IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
zrobiłam II betę po 48 h wynosi 661 a pierwsza 232 jakoś dużo przyrosła ?
sylwiaśta159, Asana, Agi83, opu, lipa, Antonelka, kassik, Mimi86, godaweri, Tosia 1981, renieczka, Inska, pabelka88, Fedra, ComeToMeBaby, justa1234, Konwalia, Viki26, Serducho, V., gosia81 lubią tę wiadomość
-
veronica wrote:zrobiłam II betę po 48 h wynosi 661 a pierwsza 232 jakoś dużo przyrosła ?
To dobrzejakby było mało to bys się mogła martwic. Tu nie szukaj problemu
u mnie pierwsza i druga były podobne, nawet chyba ciut większe i wszystko gra do tej pory
sylwiaśta159, Agi83, aneczka2015, veronica, Antonelka, Tosia 1981, Inska, pabelka88, Fedra, Serducho lubią tę wiadomość
-
Campari wrote:Od listopada witamina D3 o statusie leku -vigantoletten 500 i 1000 dostępna jest bez recepty:-)
W jakich dawkach powinno się przyjmować vigantoletten 1000 ?
5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalnaostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
-
Anatolka wrote:To dobrze
jakby było mało to bys się mogła martwic. Tu nie szukaj problemu
u mnie pierwsza i druga były podobne, nawet chyba ciut większe i wszystko gra do tej pory
Dzięki rzeczywiści nie ma co świrować widełki duże są w becie i przyrasta więc się cieszę, koleżanki moje po "normalnej" ciąży nawet nie pamiętają jak to z tą betą była a my tu monitorujemy każdą chwilę.godaweri lubi tę wiadomość
-
listek wrote:W jakich dawkach powinno się przyjmować vigantoletten 1000 ?Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Tilka wrote:ja biorę cały czas D3 forte 2000j bo mam poważne niedobory, zaczynałam od poziomu 10 ng/ml a norma jest od 30 wzwyż. Mój lekarz też nic nie mówił, żeby brać D3, dopiero jak mu przyniosłam wyniki to powiedział, że lepiej łykać. najlepiej zrób sobie badanie "Witamina D3 metabolit 25(OH)" i będzie ci łatwiej dawkę dobrać.
Ja stosuję 5000, bo miałam niski poziom, lekarka zaordynowała. Polecam Swansona albo Now foods, nie chce tu reklamować, ale to są dość dobre suplementy. Czytałam gdzieś, że sens przyjmowania wit. D jest tylko, jeżeli jest ona w połączeniu z witaminami z grupy K, bodajże K2 (dzięki temu się ona wchłania, bo jak nie to bedzie odwapniać kości) no i przy jednoczesnym braniu Wit. B12 w postaci metylokobalaminy, ta się najlepiej wchłania. Ale proponowałabym poczytać, bo samo branie wit.D może nie przynieść pożądanych skutków. -
junioer kciuki za punkcje
opu kciuki za transfer
Rano zrobilam troszkę wolniej gonapeptyl , wiedzialam czego sie spodziewac i oprocz szczypania zadnych zawrotów głowy nie bylosylwiaśta159, opu lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:
ona to taki typowy przyglup
w sensie ta emota, zebys nie pomyslala, ze Ty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:35
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Dziewczyny ja wiem, ze jestem nidna bo ciagle pytam o witaminki na poprawe komorek a nic z tym nie robie ale tak sobie teraz mysle o wit D. W sumie w okresie zimowym to warto. Powiedzicie jak dawkowalyscie i czy same tak zdecydowalyscie czy to pomysl lekarza.
Moj dr na razie nic nie zaleca poza kwasem foliowym
Antonelka ja miałam AMH na poziomie 0,67 jak brałam witaminę D 2000j. Potem przez dwa miesiące nie brałam moje AMH 0,51. Przypomniało mi sie, że tamtym razem brałam witaminę D więc zwiększyłam sobie (sama bez wiedzy lekarza) dawke na 3000j. moje AMH wzrosło do 0,68. Zależało mi na refundowaniu leków więc przez dwa tygodnie brałam dawkę 5000 (oczywiście bez wiedzy lekarza). po dwóch tygodniach AMH wzrosło do 0,72:) Mojemu męzowi też daje witaminę D 2000 i jego wyniki nasienia znacznie sie poprawiły z 36% ruchliwych do 50%Nie na darmo nazwyają ja witaminą życia. teraz biore 3000 i musze iść zbadac sobie poziom żeby nie przesadzić (niestety kosztuje 125zł)
gosia81 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Antonelka wrote:Dziewczyny ja wiem, ze jestem nidna bo ciagle pytam o witaminki na poprawe komorek a nic z tym nie robie ale tak sobie teraz mysle o wit D. W sumie w okresie zimowym to warto. Powiedzicie jak dawkowalyscie i czy same tak zdecydowalyscie czy to pomysl lekarza.
Moj dr na razie nic nie zaleca poza kwasem foliowym
Mi lekarz przypisał Glucophage 850 dwa razy po 1 tabletce, Vigantoletten 1000 dwa razy po 1 tabletce (dostałam od lekarza po zbadaniu poziomu wit D - teraz przed wizytą 15 grudnia po 2 miesiacach branai mam badanie ponowić) i kwas foliowy 5 mg 1/2 tabletki dziennie.
Od siebie biorę jeszcze magnez i od endokrynologa Euthyrox 88.
Przed stymulacją piłam infolic a teraz już lekarz nie zalecił bo w sumie nie ma konkretnie potwierdzenia, że działa a sporo kosztuje mimo wszystko.
Powinnam jeszcze za dietę się wziąć ale jakoś kiepsko mi to ostatnimi czasy idzie niestety.
A moja koleżanka dziś rano plamiła. Pojechała do ginekologa. Na usg nic nie było widać. W pon miała bete 855, dziś nie ponawiała. Dostała w końcu luteinę 50mg dwa razy po jednej tabletce.... I ma przyjechać na kontrolę w piątek. Lekarka jej powiedziała, że albo ciąża jest młodsza niż z terminu miesiączki ostatniej wynika albo to ciąża pozamaciczna. I teraz się podłamała i jeszcze bardziej się boi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 20:49
-
Kalia wrote:Piggy, jak tam u Ciebie? Robiłaś betę?
Mimbla, Antonelka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Anatolka wrote:Provita wypisuje tyle L4 ile sobie życzysz, nawet dwa tyg po transferze.
Co do pracy biurowej:
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/praca-w-ciazy-przy-biurku-i-komputerze_35702.html
Jeśli pracodawca się do tego nie stosuje to może od pip dostać solidna karę finansową.
Ja mam pracę w 80% biurową, reszta to powiedzmy sobie, spotkania z ludźmi, jeżdżenie, etc. I nie zamierzam z niej rezygnować (zakładając że kiedyś będę w ciazy).... jak mnie ktoś podkabluje w PIP że jako przedsiębiorca siedzę przed komputerem - no to będę płacić mniejsze podatki, czyli sama strata dla budżetu państwa. A ja sama byłabym bardzo nieszczęśliwa, znudzona i co tu dużo mówić - zestresowana, że pieniędzy nie zarabiam w okresie prosperity firmy gdzie na sukces pracowałam prawie 9 lat..
Ja muszę i chcę pracować, kierując się zdrowym rozsądkiem, ale uważam że praca przy komputerze w moim przypadku to mus..Sorry Vinetou.
Anatolka, jak kiedyś będę w ciązy - podkablujesz mnie do PIP? Proszę, nieee.....