X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Junioer zaciskam kciuki :) ja wracalam 100 km do domu - stawalismy po drodze bo bylo mi slabo ale ja to w ogole przypadek szczegolny :)

Ja jutro zabieram maluchy o 11,20 :)

Opu "lubie"'za jutrzejszy transfer - transfer Twojego zycia :-)
    Bierzesz dwa Sniezynki :-)? A jaki masz potem plan - tzn bedziesz na zwolnieniu czy pracujesz?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem chcialabym zabrac dwa zarodki, ale zapytam pania doktor co ona na to... Chcialabhm normalnie do pracy chodzic - siedze za biurkiem ... Co o tym sadzicie w ogole ? Chodzic czy nie chodzic do pracy? Ciekawa jestem jak wy postapilyscie

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Nie wiem chcialabym zabrac dwa zarodki, ale zapytam pania doktor co ona na to... Chcialabhm normalnie do pracy chodzic - siedze za biurkiem ... Co o tym sadzicie w ogole ? Chodzic czy nie chodzic do pracy? Ciekawa jestem jak wy postapilyscie

Zapytam o tryb postepowiania z praca bo ja za kazdym razem bylam na L4 a teraz sama nie wiem jak zrobie.
    Moze tak uda sie zaplanowac, ze wstrzele sie w jakis urlop. mam po tym roku sporo urlopu niewykorzystanego.
    Ja nie mam pracy fizycznej - bo pracuje w biurze, tyle, ze biegam na spotkania w ciagu dnia ale moze w takim razie bede poruszala sie w tempie zolwia. Do pracy jezdze samochodem wiec nie moge powiedziec, ze przemeczam sie. Tyle, ze stresujaca ma prace ale powiem Wam, ze bardziej stresuje sie siedzac w domu praca niz jak jestem w biurze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie ja pracuje w biurze, co prawda nie biegam na spotkania ale czasami biegam po pietrach :) wiec moze poprostu bede spokojnie chodzic popijac meliske :) i moze wezme zwolnienie na piatek po transferze zeby przez weekend polezec w domku a w pon do pracy ( tez autkiem jezdze)
    Zapytam lekarza

• mia6 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer - kciuki za punkcję :)

Opu - kciuki za jutrzejszy transfer :)

Junioer, Bianka4 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu - trzymam kciuki za Twój transfer jutro!

Ja też z kliniki do domu mam kawałek - 70 kilometrów, ale ostatnie kilometry po dziurach strasznych, bo w lesie mieszkam :)
    Po transferze pewnie zostanę w domu na jakieś 2 dni.

Pracę mam biurową, nauczyłam się już nie stresować, dojeżdżam jakieś 40 minut autem. Też po dziurach, więc mnie wytrzęsie strasznie - tego się trochę boję tylko.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No dokladnie ja pracuje w biurze, co prawda nie biegam na spotkania ale czasami biegam po pietrach :) wiec moze poprostu bede spokojnie chodzic popijac meliske :) i moze wezme zwolnienie na piatek po transferze zeby przez weekend polezec w domku a w pon do pracy ( tez autkiem jezdze)
    Zapytam lekarza

Mysle, ze to dobry pomysl z wolnym czwartekiem i piatkiem, jesli jest taka mozliwosc a jak nie to nic zlego, chyba sporo Dziewczyn pracowalo po transferze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze o piatek mam nadzieje ze mi wypisza :) na jutro wzielam sobie wolne :) mysle ze to rozsadnie bo zgnije w domu :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Nie wiem chcialabym zabrac dwa zarodki, ale zapytam pania doktor co ona na to...

Ja wczoraj zapytałam, czy mi podadzą 2 (jeśli będzie co podawać) i powiedział mi, że w moim przypadku na pewno dwa.

Antonelka, Inska lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam kciuki za punkcje,transfery i silne maluszki&&&&&&
    A ja proszę o zacisniecie paluszków za naszą jutrzejszą kwalifikacje! <3

Antonelka, Junioer, Agi83, Tilka, V., justa1234, lipa, Mimi86, Mimbla, Bianka4 lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaciskam !

• Inska Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu, kciuki za jutrzejszy transfer. Nie ma to jak u mamy :)

Ja mam zamiar pracować całą ciążę, jeśli zdrowie na to pozwoli. Też mam pracę biurową, więc nie jestem na nic właściwie narażona. Poza tym, chyba bym oszalała w domu, i przytyła na potęgę...jakoś mi lepiej między ludźmi, choć oni jeszcze w ogóle nie wiedzą. Może powiem w styczniu albo jeszcze później, zależy jak będzie widać.

Mimbla lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    opu, kciuki za jutrzejszy transfer. Nie ma to jak u mamy :)

Ja mam zamiar pracować całą ciążę, jeśli zdrowie na to pozwoli. Też mam pracę biurową, więc nie jestem na nic właściwie narażona. Poza tym, chyba bym oszalała w domu, i przytyła na potęgę...jakoś mi lepiej między ludźmi, choć oni jeszcze w ogóle nie wiedzą. Może powiem w styczniu albo jeszcze później, zależy jak będzie widać.

Czlowiek ma ochote podzielic sie szczesciem z calym swiatem ale moze faktycznie lepiej mowic jak juz jest maly brzuszek :-)

Inska lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Zapytam lekarza

Provita wypisuje tyle L4 ile sobie życzysz, nawet dwa tyg po transferze.

Co do pracy biurowej:
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/praca-w-ciazy-przy-biurku-i-komputerze_35702.html

Jeśli pracodawca się do tego nie stosuje to może od pip dostać solidna karę finansową.

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Toba Antonelka w stu procentach. Chciałoby się krzyczeć o tym, ale wszystko jeszcze może się wydarzyć. Wiadomo, człowiek myśli pozytywnie, nastawia się, że jednak tym razem się uda, ale gdzieś tam z tyłu głowy ten strach siedzi. A potem tłumaczenie ludziom: a co, a dlaczego, sprawia, że boli jeszcze bardziej.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, tule mocno <3 trzymaj się i nie poddawaj, zobaczysz że wkrótce los Ci wynagrodzi małym wielkim szczęściem :*

Inska, magic1 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Inska Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Co do pracy biurowej:
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/praca-w-ciazy-przy-biurku-i-komputerze_35702.html

Jeśli pracodawca się do tego nie stosuje to może od pip dostać solidna karę finansową.

Tutaj nie mamy niestety takiego luksusu:(
    Pytałam w Departamencie Pracy to spojrzeli na mnie jak na aliena ;-)
    Na szczęście znam wiele dziewczyn, które pracowały z nami całą ciążę i wszystko z maluszkami w jak najlepszym porządku.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Nie zaglądałam tu od piątku, ale wszystko grzecznie nadrobiłam ;)

Przede wszystkim gratuluję dwóch nowych ciąż na które się napatoczyłam :D oraz ciężarnym pięknych przyrostów bety! Oby tak dalej :) Zaciskam kciuki za wszystkie zbliżające się testy, transfery, punkcje i wizyty :) Niech dobra passa trwa.

Antonelko, jesteś bardzo twardą kobietą :) kciuki dla Ciebie &&&

Magic, przykro mi... :( :( :(

No, a ja się wkurzam tymczasem :P bo okres spóźnia mi się już o tydzień, dzisiaj 37 dzień cyklu. Cudu nie ma, w niedzielę robiłam test (bez żadnych nadziei, tylko po to żeby uciąć głupie domysły), oczywiście negatywny. To mój pierwszy pełny cykl po stymulacji i nieudanym transferze, widocznie mi stymulka trochę rozwaliła gospodarkę hormonalną :/ W poniedziałek mamy pierwszą wizytę w nowej klinice, myślałam że będę wtedy już dawno po @, że pójdę z wynikami badań robionymi w 3 dc (fsh chociażby), a tymczasem będę w trakcie okresu albo może nadal przed, ech. Nie dość, że muszę odczekać 3 cykle do rozpoczęcia nowej procedury to jeszcze mi się gadziny tak wydłużają, bez sensu. Łudzę się, że doktorek w poniedziałek powie, że jednak nie muszę pokutować przez te 3 cykle, że mogę zacząć w grudniu / styczniu. Nastawiam się na podejście komercyjne, na program pewnie nie mamy co liczyć skoro budżet im się wyczerpuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 12:05

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dzień dobry :)

Jestem już po USG, wyhodowałam 8 pęcherzyków (z tego 3 za małe), w nocy zrobiliśmy zastrzyk z Pregnylu i jutro mam punkcję. Endometrium 9mm.

Przy okazji zrobiłam wczoraj ponowne badanie AMH (po kliku miesiącach suplementacji DHEA, wit. D i maletoniną) - be zmian. W sierpniu w dwóch laboratoriach miałam wyniki 0,29 i 0,22, wczoraj 0,25.

Wczoraj progesteron 0,54, estradiol ponad 1000.

Już nie mogę się doczekać jutra!

Pytanie do dziewczyn, które punkcję już miały - mogę od razu po wracać do domu (1,5 h drogi, nie będę prowadzić)?

Też łykam te suplementy, AMH mam podobne niestety.
    Co u Ciebie jest powodem takiego wyniku ?
    Ja mam endometrioze i mialam jeden zabieg rok temu.
    Mi lekarz powiedzial ze przy takim AMH wystymuluja malo komorek, wiedze ze u Ciebie calkiem wynik ladny :)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    encorton brałam, beta niby w normie ale mi się wydaje że za niska jak na ciążę bliźniaczą, coś od początku było nie tak, mi się wydawało że mam słabe komórki przez endometriozę a dr mówi że raczej nie, może ma ktoś jakiś pomysł jakie badania porobić?

Magic przykro mi bardzo, ściskam mocno :*
    Dużą masz ednometrioze ? jaki wynik AMH i FSH ?
    Głupia choroba :(

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
‹‹ 2426 2427 2428 2429 2430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ