X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    masz już wypowiedzenie?

Nie mam jeszcze bo ona do mnie zadzwoniła dziś po godz 10, powiedziała że dziękuje mi za współpracę i żebym przyszła odebrać wypowiedzenie i posprzątać swoje stanowisko pracy. Ja jej odpowiedziałam że się źle czuje i nie zamierzam przychodzić, a wypowiedzenie jeśli ma ochote niech mi przywiezie bądź wyśle pocztą.
    Nie no bez jaj, mam przyjść i posprzątać swoje biurko ? Nawet by się już nie ośmieszała.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    No własnie tez nie bardzo wierzę, choć słyszę nieraz o naturalnych cudach sama znam kobitkę która poddała sie po którymś in vitro i adoptowała super chłopca. a niespełna 6 m-cy po adopcji zaszła naturalnie... dziwne co ale prawdziwe...

To jest miejska legenda tak jak czarna Wołga ;-)

Moniaa, Mimbla, Anuszka, Kava, lipa, Libra lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka to różnie. Ja jestem przed 30-tką i nie mam innych wskazań do podania 2 zarodków, ale mogłam wziąć. Więc to zależy też od lekarza/kliniki.

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja ma 35 lat. i myślałam żebede miała wspływa ile zarodków trafi do brzuszka???:( Choc to nie jst łatwa decyzja , ja słyszę...

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze ja juz po obchodzie i badaniach. Zachowanie mojej bety dla lekarzy jest dziwne - sporo od wczoraj przyrosla wiec jutro zabieg bo dzisiaj juz jadlam. Beda starali sie zostawic jajowod (chociaz sa rozne opinie i dr N nie jest tego zwolennikiem) no ale zawsze zdaze wyciac jak urodze dziecko. Uprzedzili, ze jak bedzie zle wygladal to go. Metotrekstau na szczescie nie rekomenduja u mnie.
    Tego teraz nikt mi nie potwierdzi ale zachowanie mojej bety (wzrosty, spadki teraz znowu wzorsty w tych wartosciach) moga swiadczyc, ze byla to ciaza blizniacza.

A ciekawostka taka, ze u mnie w szpitalu kreca M jak Milosc - takie atrakcje mam.

A no i jeszcze taka ciekawostka, ze Pani, ktora lezy ze mna na sali jest zwolenniczka in vitro ma wnuczka z in vitro. I sama z siebie zaczela mowic zebym sie nie martwila bo zawsze jest jakies wyjscie - no i wychylila sie z in vitro.
    A lekarze tutaj sami wskazuja to jako metode wiec chyba tutaj przy porodach nie ma glupiego zdziwnienia jak to czasami sie zdarza .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:44

V., Fedra, gosia81 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7dpt beta 13,83
    9 dpt po 47h beta 46,50

Troche odetchnelam...

Tilka, veronica, Mimi86, mia6, Inska, Agi83, Antonelka, Eliz, Asiula86, V., mysza89, Karolina1111, Moniaa, Mimbla, justa1234, myszaaa, Anuszka, Requiem, Kava, pabelka88, Marcia89, Konwalia, lipa, elcia_aa, shooa, muszynka, Fedra, gosia81, sylvuś, gocha04, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój gin powiedział ze niestety ale po zmianie ustawy nie można dawać 2 przed 35 rokiem wiec dostane tylko jeden jakby co. Zapominajka jestemy na podobnym etapie z tym ze ja gonapeptyl zaczynam od wtorku potem menopur i puregon :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka....trzymaj sie tam!!!
    Ile osób widzę, tyle opini... ale postanowili jak najlepiej dla Ciebie...

• veronica Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    a ja dziś dowiedziałam się że zostaję bezrobotna, moja szefowa zadzwoniła do mnie i powiedziała że bardzo jej przykro ale ogłasza upadłość no i musi mi podziękować, a ja do niej że przecież ja w ciąży jestem, ona na to że to już nie jej problem, no i nie mam czego żałować bo wracając z macierzyńskiego i tak by mi podziękowała bo ona nie toleruje matek w swojej firmie... myślałam że mogę coś ominąć, zadzwoniłam do koleżanki która kończy studia prawnicze no i wychodzi na to że nic nie zrobię, jeśli ogłasza się upadłość firmy to nawet ochrona mi nic nie daje. dupa blada :/

fakt przy upadłości jest lipa ale dostałaś wypowiedzenie ? jedyna rada nie odbierać (po dwukrotnym awizowaniu będzie tzw. fikcja doręczenia tak jakbyś je dostała i od tego momentu biegnie okres wypowiedzenia) ewentualnie odebrać 2 awizo w ostatnim dniu na poczcie wtedy maksymalnie przedłużysz czas otrzymywania pieniędzy z L4. Jak chodzisz do pracy to uciekaj na L4, żeby Ci wypowiedzenia nie wcisnęli. Przy upadłości mogą Ci na L4 wysłać do domu. Świadectwo Ci tylko potrzebne ale sobie je potem odbierzesz.

gosia81 lubi tę wiadomość

0ea12714dc.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Nie mam jeszcze bo ona do mnie zadzwoniła dziś po godz 10, powiedziała że dziękuje mi za współpracę i żebym przyszła odebrać wypowiedzenie i posprzątać swoje stanowisko pracy. Ja jej odpowiedziałam że się źle czuje i nie zamierzam przychodzić, a wypowiedzenie jeśli ma ochote niech mi przywiezie bądź wyśle pocztą.
    Nie no bez jaj, mam przyjść i posprzątać swoje biurko ? Nawet by się już nie ośmieszała.

dopilnuj koniecznie zeby na wypowiedzeniu było napisane że powodem rozwiązania stosunku pracy jest upadłośc/ likwiadacja zakładu pracy! to bardzo ważne, bez tego nie dostaniesz zasiłku.
    Ja bym mimo wszystko poszła po to wypowiedzenie osobiście, zeby dopilnować czy jest poprawnie wystawione. Jesli zakład nie ma jeszcze ogłoszonej upadłości to nie mogą Cię zwolnić. Jak byś potrzebowała pomocy to napisz na priv

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia widzisz ładnie rośnie :) ciesze się.
    Antonelka fajnie ze trafiłaś na taką babeczke a nie jakiegoś babsztyla pis-owca

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• triss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    dziewczyny ja ma 35 lat. i myślałam żebede miała wspływa ile zarodków trafi do brzuszka???:( Choc to nie jst łatwa decyzja , ja słyszę...

no nikt Cie nie zmusi zebys dostała 2, jesli nie jestes przekonana ;)

zapominajka lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, ciesze się, że masz przynajmniej dobre towarzystwo. Trzymaj się Kochana!

Sylwia, no pięknie! Gratuluję! :) Kiedy wybierasz się na wizytę?

Agi83, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    no nikt Cie nie zmusi zebys dostała 2, jesli nie jestes przekonana ;)
    Hmmm, Chyba ze pomroza tak jak u nas po 2?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:56

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - widzisz! piękny przyrost :)

Tilka - kciuki zaciśnięte :)

Aga - fajnie, że się pozbierałaś :) Trzymam kciuki za dalszą walkę :)

Karolina - no to czekam na wieści o terminie transferu :) Podczytuje Was codziennie, ale jak nie mam się o czym wypowiadać, to cicho siedzę ;) Generalnie wszystko z maluchem okej, chociaż wybrał sobie nie najlepsze miejsce - kosmówka jest za blisko szyjki. Dwa tygodnie temu miałam akcje z pogotowiem, bo zaczęłam plamić. Oczywiście nie wiadomo skąd się to wzięło, więc siedzę na L4 i mam się oszczędzać. Dodatkowo mam cudowne mdłości i senność :)

triss, sylwiaśta159, Karolina1111, elcia_aa, shooa, Mimi86, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Sylwia widzisz ładnie rośnie :) ciesze się.
    Antonelka fajnie ze trafiłaś na taką babeczke a nie jakiegoś babsztyla pis-owca

Pani ewidentnie nie jest za pis indruga staruszka tez nie :-)

triss, mysza89, Agi83, Kava, Konwalia, godaweri, Fedra, Mimi86, Libra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • triss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    7dpt beta 13,83
    9 dpt po 47h beta 46,50

Troche odetchnelam...

:) :) :)
    nie świruj już więcej i nie sikaj na testy ;)

Agi83, sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Hmmm, Chyba ze pomroza tak jak u nas po 2?

to chyba mozna zaznaczyć, żeby zamrozili pojedynczo, czy nie?

• veronica Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    dopilnuj koniecznie zeby na wypowiedzeniu było napisane że powodem rozwiązania stosunku pracy jest upadłośc/ likwiadacja zakładu pracy! to bardzo ważne, bez tego nie dostaniesz zasiłku.
    Ja bym mimo wszystko poszła po to wypowiedzenie osobiście, zeby dopilnować czy jest poprawnie wystawione. Jesli zakład nie ma jeszcze ogłoszonej upadłości to nie mogą Cię zwolnić. Jak byś potrzebowała pomocy to napisz na priv

Tak jak pisze triss dopilnuj wszystkiego dokładnie. Zebyś czegoś nie przeoczyła i na pewno otrzymała zasiłek. Najlepiej właśnie sprawdź sprawę z tą upadłością oraz sprawę zasiłku.

0ea12714dc.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    to chyba mozna zaznaczyć, żeby zamrozili pojedynczo, czy nie?
    Chyba tak, ale nie wiem czy z reguly tak decyduja czy to bylo nasze niedopilnowanie?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 2385 2386 2387 2388 2389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ