IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć kobitki
Strasznie dawno mnie tu nie było i całkowicie jestem nie w temacie.
Ale powrócę do Was za jakiś czas, bo mam jeszcze dwa mrozaki na zimowisku
Na razie wpadłam ni z gruszki, ni z pietruszki, żeby się Wam pochwalić, że mój mały skarbek już pojawił się po tej stronie brzuchaMa już dwa tygodnie i jest przekochany
Warto było czekać te 10 lat, ganiać po klinikach, kłuć się i faszerować tabletkami dla takiego maluszka.
Szczerze życzę Wam wszystkim doczekania się takich chwil.....
iga 79, godaweri, Gosiacu, Nadira, Anatolka, sylwiaśta159, Antonelka, Mimi86, Anuszka, veronica, Ania1986, Konwalia, Agi83, Kala 1980, kassik, mysza89, lipa, Agnieszka_A., sylvuś, Beata.D, renieczka, Asiula86, Moniaa, pragnaca dzidziusia, adrenalina, roletka, Kava, Madzia82, tulipanna, justa1234, Maka, Piggy, pabelka88, shooa, mia6, Inska, kotkapc, opu, Tosia 1981, BISCA, La-mia, czarownica_tea, Angela B-D, Fedra, freya, sisi, gosia81, Libra lubią tę wiadomość
-
INTRALIPID jest emulsją tłuszczową przeznaczoną do żywienia pozajelitowego (drogą
dożylną). Dostarcza niezbędnych i nieniezbędnych długołańcuchowych kwasów tłuszczowych do
uzyskiwania energii metabolicznej i budowy błon komórkowych.godaweri, Nadira, veronica lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
nick nieaktualny
-
My też leczymy się w Novum. Mój mąż musiał tylko przynieść zaświadczenie o grupie krwi i żadnej wizyty u urologa nie miał. Ja za to muszę przejść wizytę internistyczną (z wynikami zleconych badań)i internista musi wypełnić formularz zezwalający na in vitro. Dokładniej, że zabieg in vitro nie zagraża mojemu życiu i nie ma przeciwwskazań do ciąży bliźniaczej. Wszystkie badania typu chlamydia, hiv, HBS, HBC itp robiliśmy przed pierwszą inseminacją. Teraz tylko badania krwi i usg plus posiewy (ważne 30 dni)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Ania1986 wrote:to prosze daj mi znac kochana ok?
Na pewno dam znać, co lekarz powiedział!
Amelcia, gratulacje!!! :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Lonia wrote:Jak myślicie czy sikaniec negatywny w 8dpt moze juz byc adekwatny do stanu faktycznego?pocieszam sie jeszcze liczac na cud poniewaz lekarz kazal robic bete w 12 dobienie wczesniej
Nie, sikaniec-oszukaniec. Beta wiarygodna może być od 10 dpt. Także poczekaj jeszcze chwilkę i leć na betęTrzymam kciuki!
Nadira, Lonia, Fedra lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Lonia wrote:Jak myślicie czy sikaniec negatywny w 8dpt moze juz byc adekwatny do stanu faktycznego?pocieszam sie jeszcze liczac na cud poniewaz lekarz kazal robic bete w 12 dobienie wczesniej
jeśli się niecierpliwisz pójdz jutro i za 2 dni na betę... wtedy będzie jasnośc
Asiula86, mysza89, Nadira, Lonia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW koncu udalo mi sie namowic mojego na wizyte u urologa
raz juz bylismy ale "doktor" nawet go nie dotknal...
teraz idziemy w koncu pierwszy raz do urologa z usg- padlo na dr Pietruse z Provity do urolog w GynC caly listopad ma juz zabety. Troche sie martwie, czy wszystko tam OK, bo jednak moj mial w dziecinstwie tam problem... ciekawa jestem tez czy dr nie bedzie zdziwiony, ze przed ivf nie probowalismy leczenia mojego np pregnylem albo CLO tak jak niektorzy probuja... 13.11 w piatek sie dowiem, mam nadzieje ze tym razem nie bedziemy musieli odwolywac wizyty, bo juz raz bylismy umowieni.
Swoja droga... do dziewczyn u ktorych problemem jest czynnik meski... na innym forum jest dziewczyna ktorej facet mial 2-4- mln plemnikow w calosci... nie pomogl pregnyl nie pomoglo clo dopjero oba te leki w polaczeniu cos ruszylo, ale nie o tym. Lekarz kazal zbadac meza na obecnosc plemnikow w moczu. Co sie okazalo- byly obecne. Zrobili jakis zabieg i w 2 cyklu jest w ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 21:42
Nadira, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:Nie, sikaniec-oszukaniec. Beta wiarygodna może być od 10 dpt. Także poczekaj jeszcze chwilkę i leć na betę
Trzymam kciuki!
Asiula86, Nadira, pragnaca dzidziusia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Amelcia wrote:Cześć kobitki
Strasznie dawno mnie tu nie było i całkowicie jestem nie w temacie.
Ale powrócę do Was za jakiś czas, bo mam jeszcze dwa mrozaki na zimowisku
Na razie wpadłam ni z gruszki, ni z pietruszki, żeby się Wam pochwalić, że mój mały skarbek już pojawił się po tej stronie brzuchaMa już dwa tygodnie i jest przekochany
Warto było czekać te 10 lat, ganiać po klinikach, kłuć się i faszerować tabletkami dla takiego maluszka.
Szczerze życzę Wam wszystkim doczekania się takich chwil.....
Amelcia...podziwiam Ciebie za wole walki i sile. Jestes dla mnie przykladem, ze trzeba walczy .Nadira, mysza89, Amelcia, Fedra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Moniaa wrote:z tego co widzę miałaś podawany 4-dniowy zarodek, więc na sikacza jest jeszcze czas
jeśli się niecierpliwisz pójdz jutro i za 2 dni na betę... wtedy będzie jasnośc
Asiula86, Moniaa, Nadira, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sylwia, niestety z problemem męskim jest tak, że łatwo się diagnozuje ale kiepsko leczy. Mój B był leczony ponad rok clo i wyniki nie powiem ponad 3 krotnie poprawiły się, osiągnęły połowę zakresu normy, załapaliśmy się nawet na inseminację, ale niestety długo na takim leczeniu wątroba by nie wytrzymała a skutku w postaci ciąży nie było. Daliśmy spokój z hormonami, mąż bierze jedynie witaminy.
Lonia, nie trać nadziei. Moim zdaniem betę najwcześniej można zrobic 10dpt.Lonia lubi tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Kalia a co u was jest powodem niepowodzeń jeżeli mogę zapytać ?
-
Jutro zadzwonię do kliniki i zapytam po co mamy robić te dodatkowe badania jak nie ma mowy o nich w ustawie. Jeśli będzie to warunek do rozpoczęcia stymulacji to się zdenerwuje bardzo (jeśli jest to wymysł kliniki). Teraz pod koniec listopada mamy zacząć naszą przygodę z ivf i jak nie zdążę z tym wszystkim to zgłoszę te niby wymogi do MZ.
Anuszka, mysza89, Kava, Fedra, Libra lubią tę wiadomość