X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aaana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala tak mi przykro :( Ale nie poddawaj sie, moze odpocznij chwilke, ale tylko po to, zeby wrocic z podwojna sila do walki.

To wszystko jest takie niesprawiedliwe, ze musimy tak bardzo walczyc, tak cierpiec dla czegos co inni maja od razu... :(

Ale mam nadzieje, ze kiedys kazda z nas powie, ze bylo warto.
    Sciskam Cie mocno :*

Mixa, Fedra, Tosia 1981, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała przykro kochana :(

ale dziewczyny maja racje, nie teraz to nastepnym razem sie uda...ja w to wierze :) kochana teraz musisz wszystko przemyslec na spokojnie, popytaj lekarza co mogło pojsc nie tak...bedzie dobrze, tule i zaciskam mocno kciuki...

Mixa, MisiaMisia, Fedra, mala29_, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ściskam mooocno :)
    Miałam mieć wczoraj tel z kliniki ... i nic, także czekamy kolejny miesiąc na decyzję, bo raczej mi się nie wydaje że do jutra zadzwonią, skoro jakiekolwiek odpowiedzi uzyskują w poniedziałki...

mala29_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa ja cały czas trzymam kciuki zeby w koncu sie odezwali z dobrymi wiadomosciami :) bedzie dobrze, ja to czuje :) buziaki

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie po tel dzwoniłam do embriologa..Dwie były puste czyli zostało 10 przy czym jeszcze dwie odpadły więc zakłuli 8 z czego narazie mamy czwóreczkę które na obecną chwilę są bardzo bardzo dobre :) Mam nadzieję że już tak zostanie

kaarolaa, Fedra, Spero, aaana, Tosia 1981, Moniaa, arlenka, mala29_, MisiaMisia, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec trzymam kciuki za 4 i za te pozostałe 4, ktore moga byc ciut leniwe ale sie rusza :) super

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia super wynik! Trzymam kciuki ;)

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej dziewczynki widze ze duzo sie dzieje, za kazda mocno trzymam kciuki zebyscie ba koniec zobaczyly upragnione dwie kreseczki :)
    Niestety mi nie dane bylo zobaczyc. Testem tylko potwierdzilam moje obawy, wyszedl negatywny. :( Jednak ta krew byla zlym oznakiem, sama juz niewiem co jest nie tak dlaczego nawet z dwoma nic nie wyszlo :( . Niby mam jeszcze jedna probe ale musisla bym zaczynac od samego poczatku.... musze sie zastanowic czy mam jeszcze sily na walke i rozczarowania. :(

Mała tak mi przykro :*

ale jeśli mogę coś podpowiedzieć może powinnaś skorzystać z takiego kleju co mocuje zarodek w macicy lub z możliwości zrobienia na macicy rysy w którą to wkładaja taki zarodek... nie wiem czy to u Was w Angli jest możliwe ale moze zapytaj bo może w tym własnie jest problem w zagnieżdzeniu...

niecierpliwa, Mixa, mala29_ lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała przykro mi bardzo :( hm...a miałaś histeroskopie?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia jak możesz to przyjmij mnie do znajomych, wysłałam Ci zaproszenie:)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra a mozesz cos wiecej powiedziec na temat tego kleju mocujacego zarodek w macicy?? Jaki to koszt i czy mozna to zastosowac doplacajac przy refundacji??

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko tyle ze rysa kosztuje 400zl a ile klej to nie wiem...
    Ryse mozesz sobie dobrac i doplacic a klej to wiem ze w jednej klinice kolezanka ma dostac za free bo oddala czesc jajek do adopcji...
    Ale najlepiej o to pytac w swojej klinice

niecierpliwa, Mixa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak pytanie z innej beczki czy zastanawialyscie sie moze nad tym czy jesli uda Wam sie in vitro powiecie swoim dzieciom o metodzie jaka zostaly poczete?? Bo tak ostatnio sie nad tym zastanawialam i sama nie wiem jak bym postapila, a pewnie wiele z Was tez rozwazalo ta kwestie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojemu napewno powiem, niech wie skad sie wzieło...od małego bede je uswiadamiała...

niecierpliwa, Mixa, Spero, Fedra, Tosia 1981, martusia1986 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kaarola zastanawiam sie czy wlasnie od malego bo maluch tego z pewnoscia nie zrozumie, a byc moze potraktuje to jako pewnego rodzaju odmiennosc, no ale kazda z nas podchodzi do tej kwesti indywidualnie :)

Karola a jak Twoja rodzina wiedza juz??

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie, dzisiaj znow plamie i jak juz jestem gotowa powiedziec cos sie dzieje...zaczekam jeszcze 2 tyg minimum....w poniedziałek mam wizyte u gina i zobaczymy co mi powie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Wiem tylko tyle ze rysa kosztuje 400zl a ile klej to nie wiem...
    Ryse mozesz sobie dobrac i doplacic a klej to wiem ze w jednej klinice kolezanka ma dostac za free bo oddala czesc jajek do adopcji...
    Ale najlepiej o to pytac w swojej klinice
    fedra a powiedz mi prosze - czy ta rysę robi się w określonych przypadkach ze wskazaniem, czy można sobie zażyczyć? to samo z tym klejem- o którym pierwsze słyszę, czy proponuja go czy jak??? w sumie to moze byc pomocne, więc czemu by sie skorzystać.. ja czekam na razie na histeroskopię, ale staram się gromadzić jak najwiecej informacji- tak zwana zasada ograniczonego zaufania ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 17:16

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Mam jeszcze jedna probe wuec pewnie z niej skorzystam. Obiecalam sobie ze zrobie wszystko co mozliwe i przejde najgorsze tortury jesli ma mnie zblizyc do malenstwa. Jutro zadzwonie do lekarki i dowiem sie moze co dalej. Dziekuje Fedrus za informacje odnosnie kleju i tych rys zapytam sie na nastepnej wizycie o to.
    agniesia2569 jajowody mialam sprawdzane i 6 miesiecy na clo tez bylam wiec jedyna metoda dla nas IVF jest.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • jeju Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała trzymaj się dzielnie....<3

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie mi przykro Mała :S

dziewczyny, przypomnijcie mi proszę czy na badanie hormonów przy stymulacji mam być naczczo czy nie muszę? jutro mam 8my dzień. jedziemy podglądać czy mi 'jajca' rosną :D

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ