IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Kaarolaa, ja nie wiem jak tam u Was lekarze ale mój nic prawie nie mówi, wizyta 3 minutowa, średnio jest zadowolony gdy pytam, wiec wolę Go nie drażnić (taki los jak nam zależy) Więc jeśli nie doczytam sama lub nie wyszukam na forum to jestem zielona. Jedyne pewne co wiem to co w danej chwili mnie boli i jak bardzo.1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow -
nick nieaktualnynie zazdroszcze kochana takiego gbura...nasza jest super lekarka, powie wszystko, opowie co jest na monitorze, wyniki omowi, pyta czy my nie mamy jakis pytac...naprade cudowna babeczka widac, ze lubi to co robi
martusia1986, Moniaa, Fedra, agniesia2569 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn, ktore korzystaly z refundowanego IVF...
Chodzi mi o spelnienie przeslanki "udokumentowania nieskutecznego leczenia nieplodnosci"? U nas po duzej poprawie wynikow meza, nasienie jest obecnie w normie, ze mna jest wszystko ok, wiec jako tako stwierdzonej przyczyny nieplodnosci nie ma. Do kliniki zglosilismy sie rok temu. Najpierw byla suplementacja meza, potem jeszcze kilka miesiecy naturalnych staran i kontrolne badania nasienia. Nastepnie luty, marzec, kwiecien - inseminacje. Nieudane niestety.
Jestem ciekawa, jak bylo w Waszych przypadkach. -
nick nieaktualnykaarolaa wrote:nie zazdroszcze kochana takiego gbura...nasza jest super lekarka, powie wszystko, opowie co jest na monitorze, wyniki omowi, pyta czy my nie mamy jakis pytac...naprade cudowna babeczka widac, ze lubi to co robi
Ojj tak podpisuje się pod tym rękoma i nogami Cudowna pani doktor rzadko teraz takie osóbki się spotyka..kaarolaa, Moniaa, agniesia2569 lubią tę wiadomość
-
aaana wrote:Nasi dwaj Wojownicy podobno pięknie się dziela i na jutro mamy zaplanowany transfer ciesze się, bo cala noc o nich myslalam...
U mnie z 6 komóreczek prawidłowo zapłodniły się 4 + jedna pod znakiem zapytania. Teraz czekamy jak będą się dzielićkaarolaa, aaana, Fedra, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualny
-
martusia1986 wrote:Szybciutko macie transfer Trzymam kciukiarlenka wrote:aaana jak szybko!! super!! obu Wojowników bierzesz ze sobą?
U mnie z 6 komóreczek prawidłowo zapłodniły się 4 + jedna pod znakiem zapytania. Teraz czekamy jak będą się dzielić
Arlenko na refundacji przysługuje nam jeden wojownik
a Twoja czworeczka to piękny wynik!
dziekuje za wszystkie kciukasy :*
kaarolaa, Fedra, arlenka, gosia81 lubią tę wiadomość
-
aaana a nie trzecia? Sroda - punkcja, czw - pierwszy dzień, pt - drugi, sob - trzeci? Czy źle liczę?
Wiem że w refundowanym zwykle podaję się 1 zarodeczek, ale są sytuacje, gdzie podaje się dwa. Nie byłam pewna jak jest u Was
A o tą naszą czwóreczkę jeszcze się boję, embriolog powiedział, że jutro będzie ważny dzień, bo będzie widać już czy ładnie się dzielą
Trzymam kciuki za jutrzejsze transfery!!aaana, Fedra lubią tę wiadomość
-
od srody rano to w czwartek rano konczy się pierwsza doba, od czwartku, do piątku druga, od piątku do soboty rano konczy się trzecia, a zaczyna czwarta, mamy transfer w sobote w godzinach popołudniowych, wiec to jest tak jakby 3,5 doby czyli rozpoczeta czwarta, czy się myle?
czasem mam problem z odmierzaniem czasu i nigdy nie wiem kiedy zegar się spoznia, a kiedy spieszy, wiec mogę się mylic
co by nie było, czy trzecia czy czwarta to ważne żeby było dobrze
Tak tak, nam przysługuje akurat 1. No i wiem co czujesz, tez się wczoraj martwiłam o wojowniczkow, dziś już jestem odrobine spokojniejsza, ale i tak się boje. Teraz m.in. o to, żeby jutro zechciał zostać z nami już na zawsze.arlenka, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kurcze już sama nie wiem, wydawało mi się, że punkcja to dzień "0". Ale masz całkowitą rację, to są detale, ważne żeby było dobrze:)
Ja teraz dopiero naprawdę zaczęłam się bać, wcześniej byłam raczej podekscytowana To chyba przez taką bezsilność, bo już na nic nie mamy wpływu. Będzie co będzie. I tak mi trochę dziwnie, że zostawiłam je daleko, dzieli nas 500km Mam nadzieję, że szybko wrócę po moje maluchy:)Fedra lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
Już jesteśmy w domku.
Pobrano 19 ocytów, 10 jest dojrzałych i teraz dzieje się magia na szkiełku, jutro będą dzwonić ile się zapłodniło.Endo 11mm
Transfer jednego kropeczka w środę.
Od jutra Amotax 2xdziennie i Lutinus 3xdziennie no i cały czas Dostinex.
aaana cały czas kciukasy za Wojowników i transfer
Arlenko kciuki za piękny podział
Maruś kciuki za transfer
Karolaa buziaki mamuśkuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:16
aaana, kaarolaa, arlenka, Fedra, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny
-
3mam kciuki za wszystkie stymulacje, punkcje, transfery i oczywiscie ciaze, ja nadal czekam na swoja kolej w programie i dzis w radiu uslyszalam, ze leki do inv z programu maja byc od lipca refundowane!!! bylaby to rewelacyjna wiadomosc, slyszal ktos o tym?
Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017