IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
triss wrote:masz już wypowiedzenie?
Nie mam jeszcze bo ona do mnie zadzwoniła dziś po godz 10, powiedziała że dziękuje mi za współpracę i żebym przyszła odebrać wypowiedzenie i posprzątać swoje stanowisko pracy. Ja jej odpowiedziałam że się źle czuje i nie zamierzam przychodzić, a wypowiedzenie jeśli ma ochote niech mi przywiezie bądź wyśle pocztą.
Nie no bez jaj, mam przyjść i posprzątać swoje biurko ? Nawet by się już nie ośmieszała.Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
zapominajka wrote:No własnie tez nie bardzo wierzę, choć słyszę nieraz o naturalnych cudach sama znam kobitkę która poddała sie po którymś in vitro i adoptowała super chłopca. a niespełna 6 m-cy po adopcji zaszła naturalnie... dziwne co ale prawdziwe...
To jest miejska legenda tak jak czarna WołgaMoniaa, Mimbla, Anuszka, Kava, lipa, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dobrze ja juz po obchodzie i badaniach. Zachowanie mojej bety dla lekarzy jest dziwne - sporo od wczoraj przyrosla wiec jutro zabieg bo dzisiaj juz jadlam. Beda starali sie zostawic jajowod (chociaz sa rozne opinie i dr N nie jest tego zwolennikiem) no ale zawsze zdaze wyciac jak urodze dziecko. Uprzedzili, ze jak bedzie zle wygladal to go. Metotrekstau na szczescie nie rekomenduja u mnie.
Tego teraz nikt mi nie potwierdzi ale zachowanie mojej bety (wzrosty, spadki teraz znowu wzorsty w tych wartosciach) moga swiadczyc, ze byla to ciaza blizniacza.
A ciekawostka taka, ze u mnie w szpitalu kreca M jak Milosc - takie atrakcje mam.
A no i jeszcze taka ciekawostka, ze Pani, ktora lezy ze mna na sali jest zwolenniczka in vitro ma wnuczka z in vitro. I sama z siebie zaczela mowic zebym sie nie martwila bo zawsze jest jakies wyjscie - no i wychylila sie z in vitro.
A lekarze tutaj sami wskazuja to jako metode wiec chyba tutaj przy porodach nie ma glupiego zdziwnienia jak to czasami sie zdarza .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:44
V., Fedra, gosia81 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny7dpt beta 13,83
9 dpt po 47h beta 46,50
Troche odetchnelam...Tilka, veronica, Mimi86, mia6, Inska, Agi83, Antonelka, Eliz, Asiula86, V., mysza89, Karolina1111, Moniaa, Mimbla, justa1234, myszaaa, Anuszka, Requiem, Kava, pabelka88, Marcia89, Konwalia, lipa, elcia_aa, shooa, muszynka, Fedra, gosia81, sylvuś, gocha04, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość
-
Mi mój gin powiedział ze niestety ale po zmianie ustawy nie można dawać 2 przed 35 rokiem wiec dostane tylko jeden jakby co. Zapominajka jestemy na podobnym etapie z tym ze ja gonapeptyl zaczynam od wtorku potem menopur i puregonmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
Eliz wrote:a ja dziś dowiedziałam się że zostaję bezrobotna, moja szefowa zadzwoniła do mnie i powiedziała że bardzo jej przykro ale ogłasza upadłość no i musi mi podziękować, a ja do niej że przecież ja w ciąży jestem, ona na to że to już nie jej problem, no i nie mam czego żałować bo wracając z macierzyńskiego i tak by mi podziękowała bo ona nie toleruje matek w swojej firmie... myślałam że mogę coś ominąć, zadzwoniłam do koleżanki która kończy studia prawnicze no i wychodzi na to że nic nie zrobię, jeśli ogłasza się upadłość firmy to nawet ochrona mi nic nie daje. dupa blada
fakt przy upadłości jest lipa ale dostałaś wypowiedzenie ? jedyna rada nie odbierać (po dwukrotnym awizowaniu będzie tzw. fikcja doręczenia tak jakbyś je dostała i od tego momentu biegnie okres wypowiedzenia) ewentualnie odebrać 2 awizo w ostatnim dniu na poczcie wtedy maksymalnie przedłużysz czas otrzymywania pieniędzy z L4. Jak chodzisz do pracy to uciekaj na L4, żeby Ci wypowiedzenia nie wcisnęli. Przy upadłości mogą Ci na L4 wysłać do domu. Świadectwo Ci tylko potrzebne ale sobie je potem odbierzesz.gosia81 lubi tę wiadomość
-
Eliz wrote:Nie mam jeszcze bo ona do mnie zadzwoniła dziś po godz 10, powiedziała że dziękuje mi za współpracę i żebym przyszła odebrać wypowiedzenie i posprzątać swoje stanowisko pracy. Ja jej odpowiedziałam że się źle czuje i nie zamierzam przychodzić, a wypowiedzenie jeśli ma ochote niech mi przywiezie bądź wyśle pocztą.
Nie no bez jaj, mam przyjść i posprzątać swoje biurko ? Nawet by się już nie ośmieszała.
dopilnuj koniecznie zeby na wypowiedzeniu było napisane że powodem rozwiązania stosunku pracy jest upadłośc/ likwiadacja zakładu pracy! to bardzo ważne, bez tego nie dostaniesz zasiłku.
Ja bym mimo wszystko poszła po to wypowiedzenie osobiście, zeby dopilnować czy jest poprawnie wystawione. Jesli zakład nie ma jeszcze ogłoszonej upadłości to nie mogą Cię zwolnić. Jak byś potrzebowała pomocy to napisz na privgosia81 lubi tę wiadomość
-
Sylwia widzisz ładnie rośnie
ciesze się.
Antonelka fajnie ze trafiłaś na taką babeczke a nie jakiegoś babsztyla pis-owcasylwiaśta159 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
zapominajka wrote:dziewczyny ja ma 35 lat. i myślałam żebede miała wspływa ile zarodków trafi do brzuszka???
Choc to nie jst łatwa decyzja , ja słyszę...
no nikt Cie nie zmusi zebys dostała 2, jesli nie jestes przekonanazapominajka lubi tę wiadomość
-
triss wrote:no nikt Cie nie zmusi zebys dostała 2, jesli nie jestes przekonana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:56
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Sylwia - widzisz! piękny przyrost
Tilka - kciuki zaciśnięte
Aga - fajnie, że się pozbierałaśTrzymam kciuki za dalszą walkę
Karolina - no to czekam na wieści o terminie transferuPodczytuje Was codziennie, ale jak nie mam się o czym wypowiadać, to cicho siedzę
Generalnie wszystko z maluchem okej, chociaż wybrał sobie nie najlepsze miejsce - kosmówka jest za blisko szyjki. Dwa tygodnie temu miałam akcje z pogotowiem, bo zaczęłam plamić. Oczywiście nie wiadomo skąd się to wzięło, więc siedzę na L4 i mam się oszczędzać. Dodatkowo mam cudowne mdłości i senność
triss, sylwiaśta159, Karolina1111, elcia_aa, shooa, Mimi86, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:Sylwia widzisz ładnie rośnie
ciesze się.
Antonelka fajnie ze trafiłaś na taką babeczke a nie jakiegoś babsztyla pis-owca
Pani ewidentnie nie jest za pis indruga staruszka tez nietriss, mysza89, Agi83, Kava, Konwalia, godaweri, Fedra, Mimi86, Libra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
triss wrote:dopilnuj koniecznie zeby na wypowiedzeniu było napisane że powodem rozwiązania stosunku pracy jest upadłośc/ likwiadacja zakładu pracy! to bardzo ważne, bez tego nie dostaniesz zasiłku.
Ja bym mimo wszystko poszła po to wypowiedzenie osobiście, zeby dopilnować czy jest poprawnie wystawione. Jesli zakład nie ma jeszcze ogłoszonej upadłości to nie mogą Cię zwolnić. Jak byś potrzebowała pomocy to napisz na priv
Tak jak pisze triss dopilnuj wszystkiego dokładnie. Zebyś czegoś nie przeoczyła i na pewno otrzymała zasiłek. Najlepiej właśnie sprawdź sprawę z tą upadłością oraz sprawę zasiłku.gosia81 lubi tę wiadomość