IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie rodzina wie ze są problemy 8 lat po ślubie 11 lat razem od początku sie nie zabezpieczaliśmy od 6 lat się intensywnie staramy od 3 z klinikami w zeszłym roku szoku doznała ginka z kliniki kiedy 4 dni przed rozpoczęciem procedury oświadczyłam jej ze in vitro nie będzie bo jestem w ciaży, no cóż szczęscie nie trwało długo ale jak widać cuda się zdażają wtedy kiedy sie tego nie spodziewamy
kaarolaa, niecierpliwa, Mixa, mala29_ lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
czesto tak jest że niedaleka apteka daje zniżki klientom klinik. Trzeba najlepiej w recepcji swojej kliniki zapytać czy może z jakąś apteką współpracują, albo może wiedza gdzie nabyć w dość niedrogiej cenie pewne leki. Jak byłam jakiś czas temu w Kriobanku, była również przedstawicielka farmaceutyczna, która mówiła zeby podsyłać pacjentki do apteki obok to farmaceutki dadzą zniżkę na jakieś leki danej firmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 12:21
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja miałam 2 razy znieczulenie, raz przy łyzeczkowaniu 20 minut i nic mi nie było, czułam sie super a drugi raz do punkcji jakies 8 minut i czułam sie jeszcze lepiej widocznie mam taki organizm, ze znieczulenie mi nie przeszkadza
a znow moja znajoma po laparo 3 dni wymiotowała i 5 dni spała... -
Fedra - aaaa.. to wiem, która, kupowałam tam puregon i cetro, ale mieli dość wysokie ceny tych dwóch, dlatego puregon później kupowałam w innej, ale jak widać w tej 'innej' maja co innego droższego to druga paczuszke kupie już u nich, dzięki za info :*
Moniaa wrote:czesto tak jest że niedaleka apteka daje zniżki klientom klinik. Trzeba najlepiej w recepcji swojej kliniki zapytać czy może z jakąś apteką współpracują, albo może wiedza gdzie nabyć w dość niedrogiej cenie pewne leki. Jak byłam jakiś czas temu w Kriobanku, była również przedstawicielka farmaceutyczna, która mówiła zeby podsyłać pacjentki do apteki obok to farmaceutki dadzą zniżkę na jakieś leki danej firmy.Fedra, Marta1986 lubią tę wiadomość
-
Moniaa ja o mojej aptece wiem właśnie od pielęgniarki z kliniki która to jakiś czas temu mnie tam skierowała dajac nawet mapke jak tam dotrzeć
nie powiem bo na antykoncepcji tam przepłaciłam ale cóż jedno drozej drugie taniej jakoś sie wyrówna zresztą człowiek juz tyle wydał że przestaje liczyć ile znowu poszłokaarolaa lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
witam was dziewczynki
dołączam do watku bo po dwoch latach starań otrzymalismy diagnoze że tylko invitro jest dla nas nadzieja na Dzidzkę ( maż ma kryptozoospermie ).
Zgłosiłam sie do Kriobanku i jestemy na liście badań klinicznych na bezpłatne invitro
czekam na @ w czerwcu i jedziemy na wizyte kwalifikacyjną
juz sie nie mogę doczekać modle sie żebysmy sie dostali
kaarolaa, Tosia 1981, agniesia2569, ako99, malinka1984, martusia1986, mala29_, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Dobra nie umiem już dłużej tego trzymać w sobie...
tak więc ja też zaczełam procedure w sobote mam punkcje...
na chwilę obecną jest 18 pęcherzyków zobaczymy co będzie w sobote
uff wyżuciłam to z siebiekaarolaa, Spero, mycha28, niecierpliwa, gosia81, Tosia 1981, Moniaa, Mixa, agniesia2569, ako99, malinka1984, martusia1986, mala29_, aisa, AGA 30, Selena, Beata.D lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Dobra nie umiem już dłużej tego trzymać w sobie...
uff wyżuciłam to z siebieFedra, mycha28, Mixa, martusia1986, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Dobra nie umiem już dłużej tego trzymać w sobie...
uff wyżuciłam to z siebie
do kochana to super wieści
Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:o jak to ukrywała niedobra, wszystkie tutaj sie chwala, a ta cicho siedzi to trzymam mocno kciuki i 18 to bardzo duzo...
wiesz kochana ja to wolałam już nie zapeszać juz dwa razy forum w gotowości stawiałam i nic z tego nie było teraz wolałam poczekać aż zaczne i będę choć troche pewna ze się coś z tego wyklujekaarolaa, mycha28, gosia81, Tosia 1981, malinka1984, mala29_ lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Od zeszłego roku jestem pod opieką Macierzyństwa w Krakowie...
po poronieniu jak pojechaliśmy we wrześniu do Provity zapytać o refundowane iv to mnie zabiło jak ginka powiedziałą ze nie ma miejsca a jeśli by Nas jakimś cudem zakwalifikowali to dopiero na koniec 2016 roku...
byłam w szoku tyle tam jezdziłam tyle mówili ze tylko in vitro a tu taki zawód, zabrałam dokumentacje i pojechałam do macierzyństwa tam mi powiedzieli ze bez problemu dla mnie będzie miejsce jedynie gin zaproponował zeby zrobić inseminacje spróbowaliśmy nie wyszło i jak tylko przyszliśmy z powrotem od razu dostałam tabsy na wyciszenie i w tym cyklu zaczelismy stymulacje oczywiście in vitro refundowanekaarolaa, gosia81, mycha28, Tosia 1981, Spero, martusia1986, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Zai teraz na pewno będę pisac co i jak w sobote punkcja więc jak będę w domu to napisze ile udało się zebrać jajeczek
oczywiście na wieści reszty Dziewczyn czekam z wypiekami na twarzy i zaciśniętymi kciukami &&&&&&&&&&&&gosia81, mycha28, kaarolaa, Spero, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Pozdrawiam Wszystkie Was serdecznie.
Chwilę mnie nie było, może uda się teraz znaleźć więcej czasu.
Chciałabym prosić o podpowiedź - czy miałyście po punkcji zastrzyki z progesteronem i czy odczuwałyście bolesność w miejscu wkłucia. Czy po punkcji brałyście heparynę?
dzięki z góry za informacje
1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow -
nick nieaktualnydziewczyny, a powiedzcie mi czy tyjecie po tych wszystkich hormonach, moja koleżanka,która jest po nieudanym in vitro i bardzo xle sie wyraza na temat tego zabiegu i wogóle, straszy nie okrutnie tym, ze od wszytskich hormonów do in v vitro puchnie sie niemiłosiernie...