X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Pierwszy dla oczekującej Triss; Agi, mysza, kolejne groszki lecą dla Was :D smileys-flowers-427124.gif

ktoo następny, koomu groszkaa?:) Tylko po jednym drogie Panie, po jednym!witaj2.gif
    Jeszcze ja :) Po jednym czy po dwa, byle beta nam wyszła. Taka mała rymowanka.

sylwiaśta159, pabelka88, mysza89, agulas, opu, Fedra lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Piggy, mnie przypływ też nawiedził dzisiaj, kilka dni wcześniej niż powinien...i wcale mi to nie pasuje, bo jeszcze wele stresu mnie z początkiem grudnia czeka. Miałam nadzieję że crio będzie w okolicach świąt.. a tu jak na złość, coś się przestawiło. No cóż. C'est la vie :)

Ja wizytę mam umówić dopiero po @, bo podchodzę znów na cyklu naturalnym.

Ściskam Cię i pozostałe wątkowe dyżurne też <3
    A u mnie dziś juz po plamieniu. Ale poszłam do lekarza zobaczymy co powie

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie...
    jestem teraz na genopeptylu, od 1 XII do 6 XII mam brac Menopur i w poniedziałek 7 grudnia mam przyjsc na usg i chyba wtedy zapadnie decyzja kiedy punkcja. bede musiała jechac do Białegostoku Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć kiedy moze byc ta punkcja?

• Mallina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Mallina tak ja mam leki refundowane i należą sie one każdej pacjentce (nawet tej, która nie dostała się do rządowego programu). Są do tego dwa warunki
    AMH > 0,7 oraz FSH < 15. Ja sporo walczyłam o refundację, w maju miałam AMH 0.67, w sierpniu 0,51. Zaczełam brac bardzo duzo witaminy D (3000j) i AMH pod koniec października wzrosło do 0,68. Zwiększyłam dawkę witaminy D do 5000j i moje AMH w tej chwili 0,72. Leczę się w NOVUm u doktor M. Langner.

Dla zainteresowanych AMH w Novum kosztuje 168 zł.
    Bardzo dobrze wspominam tą klinikę, na pewno do niej wrócę jeśli wszystkie moje pozostałe plany szlag trafi.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska- cwicze aerobik kazdego dnia. Podchodze do in vitro w Norwegii i tutaj lekarze mowia, ze nie mam rezygnowac z normalnego trybu zycia. Na polskich Stronach czytam natomiast, ze biorac Menopur nalezy ograniczyc aktywnosc fizyczna, bo jajniki sa bardzo wrazliwe i moze cos zlego sie przytrafic....

Mozecie mi napisac, czy biorac Menopur mialyscie delikatne brazowe plamienia po miesiaczce? Ja mam juz piaty dzien i nie wiem czy to cos niepokojacego?

Zapominajka- ja mam usg za tydzien w piatek (27/11), i jak wszystko bedzie ok to punkcja 30/11 lub 1/12, czyli od razu po weekendzie.

Inska lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Mysza zdenerwowałam się tym co napisałaś, no jak można powiedzieć do pacjenta coś takiego. Nie wyobrażam sobie. Ludzie troszeczke empatii i zrozumienia dla drugiej osoby. Nawet jeśli tak uważa to nie powinna mówić głośno, zresztą nigdy nie można z góry założyć że się nie uda.
    To tak jakby poszedł chory na raka do lekarza a ten do niego : Wie Pan co, nie opłaca się Panu dawać chemii bo Panu niewiele życia zostało.

Coraz bardziej się utwierdzam że w naszym kraju nie ma lekarzy z powołania - no może znajdzie się kilku ale pewno niewielu. Wszyscy którzy są nastawiają się na kase i tylko kase. A pacjenta traktują gorzej niż źle.

Oczywiście że tylko kasa po słowach że chce zmienić realizatora zaczęła mnie przekonywać że u nich mam zagwarantowane 2 podejście a w innej klinice trafie na koniec listy itd :/ jednym słowem zostań my kase dostaniemy a Ciebie i tak w tyłku mieć będziemy ....

Inska nawet nie wiem co mam myśleć leków też mi nie zmieniła dalej estrofem chyba pójdę do swojego gina i zaryzykuje skoro ona i tak skreśla transfer to nie ma nic do stracenia ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Justi 86, czyli w podobnym stadium jesteśmy.A akies dolegliwości po menopurze masz? prócz plamien? Bo brałaś go niedugo po zakończonej miesiączce tak?

• agulas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    upomniałam nie dostałam bo i tak nie ma szans ten transfer pomyśli nad tym.przy 2 procedurze ...

mysza89, dostaniesz po d*pie jak zwątpisz w swoje zarodki :) Ja mam ciążę z zarodków, które w 5 dobie nie rozwinęły się do blastki... W 5 dobie były dopiero morulą P8B. Lekarz powiedział mi, że zarodki są słabe ale w macicy często zaczynają się szybko rozwijać i nie kazał tracić nadziei. Jak ma być dobrze to będzie i na nic tu klasa zarodków. I z takim nastawieniem proszę pójść na transfer :)

triss, Kava, sylwiaśta159, shooa, mysza89, gosia81, Konwalia, Fedra lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na sprayu Synarela juz 18 dzien (spray na wyciszenie), mam kontynuowac do 27/11. Menopur zaczelam w ta srode. Nie mam zadnych dolegliwosci, tak bardzo sie tego balam, ale okazuje sie, ze nie taki diabel straszny jak og maluja ;) Naczytalam sie niestworzonych historii o tym, jakie dolegliwosci sie pojawiaja i panikowalam... Teraz boje sie punkcji, bo w Norwegii daja tylko miejscowe znieczulenie plus troche morfiny. Wiec beda mi to robic "na zywca" i bede z narzeczonym ogladac na monitorku caly zabieg...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurka Justi86, ale dzasz rade wiem ze w Polsce tez robili bez narkozy.
    Trzeba to przejśc i tak. Aby pobrali piękne i dorodne jajeczka:)

• triss Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy daj znac po wizycie

• Piggy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja jest taka. Narazie nic nie robimy i do wtorku czekamy. Pani doktor stwierdziła że chyba miałam owulację. Musimy się wstrzymać bo może to jednorazowe plamienie to implantacja tym bardziej ze stosunek był 7 dni temu. Tylko mnie zastanawia czy to możliwe bo brałam luteine od 16 dc do wczoraj czyli 25

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, Justi86, niech mąż mocno za rękę ściska. Pewnie wiedzą co robią, także nie martwiłabym się bólem. Na pewno fajnie będzie to wszystko oglądać - koniecznie nam napisz, jakie wrażenia :)

Justi86 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Oczywiście że tylko kasa po słowach że chce zmienić realizatora zaczęła mnie przekonywać że u nich mam zagwarantowane 2 podejście a w innej klinice trafie na koniec listy itd :/ jednym słowem zostań my kase dostaniemy a Ciebie i tak w tyłku mieć będziemy ....

Inska nawet nie wiem co mam myśleć leków też mi nie zmieniła dalej estrofem chyba pójdę do swojego gina i zaryzykuje skoro ona i tak skreśla transfer to nie ma nic do stracenia ...

Ja widzę że w tej klinice pracują sami pesymisci, pamiętam jak byłam po punkcji i na korytarzu spotkałam swojego cudownego doktorka J. zapytał się co i jak, mówię że pobrali 12 komórek - ja się cieszyłam bo kiepsko reagowalam na stymulację i w ogóle miałam mało pęcherzyków a ten do mnie Proszę się nie cieszyć bo może nic z tego nie wyjść. No i od razu jakby mi ktoś kubeł zimnej wody na głowę wylał.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ja widzę że w tej klinice pracują sami pesymisci, pamiętam jak byłam po punkcji i na korytarzu spotkałam swojego cudownego doktorka J. zapytał się co i jak, mówię że pobrali 12 komórek - ja się cieszyłam bo kiepsko reagowalam na stymulację i w ogóle miałam mało pęcherzyków a ten do mnie Proszę się nie cieszyć bo może nic z tego nie wyjść. No i od razu jakby mi ktoś kubeł zimnej wody na głowę wylał.
    o.O No nie wierzę...

Mimbla, mysza89 lubią tę wiadomość

• IVA Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wybaczcie,ale punkcję robią bez znieczulenia?

• Eliz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    o.O No nie wierzę...

Później był zdziwiony bo miałam zarodek 4aa. Żałuję tylko że odeszła stamtąd dr.Gr ona przynajmniej była miła, umiała rozluźnić atmosferę, tłumaczyła wszystko dokładnie.

A zawsze jak schodzilam z fotela po badaniu to miałam dziwne wrażenie że dr J gapi się na mój tylek ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 16:16

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    zrobiłam test z rans dzis 13 dpt negatywny moge juz leki odstawić?
    :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta ! Ja te chce groszka :))))
    Jak tam Twoja beta ? nie moge sie doszukac, ale gratuluje bo po wpisach widze ze ladna :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu...na czym polegał Twij krótki protokół? co przyjmujesz?

‹‹ 2397 2398 2399 2400 2401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ