IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Faceci rzeczywiście inaczej przeżywają ale też przeżywają. Na różne sposoby ale jednak. Brak rozmów może być frustrujący. My po prostu o tym gadamy i nie robimy ze sprawy tematu tabu.
Nie ma co się poddawać, trzeba iść do przodu. I to Wam pisze osoba, która wczoraj mocno się przestraszyła wraz z Lubym. I przeszło nam przez głowę zrezygnować. Puki co postawiliśmy sobie granicę.
kaarolaa, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
aaana wrote:Ja już PO, mamy 6 komóreczek
Ogolnie wszystko poszlo sprawnie a teraz odpoczywam i mysle co się tam teraz dzieje na szkiełkuV.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
arlenka wrote:aaana a Ty już w domku? Jak się czujesz?
dziekuje, czuje się ok, brzuch lekko boli jak na @ wiec się relaksuje pod kocykiem
W ogole myslalam, ze już koniec z tymi ogromnymi rachunkami w aptece, a jak dziś wykupiłam wszystko na najbliższe dni to znow o mało zawalu nie dostałam, np. ten 'Lutinus' jest strasznie drogi..arlenka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa wrote:Wlasnie Misia tego slowa mi brakowalo - ten brak rozmow jest dla mnie bardz frustrujacy no ale czasem mam wlasnie taki dzien jak dzis, ze najchetniej bym siadla i wyla, ale co to komu da
Płacz racjonalnie nie przynosi wymiernych korzyści ale jednak masz prawo pocierpieć i popłakać w ramach Twojej osobistej wolności. Tłamsić też nie warto. Można sobie chwilę pokwilić, pokrzyczeć i posmucić się. Do tego masz prawo. Potem jak już wywalisz z siebie złą energię to wróci nadzieja.
A rozmowa? No cóż warto próbować rozmawiać. Od tego są miłości naszego życia, żeby z nami porozmawiać. Warto zacząć od jego odczuć, strachów, niepewności... Rozmowa jest sztuką i można się jej nauczyć.niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Katha81 wrote:za poltora tygodnia mam wizyte i mam do Was jeszcze jedno male pytanko.. mialyscie ze soba liste pytan jakie chialyscie zadac lekarzowi na pierwszej wizycie? czy sa jakies wazne tematy o ktore warto zapytac?
Myślę, że dobry lekarz poinformuje o wszystkich istotnych sprawach. Ja nie miałam listy pytań, same się tworzyły w trakcie kontaktu z lekarzem.
Jeżeli jednak masz jakieś wątpliwości czy pytania, to dobrym pomysłem jest je spisać i wykorzystać podczas konsultacji. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny własnie wczoraj też mówiłam do mamy że jest mi tak źle że niby mój mąż zawsze jest przy mnie a jakoś tak czuje jakbym w tym wszystkim byla sama... wiem że jest ze się martwi, ale tak jakoś inaczej...
niecierpliwa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
aaana wrote:tak, już w domku
dziekuje, czuje się ok, brzuch lekko boli jak na @ wiec się relaksuje pod kocykiem
W ogole myslalam, ze już koniec z tymi ogromnymi rachunkami w aptece, a jak dziś wykupiłam wszystko na najbliższe dni to znow o mało zawalu nie dostałam, np. ten 'Lutinus' jest strasznie drogi..
Kochana, możesz napisać jak wyglądała u Ciebie ta punkcja. Coraz poważniej myślę o IVF, ale przeraża mnie mnie własnie punkcja a konkretnie znieczulenie. Mam złe wspomnienia, które zostały mi od laparoskopii, którą tez miałam robioną w znieczuleniu ogólnym i która trwała zaledwie 20 minut. Jednak po czułąm się tak okropnie, wymiotowałam całą noc, masakra...Bliźniaki są z nami :* -
zai2014 ja miałam w życiu 2 operacje pierwsza: wymiotowałam 4 dni, halucynacje itd coś strasznego, a po drugiej operacji gdzie bałam sie jak cholera! wstałam po 3 godz i poszłam do toalety i byłam głodna a po wybudzeniu przez pół godziny im płakałam że tak dobrze się czuję )) dasz radę ja już punkcji się nie boję przecież walczymy o największy skarb kobieta wszystko wytrzyma
Mixa, niecierpliwa lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:U nas wszyscy wiedza co jest grane. Tak jest nam latwiej
MisiaMisia, Tosia 1981, Margos82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie w domu wiedza, znajomi wiedza, ja nie ukrywałam tego ze mamy problemy...wszyscy wiedza ze korzystamy z pomocy kliniki, ale narazie jeszcze nie wiedza, ze jestem w ciazy...czekam do 12 tyg, moze wtedy powiemy rodzicom
a jak mowiłam o problemach to nigdy nie spotkałam sie takim niezrozumieniem...otaczaja mnie ludzie, ktorzy maja gromadki dzieci, ale nie smieja sie z naszych problemow, tylko wrecz przeciwnie, jeszcze nas wspierali...ja musiałam sie wygadac o tym wszystkim, nie mogłam tego tłamsic w sobie i dzieki temu czuje sie superMisiaMisia, Tosia 1981, Katha81, Margos82, mala29_ lubią tę wiadomość
-
Ktos sie pytal jakie badania sa wymagane do kwalifikacji a wiec:
- w okreslonym dniu cyklu FSH, LH, PRL, TSH3, AMH, estradiol, progesteron
- wymaz bakteriologiczno-mykologiczny, ureaplasma, mycoplasma (wazne 6 miesiecy)
- cytologia, usg narzadow rodnych, usg piersi
Jak ktos potrzebuje moge napisac co jest refundowane w procedurze...
A lutinus w Krakowie to koszt okolo 150zl...marcela29 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ello.
Punkcja 10:30 piątek.
Estradiol 7200,endo>10, jajek sporo aż dostałam recepte na Dostinex od jutra po jednej tabletce żeby hiperki uniknąć bo aż za dobrze jest W aptece mało nie padłam-2opak.400 zł-grr.
Dziś 22:30 Ovitrell i niech się dzieje magia.kaarolaa, Fedra, arlenka, martusia1986, mala29_, Tosia 1981, Sansivieria lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.