X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopię i kariotypy.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Opu przeciez narazie to Twoje zarodki sie jeszcze w Tobie rozwijaja, na zagniezdzenie maja czas. A mierzenie temp przy braniu progesteronu ma niewielki sens- zakladam, ze go bierzesz.

U mnie dziewczyny zle. Obawiam sie, ze dlugo nie ponosze tej ciazy... wczoraj zaczelam plamic, wiec pojechalam do lekarza, stwierdzila, ze plamienie jest niewielkie- pewnie podraznienie. Wrocilam do domu i za pol h zaczela leciec ze mnie jasna krew... :( myslalam, ze juz po wszystkim, ale pojechalam do kliniki zrobili usg- pecherzyk tak jak byl rano tak po tym krwawieniu rowniez... lekarz powiedzial ze czasem tak sie zdarza, ze do czesci macicy jakby nie dochodzi informacja, ze jest sie w ciazy... mam lezec plackiem caly tydzien bezwzglednie, wstac moge tylko do wc i w piatek moj wyrok- wizyta. Dostalam dodatkowo duphaston 2x1- wczoraj po powrocie mialam wziac 4 na raz. Poki co krwawienia od wczoraj nie ma- ono ustalo jeszcze przed wizyta u dr. Ale co chwile zagladam, czy znowu nie leci... jest mi tak przykro... :( ze musialam sie Wam wygadac- wybaczcie. Trzymajcie prosze za nas kciuki :(...

Trzymam z całych sił. Na pewno będzie dobrze. Niektóre kobiety w ciązy krwawią może i Twój taki urok. Dopóki jest nadzieja trzeba wierzyć:)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Sylwia, wyganiaj czarne myśli! Ja tam znam naprawdę dużo dziewczyn, które na początku ciąży plamiły a potem rodziły z tych ciąż zdrowe dzieci, będzie dobrze! Tylko faktycznie dużo leż :*

Anuszka, takie właśnie mam podejście :) dzięki!

Anatolko, ja rozumiem, ale sama wiesz, że każda klinika ma coś za uszami i każdy lekarz / przypadek działa inaczej. Po prostu trochę niefajne jest pisać takie rzeczy w chwili, kiedy od wizyty dzielą mnie 2-3 dni i kiedy wiążę z nią nadzieje, to podcina skrzydła. Równie dobrze może się okazać, że akurat ja z tej kliniki będę bardzo zadowolona a np. nOvum by mnie olało. Dobrze, że zwracacie moją uwagę, będę czujna i będę dopytywała po trzy razy o oczywiste rzeczy, ale proszę, nie obrzydzajcie mi tej kliniki na wstępie. Naprawdę nie mam ochoty jeździć 300 km na każdą wizytę, skoro pod nosem mam miejsce w którym prawdopodobnie mi pomogą. Muszę spróbować, żeby wiedzieć, zamiast kombinować jak koń pod górę uzyskując ten sam skutek.

Ma_pi, za coś takiego to chyba bym ich pozwała do sądu :/ współczuję... Najgorsze, że nie dowiesz się prawdy. Ja tak samo snuję domysły, że wszystkie moje zarodki zatrzymały się w 5-6 dobie z winy człowieka w dotychczasowej klinice (Parens), ale pewności nie mam i nic z tym nie zrobię. Mimo wszystko klinikę polecam. O doktorze W. to już się tu sporo negatywów naczytałam, natomiast o Mirockim jak na razie same pozytywy, zobaczymy, przekonam się wkrótce.

V masz rację. Dobrze tam gdzie nas nie ma. Każda Klinika jednym pomaga innym nie i stąd biorą się najróżniejsze komentarze.

Mimbla, V. lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja miałam histeroskopię i kariotypy.

Miałas histeroskopię w klinice na koszt programu, czy płaciłaś? Miałaś krio?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy trzeba po histero robić jakąś przerwę, czy można od razu podejść do transferu w tym samym cyklu?

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja jestem po pierwszej wizycie stymulacyjnej. Mam 5 dc a 3 z zastrzykami. niestety licho to wygląda bo ledwo 3 pęcherzyki widać. pani doktor dała mi do zrozumienia, że przy moim AMH 0,72 te 3 pęcherzyki to już sukces. Mimo wszystko boję się, że dupa z tego będzie:(

Dwie nieudane IUI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Miałas histeroskopię w klinice na koszt programu, czy płaciłaś? Miałaś krio?

Nie ma czegoś takiego jak histeroskopia na koszt programu. Program refunduje zapłodnienie pozaustrojowe. Miałam na nfz w szpitalu.

Nie sądzę, żeby ktokolwiek zrobił transfer w cyklu z histeroskopia. A czy będzie można już w kolejnym to pewnie żalezy czy skończy się na diagnostycznej czy będzie operacyjna.

Edit: skierowanie do szpitala dał mi mój ginekolog spoza kliniki. Ale wiem, że kliniczni też mogą dać na nfz do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:03

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnosnie zatrzykow - 4 godz temy wstrzyknelam sobie prolutex czy jak sie to tam zwie i do tej pory skora mnie boli jakby tam igla w srodku zostala ... masakra

ps. oooo juz 20 ... ide sobie wstrzyknac fragmin :O

ELCIA TA - oby to bylo wgryzanko :) jakie zarodeczki mialas podane :)?

co do badan ja mialam histero np przed zrobione, ale chcialam zrobic fragmentacje dna plemnika - dr odradzala a w dniu transferu sama powiedziala ze trzeba zrobic ... kurde a bysmy juz mieli gotowe wrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:01

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    hej,
    ja jestem po pierwszej wizycie stymulacyjnej. Mam 5 dc a 3 z zastrzykami. niestety licho to wygląda bo ledwo 3 pęcherzyki widać. pani doktor dała mi do zrozumienia, że przy moim AMH 0,72 te 3 pęcherzyki to już sukces. Mimo wszystko boję się, że dupa z tego będzie:(

Walczaca przypomnij prosze czy Ty idziesz dlugim czy krotkim protokolem?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja miałam całą trójkę badana ta metodą. To było na pierwszej wizycie w klinice.

Karolina, ja też miałam bez badania estradiolu i się udało. Nawet kiedyś któraś z dziewczyn wrzuciła na forum odpowiedź z forum embriologicznego nOvum, że u nich też zwraca się uwagę na wygląd endometrium, a skuteczność jednak mają...

widze ze robilas badania o których pisze kometa i jestes z warszawy?
    gdzie robilas tego pcr-a w novum ? i ile czekalas? potrzebuje jakiegos ekspresowego miejsca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:10

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Jeszcze odnosnie zatrzykow - 4 godz temy wstrzyknelam sobie prolutex czy jak sie to tam zwie i do tej pory skora mnie boli jakby tam igla w srodku zostala ... masakra
    Reaguję tak samo po prolutexie, też mnie boli skóra i tak jakby pod nią ale tylko wtedy jak mocniej dotykam... może tak ma byc...??:-)

3Ecdp1.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dla dziewczyn majacych transfer w grudniu ☺️

http://mamadu.pl/122757,planujesz-zajsc-w-ciaze-poczekaj-jeszcze-miesiac-wedlug-naukowcow-grudzien-jest-najlepszym-miesiacem-na-poczecie-dziecka

Grudzien najlepszym miesiacem na poczecie ☺️

Anuszka, Piggy, nick nieaktualny, Requiem, mysza89, triss, Konwalia lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu mialam jednego zawodnika klasy b w 3 dobie ;)

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Walczaca przypomnij prosze czy Ty idziesz dlugim czy krotkim protokolem?

Idę krótkim protokołem.

Dwie nieudane IUI
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Idę krótkim protokołem.

Ciekaw w takim razie ile ja wyprodukuje. Pierwsze podejscie mialam dlugim przy moim marniutkim amh i tez lekarz liczyl na 3 komorki a poszlo duzo lepiej. Ciekawe jak zareaguje na krotki protokol? No ale moze bedzie mniej a super dobre komoreczki.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

ps. oooo juz 20 ... ide sobie wstrzyknac fragmin :O

ELCIA TA - oby to bylo wgryzanko :) jakie zarodeczki mialas podane :)?

co do badan ja mialam histero np przed zrobione, ale chcialam zrobic fragmentacje dna plemnika - dr odradzala a w dniu transferu sama powiedziala ze trzeba zrobic ... kurde a bysmy juz mieli gotowe wrrrrr

Spróbuj po zrobieniu zastrzyku z prolutexu mocno docisnąć od razu wacik i przytrzymać ok. minutę. Dolegliwości powinny się zmniejszyć.

• emeska Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Cos dla dziewczyn majacych transfer w grudniu ☺️

http://mamadu.pl/122757,planujesz-zajsc-w-ciaze-poczekaj-jeszcze-miesiac-wedlug-naukowcow-grudzien-jest-najlepszym-miesiacem-na-poczecie-dziecka

Grudzien najlepszym miesiacem na poczecie ☺️

No kurczę a mi szykują transfer na Andrzejki....chyba ze będą kazali czekać do blastocysty...

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dziewczyny- mam pytanie. czy wam lekarz zlecał:
    - wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydii trachomatis metoda PCR- DNA
    - posiew z pochwy w kierunku mycoplasma, ureaplasma?

Jestem w rządówce, przed pierwszym podejściem. lekarz zlecił tą chlamydię, ale koniecznie metodą pcr, bo podobno teraz takie wymagania są (podejrzewam, że te po 1.11). Natomiast często słyszę o tym drugim badaniu, jednak mi niczego takiego nie zlecał ani nie robiłam wcześniej takiego badania.
    Tez mialam przed startem procedury robiona chlamydie ta metoda.
    A teraz jest wymog ale kazali mi z krwi IgG i IgM a nie wymaz.
    Aha, wczoraj w klinice twardo twierdzili ze chlamydia nie jest refundowana. Wiec upomne sie po zakonczeniu programu o swoja kase.

Mimbla, ComeToMeBaby, mysza89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    I czy trzeba po histero robić jakąś przerwę, czy można od razu podejść do transferu w tym samym cyklu?
    Ja robilam histero w poprzednim cyklu w 21dc. W tym cyklu mam crio. Nie wiem czy Sysia nie miala histero w cyklu z transferem.

godaweri lubi tę wiadomość

‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ