X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci rzeczywiście inaczej przeżywają ale też przeżywają. Na różne sposoby ale jednak. Brak rozmów może być frustrujący. My po prostu o tym gadamy i nie robimy ze sprawy tematu tabu.
    Nie ma co się poddawać, trzeba iść do przodu. I to Wam pisze osoba, która wczoraj mocno się przestraszyła wraz z Lubym. I przeszło nam przez głowę zrezygnować. Puki co postawiliśmy sobie granicę.

kaarolaa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Ja już PO, mamy 6 komóreczek :)

Ogolnie wszystko poszlo sprawnie :) a teraz odpoczywam i mysle co się tam teraz dzieje na szkiełku ;)
    aaana a Ty już w domku? Jak się czujesz?

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    aaana a Ty już w domku? Jak się czujesz?
    tak, już w domku :)
    dziekuje, czuje się ok, brzuch lekko boli jak na @ wiec się relaksuje pod kocykiem :)

W ogole myslalam, ze już koniec z tymi ogromnymi rachunkami w aptece, a jak dziś wykupiłam wszystko na najbliższe dni to znow o mało zawalu nie dostałam, np. ten 'Lutinus' jest strasznie drogi.. :/

arlenka, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ja płace 200 zł za opakowanie ale musze poki co...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Misia tego slowa mi brakowalo - ten brak rozmow jest dla mnie bardz frustrujacy no ale czasem mam wlasnie taki dzien jak dzis, ze najchetniej bym siadla i wyla, ale co to komu da ;)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wlasnie Misia tego slowa mi brakowalo - ten brak rozmow jest dla mnie bardz frustrujacy no ale czasem mam wlasnie taki dzien jak dzis, ze najchetniej bym siadla i wyla, ale co to komu da ;)

Płacz racjonalnie nie przynosi wymiernych korzyści ale jednak masz prawo pocierpieć i popłakać w ramach Twojej osobistej wolności. Tłamsić też nie warto. Można sobie chwilę pokwilić, pokrzyczeć i posmucić się. Do tego masz prawo. Potem jak już wywalisz z siebie złą energię to wróci nadzieja.

A rozmowa? No cóż warto próbować rozmawiać. Od tego są miłości naszego życia, żeby z nami porozmawiać. Warto zacząć od jego odczuć, strachów, niepewności... Rozmowa jest sztuką i można się jej nauczyć.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was serdecznie,

trzymam mocno kciuki za wszystkie jajeczka, zarodki i transfery :)

arlenka, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za poltora tygodnia mam wizyte i mam do Was jeszcze jedno male pytanko.. mialyscie ze soba liste pytan jakie chialyscie zadac lekarzowi na pierwszej wizycie? czy sa jakies wazne tematy o ktore warto zapytac?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    za poltora tygodnia mam wizyte i mam do Was jeszcze jedno male pytanko.. mialyscie ze soba liste pytan jakie chialyscie zadac lekarzowi na pierwszej wizycie? czy sa jakies wazne tematy o ktore warto zapytac?

Myślę, że dobry lekarz poinformuje o wszystkich istotnych sprawach. Ja nie miałam listy pytań, same się tworzyły w trakcie kontaktu z lekarzem.
    Jeżeli jednak masz jakieś wątpliwości czy pytania, to dobrym pomysłem jest je spisać i wykorzystać podczas konsultacji.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, jak nie masz nic przeciwko, to wysyłam Ci zaproszenie na priv, bo chciałabym zgłębic pewniem temat :-)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny własnie wczoraj też mówiłam do mamy że jest mi tak źle że niby mój mąż zawsze jest przy mnie a jakoś tak czuje jakbym w tym wszystkim byla sama... wiem że jest ze się martwi, ale tak jakoś inaczej...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    tak, już w domku :)
    dziekuje, czuje się ok, brzuch lekko boli jak na @ wiec się relaksuje pod kocykiem :)

W ogole myslalam, ze już koniec z tymi ogromnymi rachunkami w aptece, a jak dziś wykupiłam wszystko na najbliższe dni to znow o mało zawalu nie dostałam, np. ten 'Lutinus' jest strasznie drogi.. :/

Kochana, możesz napisać jak wyglądała u Ciebie ta punkcja. Coraz poważniej myślę o IVF, ale przeraża mnie mnie własnie punkcja a konkretnie znieczulenie. Mam złe wspomnienia, które zostały mi od laparoskopii, którą tez miałam robioną w znieczuleniu ogólnym i która trwała zaledwie 20 minut. Jednak po czułąm się tak okropnie, wymiotowałam całą noc, masakra...

Bliźniaki są z nami :*
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 ja miałam w życiu 2 operacje pierwsza: wymiotowałam 4 dni, halucynacje itd :( coś strasznego, a po drugiej operacji gdzie bałam sie jak cholera! wstałam po 3 godz i poszłam do toalety i byłam głodna :) a po wybudzeniu przez pół godziny im płakałam że tak dobrze się czuję :))) dasz radę ja już punkcji się nie boję przecież walczymy o największy skarb :) kobieta wszystko wytrzyma :)

Mixa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się tylko co zrobię jak oni mnie puszczą do domu na pastwę losu a tam cała rodzina, którą niekoniecznie chciałabym informować o tym

Bliźniaki są z nami :*
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszyscy wiedza co jest grane. Tak jest nam latwiej

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    U nas wszyscy wiedza co jest grane. Tak jest nam latwiej
    ja już też coraz większej ilości osób o tym mówię, bo jakos nie potrafię tego ukrywać, w sumie to spotykam sie ze zrozumieniem, trochę wspólczuciem, którego nienkoniecznie potrzebuje, ale jakoś mi lepiej, moi najbliżsi znajomi wiedzą, z resztą czasami bywam smutna i oni pytali czemu i w ogóle, bo zawsze jestem wesołkiem i nie lubią mnie takiej,powiem wam ,ze najgorsza z możliwych reakcji to była od mojej mamy, bo skwitowała to wszystko tylko zdaniem, ze ona problemów z zajściem w ciąże nie miała- no super gratuluje głębokich przemyslen, teraz sie wkurza, ze nie chce mówić o szczególach,ale kwituje to tym , ze i tak nie zrozumie, moze kiedyś mi to przejdzie...

MisiaMisia, Tosia 1981, Margos82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w domu wiedza, znajomi wiedza, ja nie ukrywałam tego ze mamy problemy...wszyscy wiedza ze korzystamy z pomocy kliniki, ale narazie jeszcze nie wiedza, ze jestem w ciazy...czekam do 12 tyg, moze wtedy powiemy rodzicom :)
    a jak mowiłam o problemach to nigdy nie spotkałam sie takim niezrozumieniem...otaczaja mnie ludzie, ktorzy maja gromadki dzieci, ale nie smieja sie z naszych problemow, tylko wrecz przeciwnie, jeszcze nas wspierali...ja musiałam sie wygadac o tym wszystkim, nie mogłam tego tłamsic w sobie i dzieki temu czuje sie super :)

MisiaMisia, Tosia 1981, Katha81, Margos82, mala29_ lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos sie pytal jakie badania sa wymagane do kwalifikacji a wiec:
    - w okreslonym dniu cyklu FSH, LH, PRL, TSH3, AMH, estradiol, progesteron
    - wymaz bakteriologiczno-mykologiczny, ureaplasma, mycoplasma (wazne 6 miesiecy)
    - cytologia, usg narzadow rodnych, usg piersi

Jak ktos potrzebuje moge napisac co jest refundowane w procedurze...

A lutinus w Krakowie to koszt okolo 150zl...

marcela29 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wiem ja płace 200 zł za opakowanie ale musze poki co...
    Katolla a Lutinus w programie bad klinicznych nie jest za free??

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello.
    Punkcja 10:30 piątek.
    Estradiol 7200,endo>10, jajek sporo aż dostałam recepte na Dostinex od jutra po jednej tabletce żeby hiperki uniknąć bo aż za dobrze jest ;) W aptece mało nie padłam-2opak.400 zł-grr.
    Dziś 22:30 Ovitrell i niech się dzieje magia.

kaarolaa, Fedra, arlenka, martusia1986, mala29_, Tosia 1981, Sansivieria lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ