X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aaana Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala tak mi przykro :( Ale nie poddawaj sie, moze odpocznij chwilke, ale tylko po to, zeby wrocic z podwojna sila do walki.

To wszystko jest takie niesprawiedliwe, ze musimy tak bardzo walczyc, tak cierpiec dla czegos co inni maja od razu... :(

Ale mam nadzieje, ze kiedys kazda z nas powie, ze bylo warto.
    Sciskam Cie mocno :*

Mixa, Fedra, Tosia 1981, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała przykro kochana :(

ale dziewczyny maja racje, nie teraz to nastepnym razem sie uda...ja w to wierze :) kochana teraz musisz wszystko przemyslec na spokojnie, popytaj lekarza co mogło pojsc nie tak...bedzie dobrze, tule i zaciskam mocno kciuki...

Mixa, MisiaMisia, Fedra, mala29_, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ściskam mooocno :)
    Miałam mieć wczoraj tel z kliniki ... i nic, także czekamy kolejny miesiąc na decyzję, bo raczej mi się nie wydaje że do jutra zadzwonią, skoro jakiekolwiek odpowiedzi uzyskują w poniedziałki...

mala29_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa ja cały czas trzymam kciuki zeby w koncu sie odezwali z dobrymi wiadomosciami :) bedzie dobrze, ja to czuje :) buziaki

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie po tel dzwoniłam do embriologa..Dwie były puste czyli zostało 10 przy czym jeszcze dwie odpadły więc zakłuli 8 z czego narazie mamy czwóreczkę które na obecną chwilę są bardzo bardzo dobre :) Mam nadzieję że już tak zostanie

kaarolaa, Fedra, Spero, aaana, Tosia 1981, Moniaa, arlenka, mala29_, MisiaMisia, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec trzymam kciuki za 4 i za te pozostałe 4, ktore moga byc ciut leniwe ale sie rusza :) super

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia super wynik! Trzymam kciuki ;)

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej dziewczynki widze ze duzo sie dzieje, za kazda mocno trzymam kciuki zebyscie ba koniec zobaczyly upragnione dwie kreseczki :)
    Niestety mi nie dane bylo zobaczyc. Testem tylko potwierdzilam moje obawy, wyszedl negatywny. :( Jednak ta krew byla zlym oznakiem, sama juz niewiem co jest nie tak dlaczego nawet z dwoma nic nie wyszlo :( . Niby mam jeszcze jedna probe ale musisla bym zaczynac od samego poczatku.... musze sie zastanowic czy mam jeszcze sily na walke i rozczarowania. :(

Mała tak mi przykro :*

ale jeśli mogę coś podpowiedzieć może powinnaś skorzystać z takiego kleju co mocuje zarodek w macicy lub z możliwości zrobienia na macicy rysy w którą to wkładaja taki zarodek... nie wiem czy to u Was w Angli jest możliwe ale moze zapytaj bo może w tym własnie jest problem w zagnieżdzeniu...

niecierpliwa, Mixa, mala29_ lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała przykro mi bardzo :( hm...a miałaś histeroskopie?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia jak możesz to przyjmij mnie do znajomych, wysłałam Ci zaproszenie:)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra a mozesz cos wiecej powiedziec na temat tego kleju mocujacego zarodek w macicy?? Jaki to koszt i czy mozna to zastosowac doplacajac przy refundacji??

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko tyle ze rysa kosztuje 400zl a ile klej to nie wiem...
    Ryse mozesz sobie dobrac i doplacic a klej to wiem ze w jednej klinice kolezanka ma dostac za free bo oddala czesc jajek do adopcji...
    Ale najlepiej o to pytac w swojej klinice

niecierpliwa, Mixa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak pytanie z innej beczki czy zastanawialyscie sie moze nad tym czy jesli uda Wam sie in vitro powiecie swoim dzieciom o metodzie jaka zostaly poczete?? Bo tak ostatnio sie nad tym zastanawialam i sama nie wiem jak bym postapila, a pewnie wiele z Was tez rozwazalo ta kwestie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojemu napewno powiem, niech wie skad sie wzieło...od małego bede je uswiadamiała...

niecierpliwa, Mixa, Spero, Fedra, Tosia 1981, martusia1986 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kaarola zastanawiam sie czy wlasnie od malego bo maluch tego z pewnoscia nie zrozumie, a byc moze potraktuje to jako pewnego rodzaju odmiennosc, no ale kazda z nas podchodzi do tej kwesti indywidualnie :)

Karola a jak Twoja rodzina wiedza juz??

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie, dzisiaj znow plamie i jak juz jestem gotowa powiedziec cos sie dzieje...zaczekam jeszcze 2 tyg minimum....w poniedziałek mam wizyte u gina i zobaczymy co mi powie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Wiem tylko tyle ze rysa kosztuje 400zl a ile klej to nie wiem...
    Ryse mozesz sobie dobrac i doplacic a klej to wiem ze w jednej klinice kolezanka ma dostac za free bo oddala czesc jajek do adopcji...
    Ale najlepiej o to pytac w swojej klinice
    fedra a powiedz mi prosze - czy ta rysę robi się w określonych przypadkach ze wskazaniem, czy można sobie zażyczyć? to samo z tym klejem- o którym pierwsze słyszę, czy proponuja go czy jak??? w sumie to moze byc pomocne, więc czemu by sie skorzystać.. ja czekam na razie na histeroskopię, ale staram się gromadzić jak najwiecej informacji- tak zwana zasada ograniczonego zaufania ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 17:16

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Mam jeszcze jedna probe wuec pewnie z niej skorzystam. Obiecalam sobie ze zrobie wszystko co mozliwe i przejde najgorsze tortury jesli ma mnie zblizyc do malenstwa. Jutro zadzwonie do lekarki i dowiem sie moze co dalej. Dziekuje Fedrus za informacje odnosnie kleju i tych rys zapytam sie na nastepnej wizycie o to.
    agniesia2569 jajowody mialam sprawdzane i 6 miesiecy na clo tez bylam wiec jedyna metoda dla nas IVF jest.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • jeju Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała trzymaj się dzielnie....<3

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie mi przykro Mała :S

dziewczyny, przypomnijcie mi proszę czy na badanie hormonów przy stymulacji mam być naczczo czy nie muszę? jutro mam 8my dzień. jedziemy podglądać czy mi 'jajca' rosną :D

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ