X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzien &&&&&&&&&& :)

Ja powoli obieram sobie plan na nastepne IVF. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

kaarolaa, Spero, niecierpliwa, Mixa, Tosia 1981, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Witam się już w lekkim stresiku, chyba jednak nie będę jutro taka wyluzowana jak mi się wydawało ;)

Trzymajcie kochane kciuki, bo już nie raz przekonałam się że działają cuda!

Jeszcze pytanko do dziewczyn po punkcji, kazali mi zabrać tylko koszulkę na ramiączkach, i teraz zastanawiam się czy chodziło o koszulę nocną czy o top? no i czy coś więcej mi potrzeba? Bo oczywiście podekscytowana o nic więcej nie pytałam.

aaana koszulka zwykła, żadna nocna i kapci nie bierz też żadnych bo przecież tam dają. a co do koszulki to lepiej z krótkim rękawkiem, bo tam jest chłodno - tzn mnie było podczas punkcji zanim zasnęłam. mozesz ew. skarpetki, ale to już wg uznania. Relanium żadnego nie dostaniesz, ale spoko, atmosfera jest bardzo fajna. i jeść będziesz mogła od razu jak sobie już zjedziesz na dół, a jeszcze na sali po zabiegu dadzą Ci herbatkę słodką. o ile oczywiście nie będzie Ci niedobrze.
    Trzymam kciuki &&&

Ja mam maluszka już ze sobą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 23:13

aaana, mala29_, niecierpliwa, Fedra, Tosia 1981, kaarolaa, aisa lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero czyli rozumiem, ze taki podkoszulek? krotki do pasa? a nie bede nigdzie spacerowac z tylkiem na wierzchu? ;)

bo ja to zawsze w spodniczkach albo sukienkach na wizytach, bo nie lubie maszerowac przez gabinet odslonieta ;)

Jej... to juz... SPERO! Trzymam kciuki za maluszka i nie puszczam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 23:15

Spero, Fedra lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie po laparoskopii dziewczyny ,ktore byly ze mna na sali mialy okropne mdlosci, a ja nic... nawet uratkiem podjadalam mandarynki, bo taka mialam na nie ochote. Mam nadzieje, ze i tym razem obejdzie sie bez skutkow ubocznych.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero to trzymam kciuki teraz za ciebie. Niech maluszek wije sobie gniazdko u Ciebie na 9 miesiecy :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana dadzą Ci koszulkę do ubrania i czepek, więc będziesz miała zasłonięte co trzeba, a poza tym, każde łóżko jest oddzielone parawanami ze wszystkich stron, więc jedynie lekarz i pielęgniarki mogą coś widzieć :) ale spokojnie, na nikim to wrażenia nie robi ;)

Mała <3

mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero niech maluszek sie zagniezdzi na 9 miesiecy ;) kciuki zaciskam!

Aaana na pewno wszystko bedzie dobrze :)

Mixa, Fedra, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    aaana trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzien &&&&&&&&&& :)

Ja powoli obieram sobie plan na nastepne IVF. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    ja jestem jeszcze w trakcie badan, ale postanowiłam na wszelki wypadek, jak tylko skompletuje całą dokumentacje, skonsultować swój przypadek w innej klinice-żeby porównanie i móc skonfrontowac tok postępowania w obu klinikach, moze przesadzam, ale niewiele wiecej mnie to bedzie kosztowało, wiec sprobuje

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa od razu moge Ci powiedziec ze co klinika to co innego mowia...
    Kazda ma liste badan refundowanych ale okazuje sie ze kazda klinika moze sobie wprowadzic obowiazkowe swoje badania ktore sa platne a wedlug nich konieczne przed punkcja...
    Do tego widze ze kliniki roznie prowadza pacjetki jedne po 3 dniach stym juz sa w klinice a potem co 2 dni a w innej klinice ten czas jest wydluzony i z kilku wizyt robia sie dwie przed punkcja...
    Takich roznic moglabym podac wiele a jedna dosc ciekawa jest taka ze w jednej mowia ze sie na kwalifikacje nie lapiesz mimo ze od miesiecy o niczym innym nie mowili jak o tym ze tylko in vitro a w drugiej kwalifikuja od reki ;)

Spero lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana trzymam kciuki &&&&&&
    Spero niech Maluszek ladnie w Tobie rosnie :)
    Pozostalym Dziewczyna gratuluje jajeczek i trzymam kciuki za punkcje &&&&&&

Spero lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i z tego co wiem do kwalifikacji trzeba miec aktualna cytologie, posiew bakteriologiczny jak i w kierunku cyto i mycoplazmy - wymazy nie starsze niz 6 miesiecy, histerioskopie, badanie hormonow, amh, facet musi miec badanie nasienia i posiew wyniki nie starsze niz 3 miesiace... tyle pamietam
    Jesli chodzi o hiv i te inne sa one refundowane i robione juz jak sie jest w programie...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynam lekturę waszych wpisów od początku :) Trochę tego jest

Mixa, niecierpliwa, Spero, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero ogromne kciuki za maluszka <3

A co do klinik to każda ma swoje zasady ja musiałam mieć swoje kapcie i koszulkę dłuższą miałam bo nie chciałam paradować z tyłkiem gołym :P
    No i jeść i pić od razu nie mogłam dopiero później popić wody żeby nie zwymiotować :)

arlenka, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    A i z tego co wiem do kwalifikacji trzeba miec aktualna cytologie, posiew bakteriologiczny jak i w kierunku cyto i mycoplazmy - wymazy nie starsze niz 6 miesiecy, histerioskopie, badanie hormonow, amh, facet musi miec badanie nasienia i posiew wyniki nie starsze niz 3 miesiace... tyle pamietam
    Jesli chodzi o hiv i te inne sa one refundowane i robione juz jak sie jest w programie...
    mi bardziej w sumie chodzi o to jak podejdą do mojego przypadku, co bedą mówić nt in vitro i ew przygotowania itp..
    pewnie zostane w tej klinice, co jestem, a nastepne próba tez ew u nich, bo bede wtedy chciała z refundacji a oni we wrocławiu mają

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No to zaczynam lekturę waszych wpisów od początku :) Trochę tego jest
    matko-sysia-to jest ponad 200 stron!

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa mi lektura watku zajela pare dni a bylo kilkadziesiat stron mniej ;)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko mam czas :) W pracy nuda to sobie poczytam :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Spoko mam czas :) W pracy nuda to sobie poczytam :)
    no to masz fajną robotę :-) ja dzis ostatni dzień wolności a jutro charówa, ale przez tel często zagladam na nasze forum :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 10:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero mocno trzymam kciuki za maluszka :) niech sie tam wgryza zdrowo :)

Spero, Mixa, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ