X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik z tego co wiem zastrzyki z progesteronu moga bolec, ja mam przepisany lutinus pkus duphaston...
    Co do heparny to nie wiem wiem ze niektore dziewczyny biora acard naprzyklad...

Mixa ja nie przytylam troche mam spuchniety brzuch ale to normalne bo przeciez na jajnikach jest po kilka winogronek, moja kolezanka jest po 6 inseminacjach i po 2 procedurach a Ona jest przykladem ze schudla ;)
    Wiec to wszystko zalezy od organizmu kazdy reaguje inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 16:03

Mixa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Violik z tego co wiem zastrzyki z progesteronu moga bolec, ja mam przepisany lutinus pkus duphaston...
    Co do heparny to nie wiem wiem ze niektore dziewczyny biora acard naprzyklad...

Mixa ja nie przytylam troche mam spuchniety brzuch ale to normalne bo przeciez na jajnikach jest po kilka winogronek, moja kolezanka jest po 6 inseminacjach i po 2 procedurach a Ona jest przykladem ze schudla ;)
    Wiec to wszystko zalezy od organizmu kazdy reaguje inaczej :)
    ja jak na razie mam 3 kilo w plecy, ale nie zwalam tego na hormony, bo mnie w sumie nie faszrują do tych iui nie wiadomo jak, ale pewnie stres mnie żzera...trzeba się pilnować pewnie, zwłaszcza po 30-stce

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violik ja dostałam progesteron w zastrzykach jak juz potwierdziłam ciaze...dali mi Prolutex na 3 tyg do wstrzykiwan podskurnie w brzuch, teraz biore Lutinus, heparyny nigdy nie brałam...

Mixa ja schudłam podczas stymulki jakies 1,5 kg bo przez te leki miałam niechec do jedzenia, nawet 1 parowka nie potrafiłam zjesc zaraz mnie odrzucało...

Mixa, Fedra lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra kciuki za sobotę
    My jutro o 10:30 zaczynamy, oby nie było hiperki bo ja "wzorcowa kura nioska" wysiedziałam ich sporo
    Jutro też będzie wiadomo ile z gromadki jest prawidłowych i dojrzałych.
    Dzis poszłam do pracy na 8h ale umęczyłam się strasznie bo toczę się a nie poruszam.
    Poproszę o Wasze kciuki i pozytywne fluidy.
    Pozdrowionka i kciuki dla wszystkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 20:03

kaarolaa, Fedra, ako99, Spero, arlenka, Tosia 1981, martusia1986, mala29_ lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam aż takich super wyników jak inne 'kury nioski' ale jak na mój wiek (40lat) uważam że wynik jest zadowalający - 5 pęcherzyków.
    w sobotę jadę sprawdzić po raz 2gi czy ładnie rosną i poniedziałek/wtorek punkcja :D
    transfer w niedzielę 25 maja.
    nie wiem czy chodzić do pracy pomiędzy punkcją a transferem... poprzednio nie chodziłam a i tak się nie udało :S

Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka kciuki juz zacisniete &&&&

Ako w sobote to jest w 6 dniu cyklu a po 4 zastrzykach mialam 8 pecherzykow z czego polowa malutkich a w srode bylo juz 18 wiec spokojnie jeszcze cos sie moze ujawnic :D &&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 20:18

ako99, AGA 30 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak może , może u mnie codziennie na usg było więcej o 3 i aż szef się zdziwił a co to tak, a Pani dr stw."że tak już mam" :D
    Wszystko może się jeszcze zdarzyć, ako spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 20:33

Fedra lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na to liczę, zresztą profesor nawet mówił, że jest szansa że za te parę dni będzie parę więcej... ja mam dziś 9ty dzień stymulacji. jadę na kolejne podglądanie w sobotę... liczę na to, że będzie więcej, chociaż, jak wszystkie dobrze wiemy nie ilość ważna a jakość :D

malinka1984, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako ja miałam tylko 4 komorki z czego tylko 1 sie zapłodniła, a w czasie stymulacji strzeliły mi 24 lata...wiek to jedno, ale organizm, leki i dawki to drugie...u mnie było na poczatku 10 pecherzykow, z kazda wizyta coraz mniej...czesc zamieniła sie w torbiele...jedna franca została do tej pory...dobrze wiesz, ze nie ilosc jest wazna, one musza byc tez dojrzałe...

dziewczyny mocno trzymam za Was kciuki :) bedzie dobrze...

malinka1984, ako99, Fedra, Tosia 1981, martusia1986, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem... ja miałąm przy pierwszym IVF 6 komorek... żadna nie przeżyła. moja młodsza siostra miała tylko 3, jedna przeżyła i jest teraz w 7mym miesiącu... tak, wiem... muszą być dobrej jakości i dojrzałe.
    przy 1. IVF miałąm tylko 8 dni stymulacji, bardzo wysoka dawka hormonów i szybkie tempo, że miałam wrażenie, że pęcherzyki mało nie pękły. teraz jest spokojniej... łagodniej... wolniej... więc liczę na to, że i wynik będzie inny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:14

Spero, kaarolaa, Fedra, Tosia 1981, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra podziwiam że tak długo dałaś radę siedzieć cicho! Powodzenia:)

malinka powodzenia jutro:)

ja po punkcji, zebrano 6 ładnych komórek, akurat pasuje, bo tyle można zapłodnić:) teraz tylko pozostaje czekać na rozwój wydarzeń...

aaana, kaarolaa, malinka1984, Spero, Fedra, Tosia 1981, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly czas tutaj cos się dzieje, trzymam za Was wszystkie kciuki!

Malinko - jutro caly czas trzymam za Twoje jajeczka :)

Mixa - ze mnie wlasnie schodzi woda, najbardziej spuchłam po antykach wyciszających, nog nigdy nie miałam spuchniętych a po nich ledwo widać mi było kostki :/ mam nadzieje, ze nigdy więcej nie będę ich musiala brac, bo czułam się okropnie taka napompowana.

Jeśli dziś nie zadzwonili to transfer pewnie w sobote lub w poniedziałek. Ciekawe jak tam moje 2 zarodeczki <3 , mam nadzieje, ze sobie poradzą, bo caly czas o nich mysle i martwię się

ako99, arlenka, Mixa, Fedra, Tosia 1981, mala29_ lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenko to tak jak u mnie :) równo zaczelysmy i tyle samo wychodowalysmy jajeczek, u mnie niestety tylko 2 zostały, ale mam nadzieje, ze sobie poradzą i zostaną ze mna <3

arlenka, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana trzymam kciuki za Twoje zarodeczki:)
    ja się jutro dowiem jak się nasze komóreczki trzymają:) Troszkę cykora mam.

malinka1984, Fedra lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka trzymam kciuki za zarodeczki, będzie dobrze.
    Aaana kciukasy za dwóch wojowników

arlenka, aaana, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • aaana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Aaana kciukasy za dwóch wojowników

jak pieknie ich nazwalas <3 ;( wzruszylam sie... czy wspominalam juz, ze wszystko mnie wzrusza ostatnio? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:04

kaarolaa, arlenka, ako99, Tosia 1981, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    bo dokładnie to przysługuja nam tylko trzy pudelka w ramach badan zaraz po punkcji i to musi wystarczyc organizmowi do utrzymania ciazy...pozniej juz w tych badaniach nie przewiduja podawania progesteronu tylko jak jest ciaza to albo sie utrzyma albo nie...ale ze klinika działa na korzysc pacjentki to przepisuja jeszcze dodatkowo, a w karcie dla organizatora badan juz o tym dodatkowym progesteronie nic nie jest wpisane...

dlatego ja wole zapłacic i miec pewnosc ze Kropek zostanie...

A to już rozumiem :) Dziękuję za wyjaśnienie kochana :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Mam już wieści od embriologa, wiec z tych 6 zaplodnily się 3, a 2 z nich dziela się prawidłowo. Ogolnie malutko, ale mam nadzieje, ze te 2 dzielnie przetrwają...

Kciuki za maluszki na pewno są dzielne i przetrwają :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja miałam 2 razy znieczulenie, raz przy łyzeczkowaniu 20 minut i nic mi nie było, czułam sie super a drugi raz do punkcji jakies 8 minut i czułam sie jeszcze lepiej :) widocznie mam taki organizm, ze znieczulenie mi nie przeszkadza :)

a znow moja znajoma po laparo 3 dni wymiotowała i 5 dni spała...

Ja po punkcji powiedziałam że to jest zajebiste i chce jeszcze :D Narkoza trzymała :P

Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dobra nie umiem już dłużej tego trzymać w sobie...

tak więc ja też zaczełam procedure :) w sobote mam punkcje...
    na chwilę obecną jest 18 pęcherzyków zobaczymy co będzie w sobote :D

uff wyżuciłam to z siebie :D

Baaardzo mocno trzymam kciuki :)

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ