X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci rzeczywiście inaczej przeżywają ale też przeżywają. Na różne sposoby ale jednak. Brak rozmów może być frustrujący. My po prostu o tym gadamy i nie robimy ze sprawy tematu tabu.
    Nie ma co się poddawać, trzeba iść do przodu. I to Wam pisze osoba, która wczoraj mocno się przestraszyła wraz z Lubym. I przeszło nam przez głowę zrezygnować. Puki co postawiliśmy sobie granicę.

kaarolaa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Ja już PO, mamy 6 komóreczek :)

Ogolnie wszystko poszlo sprawnie :) a teraz odpoczywam i mysle co się tam teraz dzieje na szkiełku ;)
    aaana a Ty już w domku? Jak się czujesz?

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    aaana a Ty już w domku? Jak się czujesz?
    tak, już w domku :)
    dziekuje, czuje się ok, brzuch lekko boli jak na @ wiec się relaksuje pod kocykiem :)

W ogole myslalam, ze już koniec z tymi ogromnymi rachunkami w aptece, a jak dziś wykupiłam wszystko na najbliższe dni to znow o mało zawalu nie dostałam, np. ten 'Lutinus' jest strasznie drogi.. :/

arlenka, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ja płace 200 zł za opakowanie ale musze poki co...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Misia tego slowa mi brakowalo - ten brak rozmow jest dla mnie bardz frustrujacy no ale czasem mam wlasnie taki dzien jak dzis, ze najchetniej bym siadla i wyla, ale co to komu da ;)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wlasnie Misia tego slowa mi brakowalo - ten brak rozmow jest dla mnie bardz frustrujacy no ale czasem mam wlasnie taki dzien jak dzis, ze najchetniej bym siadla i wyla, ale co to komu da ;)

Płacz racjonalnie nie przynosi wymiernych korzyści ale jednak masz prawo pocierpieć i popłakać w ramach Twojej osobistej wolności. Tłamsić też nie warto. Można sobie chwilę pokwilić, pokrzyczeć i posmucić się. Do tego masz prawo. Potem jak już wywalisz z siebie złą energię to wróci nadzieja.

A rozmowa? No cóż warto próbować rozmawiać. Od tego są miłości naszego życia, żeby z nami porozmawiać. Warto zacząć od jego odczuć, strachów, niepewności... Rozmowa jest sztuką i można się jej nauczyć.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was serdecznie,

trzymam mocno kciuki za wszystkie jajeczka, zarodki i transfery :)

arlenka, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za poltora tygodnia mam wizyte i mam do Was jeszcze jedno male pytanko.. mialyscie ze soba liste pytan jakie chialyscie zadac lekarzowi na pierwszej wizycie? czy sa jakies wazne tematy o ktore warto zapytac?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    za poltora tygodnia mam wizyte i mam do Was jeszcze jedno male pytanko.. mialyscie ze soba liste pytan jakie chialyscie zadac lekarzowi na pierwszej wizycie? czy sa jakies wazne tematy o ktore warto zapytac?

Myślę, że dobry lekarz poinformuje o wszystkich istotnych sprawach. Ja nie miałam listy pytań, same się tworzyły w trakcie kontaktu z lekarzem.
    Jeżeli jednak masz jakieś wątpliwości czy pytania, to dobrym pomysłem jest je spisać i wykorzystać podczas konsultacji.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, jak nie masz nic przeciwko, to wysyłam Ci zaproszenie na priv, bo chciałabym zgłębic pewniem temat :-)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny własnie wczoraj też mówiłam do mamy że jest mi tak źle że niby mój mąż zawsze jest przy mnie a jakoś tak czuje jakbym w tym wszystkim byla sama... wiem że jest ze się martwi, ale tak jakoś inaczej...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    tak, już w domku :)
    dziekuje, czuje się ok, brzuch lekko boli jak na @ wiec się relaksuje pod kocykiem :)

W ogole myslalam, ze już koniec z tymi ogromnymi rachunkami w aptece, a jak dziś wykupiłam wszystko na najbliższe dni to znow o mało zawalu nie dostałam, np. ten 'Lutinus' jest strasznie drogi.. :/

Kochana, możesz napisać jak wyglądała u Ciebie ta punkcja. Coraz poważniej myślę o IVF, ale przeraża mnie mnie własnie punkcja a konkretnie znieczulenie. Mam złe wspomnienia, które zostały mi od laparoskopii, którą tez miałam robioną w znieczuleniu ogólnym i która trwała zaledwie 20 minut. Jednak po czułąm się tak okropnie, wymiotowałam całą noc, masakra...

Bliźniaki są z nami :*
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 ja miałam w życiu 2 operacje pierwsza: wymiotowałam 4 dni, halucynacje itd :( coś strasznego, a po drugiej operacji gdzie bałam sie jak cholera! wstałam po 3 godz i poszłam do toalety i byłam głodna :) a po wybudzeniu przez pół godziny im płakałam że tak dobrze się czuję :))) dasz radę ja już punkcji się nie boję przecież walczymy o największy skarb :) kobieta wszystko wytrzyma :)

Mixa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się tylko co zrobię jak oni mnie puszczą do domu na pastwę losu a tam cała rodzina, którą niekoniecznie chciałabym informować o tym

Bliźniaki są z nami :*
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszyscy wiedza co jest grane. Tak jest nam latwiej

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    U nas wszyscy wiedza co jest grane. Tak jest nam latwiej
    ja już też coraz większej ilości osób o tym mówię, bo jakos nie potrafię tego ukrywać, w sumie to spotykam sie ze zrozumieniem, trochę wspólczuciem, którego nienkoniecznie potrzebuje, ale jakoś mi lepiej, moi najbliżsi znajomi wiedzą, z resztą czasami bywam smutna i oni pytali czemu i w ogóle, bo zawsze jestem wesołkiem i nie lubią mnie takiej,powiem wam ,ze najgorsza z możliwych reakcji to była od mojej mamy, bo skwitowała to wszystko tylko zdaniem, ze ona problemów z zajściem w ciąże nie miała- no super gratuluje głębokich przemyslen, teraz sie wkurza, ze nie chce mówić o szczególach,ale kwituje to tym , ze i tak nie zrozumie, moze kiedyś mi to przejdzie...

MisiaMisia, Tosia 1981, Margos82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w domu wiedza, znajomi wiedza, ja nie ukrywałam tego ze mamy problemy...wszyscy wiedza ze korzystamy z pomocy kliniki, ale narazie jeszcze nie wiedza, ze jestem w ciazy...czekam do 12 tyg, moze wtedy powiemy rodzicom :)
    a jak mowiłam o problemach to nigdy nie spotkałam sie takim niezrozumieniem...otaczaja mnie ludzie, ktorzy maja gromadki dzieci, ale nie smieja sie z naszych problemow, tylko wrecz przeciwnie, jeszcze nas wspierali...ja musiałam sie wygadac o tym wszystkim, nie mogłam tego tłamsic w sobie i dzieki temu czuje sie super :)

MisiaMisia, Tosia 1981, Katha81, Margos82, mala29_ lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos sie pytal jakie badania sa wymagane do kwalifikacji a wiec:
    - w okreslonym dniu cyklu FSH, LH, PRL, TSH3, AMH, estradiol, progesteron
    - wymaz bakteriologiczno-mykologiczny, ureaplasma, mycoplasma (wazne 6 miesiecy)
    - cytologia, usg narzadow rodnych, usg piersi

Jak ktos potrzebuje moge napisac co jest refundowane w procedurze...

A lutinus w Krakowie to koszt okolo 150zl...

marcela29 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wiem ja płace 200 zł za opakowanie ale musze poki co...
    Katolla a Lutinus w programie bad klinicznych nie jest za free??

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello.
    Punkcja 10:30 piątek.
    Estradiol 7200,endo>10, jajek sporo aż dostałam recepte na Dostinex od jutra po jednej tabletce żeby hiperki uniknąć bo aż za dobrze jest ;) W aptece mało nie padłam-2opak.400 zł-grr.
    Dziś 22:30 Ovitrell i niech się dzieje magia.

kaarolaa, Fedra, arlenka, martusia1986, mala29_, Tosia 1981, Sansivieria lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ