X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka a Ty jak sie wogóle czujesz kochana ?Bisous04.gifbo ja tylko tak o sobie i córci a powinnam od razu zapytać jak u Ciebie..

• vioris Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja jestem w Artvimedzie. Jesli masz wszystkie potrzebne do kwalifikacji badania to szybko dzwoń. Ja w piątek na kwalifikacji słyszałam rozmowy w rejestracji, ze tylko takie przypadki (z kompletem dokumentów) mogą jeszcze ewentualnie zapisywać na wizytę, jednak za zgoda lekarza. Bo moga się nie wyrobić. Kwalifikują do końca listopada, ale prawie nie ma już miejsc, bo wizyty grudniowe przekładali na listopad. Ja jestem takim przypadkiem ;) I się udało. Więc jeśli szybko tego nie ogarniesz wieść niesie że zapisywać będa dopiero ewentualnie na styczeń.

No dzwoniłam koło 14.00, lecz niestety już nie mają kwalifikacji :( Zresztą tak czy siak, nie mam wszystkich badań, nawet nie wiem dokładnie jakie mają być. Pani z rejestracji mi kilka podała, ale powiedziała że mam dzwonić w drugiej połowie grudnia, żeby się zapisać na styczeń i wtedy mi poda co mam mieć. Myślę, że na styczeń już będę się zapisywać tutaj bliżej mnie w Katowicach, jeśli będzie szansa. Bo wtedy to już wolę mieć klinikę na miejscu. No chyba, że nie będą w Gyncentrum już kwalifikować, ale to pewnie będzie tak samo w całej Polsce.
    Zobaczymy jak będzie. Ogólnie trochę mnie zasmuciła ta wiadomość, że nie mamy szansy jeszcze w tym roku a może być tak, że pis nie da pieniędzy więc już szansy nie będziemy mieć wcale...

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Antonelka a Ty jak sie wogóle czujesz kochana ?Bisous04.gifbo ja tylko tak o sobie i córci a powinnam od razu zapytać jak u Ciebie..

Justa dziekuje. Dostalam duzo duzo ciepelka na forum wiec inaczej patrze w przyszlosc. Dochodze do siebie po laparoskopii, z kazdym dnie coraz lepiej.

justa1234, pragnaca dzidziusia, Mimbla, Kava, mysza89, Fedra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki Kochane

pabelka88, Mimbla lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No dzwoniłam koło 14.00, lecz niestety już nie mają kwalifikacji :( Zresztą tak czy siak, nie mam wszystkich badań, nawet nie wiem dokładnie jakie mają być. Pani z rejestracji mi kilka podała, ale powiedziała że mam dzwonić w drugiej połowie grudnia, żeby się zapisać na styczeń i wtedy mi poda co mam mieć. Myślę, że na styczeń już będę się zapisywać tutaj bliżej mnie w Katowicach, jeśli będzie szansa. Bo wtedy to już wolę mieć klinikę na miejscu. No chyba, że nie będą w Gyncentrum już kwalifikować, ale to pewnie będzie tak samo w całej Polsce.
    Zobaczymy jak będzie. Ogólnie trochę mnie zasmuciła ta wiadomość, że nie mamy szansy jeszcze w tym roku a może być tak, że pis nie da pieniędzy więc już szansy nie będziemy mieć wcale...
    no widzisz, szkoda...
    pieniądze jeszcze w przyszłym roku powinny być, mam nadzieję- bo budżet zaklepany już przecież jest na 2016. Tak myślę. Musieliby robić duże zamieszanie aby coś zmieniać. Jak to któryś z nich powiedział, budżet na 2016 został zatwierdzony przez stary rząd, a oni będą mogli być odpowiedzialni (heh) za budżet na 2017. Z tym, ze jak rozmawiałam z innymi klinikami szukając miejsc to wszyscy mówili tak: "owszem, może będą miejsca w lipcu- O ILE program będzie kontynuowany".

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Justa dziekuje. Dostalam duzo duzo ciepelka na forum wiec inaczej patrze w przyszlosc. Dochodze do siebie po laparoskopii, z kazdym dnie coraz lepiej.
    cieszę się bardzo że u Ciebie lepiej divers2342.gifwsparcie jest najważniejsze :-)

Antonelka lubi tę wiadomość

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale teraz przy nowej ustawie badania z wirusologii sa ważne tylko 3 miesiące, wiec trzeba je powtarzac. Dzis wystawili mi na nie skierowanie i czesc jest pokrywana z MZ a za czesc trzeba zaplacic (około 140 zł).
    Przede mna przygotowania do 3 transferu, który mam mieć 10 grudnia.

ja badania robiłam w sierpniu imiały być wazne pół roku. na wizycie startowej dostalam skierowanie tylko na rózyczke o reszcie nićlekarz nie mówił. ja podchodzę komercyjnie do In vitro wiec może tutaj badania ważne sa pół roku.

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ściskam mocno:(

Antonelka super, że czujesz sie coraz lepiej:) Im zdrowsza tym bliżej celu.

Ja jutro jadę na badania bo dzisiaj przyszła @. I jak wszystko dobrze wyjdzie to od czwartku zaczynamy zastrzyki:) Ja mam sobie podawać zastrzyki między 6 a 10. Tak więc będe dawała sobie o 6 żeby potem łatwiej mieć na wizytach stymulacyjnych.

Trzymajcie się cieplutko Dziewczynki.

Ściskam mocno każdą z Was;)

Antonelka, pragnaca dzidziusia, Mimbla, mysza89, Fedra, Mimi86 lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam że mało się udzielam, nadganiam Was z wielkim poślizgiem, ale niestety w pracy mam ten tydzień okropny. Pogoda też daje popalić :(, o robotach drogowych nie wspominając... 4 korki zaliczyłam. Czy ktoś to sobie może wyobrazić? 4 korki... Dwa w jedną, i dwa w drugą stronę.. Łódź jest obrzydliwa pod tym względem.
    A pojutrze czeka mnie Warszawa :(.

W najbliższy weekend stawiam się w klinice, rozpoczniemy przygotowania do crio blastusi, na naturalnym cyklu.
    Zastanawiam się tylko, czy nie poprosić o Encorton 5 mg :/, no ale do weekendu jeszcze sobie to przemyślę. W sumie gin mi powinien sam wreszcie wyjść z jakąś inicjatywą a nie tak, że ja ciągle coś sugeruję czy wręcz wymuszam. Prawda? No właśnie..

Recepty od gina wezmę nowe na Utrogestan i szoruję do Czech z małżem zrobić zapasy. Może tym razem nie przepisze mi już Prolutexa, bo same białe kuleczki wystarczą. To by było idealnie.

shooa, sylwiaśta159, Kava, mia6, justa1234, Mimi86, ComeToMeBaby, Konwalia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic1, bardzo mi przykro było czytać Twoją relację.
    Wyrazy współczucia, trzymaj się.

A tu coś na dobry spokojny sen dla wszystkich, o proszę:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/553db41c9d19.jpg

i sama już się zwijam do pościeli.

mysza89, Kava, Fedra, Antonelka, magic1, justa1234, BISCA, Mimi86 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, jasne, ze to lekarz powinien- ale jak widac rzeczywistosc jest troche inna... ale Ty sie tym nir przejmuj- jak trzeba to nawet z gardla mu wyciagaj ta recepte- zawsze to jakas nowosc, cos innego w Twoim leczeniu- a noz to wlasnie tego potrzebujesz. Trzymam wiec kciuki, by wszystko poszlo sprawnie :)

mysza89, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    przepraszam że mało się udzielam, nadganiam Was z wielkim poślizgiem, ale niestety w pracy mam ten tydzień okropny. Pogoda też daje popalić :(, o robotach drogowych nie wspominając... 4 korki zaliczyłam. Czy ktoś to sobie może wyobrazić? 4 korki... Dwa w jedną, i dwa w drugą stronę.. Łódź jest obrzydliwa pod tym względem.
    A pojutrze czeka mnie Warszawa :(.

W najbliższy weekend stawiam się w klinice, rozpoczniemy przygotowania do crio blastusi, na naturalnym cyklu.
    Zastanawiam się tylko, czy nie poprosić o Encorton 5 mg :/, no ale do weekendu jeszcze sobie to przemyślę. W sumie gin mi powinien sam wreszcie wyjść z jakąś inicjatywą a nie tak, że ja ciągle coś sugeruję czy wręcz wymuszam. Prawda? No właśnie..

Recepty od gina wezmę nowe na Utrogestan i szoruję do Czech z małżem zrobić zapasy. Może tym razem nie przepisze mi już Prolutexa, bo same białe kuleczki wystarczą. To by było idealnie.

walcz o lek i tyle oni sami tak łatwo z inicjatywą nie wyjdą ...już nie wspomne o moim wrażeniu ,które mnie nie opuszcza ,że tu na forum wiecie więcej niż w nie jednej klinice ...

Mimbla, ComeToMeBaby, Beata.D lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jestem już po USG, wyhodowałam 8 pęcherzyków (z tego 3 za małe), w nocy zrobiliśmy zastrzyk z Pregnylu i jutro mam punkcję. Endometrium 9mm.

Przy okazji zrobiłam wczoraj ponowne badanie AMH (po kliku miesiącach suplementacji DHEA, wit. D i maletoniną) - be zmian. W sierpniu w dwóch laboratoriach miałam wyniki 0,29 i 0,22, wczoraj 0,25.

Wczoraj progesteron 0,54, estradiol ponad 1000.

Już nie mogę się doczekać jutra!

Pytanie do dziewczyn, które punkcję już miały - mogę od razu po wracać do domu (1,5 h drogi, nie będę prowadzić)?

Fedra, Karolina1111, Antonelka, Giussta, Inska, mia6, V., Tosia 1981, Mimi86, Agnieszka_A., ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• godaweri Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz :-) Polezysz z godzinę w klinice, a potem spokojnie sie doturlasz do autka i do domku. Grunt zebys nie prowadziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 08:36

Junioer, mysza89, Natash88 lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dzień dobry :)

Jestem już po USG, wyhodowałam 8 pęcherzyków (z tego 3 za małe), w nocy zrobiliśmy zastrzyk z Pregnylu i jutro mam punkcję. Endometrium 9mm.

Przy okazji zrobiłam wczoraj ponowne badanie AMH (po kliku miesiącach suplementacji DHEA, wit. D i maletoniną) - be zmian. W sierpniu w dwóch laboratoriach miałam wyniki 0,29 i 0,22, wczoraj 0,25.

Wczoraj progesteron 0,54, estradiol ponad 1000.

Już nie mogę się doczekać jutra!

Pytanie do dziewczyn, które punkcję już miały - mogę od razu po wracać do domu (1,5 h drogi, nie będę prowadzić)?
    ja wracałam od razu poszliśmy tylko na obiad wszystko zależy jak sie bedziesz czuła po znieczuleniu ...✊✊✊✊✊ za punkcje :)

Junioer lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer trzymam kciuki za piekne komoreczki.
    Mysl o tym, ze to dzisiaj wydarzy sie cud :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Inska Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer kciuki za szcześliwą punkcję i piękne zapłodnienie!

420296rdc1hmvhrv.gif

Ja po punkcji byłam podobno przekomiczna. Mąż do dziś nie może sobie wybaczyć, że mnie nie nagrał. Czułam się naprawdę dobrze, więc tego samego dnia jeszcze po galerii szaleliśmy ;-)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny :)
    Jutro, jak już będzie po wszystkim, to dam Wam znać :)

Inska - podejrzewam, że też mam potencjał komediowy, bo jak miałam gastroskopię (takie samo znieczulenie), to po przebudzeniu powiedziałam, że nigdy się tak w życiu nie wyspałam (a trwało to 10 minut może) i spytałam, gdzie mogę kupić taką super poduszkę... Mąż do dzisiaj się ze mnie śmieje :)

mia6, Agi83, BISCA, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer zaciskam kciuki :) ja wracalam 100 km do domu - stawalismy po drodze bo bylo mi slabo ale ja to w ogole przypadek szczegolny :)

Ja jutro zabieram maluchy o 11,20 :)

Antonelka, Inska, Junioer, pabelka88, Agi83, V., Tosia 1981, Karolina1111, sylwiaśta159, justa1234, BISCA, Mimi86, Bianka4, ComeToMeBaby, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie mam potencjalu komediowego ale dziewczyna z lozka obok gadala takie glupoty ze smiac mis ie chcialo :))) jak na haju :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

‹‹ 2425 2426 2427 2428 2429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ