X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Mam jeszcze jedna probe wuec pewnie z niej skorzystam. Obiecalam sobie ze zrobie wszystko co mozliwe i przejde najgorsze tortury jesli ma mnie zblizyc do malenstwa. Jutro zadzwonie do lekarki i dowiem sie moze co dalej. Dziekuje Fedrus za informacje odnosnie kleju i tych rys zapytam sie na nastepnej wizycie o to.
    agniesia2569 jajowody mialam sprawdzane i 6 miesiecy na clo tez bylam wiec jedyna metoda dla nas IVF jest.
    wiesz histeroskopia może wykryć jakieś nie prawidłowości w macicy, których nie widać na usg.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    strasznie mi przykro Mała :S

dziewczyny, przypomnijcie mi proszę czy na badanie hormonów przy stymulacji mam być naczczo czy nie muszę? jutro mam 8my dzień. jedziemy podglądać czy mi 'jajca' rosną :D

ako nie musisz być na czczo przy badaniu hormonów. jedynie przy punkcji, ale to Ci na pewno będą tłumaczyć

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam już IVF, ale przyznaję, że zupełnie nie pamiętałam co i jak z hormonami... co do punkcji to wiem :D
    miałam miesiąc temu zdejmowane torbiele z jajników :S
    dziękuję Spero za odpowiedz!
    pozdrawiam
    Aga

Spero lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    wiesz histeroskopia może wykryć jakieś nie prawidłowości w macicy, których nie widać na usg.

Z tego co wiem to te badanie robi sie jak cos jest nie tak a umnie jest wszystko ok macica jest wporzadku. Mialam wpuszczany kontrast i nic tam nie wykryto. Mam wsumie miesniaka ale on nie przeszkadza w niczym bo jest na zewnatrz i w takim miejscu. Wsumie przyczyn moze byc wiele ale tego sie nie dowiemy.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Z tego co wiem to te badanie robi sie jak cos jest nie tak a umnie jest wszystko ok macica jest wporzadku. Mialam wpuszczany kontrast i nic tam nie wykryto. Mam wsumie miesniaka ale on nie przeszkadza w niczym bo jest na zewnatrz i w takim miejscu. Wsumie przyczyn moze byc wiele ale tego sie nie dowiemy.
    nie chcę nazbyt sie wymądrzać, bo jestem na poczatku drogi, po 2 nieudanych iui, lekarz zlecił mi właśnie histeroskopie, powiedział, ze niby na usg jest ok, ale te badanie moze wykryc rzeczy, których nie widac na usg, czy hsg, dziewczyny na forum też pisały o polipach, tkórych nie było widać, moga byc ponoć zrosty ipt, czekam teraz na @ i będę miała te badanie, jestem bardzo ciekawa jego wyniku

niecierpliwa, agniesia2569, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to badanie jest dokladniejsze ale tu bez przyczyny go nie robia choc jak bede na wizycie to zapytam sie o to.

Mixa lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Mixa, u mnie w klinice tez kazali wykonac przed kwalifikacja do ivf i mimo iz na usg z macica bylo wszystko nk to dzieki histeroskopi wyszlo ze mam dwurozna macice

Mixa, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Wiem ze to badanie jest dokladniejsze ale tu bez przyczyny go nie robia choc jak bede na wizycie to zapytam sie o to.
    pytaj albo nawet zrób na własny koszt, jka juz tyle poświęcasz i przechodzisz

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zgadzam sie z Mixa, u mnie w klinice tez kazali wykonac przed kwalifikacja do ivf i mimo iz na usg z macica bylo wszystko nk to dzieki histeroskopi wyszlo ze mam dwurozna macice
    no właśnie, ja mam nieco stresa przed moim badaniem, prosze los, ze jak nawet bedę coś miała, to zeby to było naprawialne.
    a mozesz mi powiedziec co oznaczała dla Twojego przebiegu inf?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    fedra a powiedz mi prosze - czy ta rysę robi się w określonych przypadkach ze wskazaniem, czy można sobie zażyczyć? to samo z tym klejem- o którym pierwsze słyszę, czy proponuja go czy jak??? w sumie to moze byc pomocne, więc czemu by sie skorzystać.. ja czekam na razie na histeroskopię, ale staram się gromadzić jak najwiecej informacji- tak zwana zasada ograniczonego zaufania ;-)

Niewiem jak to jest dokladnie kokezanka miala ryse po kilku nieudanych inseminacjach i transferach, tak wiec lepiej o to zapytac swojego lekarza ..

Mixa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    strasznie mi przykro Mała :S

dziewczyny, przypomnijcie mi proszę czy na badanie hormonów przy stymulacji mam być naczczo czy nie muszę? jutro mam 8my dzień. jedziemy podglądać czy mi 'jajca' rosną :D

Nie musiz byc na czczo :)

ako99 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala bardzo mi przykro
    Martus kciuki za zarodeczki żeby się dalej pięknie dzieliły
    Aana,arlenka jak u Was??
    Dziś po usg endo 10mm, 15 pęcherzyków bardzo ładnej wielkości+8 jeszcze ale maluchów takich 8-10mm więc nie rokują na dojrzałość, estradiol 5200, jutro kończymy, ostatnie usg, Ovitrell wieczorem i odlatujemy w piątek.Cudownie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:18

Simba, arlenka, kaarolaa, Tosia 1981, Sansivieria, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    no właśnie, ja mam nieco stresa przed moim badaniem, prosze los, ze jak nawet bedę coś miała, to zeby to było naprawialne.
    a mozesz mi powiedziec co oznaczała dla Twojego przebiegu inf?

Niestety moja wada nie jest naprawialna i baardzo rzadka tylko niecale 0,5% kobiet na swiecie to ma a dla lekarzy jest to wiadomosc ze przez ta dwuroznosc macicy moze byc problem z zagniezdzeniem sie zarodka ale jak to powiedzial lekarz beda tez wiedziec gdzie go podac aby zwiekszyc szanse

Mixa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz, to jest informacja mega wazna, zobacze co u mnie wykryja, to dam znać, co,s pewnie jest nie tak, skoro te iui nie wychodzą,,,mój mąż ma super armię, a tu nic...zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Niewiem jak to jest dokladnie kokezanka miala ryse po kilku nieudanych inseminacjach i transferach, tak wiec lepiej o to zapytac swojego lekarza ..
    coś w międzyczasie podczytałam,ale w sumie to zbombarduje lekarza pytaniami, niech się głowi ;-)

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka u mnie ok, pęcherzyki 20-23mm, sporo ich, ale nie dopytywałam już ile dokładnie :) Ostatnio mam tak, że wolę wiedzieć mniej żeby później o tym za dużo nie rozmyślać ;)
    Dziś w każdym razie kończymy, rano był ostatni menopur, wieczorem ovitrelle i kłujemy w czwartek. Trochę się stresik zaczyna :P

malinka1984, kaarolaa, Tosia 1981, Spero, Fedra, MisiaMisia lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Na tym forum jestem pierwszy raz. Do tej pory tylko byłam na forum: inseminacja. Po operacji endometrioza i torbiele wyczekiwałam kiedy odstawię leki żebym mogła zacząć cykle inseminacyjne. Niestety życie napisało inny scenariusz. Zostało mi 7 tabletel visane . Cieszyłam się do wczoraj jak głupia. Wszystko już kupione do inseminacji czeka w gotowości w lodówce, hormony też kupione. w lutym miałam operację i do 20 maja musze brać te tabletki. Dni dosłownie się wlokły :(((( z początkiem maja to już jak na szpilkach siedziałam i czekałam kiedy będzie ten 20 maj. Bardzo się stresowałam ponieważ w zeszłym roku badania meża wykazały tylko 2 % prawidłowych plemników . Większość z wadami w główce. Ale zawsze to coś ... więc tak sobie wyczekiwałam inseminację ... i nagle wczoraj po 20 telefon doktora, że właśnie ma w rękach badanie nasienia męża i tam... nic nie ma!!! :( nie ma już tych 2 % nawet :( powiedział , że jakieś sporadyczne plemniki zdrowe się znalazły ale tylko kilka. Więc powiedział, że trzeba zrezygnowac z inseminacji i natychmiast zabierać się za in vitro bo już nie ma czasu. Przepłakałam całą noc a dziś od rana czytam i szukam informacji oraz obdzwania rózne miejsca. Może wiecie gdzie są miejsca na rządowe in vitro? oraz proszę napiszcie mi wszystkie badania jakie trzeba zrobić przed in vitro. Chcę wszystko przyspieszyć. U lekarza w Poznaniu który będzie nas prowadził mamy wizytę dopiero na 28 maja a ja już bym chociaż z częścią badań chciała pójść. Czekam bardzo na wasze odpowiedzi . Pozdrawiam serdecznie

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mixa :)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło spotkać znajomą :) z forum Inseminacja :) teraz tu się obie spotkałyśmy :) następnym razem spotkamy się na forum o porodach :) zobaczysz :)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blanka, ja na stronie mojej kliniki znalazłam takie cuś
    MSOME-6600, moze sobie o tym poczytaj
    http://www.invimed.pl/kliniki-aktualnosci/msome-6600-klinikach-invimed/
    a invimed ma rządowe in vitro, tylko tzreba spr w jakich miastach

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ