszedł na świat nasz najwspanialszy synek Kubuś 4 kg i 57 cm szczęścia
Warto walczyć mimo niepowodzeń i łez ..
Ściskamy Was mocnoAnatolka, Asiula86, Konwalia, opu, pabelka88, sylwiaśta159, Asienka1184, asiamar, Tosia 1981, BISCA, Agi83, Anuszka, Beata.D, kassik, La-mia, Ania_84, mysza89, Kava, Kala 1980, iga 79, Amelcia, veronica, Mimi86, sylvuś, Piggy, Fedra, freya, Gosiacu, sisi, gosia81, Libra lubią tę wiadomość
-
Marta1986 wrote:Hej dziewczynki mało tu zaglądam ale pamiętajcie że kibicuje Wam mocno i trzymam kciuki
Chciałam oznajmić że dnia 04.11.2015 o godz 8.45 przyszedł na świat nasz najwspanialszy synek Kubuś 4 kg i 57 cm szczęścia
Warto walczyć mimo niepowodzeń i łez ..
Ściskamy Was mocno
Marta, gratulacje!!! :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Ania1986 wrote:Kalia cos tu smierdzi ze tak powiem bo w wymogach mz co do refundacji byla właśnie tylko wirusologia i grupa krwi i mysle ze jednak nadal tak jest i ustawa nie ma tu nic do tego a klinika zawsze moze liczyc na to ze te badania u nich zrobicie i wpadnie na konto im pare zł...
U nas we Wrocławiu jest taka klinika która znajomym zrobila taka liste badan przed kwalifikacja ze szok,jakies wymyslne badania odrzucili ich z kwalifikacji bo prl miala powyzej normy czujecie?! Znajomymi niedoinformowani pogodzili sie z losem, a gdyby wiedzieli co tak naprawdę jest potrzebne tzn czego wymaga mz to napewno by skargę złożyli.. A klinice pewna sumka pieniędzy za badania wpadła -
nick nieaktualnyNadira wrote:Sylwia, jak jakieś badanie dla faceta wyczaisz tam u urologa to daj znać
zawsze jak cos nowego sie dowiem, chocby pierdole to pisze, bo moze wlasnie komus sie to przyda
Co do lykania CLO... hmm wlasnie to jest lipne ze to pomaga ale tylko doraznie... nie na stale ale chocby kuracja 3 mce pomaga na pol roku... no ale w przerwach do in vitro mozna probowac... w sumie jak my mamy 10-20 mln zalezy, to jakby sie 3 razy zwiekszylo to byloby czym powalczyc... chociaz w sumie ta dziewczyna o ktorej pisalam miala nie wiecej niz 8mln tzn jej partneri 2 cykl- pach!
-
Cześć dziewczyny
Nie było mnie tutaj parę(naście?) dni, bo stwierdziłam, że dla własnego zdrowia psychicznego muszę sobie zrobić trochę przerwy od tematu starań, ivf, badań itd. I faktycznie dobrze mi to zrobiło, zdystansowałam się trochę i uspokoiłam, a dzięki temu czas leci jakby szybciej bo nie odliczam każdego kolejnego dnia cyklu. Jeszcze przed chwilą nie wiedziałam który dc mam dzisiaj
No ale wracam, jestem ciekawa co u Was (nie nadrabiałam, ale zdążyłam zauważyć podpis Antonelki - tak mi przykro...). Czekam na wyniki naszych kariotypów, lada dzień powinny być. Mąż musiał jechać i oddać krew drugi raz bo z pierwszej próbki nie udała im się hodowla - Pani zapewniała mnie, że to się zdarza i że to nic złego. Myślę, że zaraz zadzwonię do Macierzyństwa i umówię nas na konsultację na końcówkę listopada. W związku z tą przerwą nie jestem na bieżąco - czy krakowskie kliniki mają już te nieszczęsne akredytacje?
Proszę o skrót co się u Was działo przez te 2 tygodnieJakieś nowe ciąże? Transfery?
Inska lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Ania1986 wrote:Kalia cos tu smierdzi ze tak powiem bo w wymogach mz co do refundacji byla właśnie tylko wirusologia i grupa krwi i mysle ze jednak nadal tak jest i ustawa nie ma tu nic do tego a klinika zawsze moze liczyc na to ze te badania u nich zrobicie i wpadnie na konto im pare zł...
U nas we Wrocławiu jest taka klinika która znajomym zrobila taka liste badan przed kwalifikacja ze szok,jakies wymyslne badania odrzucili ich z kwalifikacji bo prl miala powyzej normy czujecie?! Znajomymi niedoinformowani pogodzili sie z losem, a gdyby wiedzieli co tak naprawdę jest potrzebne tzn czego wymaga mz to napewno by skargę złożyli.. A klinice pewna sumka pieniędzy za badania wpadła
sylwiaśta159 ja clo brałam przez 8 cykli i ciąży nie było gim mi ma 3 ostatnie cykle dał mi dawke 3x1 w końcu sama odstawiłam i własnie w tym cyklu sie nam udało efekt odbicia bo clo działa jeszcze po odstawieniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 09:11
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyMysza kochana my z Nadira mowilismy o CLO dla facetow
)) ale moze na nich tez dziala dluzej
jak sie czujesz???
Sanna jak samopoczucie? Kiedy lecisz ns bete?
V. No Agi chyba zaciazyla bo miala dwie tluste krechy na tescie facellejutro idzie na bete
)
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Ooo, Agi, kciuki!!!
Podziwiam opanowanie, ja od 7 rano siedziałabym pod laboratorium
Umówiłam nas na pierwszą wizytę w Macierzyństwie na 30.11.sylwiaśta159, Angela B-D, Inska, Agi83 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Witam w poniedziałek
dziś mój 9dpt i obudziłam się z takim bólem głowy, że do teraz nie mogę się go pozbyć
W środę rano zrobię sikańca a na betę w piątek rano a popołudniu umowie się na wizytę do Pani Doktor i zobaczymy czy odstawiamy leki czy co, oczywiście wszystko w zależności od wyniku:)
Trzymajcie kciuki, ciążowo się nie czujępragnaca dzidziusia, mysza89, Agi83, Asiula86, Mimi86, Eliz, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kalia wrote:Jestem po operacji i mam niedrożne jajowody. Do tego mój M ma bardzo słabą morfologie plemników. Do tej pory było 0% a teraz dostaliśmy zielone światło bo jest 5% po suplementach
Kalia, jakie to suplementy? Widzę, że Wasz przypadek jest bardzo podobny do naszego. Daj znać co łykał mąż, proszę.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Sanna wrote:Witam w poniedziałek
dziś mój 9dpt i obudziłam się z takim bólem głowy, że do teraz nie mogę się go pozbyć
W środę rano zrobię sikańca a na betę w piątek rano a popołudniu umowie się na wizytę do Pani Doktor i zobaczymy czy odstawiamy leki czy co, oczywiście wszystko w zależności od wyniku:)
Trzymajcie kciuki, ciążowo się nie czujęSanna lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Witaj V. panuje nad sytuacja, i próbuje wyluzować. W sumie to idę jutro zeby powtórzyć za 48h a jest święto w miedzy czasie (nie no w sumie poszła bym dzisiaj i jutro i w czwartek ale boje sie igieł?!)!
Justa183 witam Cię gorąco!sylwiaśta159, mysza89, Sanna lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualnyApropo intralipidu- bo czesto padaly pytania o jego dzialanie. Dowiedzialam sie, ze oslabia dzialanie komorek NK a nawet je czesciowo likwiduje, co ulatwia zagniezdzenie sie zarodkowi- dodatkowo potem ten zarodek jest lepiej odzywiony.
kroplowka splywa ok 3h.
Agi83, veronica lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Też mnie parę dni nie było bo musiałam zwinąć manatki z Białegostoku i wrócić do Dublina. Dobrze być w domku, ale mi mojego psiaka brakowało!
Przede wszytkim gratulacje dla Agi - cudownie zobaczyć takie piękne krechy!
Sanna, trzymam kciuki za Ciebie Skarbie!
V. witamy! Taka przerwa na pewno dobrze ci zrobiła, ale super jest mieć Cię z powrotem
Co u mnie? parę z Was pytało (fajne uczucie, że ktoś o Tobie myśli).
Dziś 4dpt. Cały czas biorę no-spę fort i magnez, więc nie czuję za bardzo czy coś mnie gdzieś kuje, boli itp. Czasami mam takie wrażenie jakby ciągnięcia w macicy, ale dziś na przykład jeszcze nic. Ciekawe czy się mały (małe?) implementuje ładnie...Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Mam nadzieję, że wczorajszy lot groszkom nie zaszkodził, bo przez pierwsza godzinę tak trzęsło samolotem przez te wiatry, że cały czas byłam spięta.
Poza tym, dziś się dowiedziałam, że ta nasza morulka czwartkowa, dojrzała do blastki i została zamrożona, także mamy mrozaczka jednego! Hurrra!
Lekarz kazał mi zrobić betę w 9dpt, czyli w sobotę, ale nie mogę znaleść kliniki, która byłaby otwarta. Czy myślicie, że jeśli pójdę w piątek, w 8dpt, to będzie to za wcześnie? (Miałam transfer dwóch blastek w 5 dobie).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:21
Agi83, mysza89, Sanna, sylvuś, V., Fedra, mia6 lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Apropo intralipidu- bo czesto padaly pytania o jego dzialanie. Dowiedzialam sie, ze oslabia dzialanie komorek NK a nawet je czesciowo likwiduje, co ulatwia zagniezdzenie sie zarodkowi- dodatkowo potem ten zarodek jest lepiej odzywiony.
kroplowka splywa ok 3h.
Właśnie ją "spożywam"☺sylwiaśta159, Libra lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Inska wrote:Cześć dziewczyny!
Też mnie parę dni nie było bo musiałam zwinąć manatki z Białegostoku i wrócić do Dublina. Dobrze być w domku, ale mi mojego psiaka brakowało!
Przede wszytkim gratulacje dla Agi - cudownie zobaczyć takie piękne krechy!
Sanna, trzymam kciuki za Ciebie Skarbie!
V. witamy! Taka przerwa na pewno dobrze ci zrobiła, ale super jest mieć Cię z powrotem
Co u mnie? parę z Was pytało (fajne uczucie, że ktoś o Tobie myśli).
Dziś 4dpt. Cały czas biorę no-spę fort i magnez, więc nie czuję za bardzo czy coś mnie gdzieś kuje, boli itp. Czasami mam takie wrażenie jakby ciągnięcia w macicy, ale dziś na przykład jeszcze nic. Ciekawe czy się mały (małe?) implementuje ładnie...Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Mam nadzieję, że wczorajszy lot groszkom nie zaszkodził, bo przez pierwsza godzinę tak trzęsło samolotem przez te wiatry, że cały czas byłam spięta.
Poza tym, dziś się dowiedziałam, że ta nasza morulka czwartkowa, dojrzała do blastki i została zamrożona, także mamy mrozaczka jednego! Hurrra!
Lekarz kazał mi zrobić betę w 9dpt, czyli w sobotę, ale nie mogę znaleść kliniki, która byłaby otwarta. Czy myślicie, że jeśli pójdę w piątek, w 8dpt, to będzie to za wcześnie? (Miałam transfer dwóch blastek w 5 dobie).
Właśnie sie zastanawiałam jak tam u Ciebie wypoczywaj myśle ze beta w piątek może ale nie musi wykazać za to sikaniec zdecydowanie nie ... trzymam kciuki ...
no i gratulacje mrozaczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:31
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
mysza89 wrote:Właśnie sie zastanawiałam jak tam u Ciebie wypoczywaj myśle ze beta w piątek może ale nie musi wykazać za to sikaniec zdecydowanie nie ... trzymam kciuki ...
no i gratulacje mrozaczka
Czyli radziłabyś zaczekać do poniedziałku mysza? Chyba tak zrobię, dłużej pożyję w błogiej nieświadomościDzięki w imieniu mrozaka!