IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Syliwa kciuki zaciśnięte od samego rana.
Mnie nie powiem co strzela, bo poszłam wczoraj ne betę (drugą, po 48h) i coś im się w labi popsuło czy coś, i wyników do tej pory nie ma- niech to szlag!
Kava, ja też nie wierzę, więc teksty ze strony rodziny czy przyjaciół pod tytułem "przestan o tym myśleć, to zajdziesz" doprawadzały mnie do istnego szału! To tak, jakby choremu na raka powiedzieć, przestań o nim myśleć, to przejdzie, nosz kurcze!mysza89, Eliz, Kava lubią tę wiadomość
-
Inska wrote:Syliwa kciuki zaciśnięte od samego rana.
Mnie nie powiem co strzela, bo poszłam wczoraj ne betę (drugą, po 48h) i coś im się w labi popsuło czy coś, i wyników do tej pory nie ma- niech to szlag!
Kava, ja też nie wierzę, więc teksty ze strony rodziny czy przyjaciół pod tytułem "przestan o tym myśleć, to zajdziesz" doprawadzały mnie do istnego szału! To tak, jakby choremu na raka powiedzieć, przestań o nim myśleć, to przejdzie, nosz kurcze!Karolina1111, Kava lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Karolina1111 wrote:Tak i tekst "wszystko w swoim czasie", "nic na siłę".... I zależy od humoru, albo mam ochotę gryźć ze złości, albo płakać...
Inska, Karolina1111, Kava lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zapominajka wrote:Karolina ...a wyjaśnisz mi co oznacza Twój stan ? 25.09.15 - transfer 4A ???
przepraszam , pewnie głupie pytanie ale ja dopiero na poczatku drogi4A to oznaczenie klasy zarodka, ale na tym się nie znam zupełnie bo też jestem w miarę nowa w tym temacie, ale dziewczyny tu są specjalistkami, więc pewnie któraś może szczegółowo o tym opowiedzieć
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Dla mnie te teskty świadczą właśnie o braku szerszej rozmowy o niepłodności w Polsce. Że ciągle niepłodność traktuje się jako "coś", ale nie jako chorobę a to do jasnej cholery chorbą jest! (zawsze polecam ludziom poczytać, co Światowa Organizacja Zdrowia ma na ten temat do powiedzenia, a wg. nich jest to "disease" tak jak rak czy cukrzyca! http://www.who.int/reproductivehealth/topics/infertility/definitions/en/
Wrrr, wiem, że Wam tego mówić nie trzeba, ale emocje zawsze biorą nade mną górę, kiedy wchodzę na ten temat.
Albo ostatnio, chrzestna mi opowiadała, która jest nauczycielką, że rozmawiała z pielęgniarką w szkole i zeszło na invitro (ja już byłam w trakcie leczenia więc chrzestna mocno w temacie).
Pielęgniarka mówi, że jej córka nie może coś zajść w ciążę. Więc chrzestna mówi, to może niech pomyślą o in vitro, niech pojadą na konsultację do specjalistów itd. Na co pielęgniarka, że co?! że z in vitro! Przecież ona ma sąsiadkę, która ma synka 7 letniego i wie Pani jak to widać?! Chrzestna mówi, że prawie ją uderzyła, po tym jak pielęgniarka zaczęła mówić, że dzieciak jest "inny", że inaczej się zachowuje itd - no nóż się w kieszeni otwiera! Co za ciemnota! Ech....Kava, Konwalia, kotkapc, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
Sylwia... Kreska nic nie mowi, zobacz jak u mnie bylo... Jesli beta bedzie przyrastac dobrze to juz nie powtarzaj, a ciesz sie tym stanem I czekaj na wizyte, szkoda stresow...
Inska lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
sylwiaśta159 wrote:obawiam się, że u mnie nic z tego nie będzie...
do wczoraj kreska pięknie ciemniała... dziś z porannego moczu kreska jaśniejsza niż wczoraj z drugiego moczu.....
Sylwia, to może być wina testu, może jakis stary...proszę się nie wkręcać bo pamiętaj, że ten Twój bicz ma dwa końce Kochana!Czekaj do kolejnej bety!
Libra lubi tę wiadomość
-
mysza89 wrote:a najgorsze jest to ,że mówi to najczęściej "rodzina" która jak szalona cieszy się z ciąż w rodzinie u innych a do Ciebie kieruje takie zdania
Z drugiej strony staram się być wyrozumiała bo to nie wina tych ludzi, czasem nie wiedzą co powiedzieć, pewnie chcą dobrze, ale nikt nie jest w stanie postawić się z naszej sytuacji... niestety.Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:obawiam się, że u mnie nic z tego nie będzie...
do wczoraj kreska pięknie ciemniała... dziś z porannego moczu kreska jaśniejsza niż wczoraj z drugiego moczu.....
-
Sylwia wiesz jak to jest z testami oszustami, malo mu barwnika dali i tyle
czekamy na betę i mocno wierzymy ze będzie piękna
Antonelka trzeba się wypłakac to bardzo pomaga. Jesteś mega silna.
Mimbla i anatolka dziękuję wam za info na jego temat. Nie mam jak juz zmienić wizyty bo o godz która mi pasuje tylko on mógł mnie przyjąć, na szczęście to tylko usg po gonapeptylu pójdę do niego pierwszy i ostatni raz. Poczytałam opinie napewno Nie pozwolę żeby robil mi transfer.Mimbla lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306