IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Taki wysyp nowych ciąż
gratulacje dla wszystkich:))
Zastanawiam się czy jeśli będzie nowa transza pieniędzy z rządowego programu to kiedy to będzie? Początek stycznia czy raczej końcówka? I czy coś słyszałyście, ze pieniądze faktycznie mają być?Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
Veronica gratuluje! Testy wyszły zupełnie negatywne? Czy jakieś cienie były?
Ja miałam jedną IUI, żałuje, straciłam kasę tylko.
Kava Twój bobas to hardcoreKava lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
zapominajka wrote:Dziewczyny....a jeszcze mam takie pytanie. Czy któraś z Was podchodziła od razu do IVF, nie bawiąć się w Inseminacje ???? Pytam, bo ja jestem takim przypadkiem.
-
zapominajka wrote:Dziewczyny....a jeszcze mam takie pytanie. Czy któraś z Was podchodziła od razu do IVF, nie bawiąć się w Inseminacje ???? Pytam, bo ja jestem takim przypadkiem.
Tak, ja. W klinice uznali ze nie ma sensu u mnie inseminacja.
Mimbla lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Inseminacja jest naciąganiem kasy jak komuś nie wychodzi 2-3 lata to inseminacja jest bezsensu ja nie znam nikogo komu się udała ale jak się chcesz przygotować psychicznie na in vitro to inseminacja jest takim wstępem do całej walki o dziecko. -
Piggy ciałko żółte jest długo po owu bo produkuje progesteron dla ciąży, potem jak wytworzy się łożysko to ono przejmuje funkcję i chyba wtedy ciałko żółte zanika.
Anatonelka jak się czujesz?Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualny
-
takasobieja wrote:Veronica gratuluje! Testy wyszły zupełnie negatywne? Czy jakieś cienie były?
zupełnie negatywne no nic żadnych cieni ale nie były najlepsze kupowane za czasów jak jeszcze nie wiedziałam o co chodzi w tym wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 13:30
takasobieja lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:To prawda. A mnie juz wku...a to amh. Bo kazdy patrzy na mnie i mowi, ze niemozliwe, ze mam takie amh bo ja mam pecherzyki w jajnikach. Chyba pojade do novum w tym tygodniu i zrobie to amh w ich labie. Czy pamiętacie czy to robi sie w jakims okreslonym dniu cyklu? Czy w zwiazku z tym, ze na razie jeszcze u mnie beta 3-cyfrowa to poczekac jak zejdzie do zera?
Wniosek z tego taki, ze amh to liczby a natura swoje. Niech natura bedzie gora!!!!!!
Antonelka AMH można zrobić w każdym dniu cyklu i beta na pewno nie ma na to wpływu:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualnyveronica wrote:Inseminacja jest naciąganiem kasy jak komuś nie wychodzi 2-3 lata to inseminacja jest bezsensu ja nie znam nikogo komu się udała ale jak się chcesz przygotować psychicznie na in vitro to inseminacja jest takim wstępem do całej walki o dziecko.
-
U nas moj lekarz i lekarze w klinice dotychczasowej uznali ze iui nie ma sensu przy tak dobrych parametrach nasienia,i braku przeciwciał przeciwplemnikowych.Natomiast ja się boje,ze możemy w innej klinice nie dostać właśnie przez to ze iui nie bylo kwalifikacji...
-
pabelka88 wrote:Dziewczyny muszę miec na kwalifikacje swiezy wynik fsh,a nie dostalam @,i juz raczej się nie wyrobie....powiedzcie mi czy wystarczy jak wezme Amh z marca? Ono z tego co wiem jest wazne rok.Kurcze martwie sie...
Pabelka musisz mieć również FSH (robi się je w 2-3dc). Ja mam AMH 0,72 i tez mam zrobić FSH bo jak będzie powyżej 15 to niestety do in vitro nie będziemy podchodzić w tym cyklu (trudniej o pozytywne efekty stymulacji). Chociaz i tak na chwilę obecną czekam na wyniki różyczki, która o wszystkim zadecyduje.Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
zapominajka wrote:yhy....
juz mam kupiony czeka w lodówce...ale musze zobaczyc dokładnie jak wróce do domu.widziałam jakieś diwe nie za duże buteleczki strzykawki, a pod spodem chyba kilka strzykaweczek. No nic spradze po pracy w domku i dam znac.
Zapominajka w takim razie masz 600 tak jak ja. Jeden sloiczek z którego codziennie pobiera się 75 j.m.Dwie nieudane IUI
zapominajka wrote:Dziewczyny....a jeszcze mam takie pytanie. Czy któraś z Was podchodziła od razu do IVF, nie bawiąć się w Inseminacje ???? Pytam, bo ja jestem takim przypadkiem.Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Walcząca wrote:Pabelka musisz mieć również FSH (robi się je w 2-3dc). Ja mam AMH 0,72 i tez mam zrobić FSH bo jak będzie powyżej 15 to niestety do in vitro nie będziemy podchodzić w tym cyklu (trudniej o pozytywne efekty stymulacji). Chociaz i tak na chwilę obecną czekam na wyniki różyczki, która o wszystkim zadecyduje.
już dzwoniłam i doczytałam.W razie czego Amh zrobią mi na miejscu,bo tak jak Anatolka napisała potrzeba i u nas wyniku z przed nie więcej jak pół roku.Wynik z marca to 5,5.
-
Walcząca wrote:Pabelka musisz mieć również FSH (robi się je w 2-3dc). Ja mam AMH 0,72 i tez mam zrobić FSH bo jak będzie powyżej 15 to niestety do in vitro nie będziemy podchodzić w tym cyklu (trudniej o pozytywne efekty stymulacji). Chociaz i tak na chwilę obecną czekam na wyniki różyczki, która o wszystkim zadecyduje.Gameta Rzgów
Leoś 1580g i Laura 1420g.