X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jeszcze trzeba się orientować o co można zawalczyć, czyli trzeba się na tym znać i być swoim własnym lekarzem diagnostą :P już mam od tego łeb kwadratowy ;)

ComeToMeBaby, Karolina1111, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Antonelka... jak Ty to wszystko przeszłaś.....Dobra ja nie marudzę bo przy Tobie to aż głupio. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie menopuru. Mysze go wsztrzykiwac od wtorku. ale w pn wyjezdzam na tydzień i bede poza domem. czy bede mogła sobie przygotowac ten roztwór (czyli wstrzykniąć te dwie strzykawki do tej amupłki) w pn rano przed wyjazdem i zabrac ze soba juz tylko rozrobiony roztwór ?????
    Możesz przygotować wcześniej i nie trzeba wtedy trzymać go w lodowce, nie wiem tylko jakie nasz dawki i czy Ci starczy na tydzień. A i jeszcze jedno, igły od gonapeptylu sa super ostre w porównaniu z tymi od menopuru, wiec przygotuj sie ze te od menopuru to dopiero wchodzić nie chcą...

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Shoaa podobno powyzej 16 mm jest za grube. Tak mi powiedzial moj gin. Poza tym gratuluje wytrzymania na diecie. Ja się caly czas bije z myślami i sama soba zeby zaczac. Nie wiem czy jestem az tak wytrwala ::/ ale z tego co czytam na endopositive dieta działa !

Sylwiasta trzymam kciuki mocno za Ciebie . Sciskam :*

No to super.. za 10 dni na pewno moje endo będzie grubsze niż 16mm skoro wczoraj miałam 9:/
    czyli co, stracone podejście będzie.
    ehh. trzeba czekać na nowy rok i kasę na nową stymulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Możesz przygotować wcześniej i nie trzeba wtedy trzymać go w lodowce, nie wiem tylko jakie nasz dawki i czy Ci starczy na tydzień. A i jeszcze jedno, igły od gonapeptylu sa super ostre w porównaniu z tymi od menopuru, wiec przygotuj sie ze te od menopuru to dopiero wchodzić nie chcą...
    aha... oki dziękuję...dam radę, bo muszę ...

• triss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    No to super.. za 10 dni na pewno moje endo będzie grubsze niż 16mm skoro wczoraj miałam 9:/

Shooa endo nie rosnie tak proporcjonalnie liniowo. Ale ja bym naciskała na wizyte z przyszłym tygodniu na twoim miejscu.

mysza89 lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    mi zrobili na 18 mm i dupa teraz ze mnie wydzierało tkanke przy @ wiec sie bexe trzymac tych ich 800 i nic więcej przed crio ...ale nie zakładaj już pirażki od razu ... ja bym też poszła wcześniej na wizyte ...

V ja bez forum tez bym była zielona no i bez gina zaprzyjaźnionego rób luste zapusuj pytania i wymagaj bo za to płacisz a nie ze rla nich zarobek a klient to zło ma cicho siedziec itd ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 13:15

V. lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • triss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    I jaki plan dalej?

bedziemy próbowac powalczyc z immunologią. Nie wiem, jeszcze w jaki sposób, czekamy na wyniki kilku badań, od ktorych zalezy co lekarz zaproponuje.

shooa, Requiem, mysza89, Antonelka, sylwiaśta159, Piggy, agulas, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Requiem Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    bedziemy próbowac powalczyc z immunologią. Nie wiem, jeszcze w jaki sposób, czekamy na wyniki kilku badań, od ktorych zalezy co lekarz zaproponuje.
    Powodzenia&&&

triss lubi tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, za ile dni masz zacząć brać progesteron przed crio? Bo za 10 dni transfer, tak? Czyli za 5 dni progesteron?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Anatolka, żeby dzień transferu był 6tym dniem brania prg

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    tak Anatolka, żeby dzień transferu był 6tym dniem brania prg

No to wszystko będzie w jak najlepszym porządku, bo Twoje endo będzie rosło do dnia rozpoczęcia progesteronu. Dni od rozpoczęcia prg nie wliczasz w to rosniecie, bo wtedy wtedy ono ulega zmianom wywoływanym przez prg zgodnie z planem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no brzmi to rozsądnie, o ile branie prg przy jednoczesnym braniu estrofemu faktycznie tak będzie działać na endo.
    dzięki Ci kobieto, przestanę więc się stresować :)

ale maila do kliniki z prośbą o rozważenie wpisania mnie na transfer w pierwotnym terminie 3.12 już wysłałam, więc jest szansa, że może się uda wcześniej. Jak nie to też będę spokojna.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam jedno i drugie. Nadal biorę oba. Tzn kleje plastry z estradiolem jeszcze. Już mniejsze dawki, ale kleje.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Opu

Jaki miałaś estradiol?? Ja mam mieć transfer we wtorek jeśli estradol zmaleje, a dwa dni przed punkcją było 8500 :( bardzo bym chciała w tym cyklu, ale lekarz nie chce ryzykować.

W sobote przed poniedzialkowa punkcja niecale 1600. Bardzo masz duzy ten estradiol...

vella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schodzisz już stopniowo i z prg i estradiolu czy tylko estradiol zmniejszasz? Jak Ci lekarz zalecał, do kiedy masz go brać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Opu...Sykwiasta....trzymam kciuki za Was...
    Ja się kłuje dalej gonopeptylem (10 zastrzyków za mną) od wtorku dołączam menopur a brzuch juz boli. Coraz trudniej wchodzi igła tez tak miałyście?

Tak, zauwazylam cos takiego, ale teraz to dopiero mam jazde bo mam jeszcze fragmin a tam sa takie tepe igly ze w ogole skory nie chca przebic ... sprobuj robic moze bardziej z boku i ciut nizej tam chyba skora delikatniejsza jest

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    no nie... a ja mam menopur... :P
    zen.gif

Mimbla lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    W sobote przed poniedzialkowa punkcja niecale 1600. Bardzo masz duzy ten estradiol...

Pewnie dlatego, że pobrali mi 23 oocyty. Szłam na rekord

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo , to az szkoda ze zaplodnic moga tylko 6 ... chyba ze podchodzisz za granicą. Trzymam kciuki zeby sie ladnie zpalodnily :)

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Tak, zauwazylam cos takiego, ale teraz to dopiero mam jazde bo mam jeszcze fragmin a tam sa takie tepe igly ze w ogole skory nie chca przebic ... sprobuj robic moze bardziej z boku i ciut nizej tam chyba skora delikatniejsza jest
    Ten fragmin to jest tragedia, nie dość że te igły jakieś tępe, to jeszcze ogólnie mnie pieką potem, też tak macie? ;-)
    Sylwia trzymam kciuki, takie rzeczy się zdarzają więc nie można się poddawać &&

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
‹‹ 2441 2442 2443 2444 2445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ