Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:29

Inska, triss, Mimbla, Moniaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tez nie bardzo wierzę, choć słyszę nieraz o naturalnych cudach sama znam kobitkę która poddała sie po którymś in vitro i adoptowała super chłopca. a niespełna 6 m-cy po adopcji zaszła naturalnie... dziwne co ale prawdziwe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava,,, ja nowa na tym forum. ale obrazek mówi, że jesteś w ciaży tak?

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syliwa kciuki zaciśnięte od samego rana.

Mnie nie powiem co strzela, bo poszłam wczoraj ne betę (drugą, po 48h) i coś im się w labi popsuło czy coś, i wyników do tej pory nie ma- niech to szlag!

Kava, ja też nie wierzę, więc teksty ze strony rodziny czy przyjaciół pod tytułem "przestan o tym myśleć, to zajdziesz" doprawadzały mnie do istnego szału! To tak, jakby choremu na raka powiedzieć, przestań o nim myśleć, to przejdzie, nosz kurcze!

mysza89, Eliz, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Syliwa kciuki zaciśnięte od samego rana.

Mnie nie powiem co strzela, bo poszłam wczoraj ne betę (drugą, po 48h) i coś im się w labi popsuło czy coś, i wyników do tej pory nie ma- niech to szlag!

Kava, ja też nie wierzę, więc teksty ze strony rodziny czy przyjaciół pod tytułem "przestan o tym myśleć, to zajdziesz" doprawadzały mnie do istnego szału! To tak, jakby choremu na raka powiedzieć, przestań o nim myśleć, to przejdzie, nosz kurcze!
    albo słowa masz jeszcze czas przyjdze w swoim czasie przestań latac po lekarzach a zajdziesz sama :/

Karolina1111, Kava lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko mam do Ciebie pytanie, moge na priv?

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i tekst "wszystko w swoim czasie", "nic na siłę".... I zależy od humoru, albo mam ochotę gryźć ze złości, albo płakać...

mysza89, Inska, Kava lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Tak i tekst "wszystko w swoim czasie", "nic na siłę".... I zależy od humoru, albo mam ochotę gryźć ze złości, albo płakać...
    a najgorsze jest to ,że mówi to najczęściej "rodzina" która jak szalona cieszy się z ciąż w rodzinie u innych a do Ciebie kieruje takie zdania :(

Inska, Karolina1111, Kava lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ...a wyjaśnisz mi co oznacza Twój stan ? 25.09.15 - transfer 4A ???
    przepraszam , pewnie głupie pytanie ale ja dopiero na poczatku drogi

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obawiam się, że u mnie nic z tego nie będzie... :( do wczoraj kreska pięknie ciemniała... dziś z porannego moczu kreska jaśniejsza niż wczoraj z drugiego moczu.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:54

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Karolina ...a wyjaśnisz mi co oznacza Twój stan ? 25.09.15 - transfer 4A ???
    przepraszam , pewnie głupie pytanie ale ja dopiero na poczatku drogi
    Nie ma problemu, miałam pierwszy transfer zarodka po stymulacji, niestety nie udany, teraz przygotowuje się do transferu crio, czyli mrożonego zarodka :-) 4A to oznaczenie klasy zarodka, ale na tym się nie znam zupełnie bo też jestem w miarę nowa w tym temacie, ale dziewczyny tu są specjalistkami, więc pewnie któraś może szczegółowo o tym opowiedzieć ;-)

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te teskty świadczą właśnie o braku szerszej rozmowy o niepłodności w Polsce. Że ciągle niepłodność traktuje się jako "coś", ale nie jako chorobę a to do jasnej cholery chorbą jest! (zawsze polecam ludziom poczytać, co Światowa Organizacja Zdrowia ma na ten temat do powiedzenia, a wg. nich jest to "disease" tak jak rak czy cukrzyca! http://www.who.int/reproductivehealth/topics/infertility/definitions/en/
    Wrrr, wiem, że Wam tego mówić nie trzeba, ale emocje zawsze biorą nade mną górę, kiedy wchodzę na ten temat.
    Albo ostatnio, chrzestna mi opowiadała, która jest nauczycielką, że rozmawiała z pielęgniarką w szkole i zeszło na invitro (ja już byłam w trakcie leczenia więc chrzestna mocno w temacie).
    Pielęgniarka mówi, że jej córka nie może coś zajść w ciążę. Więc chrzestna mówi, to może niech pomyślą o in vitro, niech pojadą na konsultację do specjalistów itd. Na co pielęgniarka, że co?! że z in vitro! Przecież ona ma sąsiadkę, która ma synka 7 letniego i wie Pani jak to widać?! Chrzestna mówi, że prawie ją uderzyła, po tym jak pielęgniarka zaczęła mówić, że dzieciak jest "inny", że inaczej się zachowuje itd - no nóż się w kieszeni otwiera! Co za ciemnota! Ech....

Kava, Konwalia, kotkapc, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... Kreska nic nie mowi, zobacz jak u mnie bylo... Jesli beta bedzie przyrastac dobrze to juz nie powtarzaj, a ciesz sie tym stanem I czekaj na wizyte, szkoda stresow...

Inska lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    obawiam się, że u mnie nic z tego nie będzie... :( do wczoraj kreska pięknie ciemniała... dziś z porannego moczu kreska jaśniejsza niż wczoraj z drugiego moczu.....

Sylwia, to może być wina testu, może jakis stary...proszę się nie wkręcać bo pamiętaj, że ten Twój bicz ma dwa końce Kochana! <3 Czekaj do kolejnej bety!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    a najgorsze jest to ,że mówi to najczęściej "rodzina" która jak szalona cieszy się z ciąż w rodzinie u innych a do Ciebie kieruje takie zdania :(
    U mnie w tym roku dwa maluchy, więc ciągle słucham o chrzcinach itp., a niedługo święta, ja mam jeszcze niestety urodziny i nie wiem jak przeżyć kolejne życzenia tego typu :-/
    Z drugiej strony staram się być wyrozumiała bo to nie wina tych ludzi, czasem nie wiedzą co powiedzieć, pewnie chcą dobrze, ale nikt nie jest w stanie postawić się z naszej sytuacji... niestety.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko że agi ja robię ciągle tej samej firmy...do 14-15 zniose jajko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:01

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to dxiekuję. To jest duża szansa u Ciebie :) czyli u ciebie po punkcji powstało kilka zarodków i jeden był transferowana i zostało 5 tak? To te śnieżynki ????

Karolina1111 lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Sylwia bo jak za chwilę Cię trzasne to popamietasz raz na zawsze nie sugeruj się kreską na teście wiesz dobrze że to o niczym nie świadczy głowa do góry i na betę a te sikance już zostaw w spokoju

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, a Tobie naprawdę wspolczuje z tym czekaniem... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:01

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wiesz jak to jest z testami oszustami, malo mu barwnika dali i tyle :) czekamy na betę i mocno wierzymy ze będzie piękna :)

Antonelka trzeba się wypłakac to bardzo pomaga. Jesteś mega silna.

Mimbla i anatolka dziękuję wam za info na jego temat. Nie mam jak juz zmienić wizyty bo o godz która mi pasuje tylko on mógł mnie przyjąć, na szczęście to tylko usg po gonapeptylu pójdę do niego pierwszy i ostatni raz. Poczytałam opinie napewno Nie pozwolę żeby robil mi transfer.

Mimbla lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 2383 2384 2385 2386 2387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ