IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aaana trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzien &&&&&&&&&&
Ja powoli obieram sobie plan na nastepne IVF. Zobaczymy co z tego wyjdzie.kaarolaa, Spero, niecierpliwa, Mixa, Tosia 1981, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyaaana wrote:Witam się już w lekkim stresiku, chyba jednak nie będę jutro taka wyluzowana jak mi się wydawało
Trzymajcie kochane kciuki, bo już nie raz przekonałam się że działają cuda!
Jeszcze pytanko do dziewczyn po punkcji, kazali mi zabrać tylko koszulkę na ramiączkach, i teraz zastanawiam się czy chodziło o koszulę nocną czy o top? no i czy coś więcej mi potrzeba? Bo oczywiście podekscytowana o nic więcej nie pytałam.
aaana koszulka zwykła, żadna nocna i kapci nie bierz też żadnych bo przecież tam dają. a co do koszulki to lepiej z krótkim rękawkiem, bo tam jest chłodno - tzn mnie było podczas punkcji zanim zasnęłam. mozesz ew. skarpetki, ale to już wg uznania. Relanium żadnego nie dostaniesz, ale spoko, atmosfera jest bardzo fajna. i jeść będziesz mogła od razu jak sobie już zjedziesz na dół, a jeszcze na sali po zabiegu dadzą Ci herbatkę słodką. o ile oczywiście nie będzie Ci niedobrze.
Trzymam kciuki &&&
Ja mam maluszka już ze sobąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 23:13
aaana, mala29_, niecierpliwa, Fedra, Tosia 1981, kaarolaa, aisa lubią tę wiadomość
-
Spero czyli rozumiem, ze taki podkoszulek? krotki do pasa? a nie bede nigdzie spacerowac z tylkiem na wierzchu?
bo ja to zawsze w spodniczkach albo sukienkach na wizytach, bo nie lubie maszerowac przez gabinet odslonieta
Jej... to juz... SPERO! Trzymam kciuki za maluszka i nie puszczam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 23:15
Spero, Fedra lubią tę wiadomość
-
Wlasnie po laparoskopii dziewczyny ,ktore byly ze mna na sali mialy okropne mdlosci, a ja nic... nawet uratkiem podjadalam mandarynki, bo taka mialam na nie ochote. Mam nadzieje, ze i tym razem obejdzie sie bez skutkow ubocznych.
Spero, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaana dadzą Ci koszulkę do ubrania i czepek, więc będziesz miała zasłonięte co trzeba, a poza tym, każde łóżko jest oddzielone parawanami ze wszystkich stron, więc jedynie lekarz i pielęgniarki mogą coś widzieć ale spokojnie, na nikim to wrażenia nie robi
Małamala29_, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:aaana trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzien &&&&&&&&&&
Ja powoli obieram sobie plan na nastepne IVF. Zobaczymy co z tego wyjdzie. -
Mixa od razu moge Ci powiedziec ze co klinika to co innego mowia...
Kazda ma liste badan refundowanych ale okazuje sie ze kazda klinika moze sobie wprowadzic obowiazkowe swoje badania ktore sa platne a wedlug nich konieczne przed punkcja...
Do tego widze ze kliniki roznie prowadza pacjetki jedne po 3 dniach stym juz sa w klinice a potem co 2 dni a w innej klinice ten czas jest wydluzony i z kilku wizyt robia sie dwie przed punkcja...
Takich roznic moglabym podac wiele a jedna dosc ciekawa jest taka ze w jednej mowia ze sie na kwalifikacje nie lapiesz mimo ze od miesiecy o niczym innym nie mowili jak o tym ze tylko in vitro a w drugiej kwalifikuja od rekiSpero lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
A i z tego co wiem do kwalifikacji trzeba miec aktualna cytologie, posiew bakteriologiczny jak i w kierunku cyto i mycoplazmy - wymazy nie starsze niz 6 miesiecy, histerioskopie, badanie hormonow, amh, facet musi miec badanie nasienia i posiew wyniki nie starsze niz 3 miesiace... tyle pamietam
Jesli chodzi o hiv i te inne sa one refundowane i robione juz jak sie jest w programie...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnySpero ogromne kciuki za maluszka
A co do klinik to każda ma swoje zasady ja musiałam mieć swoje kapcie i koszulkę dłuższą miałam bo nie chciałam paradować z tyłkiem gołym
No i jeść i pić od razu nie mogłam dopiero później popić wody żeby nie zwymiotowaćarlenka, Spero, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:A i z tego co wiem do kwalifikacji trzeba miec aktualna cytologie, posiew bakteriologiczny jak i w kierunku cyto i mycoplazmy - wymazy nie starsze niz 6 miesiecy, histerioskopie, badanie hormonow, amh, facet musi miec badanie nasienia i posiew wyniki nie starsze niz 3 miesiace... tyle pamietam
Jesli chodzi o hiv i te inne sa one refundowane i robione juz jak sie jest w programie...
pewnie zostane w tej klinice, co jestem, a nastepne próba tez ew u nich, bo bede wtedy chciała z refundacji a oni we wrocławiu mają -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny