X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Później był zdziwiony bo miałam zarodek 4aa. Żałuję tylko że odeszła stamtąd dr.Gr ona przynajmniej była miła, umiała rozluźnić atmosferę, tłumaczyła wszystko dokładnie.

A zawsze jak schodzilam z fotela po badaniu to miałam dziwne wrażenie że dr J gapi się na mój tylek ;/
    Bo to idiota nie razto pisałam ,za te słowa powinnas mu skarge strzelic całe szczescie ze wszystko dobrze sie skończyło i jest ciąża po raz kolejny udowadniasz ze on nic nie wie tylko straszy ....ja sie boje ze trafie na punkcjew jego wykonaniu a to bedzie oznaczac ze on ja spierniczy ale nadejdzie dzien mojej wizyty u niego i zapamieta ja do końca swoich dni ...

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Sylwiaśta ! Ja te chce groszka :))))
    Jak tam Twoja beta ? nie moge sie doszukac, ale gratuluje bo po wpisach widze ze ladna :D
    1. 13,2
    2. 46,5
    3. ? jutro się dowiem :)

groszki się ustawiły po kolei, jak widać, kolejka szybko się przemieszcza :D

mysza89, pabelka88, triss, justa1234, Inska, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Sylwiuuuus :) po ciuchutku gratuluje kochana :)))) bardzo sie ciesze :)

Zapominajka stymulacje zaczelam w piatek 13 stego gonalem, rano bralam kwas foliowy i encorton. Od poniedzialku wlaczylam zastrzyk cetrotide. dzis biore ostatni gonal, jutro ostatnie cetrotide, encorton i kwas foliowy mam brac nadal. W poniedzialek zbieramy plony :))

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss a wcześniej kiedyś robiłaś różyczkę i toksoplazmozę ? Mi lekarz odpisał że jak mam wynik IgG + IgM- to nie muszę powtarzać tylko wystarczy dowieź oryginał do kliniki.

triss lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczynki jednak jade do szpitala dzisiaj. Sprawdzialm rano bete - nadal rosnie wiec nie ma juz na co czekac.
    Trzymajcie kciuki zebym obudzila sie i szybko wrocila do gry :-)
    <3

Antonelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Jejku Sylwiuuuus :) po ciuchutku gratuluje kochana :)))) bardzo sie ciesze :)

Zapominajka stymulacje zaczelam w piatek 13 stego gonalem, rano bralam kwas foliowy i encorton. Od poniedzialku wlaczylam zastrzyk cetrotide. dzis biore ostatni gonal, jutro ostatnie cetrotide, encorton i kwas foliowy mam brac nadal. W poniedzialek zbieramy plony :))
    dziękuję :) bardzo spodobało mi się zdanie o plonach :))

opu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA- jest miejscowe znieczulenie przy punkcji i morfina... Mowia ze nawet po zabiegu mozna do pracy wrocic od razu, wazne tylko by auta nie prowadzic tego dnia... Ciekawie bedzie ogladac jak mi robia punkcje:D

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    ja po wizyicie dr.kazała mi już naztawić sie na porażke przy następnym krio bo zarodek ma C a to odpowiada za implantacje itd ...dopisała accesan i estrofem nadal nie zamieniony na inny lek :(

Naprawdę kiedyś pojadę tam i strzelę go w pysk :/ Jak można mówić pacjentce takie rzeczy on jest potworem :( Nie przejmuj się kochana pamiętaj że nie jedną ciąże mamy na forum z "beznadziejnych" zarodków :)

mysza89 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Ciazami to moze nie, oby nie zaczęły rozmowy o polityce... Antonelka trzymaj sie tam <3
    To tez jest tragedia. Jak mnie z krwawieniem polozyli na pooperacyjnej, bo w salach ciężarnych nie było miejsca, to tez miałam taką około 70. W dniu wyborów odmawiala na glos różaniec, żeby PIS wygrał. A potem nowennę dziękczynną w podzięce, ze im się udało... Porażka!

Fedra lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Sytuacja jest taka. Narazie nic nie robimy i do wtorku czekamy. Pani doktor stwierdziła że chyba miałam owulację. Musimy się wstrzymać bo może to jednorazowe plamienie to implantacja tym bardziej ze stosunek był 7 dni temu. Tylko mnie zastanawia czy to możliwe bo brałam luteine od 16 dc do wczoraj czyli 25

Jak doktor twierdzi że możliwe to ja bym jej wierzyła ;) trzymam kciuki kochana żeby to była implantacja &&& a w tych cyklach krio, kiedy zarodki się zagnieżdżaly, miałaś takie plamienia? Kazała Ci dalej brać luteine czy odstawić? Jak ogólne wrażenia po wizycie u miłej Pani dr?

• triss Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    triss a wcześniej kiedyś robiłaś różyczkę i toksoplazmozę ? Mi lekarz odpisał że jak mam wynik IgG + IgM- to nie muszę powtarzać tylko wystarczy dowieź oryginał do kliniki.
    Toksoplazmoze na pewno robiłam, cytomegalie też. A różyczki nie pamiętam. .. długo się czeka na wyniki?

• Piggy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani dr jest naprawdę spoko. Mam sie pokazać we wtorek czy bedzie @ czy nie. leków nie kazała żadnych brać, na usg jej zdaniem widać ciałko żółte. Jeśli jednak miesiaczka bedzie to zaczynamy stymulacjje estrofemem i metypred

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 17:41

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Toksoplazmoze na pewno robiłam, cytomegalie też. A różyczki nie pamiętam. .. długo się czeka na wyniki?

U mnie w szpitalu trzy dni, koszt 80 zł.

triss lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    oj dziewczyny....
    w olsztynie otworzyli Atremide i tu zaczynam ale okazuje sie ze sam zabieg bedzie a białystoku bo dr Domitz powiedział ze tam bedzie pewniej. Za każdą wizyte i kazdy lek płace oddzielnie. Teraz sie martwie. Bo poczatkowo mówił ze koszt zabiegu to 5000 zł no i + koszta leków ale ze one bedzie mi podawał refundowane. a teraz jak Was czytam to sie zmartwiłam

nie masz się czym martwić, wszystko oprócz leków ok 5000 łącznie z punkcją i transferem dodatkowo za leki - indywidualnie ale jak jesteś ubezpieczona to refundowane.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Kava Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:30

mysza89, Konwalia, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Naprawdę kiedyś pojadę tam i strzelę go w pysk :/ Jak można mówić pacjentce takie rzeczy on jest potworem :( Nie przejmuj się kochana pamiętaj że nie jedną ciąże mamy na forum z "beznadziejnych" zarodków :)
    beznadziejna to jest ta klinika ...

Kava ale on nie jest przystojny a obleśny ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 18:32

shooa lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ładny masz to się gapił ;)

Dlatego ja zawsze chodze w spódnicy/sukience/tunice na wizyty gin. Zawsze.

lipa, Mimi86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu....czyli punkcja w poniedziałek tak? a w czasie stumulacji chodziłas obesrwowac jak się tam wszystko układa z tymi jajeczkami?

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dlatego ja zawsze chodze w spódnicy/sukience/tunice na wizyty gin. Zawsze.
    A ja zawsze z moim bodyguardem - mezem ;)
    A dodatkowo zakosilam im taka modna jenorazowa niebieska spodniczke I mam ja zawsze ze soba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 19:11

Konwalia, Fedra lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka 5000 za wszystko to bajka :) jestem ciekawa dlaczego w Invikcie jest tak drogo ? A Ty idziesz długim czy krótkim protokołem ? Co do badań na różyczkę i toxo nam zlecili i musieliśmy robić długo czekałam na wyniki ok tygodnia

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
‹‹ 2398 2399 2400 2401 2402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ