X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Sylwiaśta ten twój plaskacz tak mnie rozbawia że szok :-D :-D
    dobrze, że tu wszystkie z poczuciem humoru i nikt się nie obraził :D

justa1234, Agi83 lubią tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A tak wogóle to przydałby mi się taki plaskacz bo może by mnie trochę na nogi postawił :-D :-D
    Coraz bliżej do spotkania z córeczką. Trzymam za Was dziewczyny kciuki!

justa1234 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, pytałaś lekarza o lot samolotem, czy nie ma przeciwwskazań. Tam u góry chyba jest inne ciśnienie. Przepraszam, że Cię niepokoje tym pytaniem ale tak jakoś mi przez głowę przeszło.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radziwiłł oficjalnie ministrem zdrowia, mamy sie bać?

Mimbla lubi tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cieszyć się nie ma z czego... On od 2013 współpracował z mocno konserwatywnym Gowinem, pewnie jest taki sam.

Miał być nowy, świeży rząd, a są same "stare" gęby. Komentarz z TVN24 z którym się zgadzam:

Skład nowego rządu komentuje w TVN24 Cezary Tomczyk z PO. - Mieliśmy mieć nowy, świeży rząd. Mamy Macierewicza, Ziobrę i Kamińskiego. Macierewicz kierującego 18. armią świata, Ziobrę, który prawie stanął przed Trybunałem Stanu lub wkrótce stanie przed prokuraturą, którą sam będzie nadzorował; oraz Kamińskiego, który ma nieprawomocny wyrok więzienia. Wiedzieliśsmy, że będzie ciekawie, ale nie przerażająco. Wszystkie deklaracje okazały się nieprawdziwe. To wielkie oszustwo polityczne - mówi Tomczyk.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta daj mi tego plaskacza w mordę :-P bo normalnie mnie ponosi jak usłyszałam że ten diabeł Radziwił zostanie ministrem zdrowia wrrrrrr uwaga bo warczę wřrrrr

mysza89, Mimbla lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które czekają na zielone sutki, powiem wam szczerze że ja chyba jestem dziwnym przypadkiem ale nic takiego nie zaobserwowałam, ba nawet mnie piersi nie bolą - co mnie bardzo dziwi. Są normalne, jak były przed ciążą tak zostały. Więc to chyba wszystko zależy od organizmu.

Ja ostatnio to coś chyba nie potrafię czytać ze zrozumieniem, bo myślałam że nasza Sylwia ma crio w sobotę, a ona dopiero jutro ma swój wielki dzień. Znów zaciskam kciuki. Mam nadzieję że w końcu zabierzesz ze sobą maluszki na zawsze :)

Cieszę się z nowych ciąż, gratuluję wam bardzo. Za te co będą dopiero testować trzymam kciuki. Wiem na swoim przykładzie że sikaniec jest oszukańcem, bo betę robiłam 9dpt i wyszła 46,6 a jak zrobiłam teścik dzień później to wyszedł negatywny więc same widzicie. Była ciąża ale on jej nawet nie pokazał. Nie warto się stresować niepotrzebnie sikańcami, tylko poczekać i zrobić test z krwi, przynajmniej daje 100% wiarygodności.

mysza89, Nadira, Inska, Fedra, Agi83, Mimi86, Lonia, pragnaca dzidziusia, Mimbla, Asiula86, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• V. Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Sylwiaśta daj mi tego plaskacza w mordę :-P bo normalnie mnie ponosi jak usłyszałam że ten diabeł Radziwił zostanie ministrem zdrowia wrrrrrr uwaga bo warczę wřrrrr

Mów co o nim wiesz, przyjmę na klatę... :/

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście ból brzucha po transferze ?dzis 4 dpt a mnie boli tak dziwnie ciągnie rozpiera w dole brzucha pod pępkiem powinnam gnać do gina ??najgorzej jest gdy siedze lub mam nogi podkurczone tylko jak leże jest lżej wzięłam no spe magnez ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:45

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naszego rządowego programu Radziwiłł, nic nie poradzi, jest przeciwnikiem finansowania, ale to pewnie nikogo nie dziwi. :-( Zresztą w tym rządzie jak kaczka zagra tak mu zatańczą... Macierewiczem to się przeraziłam, człowiek niespełna rozumu na czele MON...Mam tylko nadzieję że Polacy przejrzą na oczy kogo wybrali zanim będzie za późno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:45

Kava, Tosia 1981, Mimbla, Libra lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka- jak się czujesz?
    Mimbla-gdzie Ty jesteś?gdzie Twoje obrazki na dobranoc?❤

Konwalia, Kava, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Justa za cały ten chory rząd, wybrany przez coraz bardziej chory naród powarczę razem z Tobą, wrrrrrrrr

Angela B-D, Fedra, justa1234, gosia81 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w osiedlowym sklepie i słyszę jak te 'stare dewoty' głosują na temat nowego rządu i tych wszystkich zmian, no i w pewnym momencie pada tekst że w końcu coś zrobią z tym in vitro i że TE DZIECI Z PRÓBÓWKI nie będą biegać po świecie w takiej ilości, bo gdyby przeszło PO to świat byłby zalany tymi dziwadłami. Nosz kur***wa mać ! A ja nie wytrzymałam i odwróciłam się i powiedziałam w skrócie : powinni z wami zrobić porządek, powinien być Hitler i wszystkie was wypierdzielić do Auschwitz i do piecyków. Wiem może nie powinnam tak powiedzieć, ale szlag mnie trafił. No jak można powiedzieć że dzieci z próbówki czy dziwadła ?!
    Ci wszyscy głupio mądrzy pozapominali albo im się wydaje że niepłodność to nie jest choroba, a to taka sama choroba jak każda inna. I na nieszczęście coraz więcej kobiet/mężczyzn na nią zapada. Ale jakie to ma znaczenie.
    Kiedyś miałam drobny wypadek, no ale z racji bólu kręgosłupa i szyi zawieźli mnie do szpitala na badania, czekałam 8h na SORze żeby mnie zbadali bo akurat przede mną przywieźli pijanego któremu żona wpieprzyła i krwią się zalał. Cały szpital był bardzo poruszony jego stanem zdrowia, pielęgniarki go pilnowały, każdy nad nim skakał a reszta pacjentów czekała na swoją kolejke. Był to szpital na Traugutta we Wrocławiu. No cóż dzisiaj ćpuny, alkoholicy są najważniejsi, utrzymujemy więźniów którzy gwałcą, mordują czy dopuszczają się innych przestępstw, żyją w lepszych warunkach niż niejeden Polak. Wkurza mnie ten nasz kraj i powiem wam szczerze że gdybym miała możliwość wyjechania gdziekolwiek indziej to nawet bym się nie zastanawiała.
    Pocieszam się troszkę że zanim weźmą się za in vitro to pewnie w pierwszej kolejności będzie sprawa Smoleńska. Muszą w końcu rozwiązać zagadke zamachu :)

Angela B-D, Fedra, Agi83, Tosia 1981, Amelcia, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Viki26, La-mia, Moniaa, Libra lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Inska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Miałyście ból brzucha po transferze ?dzis 4 dpt a mnie boli tak dziwnie ciągnie rozpiera w dole brzucha pod pępkiem powinnam gnać do gina ??najgorzej jest gdy siedze lub mam nogi podkurczone tylko jak leże jest lżej wzięłam no spe magnez ....

mysza ja mam dziś to samo! Też 4dpt i pobolewa mnie jak na okres. Myślę, że to nic niepokojącego, maluszek (maluszki) dalej się implementują - tak sobie tłumaczę :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:

Ja miałam ale do drugiego dnia po transferze, lekarz powiedział ze może bolec dolem brzuch i wtedy wziąć no spe
    Jeśli bol faktycznie jest duzy zadzwon do lekarza prowadzącego

Mysza kciukam będzie dobrze :)

Mimbla lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    mysza ja mam dziś to samo! Też 4dpt i pobolewa mnie jak na okres. Myślę, że to nic niepokojącego, maluszek (maluszki) dalej się implementują - tak sobie tłumaczę :)
    to nie jestem sama uspokoiłas mnie troszke bo ja to bym.zaraz cały szpital na nogi postawiła razem z zaufanym ginem ...
    trzymaj sie i wypoczywajmy dla bąbelków

Inska lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noż ku...wa mać co za podłe dewoty. I dziwicie się że mamy w tym kraju tak jak jest, jak taki ciemnogród po tym kraju chodzi. Nie będę się wypowiadać bo mnie krew zalewa. Tak jak napisałam kiedyś w Polsce opłaca się być patologią, nic więcej.

Inska, Angela B-D, mysza89, justa1234, sylvuś, Fedra, Mimbla, Viki26 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Inska, pytałaś lekarza o lot samolotem, czy nie ma przeciwwskazań. Tam u góry chyba jest inne ciśnienie. Przepraszam, że Cię niepokoje tym pytaniem ale tak jakoś mi przez głowę przeszło.

Kalia, dzięki za troskę :)
    Ja już jestem w Dublinie, lot był wczoraj.
    Lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazań, żebym leciała po dwóch dniach od transferu. Tylko mam nic nie dżwigać (mój biedny małżonek miał przechlapane ze wszystkimi torbami ;-) ).
    Tak ogólnie tego co czytałam, nie zaleca się latania przez pierwsze trzy miesiące a pod koniec ciąży linie same już nie wpuszczają ze względu na prawdopodobieństwo wcześniejszego porodu. Ale między 4 a 6 miesiącem można latać.

Co do ciśnienia, to jest ono wyrównywane w kabinie, także jedyne wahania (przy czym ja tam nie czuję wiekszych niż jadąc zwyczajnie samochodem w górach) są przy starcie i lądowaniu.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Byłam dzisiaj w osiedlowym sklepie i słyszę jak te 'stare dewoty' głosują na temat nowego rządu i tych wszystkich zmian, no i w pewnym momencie pada tekst że w końcu coś zrobią z tym in vitro i że TE DZIECI Z PRÓBÓWKI nie będą biegać po świecie w takiej ilości, bo gdyby przeszło PO to świat byłby zalany tymi dziwadłami. Nosz kur***wa mać ! A ja nie wytrzymałam i odwróciłam się i powiedziałam w skrócie : powinni z wami zrobić porządek, powinien być Hitler i wszystkie was wypierdzielić do Auschwitz i do piecyków. Wiem może nie powinnam tak powiedzieć, ale szlag mnie trafił. No jak można powiedzieć że dzieci z próbówki czy dziwadła ?!
    Ci wszyscy głupio mądrzy pozapominali albo im się wydaje że niepłodność to nie jest choroba, a to taka sama choroba jak każda inna. I na nieszczęście coraz więcej kobiet/mężczyzn na nią zapada. Ale jakie to ma znaczenie.
    Kiedyś miałam drobny wypadek, no ale z racji bólu kręgosłupa i szyi zawieźli mnie do szpitala na badania, czekałam 8h na SORze żeby mnie zbadali bo akurat przede mną przywieźli pijanego któremu żona wpieprzyła i krwią się zalał. Cały szpital był bardzo poruszony jego stanem zdrowia, pielęgniarki go pilnowały, każdy nad nim skakał a reszta pacjentów czekała na swoją kolejke. Był to szpital na Traugutta we Wrocławiu. No cóż dzisiaj ćpuny, alkoholicy są najważniejsi, utrzymujemy więźniów którzy gwałcą, mordują czy dopuszczają się innych przestępstw, żyją w lepszych warunkach niż niejeden Polak. Wkurza mnie ten nasz kraj i powiem wam szczerze że gdybym miała możliwość wyjechania gdziekolwiek indziej to nawet bym się nie zastanawiała.
    Pocieszam się troszkę że zanim weźmą się za in vitro to pewnie w pierwszej kolejności będzie sprawa Smoleńska. Muszą w końcu rozwiązać zagadke zamachu :)

albo niech jadą nad morze do piachu się przygotowywać co za wredne stare babsztyle ...

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    albo niech jadą nad morze do piachu się przygotowywać co za wredne stare babsztyle ...

Najgorsze jest to że one wcale aż tak stare nie były ok. 55 lat.

‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ