IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Piggy wrote:Nie. Tylko test sikany negatywny. Ale @nadal brak. Musiałam przesunąć wizytę w klinice z wczoraj na piątek. Mam nadzieje ze ta Francja przyjdzie. Co do suplementacji d3 to ja ją kupuje d vitrum 2000 i daje rade. Poziom mi się podniósł z niespełna 20 do 28. Dobrze też pamiętać o braniu witaminy K.
-
nick nieaktualny
-
Agnieszka_A. wrote:Mi lekarz przypisał Glucophage 1000 dwa razy po 1 tabletce, Vigantoletten 1000 dwa razy po 1 tabletce i kwas foliowy 5 mg 1/2 tabletki dziennie.
Od siebie biorę jeszcze magnez i od endokrynologa Euthyrox 88.
Przed stymulacją piłam infolic a teraz już lekarz nie zalecił bo w sumie nie ma konkretnie potwierdzenia, że działa a sporo kosztuje mimo wszystko.
Powinnam jeszcze za dietę się wziąć ale jakoś kiepsko mi to ostatnimi czasy idzie niestety.
A moja koleżanka dziś rano plamiła. Pojechała do ginekologa. Na usg nic nie było widać. W pon miała bete 855, dziś nie ponawiała. Dostała w końcu luteinę 50mg dwa razy po jednej tabletce.... I ma przyjechać na kontrolę w piątek. Lekarka jej powiedziała, że albo ciąża jest młodsza niż z terminu miesiączki ostatniej wynika albo to ciąża pozamaciczna. I teraz się podłamała i jeszcze bardziej się boi.
Biedna....domyslam sie co czuje....u mnie przy pierwszej CP dlugo szukali bo beta skakala i dopiero jak byla ok 900 to pojawila sie ale tez byl dobry sprzet. Teraz bylo podobnie ale beta byla wyzsza. Ma nadzieje, ze ciaza mlodsza albo schowala sie gdzies w macicy w jakims zakamarku i dopiero za kilka dni ja zobaczy.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny
11 dpo
22 dzień cyklu z 28
wędrujące bóle jakby na @, bolące piersi, ogólna draźliwość
za wcześnie (!!!) na @
po poludniu
ujemna beta
zebrałam emocjonalny zakręt i doła
w międzyczasie połknęłam podręczńik o invitro z mojej kliniki
no to dolaczam, do Was dziewczyny
nie wiem tylko jeszcze kiedy przyjdzie @
cieżko przewidzieć wizytę startową, wolnych miejsc juź mało
nic to...
z łopatek, potem z łokci
i z kolan
trzeba się podnieść
w końcu jestem homosampiens i walczę o młode....
Bianka4, veronica, Kava, lipa, Julita76, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy to normalne ze dostałam @ podczas brania antyków i gonapeptylu? Poprzednio dostałam dopiero po skończeniu antyków...
Mam bardzo stresująca sytuacje życiowa i zastanawiam sie czy stres mógł to przyspieszyćReni555 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nick nieaktualnyRequiem wrote:Dziewczyny czy to normalne ze dostałam @ podczas brania antyków i gonapeptylu? Poprzednio dostałam dopiero po skończeniu antyków...
Mam bardzo stresująca sytuacje życiowa i zastanawiam sie czy stres mógł to przyspieszyć
kiedyś bardzo silny stres przyspieszył mi @ o przeszło tydzień
nie byłam na żadnych lekach -
Requiem wrote:Dziewczyny czy to normalne ze dostałam @ podczas brania antyków i gonapeptylu? Poprzednio dostałam dopiero po skończeniu antyków...
Mam bardzo stresująca sytuacje życiowa i zastanawiam sie czy stres mógł to przyspieszyć
Ja podczas brania antyków przed stymulacją dostałam @ dwa razy, podczas drugiego i czwartego opakowania, tylko, że nie miałam dodatkowo gonapeptylu.17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Już niedługo wracam do gry
wczoraj dostałam zastrzyk z diphereliny i czekam na @, od 3dc estrofem. Na święta będę w ciąży :p (oby tak się stało)
Antonelka, Agi83, pabelka88, Fedra, Mimi86, Anuszka, Kalia, Kava, pragnaca dzidziusia, myszaaa, Tosia 1981, Mimbla lubią tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Antonelka wrote:Biedna....domyslam sie co czuje....u mnie przy pierwszej CP dlugo szukali bo beta skakala i dopiero jak byla ok 900 to pojawila sie ale tez byl dobry sprzet. Teraz bylo podobnie ale beta byla wyzsza. Ma nadzieje, ze ciaza mlodsza albo schowala sie gdzies w macicy w jakims zakamarku i dopiero za kilka dni ja zobaczy.
Też mam taką nadzieję. Pisała, że na razie plamienie się nie powtórzyło. Nie wiem czy ponowi betę...może w piątek będzie coś widać na usg. Oby skończyło się dobrze. -
Reni555 wrote:cześć dziewczyny
11 dpo
22 dzień cyklu z 28
wędrujące bóle jakby na @, bolące piersi, ogólna draźliwość
za wcześnie (!!!) na @
po poludniu
ujemna beta
zebrałam emocjonalny zakręt i doła
w międzyczasie połknęłam podręczńik o invitro z mojej kliniki
no to dolaczam, do Was dziewczyny
nie wiem tylko jeszcze kiedy przyjdzie @
cieżko przewidzieć wizytę startową, wolnych miejsc juź mało
nic to...
z łopatek, potem z łokci
i z kolan
trzeba się podnieść
w końcu jestem homosampiens i walczę o młode....Reni555 lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Dziś ja mało nie wywinęłam orła przy podawaniu - jednak na leżąco mniej boli. Trzymam kciuki za jutrzejsze transfery i pobierania
Mimi86, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
2015 IVF
-
nick nieaktualnyBianka4 wrote:Reni polubiłam za wolę walki .
dziękuje
jestem grubo po 35 +
jedno dziecko na koncie 23 lata temu
mam nadzieje, że moje wnetrze ńie zapomniało jak to jest być w ciąży
i wierzę, źe się uda
Bianka4, pabelka88, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Inska, Julita76, Fedra, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Dziewczyny ja wiem, ze jestem nidna bo ciagle pytam o witaminki na poprawe komorek a nic z tym nie robie ale tak sobie teraz mysle o wit D. W sumie w okresie zimowym to warto. Powiedzicie jak dawkowalyscie i czy same tak zdecydowalyscie czy to pomysl lekarza.
Moj dr na razie nic nie zaleca poza kwasem foliowymAntonelka, Agnieszka_A., Julita76, Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Bianka to widzę ze obie mamy przeboje z tym gonapeptylem heh ja robie sama wiec na lezaco jakoś dziwnie chyba ale spróbuję jutro tak zrobić
Bianka4 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Reni555 wrote:wiem kochana
dziękuje
jestem grubo po 35 +
i wierzę, źe się uda
Reni555, Antonelka, pragnaca dzidziusia, Fedra lubią tę wiadomość
2015 IVF
-
Mimi mi robi mój pan
a dziś koleżanka w pracy i mówi : siadaj bo blada jesteś
ja lubię zastrzyki krew itp ale nie sobie
będzie dobrze damy rade :)tylko początki sa trudne bo człowiek porusz się jak ćma ale dzięki forum jest łatwiej .
pabelka88, Mimi86 lubią tę wiadomość
2015 IVF
-
Ja zaś nie lubię zastrzyków zawsze odwracam głowę jak mi krew pobierają dlatego tak mi trudno robić te zastrzyki i patrzeć jak ta igła się wbija, no ale cóż poradzić trzeba to przeżyć i juz.
Bianka4 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyReni555 wrote:wiem kochana
dziękuje
jestem grubo po 35 +
i wierzę, źe się uda
Reni moja dobra znajoma mając skończone 39 lat zaszła w ciąże ( IVF) i miesiąc temu urodziła synka
Liczy sie wola walki, ty też będziesz w ciążyInska, pabelka88, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny