X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jeszcze trzeba się orientować o co można zawalczyć, czyli trzeba się na tym znać i być swoim własnym lekarzem diagnostą :P już mam od tego łeb kwadratowy ;)

ComeToMeBaby, Karolina1111, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Antonelka... jak Ty to wszystko przeszłaś.....Dobra ja nie marudzę bo przy Tobie to aż głupio. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie menopuru. Mysze go wsztrzykiwac od wtorku. ale w pn wyjezdzam na tydzień i bede poza domem. czy bede mogła sobie przygotowac ten roztwór (czyli wstrzykniąć te dwie strzykawki do tej amupłki) w pn rano przed wyjazdem i zabrac ze soba juz tylko rozrobiony roztwór ?????
    Możesz przygotować wcześniej i nie trzeba wtedy trzymać go w lodowce, nie wiem tylko jakie nasz dawki i czy Ci starczy na tydzień. A i jeszcze jedno, igły od gonapeptylu sa super ostre w porównaniu z tymi od menopuru, wiec przygotuj sie ze te od menopuru to dopiero wchodzić nie chcą...

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Shoaa podobno powyzej 16 mm jest za grube. Tak mi powiedzial moj gin. Poza tym gratuluje wytrzymania na diecie. Ja się caly czas bije z myślami i sama soba zeby zaczac. Nie wiem czy jestem az tak wytrwala ::/ ale z tego co czytam na endopositive dieta działa !

Sylwiasta trzymam kciuki mocno za Ciebie . Sciskam :*

No to super.. za 10 dni na pewno moje endo będzie grubsze niż 16mm skoro wczoraj miałam 9:/
    czyli co, stracone podejście będzie.
    ehh. trzeba czekać na nowy rok i kasę na nową stymulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Możesz przygotować wcześniej i nie trzeba wtedy trzymać go w lodowce, nie wiem tylko jakie nasz dawki i czy Ci starczy na tydzień. A i jeszcze jedno, igły od gonapeptylu sa super ostre w porównaniu z tymi od menopuru, wiec przygotuj sie ze te od menopuru to dopiero wchodzić nie chcą...
    aha... oki dziękuję...dam radę, bo muszę ...

• triss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    No to super.. za 10 dni na pewno moje endo będzie grubsze niż 16mm skoro wczoraj miałam 9:/

Shooa endo nie rosnie tak proporcjonalnie liniowo. Ale ja bym naciskała na wizyte z przyszłym tygodniu na twoim miejscu.

mysza89 lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    mi zrobili na 18 mm i dupa teraz ze mnie wydzierało tkanke przy @ wiec sie bexe trzymac tych ich 800 i nic więcej przed crio ...ale nie zakładaj już pirażki od razu ... ja bym też poszła wcześniej na wizyte ...

V ja bez forum tez bym była zielona no i bez gina zaprzyjaźnionego rób luste zapusuj pytania i wymagaj bo za to płacisz a nie ze rla nich zarobek a klient to zło ma cicho siedziec itd ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 13:15

V. lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • triss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    I jaki plan dalej?

bedziemy próbowac powalczyc z immunologią. Nie wiem, jeszcze w jaki sposób, czekamy na wyniki kilku badań, od ktorych zalezy co lekarz zaproponuje.

nick nieaktualny, Requiem, mysza89, Antonelka, nick nieaktualny, Piggy, agulas, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Requiem Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    bedziemy próbowac powalczyc z immunologią. Nie wiem, jeszcze w jaki sposób, czekamy na wyniki kilku badań, od ktorych zalezy co lekarz zaproponuje.
    Powodzenia&&&

triss lubi tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, za ile dni masz zacząć brać progesteron przed crio? Bo za 10 dni transfer, tak? Czyli za 5 dni progesteron?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Anatolka, żeby dzień transferu był 6tym dniem brania prg

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    tak Anatolka, żeby dzień transferu był 6tym dniem brania prg

No to wszystko będzie w jak najlepszym porządku, bo Twoje endo będzie rosło do dnia rozpoczęcia progesteronu. Dni od rozpoczęcia prg nie wliczasz w to rosniecie, bo wtedy wtedy ono ulega zmianom wywoływanym przez prg zgodnie z planem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no brzmi to rozsądnie, o ile branie prg przy jednoczesnym braniu estrofemu faktycznie tak będzie działać na endo.
    dzięki Ci kobieto, przestanę więc się stresować :)

ale maila do kliniki z prośbą o rozważenie wpisania mnie na transfer w pierwotnym terminie 3.12 już wysłałam, więc jest szansa, że może się uda wcześniej. Jak nie to też będę spokojna.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam jedno i drugie. Nadal biorę oba. Tzn kleje plastry z estradiolem jeszcze. Już mniejsze dawki, ale kleje.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Opu

Jaki miałaś estradiol?? Ja mam mieć transfer we wtorek jeśli estradol zmaleje, a dwa dni przed punkcją było 8500 :( bardzo bym chciała w tym cyklu, ale lekarz nie chce ryzykować.

W sobote przed poniedzialkowa punkcja niecale 1600. Bardzo masz duzy ten estradiol...

vella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schodzisz już stopniowo i z prg i estradiolu czy tylko estradiol zmniejszasz? Jak Ci lekarz zalecał, do kiedy masz go brać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Opu...Sykwiasta....trzymam kciuki za Was...
    Ja się kłuje dalej gonopeptylem (10 zastrzyków za mną) od wtorku dołączam menopur a brzuch juz boli. Coraz trudniej wchodzi igła tez tak miałyście?

Tak, zauwazylam cos takiego, ale teraz to dopiero mam jazde bo mam jeszcze fragmin a tam sa takie tepe igly ze w ogole skory nie chca przebic ... sprobuj robic moze bardziej z boku i ciut nizej tam chyba skora delikatniejsza jest

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    no nie... a ja mam menopur... :P
    zen.gif

Mimbla lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    W sobote przed poniedzialkowa punkcja niecale 1600. Bardzo masz duzy ten estradiol...

Pewnie dlatego, że pobrali mi 23 oocyty. Szłam na rekord

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo , to az szkoda ze zaplodnic moga tylko 6 ... chyba ze podchodzisz za granicą. Trzymam kciuki zeby sie ladnie zpalodnily :)

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Tak, zauwazylam cos takiego, ale teraz to dopiero mam jazde bo mam jeszcze fragmin a tam sa takie tepe igly ze w ogole skory nie chca przebic ... sprobuj robic moze bardziej z boku i ciut nizej tam chyba skora delikatniejsza jest
    Ten fragmin to jest tragedia, nie dość że te igły jakieś tępe, to jeszcze ogólnie mnie pieką potem, też tak macie? ;-)
    Sylwia trzymam kciuki, takie rzeczy się zdarzają więc nie można się poddawać &&

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
‹‹ 2441 2442 2443 2444 2445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ