X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:29

Inska, triss, Mimbla, Moniaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tez nie bardzo wierzę, choć słyszę nieraz o naturalnych cudach sama znam kobitkę która poddała sie po którymś in vitro i adoptowała super chłopca. a niespełna 6 m-cy po adopcji zaszła naturalnie... dziwne co ale prawdziwe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava,,, ja nowa na tym forum. ale obrazek mówi, że jesteś w ciaży tak?

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syliwa kciuki zaciśnięte od samego rana.

Mnie nie powiem co strzela, bo poszłam wczoraj ne betę (drugą, po 48h) i coś im się w labi popsuło czy coś, i wyników do tej pory nie ma- niech to szlag!

Kava, ja też nie wierzę, więc teksty ze strony rodziny czy przyjaciół pod tytułem "przestan o tym myśleć, to zajdziesz" doprawadzały mnie do istnego szału! To tak, jakby choremu na raka powiedzieć, przestań o nim myśleć, to przejdzie, nosz kurcze!

mysza89, Eliz, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Syliwa kciuki zaciśnięte od samego rana.

Mnie nie powiem co strzela, bo poszłam wczoraj ne betę (drugą, po 48h) i coś im się w labi popsuło czy coś, i wyników do tej pory nie ma- niech to szlag!

Kava, ja też nie wierzę, więc teksty ze strony rodziny czy przyjaciół pod tytułem "przestan o tym myśleć, to zajdziesz" doprawadzały mnie do istnego szału! To tak, jakby choremu na raka powiedzieć, przestań o nim myśleć, to przejdzie, nosz kurcze!
    albo słowa masz jeszcze czas przyjdze w swoim czasie przestań latac po lekarzach a zajdziesz sama :/

Karolina1111, Kava lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko mam do Ciebie pytanie, moge na priv?

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i tekst "wszystko w swoim czasie", "nic na siłę".... I zależy od humoru, albo mam ochotę gryźć ze złości, albo płakać...

mysza89, Inska, Kava lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Tak i tekst "wszystko w swoim czasie", "nic na siłę".... I zależy od humoru, albo mam ochotę gryźć ze złości, albo płakać...
    a najgorsze jest to ,że mówi to najczęściej "rodzina" która jak szalona cieszy się z ciąż w rodzinie u innych a do Ciebie kieruje takie zdania :(

Inska, Karolina1111, Kava lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ...a wyjaśnisz mi co oznacza Twój stan ? 25.09.15 - transfer 4A ???
    przepraszam , pewnie głupie pytanie ale ja dopiero na poczatku drogi

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obawiam się, że u mnie nic z tego nie będzie... :( do wczoraj kreska pięknie ciemniała... dziś z porannego moczu kreska jaśniejsza niż wczoraj z drugiego moczu.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:54

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Karolina ...a wyjaśnisz mi co oznacza Twój stan ? 25.09.15 - transfer 4A ???
    przepraszam , pewnie głupie pytanie ale ja dopiero na poczatku drogi
    Nie ma problemu, miałam pierwszy transfer zarodka po stymulacji, niestety nie udany, teraz przygotowuje się do transferu crio, czyli mrożonego zarodka :-) 4A to oznaczenie klasy zarodka, ale na tym się nie znam zupełnie bo też jestem w miarę nowa w tym temacie, ale dziewczyny tu są specjalistkami, więc pewnie któraś może szczegółowo o tym opowiedzieć ;-)

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te teskty świadczą właśnie o braku szerszej rozmowy o niepłodności w Polsce. Że ciągle niepłodność traktuje się jako "coś", ale nie jako chorobę a to do jasnej cholery chorbą jest! (zawsze polecam ludziom poczytać, co Światowa Organizacja Zdrowia ma na ten temat do powiedzenia, a wg. nich jest to "disease" tak jak rak czy cukrzyca! http://www.who.int/reproductivehealth/topics/infertility/definitions/en/
    Wrrr, wiem, że Wam tego mówić nie trzeba, ale emocje zawsze biorą nade mną górę, kiedy wchodzę na ten temat.
    Albo ostatnio, chrzestna mi opowiadała, która jest nauczycielką, że rozmawiała z pielęgniarką w szkole i zeszło na invitro (ja już byłam w trakcie leczenia więc chrzestna mocno w temacie).
    Pielęgniarka mówi, że jej córka nie może coś zajść w ciążę. Więc chrzestna mówi, to może niech pomyślą o in vitro, niech pojadą na konsultację do specjalistów itd. Na co pielęgniarka, że co?! że z in vitro! Przecież ona ma sąsiadkę, która ma synka 7 letniego i wie Pani jak to widać?! Chrzestna mówi, że prawie ją uderzyła, po tym jak pielęgniarka zaczęła mówić, że dzieciak jest "inny", że inaczej się zachowuje itd - no nóż się w kieszeni otwiera! Co za ciemnota! Ech....

Kava, Konwalia, kotkapc, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... Kreska nic nie mowi, zobacz jak u mnie bylo... Jesli beta bedzie przyrastac dobrze to juz nie powtarzaj, a ciesz sie tym stanem I czekaj na wizyte, szkoda stresow...

Inska lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    obawiam się, że u mnie nic z tego nie będzie... :( do wczoraj kreska pięknie ciemniała... dziś z porannego moczu kreska jaśniejsza niż wczoraj z drugiego moczu.....

Sylwia, to może być wina testu, może jakis stary...proszę się nie wkręcać bo pamiętaj, że ten Twój bicz ma dwa końce Kochana! <3 Czekaj do kolejnej bety!

Libra lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    a najgorsze jest to ,że mówi to najczęściej "rodzina" która jak szalona cieszy się z ciąż w rodzinie u innych a do Ciebie kieruje takie zdania :(
    U mnie w tym roku dwa maluchy, więc ciągle słucham o chrzcinach itp., a niedługo święta, ja mam jeszcze niestety urodziny i nie wiem jak przeżyć kolejne życzenia tego typu :-/
    Z drugiej strony staram się być wyrozumiała bo to nie wina tych ludzi, czasem nie wiedzą co powiedzieć, pewnie chcą dobrze, ale nikt nie jest w stanie postawić się z naszej sytuacji... niestety.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko że agi ja robię ciągle tej samej firmy...do 14-15 zniose jajko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:01

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to dxiekuję. To jest duża szansa u Ciebie :) czyli u ciebie po punkcji powstało kilka zarodków i jeden był transferowana i zostało 5 tak? To te śnieżynki ????

Karolina1111 lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Sylwia bo jak za chwilę Cię trzasne to popamietasz raz na zawsze nie sugeruj się kreską na teście wiesz dobrze że to o niczym nie świadczy głowa do góry i na betę a te sikance już zostaw w spokoju

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, a Tobie naprawdę wspolczuje z tym czekaniem... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:01

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wiesz jak to jest z testami oszustami, malo mu barwnika dali i tyle :) czekamy na betę i mocno wierzymy ze będzie piękna :)

Antonelka trzeba się wypłakac to bardzo pomaga. Jesteś mega silna.

Mimbla i anatolka dziękuję wam za info na jego temat. Nie mam jak juz zmienić wizyty bo o godz która mi pasuje tylko on mógł mnie przyjąć, na szczęście to tylko usg po gonapeptylu pójdę do niego pierwszy i ostatni raz. Poczytałam opinie napewno Nie pozwolę żeby robil mi transfer.

Mimbla lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 2383 2384 2385 2386 2387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ