X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopię i kariotypy.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Opu przeciez narazie to Twoje zarodki sie jeszcze w Tobie rozwijaja, na zagniezdzenie maja czas. A mierzenie temp przy braniu progesteronu ma niewielki sens- zakladam, ze go bierzesz.

U mnie dziewczyny zle. Obawiam sie, ze dlugo nie ponosze tej ciazy... wczoraj zaczelam plamic, wiec pojechalam do lekarza, stwierdzila, ze plamienie jest niewielkie- pewnie podraznienie. Wrocilam do domu i za pol h zaczela leciec ze mnie jasna krew... :( myslalam, ze juz po wszystkim, ale pojechalam do kliniki zrobili usg- pecherzyk tak jak byl rano tak po tym krwawieniu rowniez... lekarz powiedzial ze czasem tak sie zdarza, ze do czesci macicy jakby nie dochodzi informacja, ze jest sie w ciazy... mam lezec plackiem caly tydzien bezwzglednie, wstac moge tylko do wc i w piatek moj wyrok- wizyta. Dostalam dodatkowo duphaston 2x1- wczoraj po powrocie mialam wziac 4 na raz. Poki co krwawienia od wczoraj nie ma- ono ustalo jeszcze przed wizyta u dr. Ale co chwile zagladam, czy znowu nie leci... jest mi tak przykro... :( ze musialam sie Wam wygadac- wybaczcie. Trzymajcie prosze za nas kciuki :(...

Trzymam z całych sił. Na pewno będzie dobrze. Niektóre kobiety w ciązy krwawią może i Twój taki urok. Dopóki jest nadzieja trzeba wierzyć:)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Sylwia, wyganiaj czarne myśli! Ja tam znam naprawdę dużo dziewczyn, które na początku ciąży plamiły a potem rodziły z tych ciąż zdrowe dzieci, będzie dobrze! Tylko faktycznie dużo leż :*

Anuszka, takie właśnie mam podejście :) dzięki!

Anatolko, ja rozumiem, ale sama wiesz, że każda klinika ma coś za uszami i każdy lekarz / przypadek działa inaczej. Po prostu trochę niefajne jest pisać takie rzeczy w chwili, kiedy od wizyty dzielą mnie 2-3 dni i kiedy wiążę z nią nadzieje, to podcina skrzydła. Równie dobrze może się okazać, że akurat ja z tej kliniki będę bardzo zadowolona a np. nOvum by mnie olało. Dobrze, że zwracacie moją uwagę, będę czujna i będę dopytywała po trzy razy o oczywiste rzeczy, ale proszę, nie obrzydzajcie mi tej kliniki na wstępie. Naprawdę nie mam ochoty jeździć 300 km na każdą wizytę, skoro pod nosem mam miejsce w którym prawdopodobnie mi pomogą. Muszę spróbować, żeby wiedzieć, zamiast kombinować jak koń pod górę uzyskując ten sam skutek.

Ma_pi, za coś takiego to chyba bym ich pozwała do sądu :/ współczuję... Najgorsze, że nie dowiesz się prawdy. Ja tak samo snuję domysły, że wszystkie moje zarodki zatrzymały się w 5-6 dobie z winy człowieka w dotychczasowej klinice (Parens), ale pewności nie mam i nic z tym nie zrobię. Mimo wszystko klinikę polecam. O doktorze W. to już się tu sporo negatywów naczytałam, natomiast o Mirockim jak na razie same pozytywy, zobaczymy, przekonam się wkrótce.

V masz rację. Dobrze tam gdzie nas nie ma. Każda Klinika jednym pomaga innym nie i stąd biorą się najróżniejsze komentarze.

Mimbla, V. lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja miałam histeroskopię i kariotypy.

Miałas histeroskopię w klinice na koszt programu, czy płaciłaś? Miałaś krio?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy trzeba po histero robić jakąś przerwę, czy można od razu podejść do transferu w tym samym cyklu?

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja jestem po pierwszej wizycie stymulacyjnej. Mam 5 dc a 3 z zastrzykami. niestety licho to wygląda bo ledwo 3 pęcherzyki widać. pani doktor dała mi do zrozumienia, że przy moim AMH 0,72 te 3 pęcherzyki to już sukces. Mimo wszystko boję się, że dupa z tego będzie:(

Dwie nieudane IUI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Miałas histeroskopię w klinice na koszt programu, czy płaciłaś? Miałaś krio?

Nie ma czegoś takiego jak histeroskopia na koszt programu. Program refunduje zapłodnienie pozaustrojowe. Miałam na nfz w szpitalu.

Nie sądzę, żeby ktokolwiek zrobił transfer w cyklu z histeroskopia. A czy będzie można już w kolejnym to pewnie żalezy czy skończy się na diagnostycznej czy będzie operacyjna.

Edit: skierowanie do szpitala dał mi mój ginekolog spoza kliniki. Ale wiem, że kliniczni też mogą dać na nfz do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:03

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnosnie zatrzykow - 4 godz temy wstrzyknelam sobie prolutex czy jak sie to tam zwie i do tej pory skora mnie boli jakby tam igla w srodku zostala ... masakra

ps. oooo juz 20 ... ide sobie wstrzyknac fragmin :O

ELCIA TA - oby to bylo wgryzanko :) jakie zarodeczki mialas podane :)?

co do badan ja mialam histero np przed zrobione, ale chcialam zrobic fragmentacje dna plemnika - dr odradzala a w dniu transferu sama powiedziala ze trzeba zrobic ... kurde a bysmy juz mieli gotowe wrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:01

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    hej,
    ja jestem po pierwszej wizycie stymulacyjnej. Mam 5 dc a 3 z zastrzykami. niestety licho to wygląda bo ledwo 3 pęcherzyki widać. pani doktor dała mi do zrozumienia, że przy moim AMH 0,72 te 3 pęcherzyki to już sukces. Mimo wszystko boję się, że dupa z tego będzie:(

Walczaca przypomnij prosze czy Ty idziesz dlugim czy krotkim protokolem?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja miałam całą trójkę badana ta metodą. To było na pierwszej wizycie w klinice.

Karolina, ja też miałam bez badania estradiolu i się udało. Nawet kiedyś któraś z dziewczyn wrzuciła na forum odpowiedź z forum embriologicznego nOvum, że u nich też zwraca się uwagę na wygląd endometrium, a skuteczność jednak mają...

widze ze robilas badania o których pisze kometa i jestes z warszawy?
    gdzie robilas tego pcr-a w novum ? i ile czekalas? potrzebuje jakiegos ekspresowego miejsca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:10

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Jeszcze odnosnie zatrzykow - 4 godz temy wstrzyknelam sobie prolutex czy jak sie to tam zwie i do tej pory skora mnie boli jakby tam igla w srodku zostala ... masakra
    Reaguję tak samo po prolutexie, też mnie boli skóra i tak jakby pod nią ale tylko wtedy jak mocniej dotykam... może tak ma byc...??:-)

3Ecdp1.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dla dziewczyn majacych transfer w grudniu ☺️

http://mamadu.pl/122757,planujesz-zajsc-w-ciaze-poczekaj-jeszcze-miesiac-wedlug-naukowcow-grudzien-jest-najlepszym-miesiacem-na-poczecie-dziecka

Grudzien najlepszym miesiacem na poczecie ☺️

Anuszka, Piggy, Justi86, Requiem, mysza89, triss, Konwalia lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu mialam jednego zawodnika klasy b w 3 dobie ;)

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Walczaca przypomnij prosze czy Ty idziesz dlugim czy krotkim protokolem?

Idę krótkim protokołem.

Dwie nieudane IUI
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Idę krótkim protokołem.

Ciekaw w takim razie ile ja wyprodukuje. Pierwsze podejscie mialam dlugim przy moim marniutkim amh i tez lekarz liczyl na 3 komorki a poszlo duzo lepiej. Ciekawe jak zareaguje na krotki protokol? No ale moze bedzie mniej a super dobre komoreczki.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

ps. oooo juz 20 ... ide sobie wstrzyknac fragmin :O

ELCIA TA - oby to bylo wgryzanko :) jakie zarodeczki mialas podane :)?

co do badan ja mialam histero np przed zrobione, ale chcialam zrobic fragmentacje dna plemnika - dr odradzala a w dniu transferu sama powiedziala ze trzeba zrobic ... kurde a bysmy juz mieli gotowe wrrrrr

Spróbuj po zrobieniu zastrzyku z prolutexu mocno docisnąć od razu wacik i przytrzymać ok. minutę. Dolegliwości powinny się zmniejszyć.

• emeska Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Cos dla dziewczyn majacych transfer w grudniu ☺️

http://mamadu.pl/122757,planujesz-zajsc-w-ciaze-poczekaj-jeszcze-miesiac-wedlug-naukowcow-grudzien-jest-najlepszym-miesiacem-na-poczecie-dziecka

Grudzien najlepszym miesiacem na poczecie ☺️

No kurczę a mi szykują transfer na Andrzejki....chyba ze będą kazali czekać do blastocysty...

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dziewczyny- mam pytanie. czy wam lekarz zlecał:
    - wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydii trachomatis metoda PCR- DNA
    - posiew z pochwy w kierunku mycoplasma, ureaplasma?

Jestem w rządówce, przed pierwszym podejściem. lekarz zlecił tą chlamydię, ale koniecznie metodą pcr, bo podobno teraz takie wymagania są (podejrzewam, że te po 1.11). Natomiast często słyszę o tym drugim badaniu, jednak mi niczego takiego nie zlecał ani nie robiłam wcześniej takiego badania.
    Tez mialam przed startem procedury robiona chlamydie ta metoda.
    A teraz jest wymog ale kazali mi z krwi IgG i IgM a nie wymaz.
    Aha, wczoraj w klinice twardo twierdzili ze chlamydia nie jest refundowana. Wiec upomne sie po zakonczeniu programu o swoja kase.

Mimbla, ComeToMeBaby, mysza89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    I czy trzeba po histero robić jakąś przerwę, czy można od razu podejść do transferu w tym samym cyklu?
    Ja robilam histero w poprzednim cyklu w 21dc. W tym cyklu mam crio. Nie wiem czy Sysia nie miala histero w cyklu z transferem.

godaweri lubi tę wiadomość

‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ