X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia cos tu smierdzi ze tak powiem bo w wymogach mz co do refundacji byla właśnie tylko wirusologia i grupa krwi i mysle ze jednak nadal tak jest i ustawa nie ma tu nic do tego a klinika zawsze moze liczyc na to ze te badania u nich zrobicie i wpadnie na konto im pare zł...
    U nas we Wrocławiu jest taka klinika która znajomym zrobila taka liste badan przed kwalifikacja ze szok,jakies wymyslne badania odrzucili ich z kwalifikacji bo prl miala powyzej normy czujecie?! Znajomymi niedoinformowani pogodzili sie z losem, a gdyby wiedzieli co tak naprawdę jest potrzebne tzn czego wymaga mz to napewno by skargę złożyli.. A klinice pewna sumka pieniędzy za badania wpadła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 00:25

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mało tu zaglądam ale pamiętajcie że kibicuje Wam mocno i trzymam kciuki <3

Chciałam oznajmić że dnia 04.11.2015 o godz 8.45 przyszedł na świat nasz najwspanialszy synek Kubuś 4 kg i 57 cm szczęścia :)

Warto walczyć mimo niepowodzeń i łez ..

Ściskamy Was mocno <3

Anatolka, Asiula86, Konwalia, opu, pabelka88, sylwiaśta159, Asienka1184, asiamar, Tosia 1981, BISCA, Agi83, Anuszka, Beata.D, kassik, La-mia, Ania_84, mysza89, Kava, Kala 1980, iga 79, Amelcia, veronica, Mimi86, sylvuś, Piggy, Fedra, freya, Gosiacu, sisi, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Hej dziewczynki mało tu zaglądam ale pamiętajcie że kibicuje Wam mocno i trzymam kciuki <3

Chciałam oznajmić że dnia 04.11.2015 o godz 8.45 przyszedł na świat nasz najwspanialszy synek Kubuś 4 kg i 57 cm szczęścia :)

Warto walczyć mimo niepowodzeń i łez ..

Ściskamy Was mocno <3

Marta, gratulacje!!! :*

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kalia cos tu smierdzi ze tak powiem bo w wymogach mz co do refundacji byla właśnie tylko wirusologia i grupa krwi i mysle ze jednak nadal tak jest i ustawa nie ma tu nic do tego a klinika zawsze moze liczyc na to ze te badania u nich zrobicie i wpadnie na konto im pare zł...
    U nas we Wrocławiu jest taka klinika która znajomym zrobila taka liste badan przed kwalifikacja ze szok,jakies wymyslne badania odrzucili ich z kwalifikacji bo prl miala powyzej normy czujecie?! Znajomymi niedoinformowani pogodzili sie z losem, a gdyby wiedzieli co tak naprawdę jest potrzebne tzn czego wymaga mz to napewno by skargę złożyli.. A klinice pewna sumka pieniędzy za badania wpadła
    Pod kątem wyciągnięcia kasy to napewno nie bo klinikia wie, że mam z mężem abonament na leczenie prywatne. Zresztą klinika należy do spółki w której pracuję. Nie wiem co jest grane, ale się dowiem.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Sylwia, jak jakieś badanie dla faceta wyczaisz tam u urologa to daj znać;-)
    Jasne, dam :) zawsze jak cos nowego sie dowiem, chocby pierdole to pisze, bo moze wlasnie komus sie to przyda :)

Co do lykania CLO... hmm wlasnie to jest lipne ze to pomaga ale tylko doraznie... nie na stale ale chocby kuracja 3 mce pomaga na pol roku... no ale w przerwach do in vitro mozna probowac... w sumie jak my mamy 10-20 mln zalezy, to jakby sie 3 razy zwiekszylo to byloby czym powalczyc... chociaz w sumie ta dziewczyna o ktorej pisalam miala nie wiecej niz 8mln tzn jej partner :P i 2 cykl- pach!

• V. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Nie było mnie tutaj parę(naście?) dni, bo stwierdziłam, że dla własnego zdrowia psychicznego muszę sobie zrobić trochę przerwy od tematu starań, ivf, badań itd. I faktycznie dobrze mi to zrobiło, zdystansowałam się trochę i uspokoiłam, a dzięki temu czas leci jakby szybciej bo nie odliczam każdego kolejnego dnia cyklu. Jeszcze przed chwilą nie wiedziałam który dc mam dzisiaj ;)

No ale wracam, jestem ciekawa co u Was (nie nadrabiałam, ale zdążyłam zauważyć podpis Antonelki - tak mi przykro... :( ). Czekam na wyniki naszych kariotypów, lada dzień powinny być. Mąż musiał jechać i oddać krew drugi raz bo z pierwszej próbki nie udała im się hodowla - Pani zapewniała mnie, że to się zdarza i że to nic złego. Myślę, że zaraz zadzwonię do Macierzyństwa i umówię nas na konsultację na końcówkę listopada. W związku z tą przerwą nie jestem na bieżąco - czy krakowskie kliniki mają już te nieszczęsne akredytacje?

Proszę o skrót co się u Was działo przez te 2 tygodnie :) Jakieś nowe ciąże? Transfery? :)

Inska lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    jeśli to wymysł kliniki to nasza invikta jako 1 będzie od Nas kase ciągnąć ile tylko sie da...

sylwiaśta159 ja clo brałam przez 8 cykli i ciąży nie było gim mi ma 3 ostatnie cykle dał mi dawke 3x1 w końcu sama odstawiłam i własnie w tym cyklu sie nam udało efekt odbicia bo clo działa jeszcze po odstawieniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 09:11

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza kochana my z Nadira mowilismy o CLO dla facetow :))) ale moze na nich tez dziala dluzej :) jak sie czujesz???

Sanna jak samopoczucie? Kiedy lecisz ns bete?

V. No Agi chyba zaciazyla bo miala dwie tluste krechy na tescie facelle :D jutro idzie na bete :))

Agi83 lubi tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Agi, kciuki!!! :) Podziwiam opanowanie, ja od 7 rano siedziałabym pod laboratorium :P

Umówiłam nas na pierwszą wizytę w Macierzyństwie na 30.11.

sylwiaśta159, Angela B-D, Inska, Agi83 lubią tę wiadomość

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) Agusia mi podpowiedziała żebym tu zajrzała ;) Podobno jest tu kilka z Was, które leczą się u dr P. i w Macierzyństwie. Ja jestem po pierwszym podejściu do IVF :( W styczniu mam kolejne...

Agi83, Angela B-D lubią tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałek

dziś mój 9dpt i obudziłam się z takim bólem głowy, że do teraz nie mogę się go pozbyć :(
    W środę rano zrobię sikańca a na betę w piątek rano a popołudniu umowie się na wizytę do Pani Doktor i zobaczymy czy odstawiamy leki czy co, oczywiście wszystko w zależności od wyniku:)
    Trzymajcie kciuki, ciążowo się nie czuję :(

pragnaca dzidziusia, mysza89, Agi83, Asiula86, Mimi86, Eliz, Fedra lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Jestem po operacji i mam niedrożne jajowody. Do tego mój M ma bardzo słabą morfologie plemników. Do tej pory było 0% a teraz dostaliśmy zielone światło bo jest 5% po suplementach

Kalia, jakie to suplementy? Widzę, że Wasz przypadek jest bardzo podobny do naszego. Daj znać co łykał mąż, proszę.

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Witam w poniedziałek

dziś mój 9dpt i obudziłam się z takim bólem głowy, że do teraz nie mogę się go pozbyć :(
    W środę rano zrobię sikańca a na betę w piątek rano a popołudniu umowie się na wizytę do Pani Doktor i zobaczymy czy odstawiamy leki czy co, oczywiście wszystko w zależności od wyniku:)
    Trzymajcie kciuki, ciążowo się nie czuję :(
    trzymam kciuki

Sanna lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj V. panuje nad sytuacja, i próbuje wyluzować. W sumie to idę jutro zeby powtórzyć za 48h a jest święto w miedzy czasie (nie no w sumie poszła bym dzisiaj i jutro i w czwartek ale boje sie igieł?!)!
    Justa183 witam Cię gorąco!

sylwiaśta159, mysza89, Sanna lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo intralipidu- bo czesto padaly pytania o jego dzialanie. Dowiedzialam sie, ze oslabia dzialanie komorek NK a nawet je czesciowo likwiduje, co ulatwia zagniezdzenie sie zarodkowi- dodatkowo potem ten zarodek jest lepiej odzywiony. :) kroplowka splywa ok 3h.

Agi83, veronica lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Też mnie parę dni nie było bo musiałam zwinąć manatki z Białegostoku i wrócić do Dublina. Dobrze być w domku, ale mi mojego psiaka brakowało!

Przede wszytkim gratulacje dla Agi - cudownie zobaczyć takie piękne krechy!

Sanna, trzymam kciuki za Ciebie Skarbie!

V. witamy! Taka przerwa na pewno dobrze ci zrobiła, ale super jest mieć Cię z powrotem :)

Co u mnie? parę z Was pytało (fajne uczucie, że ktoś o Tobie myśli :) ).
    Dziś 4dpt. Cały czas biorę no-spę fort i magnez, więc nie czuję za bardzo czy coś mnie gdzieś kuje, boli itp. Czasami mam takie wrażenie jakby ciągnięcia w macicy, ale dziś na przykład jeszcze nic. Ciekawe czy się mały (małe?) implementuje ładnie...Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Mam nadzieję, że wczorajszy lot groszkom nie zaszkodził, bo przez pierwsza godzinę tak trzęsło samolotem przez te wiatry, że cały czas byłam spięta.
    Poza tym, dziś się dowiedziałam, że ta nasza morulka czwartkowa, dojrzała do blastki i została zamrożona, także mamy mrozaczka jednego! Hurrra!

Lekarz kazał mi zrobić betę w 9dpt, czyli w sobotę, ale nie mogę znaleść kliniki, która byłaby otwarta. Czy myślicie, że jeśli pójdę w piątek, w 8dpt, to będzie to za wcześnie? (Miałam transfer dwóch blastek w 5 dobie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:21

Agi83, mysza89, Sanna, sylvuś, V., Fedra, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa chodzi Ci o dr J.P.?

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Apropo intralipidu- bo czesto padaly pytania o jego dzialanie. Dowiedzialam sie, ze oslabia dzialanie komorek NK a nawet je czesciowo likwiduje, co ulatwia zagniezdzenie sie zarodkowi- dodatkowo potem ten zarodek jest lepiej odzywiony. :) kroplowka splywa ok 3h.

Właśnie ją "spożywam"☺

sylwiaśta159, Libra lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Cześć dziewczyny!

Też mnie parę dni nie było bo musiałam zwinąć manatki z Białegostoku i wrócić do Dublina. Dobrze być w domku, ale mi mojego psiaka brakowało!

Przede wszytkim gratulacje dla Agi - cudownie zobaczyć takie piękne krechy!

Sanna, trzymam kciuki za Ciebie Skarbie!

V. witamy! Taka przerwa na pewno dobrze ci zrobiła, ale super jest mieć Cię z powrotem :)

Co u mnie? parę z Was pytało (fajne uczucie, że ktoś o Tobie myśli :) ).
    Dziś 4dpt. Cały czas biorę no-spę fort i magnez, więc nie czuję za bardzo czy coś mnie gdzieś kuje, boli itp. Czasami mam takie wrażenie jakby ciągnięcia w macicy, ale dziś na przykład jeszcze nic. Ciekawe czy się mały (małe?) implementuje ładnie...Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Mam nadzieję, że wczorajszy lot groszkom nie zaszkodził, bo przez pierwsza godzinę tak trzęsło samolotem przez te wiatry, że cały czas byłam spięta.
    Poza tym, dziś się dowiedziałam, że ta nasza morulka czwartkowa, dojrzała do blastki i została zamrożona, także mamy mrozaczka jednego! Hurrra!

Lekarz kazał mi zrobić betę w 9dpt, czyli w sobotę, ale nie mogę znaleść kliniki, która byłaby otwarta. Czy myślicie, że jeśli pójdę w piątek, w 8dpt, to będzie to za wcześnie? (Miałam transfer dwóch blastek w 5 dobie).

Właśnie sie zastanawiałam jak tam u Ciebie wypoczywaj myśle ze beta w piątek może ale nie musi wykazać za to sikaniec zdecydowanie nie ... trzymam kciuki ...
    no i gratulacje mrozaczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:31

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Inska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Właśnie sie zastanawiałam jak tam u Ciebie wypoczywaj myśle ze beta w piątek może ale nie musi wykazać za to sikaniec zdecydowanie nie ... trzymam kciuki ...
    no i gratulacje mrozaczka

Czyli radziłabyś zaczekać do poniedziałku mysza? Chyba tak zrobię, dłużej pożyję w błogiej nieświadomości ;-) Dzięki w imieniu mrozaka!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 2319 2320 2321 2322 2323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ