IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
opu wrote:Junioer zaciskam kciuki
ja wracalam 100 km do domu - stawalismy po drodze bo bylo mi slabo ale ja to w ogole przypadek szczegolny
Ja jutro zabieram maluchy o 11,20
Opu "lubie"'za jutrzejszy transfer - transfer Twojego zycia
Bierzesz dwa Sniezynki? A jaki masz potem plan - tzn bedziesz na zwolnieniu czy pracujesz?
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:Nie wiem chcialabym zabrac dwa zarodki, ale zapytam pania doktor co ona na to... Chcialabhm normalnie do pracy chodzic - siedze za biurkiem ... Co o tym sadzicie w ogole ? Chodzic czy nie chodzic do pracy? Ciekawa jestem jak wy postapilyscie
Zapytam o tryb postepowiania z praca bo ja za kazdym razem bylam na L4 a teraz sama nie wiem jak zrobie.
Moze tak uda sie zaplanowac, ze wstrzele sie w jakis urlop. mam po tym roku sporo urlopu niewykorzystanego.
Ja nie mam pracy fizycznej - bo pracuje w biurze, tyle, ze biegam na spotkania w ciagu dnia ale moze w takim razie bede poruszala sie w tempie zolwia. Do pracy jezdze samochodem wiec nie moge powiedziec, ze przemeczam sie. Tyle, ze stresujaca ma prace ale powiem Wam, ze bardziej stresuje sie siedzac w domu praca niz jak jestem w biurze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:46
-
nick nieaktualnyNo dokladnie ja pracuje w biurze, co prawda nie biegam na spotkania ale czasami biegam po pietrach
wiec moze poprostu bede spokojnie chodzic popijac meliske
i moze wezme zwolnienie na piatek po transferze zeby przez weekend polezec w domku a w pon do pracy ( tez autkiem jezdze)
Zapytam lekarza -
Opu - trzymam kciuki za Twój transfer jutro!
Ja też z kliniki do domu mam kawałek - 70 kilometrów, ale ostatnie kilometry po dziurach strasznych, bo w lesie mieszkam
Po transferze pewnie zostanę w domu na jakieś 2 dni.
Pracę mam biurową, nauczyłam się już nie stresować, dojeżdżam jakieś 40 minut autem. Też po dziurach, więc mnie wytrzęsie strasznie - tego się trochę boję tylko. -
opu wrote:No dokladnie ja pracuje w biurze, co prawda nie biegam na spotkania ale czasami biegam po pietrach
i moze wezme zwolnienie na piatek po transferze zeby przez weekend polezec w domku a w pon do pracy ( tez autkiem jezdze)
Zapytam lekarza
Mysle, ze to dobry pomysl z wolnym czwartekiem i piatkiem, jesli jest taka mozliwosc a jak nie to nic zlego, chyba sporo Dziewczyn pracowalo po transferze.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:Nie wiem chcialabym zabrac dwa zarodki, ale zapytam pania doktor co ona na to...
Ja wczoraj zapytałam, czy mi podadzą 2 (jeśli będzie co podawać) i powiedział mi, że w moim przypadku na pewno dwa.Antonelka, Inska lubią tę wiadomość
-
I ja trzymam kciuki za punkcje,transfery i silne maluszki&&&&&&
A ja proszę o zacisniecie paluszków za naszą jutrzejszą kwalifikacje!Antonelka, Junioer, Agi83, Tilka, V., justa1234, lipa, Mimi86, Mimbla, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
opu, kciuki za jutrzejszy transfer. Nie ma to jak u mamy
Ja mam zamiar pracować całą ciążę, jeśli zdrowie na to pozwoli. Też mam pracę biurową, więc nie jestem na nic właściwie narażona. Poza tym, chyba bym oszalała w domu, i przytyła na potęgę...jakoś mi lepiej między ludźmi, choć oni jeszcze w ogóle nie wiedzą. Może powiem w styczniu albo jeszcze później, zależy jak będzie widać.Mimbla lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:opu, kciuki za jutrzejszy transfer. Nie ma to jak u mamy
Ja mam zamiar pracować całą ciążę, jeśli zdrowie na to pozwoli. Też mam pracę biurową, więc nie jestem na nic właściwie narażona. Poza tym, chyba bym oszalała w domu, i przytyła na potęgę...jakoś mi lepiej między ludźmi, choć oni jeszcze w ogóle nie wiedzą. Może powiem w styczniu albo jeszcze później, zależy jak będzie widać.
Czlowiek ma ochote podzielic sie szczesciem z calym swiatem ale moze faktycznie lepiej mowic jak juz jest maly brzuszekInska lubi tę wiadomość
-
opu wrote:No dokladnie ja pracuje w biurze, co prawda nie biegam na spotkania ale czasami biegam po pietrach
Zapytam lekarza
Provita wypisuje tyle L4 ile sobie życzysz, nawet dwa tyg po transferze.
Co do pracy biurowej:
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/praca-w-ciazy-przy-biurku-i-komputerze_35702.html
Jeśli pracodawca się do tego nie stosuje to może od pip dostać solidna karę finansową.Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się z Toba Antonelka w stu procentach. Chciałoby się krzyczeć o tym, ale wszystko jeszcze może się wydarzyć. Wiadomo, człowiek myśli pozytywnie, nastawia się, że jednak tym razem się uda, ale gdzieś tam z tyłu głowy ten strach siedzi. A potem tłumaczenie ludziom: a co, a dlaczego, sprawia, że boli jeszcze bardziej.
-
Magic, tule mocno
trzymaj się i nie poddawaj, zobaczysz że wkrótce los Ci wynagrodzi małym wielkim szczęściem :*
Inska, magic1 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Anatolka wrote:
Co do pracy biurowej:
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/praca-w-ciazy-przy-biurku-i-komputerze_35702.html
Jeśli pracodawca się do tego nie stosuje to może od pip dostać solidna karę finansową.
Tutaj nie mamy niestety takiego luksusu:(
Pytałam w Departamencie Pracy to spojrzeli na mnie jak na aliena
Na szczęście znam wiele dziewczyn, które pracowały z nami całą ciążę i wszystko z maluszkami w jak najlepszym porządku. -
Cześć dziewczyny
Nie zaglądałam tu od piątku, ale wszystko grzecznie nadrobiłam
Przede wszystkim gratuluję dwóch nowych ciąż na które się napatoczyłamoraz ciężarnym pięknych przyrostów bety! Oby tak dalej
Zaciskam kciuki za wszystkie zbliżające się testy, transfery, punkcje i wizyty
Niech dobra passa trwa.
Antonelko, jesteś bardzo twardą kobietąkciuki dla Ciebie &&&
Magic, przykro mi...
No, a ja się wkurzam tymczasembo okres spóźnia mi się już o tydzień, dzisiaj 37 dzień cyklu. Cudu nie ma, w niedzielę robiłam test (bez żadnych nadziei, tylko po to żeby uciąć głupie domysły), oczywiście negatywny. To mój pierwszy pełny cykl po stymulacji i nieudanym transferze, widocznie mi stymulka trochę rozwaliła gospodarkę hormonalną
W poniedziałek mamy pierwszą wizytę w nowej klinice, myślałam że będę wtedy już dawno po @, że pójdę z wynikami badań robionymi w 3 dc (fsh chociażby), a tymczasem będę w trakcie okresu albo może nadal przed, ech. Nie dość, że muszę odczekać 3 cykle do rozpoczęcia nowej procedury to jeszcze mi się gadziny tak wydłużają, bez sensu. Łudzę się, że doktorek w poniedziałek powie, że jednak nie muszę pokutować przez te 3 cykle, że mogę zacząć w grudniu / styczniu. Nastawiam się na podejście komercyjne, na program pewnie nie mamy co liczyć skoro budżet im się wyczerpuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 12:05
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Junioer wrote:Dzień dobry
Jestem już po USG, wyhodowałam 8 pęcherzyków (z tego 3 za małe), w nocy zrobiliśmy zastrzyk z Pregnylu i jutro mam punkcję. Endometrium 9mm.
Przy okazji zrobiłam wczoraj ponowne badanie AMH (po kliku miesiącach suplementacji DHEA, wit. D i maletoniną) - be zmian. W sierpniu w dwóch laboratoriach miałam wyniki 0,29 i 0,22, wczoraj 0,25.
Wczoraj progesteron 0,54, estradiol ponad 1000.
Już nie mogę się doczekać jutra!
Pytanie do dziewczyn, które punkcję już miały - mogę od razu po wracać do domu (1,5 h drogi, nie będę prowadzić)?
Też łykam te suplementy, AMH mam podobne niestety.
Co u Ciebie jest powodem takiego wyniku ?
Ja mam endometrioze i mialam jeden zabieg rok temu.
Mi lekarz powiedzial ze przy takim AMH wystymuluja malo komorek, wiedze ze u Ciebie calkiem wynik ladnyendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
magic1 wrote:encorton brałam, beta niby w normie ale mi się wydaje że za niska jak na ciążę bliźniaczą, coś od początku było nie tak, mi się wydawało że mam słabe komórki przez endometriozę a dr mówi że raczej nie, może ma ktoś jakiś pomysł jakie badania porobić?
Magic przykro mi bardzo, ściskam mocno :*
Dużą masz ednometrioze ? jaki wynik AMH i FSH ?
Głupia chorobaendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤