IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
zapominajka wrote:Aha to dxiekuję. To jest duża szansa u Ciebie
czyli u ciebie po punkcji powstało kilka zarodków i jeden był transferowana i zostało 5 tak? To te śnieżynki ????
Podczas punkcji pobrali 9 komórek ale tylko 6 nadawało się do zapłodnienia. Poza tym ja jestem w programie rządowym i tylko 6 mogli zapłodnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:07
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Sylwia, jesli Ci to ulzy to znies jajo... Ale prosze Cie nie nakrecaj sie kreska... Mi o dziwo z 2 tych samych z wieczornego kreska wyszla a dzien pozniej z porannego nie. A przed poludniem w ten sam dzien znow wyszla na innym gruba I ciemna... I co z tego mam? Wspomnienie... Te kreski o niczym nie swiadcza!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:06
Mimbla lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Sylwia - skończ z tym czarnowidztwem! Zaciskam kciuki za piękny przyrost
Tilka - gratulacjePowtarzasz jeszcze betę?
Antonelka - myślę o Tobie cały czas i wspieram.
Inska - czekam z niecierpliwością na wyniki powtórki bety
Aga - jak samopoczucie?
Anuszka - mocne kciuki za wizytę!
Karolina - na jakim etapie jesteś? Wiesz już kiedy transfer?
Zapominajka - świetnie trafiłaś - dziewczyny z tego forum są kopalnią wiedzy
-
mia6 wrote:Sylwia - skończ z tym czarnowidztwem! Zaciskam kciuki za piękny przyrost
Tilka - gratulacjePowtarzasz jeszcze betę?
Antonelka - myślę o Tobie cały czas i wspieram.
Inska - czekam z niecierpliwością na wyniki powtórki bety
Aga - jak samopoczucie?
Anuszka - mocne kciuki za wizytę!
Karolina - na jakim etapie jesteś? Wiesz już kiedy transfer?
Zapominajka - świetnie trafiłaś - dziewczyny z tego forum są kopalnią wiedzy
Dziękijasne że tak
po 14 się wybieram, koło 18 będą wyniki
mia6 lubi tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Mia6 jestem już po jednej wizycie, w sobotę mam kolejną i mam nadzieję, że dowiem się kiedy będzie transfer
Fajnie, że jesteś, bo dawno Cię tu nie widziałam! Jak się czujesz? wszystko ok oczywiście?mia6, Mimbla lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Sylwia ktoras z dziewczyn tu miała już takie przejścia z testami (chyba Agulas) a beta rosła nie zważając na znikające kreski na testach. Nie martw się, ja jestem pewna ze wszystko jest dobrze
Agi83, Asiula86, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Anuszka, Mimi86, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
Sylwia, słuchaj dziewczyn, bo bardzo mądrze prawią
A ja w końcu doczekałam się wyniku drugiej bety: 609, poszło w górę o 137% z 257 w poniedziałek. Boże, jak ja mam ci dziękować...Eliz, Karolina1111, Asiula86, pragnaca dzidziusia, Agi83, triss, sylwiaśta159, justa1234, shooa, Antonelka, Mimi86, mia6, pabelka88, V., Mimbla, Kava, Marcia89, Konwalia, kotkapc, muszynka, Fedra, gosia81, sylvuś, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość
-
Sylwia, my czekamy z Tobą do 14-15 żeby później spuścić Ci lańsko batem
chyba wiesz z jakiego powodu ?!
kciuki za Twoją bete zaciśnięte ♥Agi83, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Oj ale zanim przechodze do postawy dzielnej dziewczyny to morze lez wylewam aby oczyscic serce i glowe
też płakałam. przez dwa tygodnie napadały mnie wybuchy płaczu. ale po tym czasie przestałam więc albo wypłakałam wszystko co mogłam, albo przeszłam do dzielnej postawy. Tego też Ci życzę.Karolina1111 lubi tę wiadomość
-
a ja dziś dowiedziałam się że zostaję bezrobotna, moja szefowa zadzwoniła do mnie i powiedziała że bardzo jej przykro ale ogłasza upadłość no i musi mi podziękować, a ja do niej że przecież ja w ciąży jestem, ona na to że to już nie jej problem, no i nie mam czego żałować bo wracając z macierzyńskiego i tak by mi podziękowała bo ona nie toleruje matek w swojej firmie... myślałam że mogę coś ominąć, zadzwoniłam do koleżanki która kończy studia prawnicze no i wychodzi na to że nic nie zrobię, jeśli ogłasza się upadłość firmy to nawet ochrona mi nic nie daje. dupa blada
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Karolina1111 wrote:U mnie w tym roku dwa maluchy, więc ciągle słucham o chrzcinach itp., a niedługo święta, ja mam jeszcze niestety urodziny i nie wiem jak przeżyć kolejne życzenia tego typu
Z drugiej strony staram się być wyrozumiała bo to nie wina tych ludzi, czasem nie wiedzą co powiedzieć, pewnie chcą dobrze, ale nikt nie jest w stanie postawić się z naszej sytuacji... niestety.
sylwiaśta159 to teraz ten bat dla Ciebie czeka ...oj lanie dostaniez za testy a beta bedzie piękna ....
Anuszka kciuki trzymam
Eliz co za podły babsztyl noWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:50
Karolina1111, sylwiaśta159, Anuszka lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Eliz wrote:a ja dziś dowiedziałam się że zostaję bezrobotna, moja szefowa zadzwoniła do mnie i powiedziała że bardzo jej przykro ale ogłasza upadłość no i musi mi podziękować, a ja do niej że przecież ja w ciąży jestem, ona na to że to już nie jej problem, no i nie mam czego żałować bo wracając z macierzyńskiego i tak by mi podziękowała bo ona nie toleruje matek w swojej firmie... myślałam że mogę coś ominąć, zadzwoniłam do koleżanki która kończy studia prawnicze no i wychodzi na to że nic nie zrobię, jeśli ogłasza się upadłość firmy to nawet ochrona mi nic nie daje. dupa blada
tak, upadłośc nie chron Cię przed zwolnieniem. Natomiast przysługuje Ci prawo do zasiłku z ubezpieczenia społecznego w wysokości zasiłku macierzyńskiego. Zasiłetek taki w wysokosci 100% swiadczenia bedziesz miała płacony do dnia porodu przez ZUS.
Musisz zgromadzic dokumenty potwierdajace a) ze jest w ciazy (ginekolog) b) wypowiedzenie umowy o prace z powodu likwidacji zakładu pracy c) z powiatowego urzedu pracy powinnas dostac zaswiadczenie o braki mozliwosci podjecia pracy w innym miejscu. Po porodzie przysługuje Ci zasiłek macierzynskigosia81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
triss wrote:tak, upadłośc nie chron Cię przed zwolnieniem. Natomiast przysługuje Ci prawo do zasiłku z ubezpieczenia społecznego w wysokości zasiłku macierzyńskiego. Zasiłetek taki w wysokosci 100% swiadczenia bedziesz miała płacony do dnia porodu przez ZUS.
Musisz zgromadzic dokumenty potwierdajace a) ze jest w ciazy (ginekolog) b) wypowiedzenie umowy o prace z powodu likwidacji zakładu pracy c) z powiatowego urzedu pracy powinnas dostac zaswiadczenie o braki mozliwosci podjecia pracy w innym miejscu. Po porodzie przysługuje Ci zasiłek macierzynski
to chociaż tyle dobrze, nie wiedziałam że przysługuje mi zasiłek macierzyński, myślałam że trace do tego prawo. Pocieszałam się tym rzekomym tysiakiem który oferuje rząd od stycznia, nawet sobie pomyślałam dobre i 1000zł.gosia81 lubi tę wiadomość
-
Eliz wrote:to chociaż tyle dobrze, nie wiedziałam że przysługuje mi zasiłek macierzyński, myślałam że trace do tego prawo. Pocieszałam się tym rzekomym tysiakiem który oferuje rząd od stycznia, nawet sobie pomyślałam dobre i 1000zł.
masz już wypowiedzenie? -
nick nieaktualnyDziękuje triss. czyli czekasz, oki to będę wspierać Cie myślami.
A pytanie kolejne jest takie: Czy lekarz bez problemu transferował dwa zarodki??? bo z tego co słysze to mój dr jest za transferem jednego.
ale ja dopiero gonapeptyl przyjmuje a potem mam brać menopur. i w ogóle zobaczymy czy po punkcji , cos tam wyjdzie i ile ...triss lubi tę wiadomość