IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
mala29_ wrote:dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Mam jeszcze jedna probe wuec pewnie z niej skorzystam. Obiecalam sobie ze zrobie wszystko co mozliwe i przejde najgorsze tortury jesli ma mnie zblizyc do malenstwa. Jutro zadzwonie do lekarki i dowiem sie moze co dalej. Dziekuje Fedrus za informacje odnosnie kleju i tych rys zapytam sie na nastepnej wizycie o to.
agniesia2569 jajowody mialam sprawdzane i 6 miesiecy na clo tez bylam wiec jedyna metoda dla nas IVF jest. -
nick nieaktualnyako99 wrote:strasznie mi przykro Mała :S
dziewczyny, przypomnijcie mi proszę czy na badanie hormonów przy stymulacji mam być naczczo czy nie muszę? jutro mam 8my dzień. jedziemy podglądać czy mi 'jajca' rosną
ako nie musisz być na czczo przy badaniu hormonów. jedynie przy punkcji, ale to Ci na pewno będą tłumaczyćFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agniesia2569 wrote:wiesz histeroskopia może wykryć jakieś nie prawidłowości w macicy, których nie widać na usg.
Z tego co wiem to te badanie robi sie jak cos jest nie tak a umnie jest wszystko ok macica jest wporzadku. Mialam wpuszczany kontrast i nic tam nie wykryto. Mam wsumie miesniaka ale on nie przeszkadza w niczym bo jest na zewnatrz i w takim miejscu. Wsumie przyczyn moze byc wiele ale tego sie nie dowiemy.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnymala29_ wrote:Z tego co wiem to te badanie robi sie jak cos jest nie tak a umnie jest wszystko ok macica jest wporzadku. Mialam wpuszczany kontrast i nic tam nie wykryto. Mam wsumie miesniaka ale on nie przeszkadza w niczym bo jest na zewnatrz i w takim miejscu. Wsumie przyczyn moze byc wiele ale tego sie nie dowiemy.
niecierpliwa, agniesia2569, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Zgadzam sie z Mixa, u mnie w klinice tez kazali wykonac przed kwalifikacja do ivf i mimo iz na usg z macica bylo wszystko nk to dzieki histeroskopi wyszlo ze mam dwurozna macice
a mozesz mi powiedziec co oznaczała dla Twojego przebiegu inf?niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Mixa wrote:fedra a powiedz mi prosze - czy ta rysę robi się w określonych przypadkach ze wskazaniem, czy można sobie zażyczyć? to samo z tym klejem- o którym pierwsze słyszę, czy proponuja go czy jak??? w sumie to moze byc pomocne, więc czemu by sie skorzystać.. ja czekam na razie na histeroskopię, ale staram się gromadzić jak najwiecej informacji- tak zwana zasada ograniczonego zaufania
Niewiem jak to jest dokladnie kokezanka miala ryse po kilku nieudanych inseminacjach i transferach, tak wiec lepiej o to zapytac swojego lekarza ..
Mixa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
ako99 wrote:strasznie mi przykro Mała :S
dziewczyny, przypomnijcie mi proszę czy na badanie hormonów przy stymulacji mam być naczczo czy nie muszę? jutro mam 8my dzień. jedziemy podglądać czy mi 'jajca' rosną
Nie musiz byc na czczoako99 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mala bardzo mi przykro
Martus kciuki za zarodeczki żeby się dalej pięknie dzieliły
Aana,arlenka jak u Was??
Dziś po usg endo 10mm, 15 pęcherzyków bardzo ładnej wielkości+8 jeszcze ale maluchów takich 8-10mm więc nie rokują na dojrzałość, estradiol 5200, jutro kończymy, ostatnie usg, Ovitrell wieczorem i odlatujemy w piątek.Cudownie!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:18
Simba, arlenka, kaarolaa, Tosia 1981, Sansivieria, Spero, Fedra lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Mixa wrote:no właśnie, ja mam nieco stresa przed moim badaniem, prosze los, ze jak nawet bedę coś miała, to zeby to było naprawialne.
a mozesz mi powiedziec co oznaczała dla Twojego przebiegu inf?
Niestety moja wada nie jest naprawialna i baardzo rzadka tylko niecale 0,5% kobiet na swiecie to ma a dla lekarzy jest to wiadomosc ze przez ta dwuroznosc macicy moze byc problem z zagniezdzeniem sie zarodka ale jak to powiedzial lekarz beda tez wiedziec gdzie go podac aby zwiekszyc szanse
Mixa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Niewiem jak to jest dokladnie kokezanka miala ryse po kilku nieudanych inseminacjach i transferach, tak wiec lepiej o to zapytac swojego lekarza ..
-
malinka u mnie ok, pęcherzyki 20-23mm, sporo ich, ale nie dopytywałam już ile dokładnie
Ostatnio mam tak, że wolę wiedzieć mniej żeby później o tym za dużo nie rozmyślać
Dziś w każdym razie kończymy, rano był ostatni menopur, wieczorem ovitrelle i kłujemy w czwartek. Trochę się stresik zaczyna
malinka1984, kaarolaa, Tosia 1981, Spero, Fedra, MisiaMisia lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Cześć dziewczyny. Na tym forum jestem pierwszy raz. Do tej pory tylko byłam na forum: inseminacja. Po operacji endometrioza i torbiele wyczekiwałam kiedy odstawię leki żebym mogła zacząć cykle inseminacyjne. Niestety życie napisało inny scenariusz. Zostało mi 7 tabletel visane . Cieszyłam się do wczoraj jak głupia. Wszystko już kupione do inseminacji czeka w gotowości w lodówce, hormony też kupione. w lutym miałam operację i do 20 maja musze brać te tabletki. Dni dosłownie się wlokły
((( z początkiem maja to już jak na szpilkach siedziałam i czekałam kiedy będzie ten 20 maj. Bardzo się stresowałam ponieważ w zeszłym roku badania meża wykazały tylko 2 % prawidłowych plemników . Większość z wadami w główce. Ale zawsze to coś ... więc tak sobie wyczekiwałam inseminację ... i nagle wczoraj po 20 telefon doktora, że właśnie ma w rękach badanie nasienia męża i tam... nic nie ma!!!
nie ma już tych 2 % nawet
powiedział , że jakieś sporadyczne plemniki zdrowe się znalazły ale tylko kilka. Więc powiedział, że trzeba zrezygnowac z inseminacji i natychmiast zabierać się za in vitro bo już nie ma czasu. Przepłakałam całą noc a dziś od rana czytam i szukam informacji oraz obdzwania rózne miejsca. Może wiecie gdzie są miejsca na rządowe in vitro? oraz proszę napiszcie mi wszystkie badania jakie trzeba zrobić przed in vitro. Chcę wszystko przyspieszyć. U lekarza w Poznaniu który będzie nas prowadził mamy wizytę dopiero na 28 maja a ja już bym chociaż z częścią badań chciała pójść. Czekam bardzo na wasze odpowiedzi . Pozdrawiam serdecznie
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Miło spotkać znajomą
z forum Inseminacja
teraz tu się obie spotkałyśmy
następnym razem spotkamy się na forum o porodach
zobaczysz
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny